|
Post by jepepej on Jan 14, 2023 9:21:34 GMT 1
Świetność Gerarda opiera się jedynie na byciu aktywnym i głośnym, dlatego łatwo zdobył sobie pozycję, ale spokojnie z tym gloryfikowaniem. Świetny move zrobiłby jedynie gdyby był mafiosą i tak usilnie bronił messiego, o którym wie, ze jest niewinny.
Imo Messi cel nr jeden, bo nawet jak go stracimy, to straty będą znikome, a jego wina klepnęłaby winę Gerarda.
Forsowanie sentence'a na razie bezsensowne, być może gra pierwszy raz i se pierdolnął tę guwniarę i tyle, nie ma co - powtarzam - na razie rozkminiać jego kandydatury. Może gra cichociemnego mafiosę, ale na to będzie czas.
Gerard broni się też tak samo jak Messi, czyli nijak - używa argumentów ad cozapierdolenie i podobnie jak on woli "głosno przemilczeć"
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 14, 2023 9:41:31 GMT 1
messi ktorego mafia pociesza po przetrwanym dniu gdy czeka go skazanie z rzeczy oczywistym, to przypominam ze de-facto mafia ma 1/3 miasta, praktycznie nawet wiecej biorac pod uwage nieaktywnych (Bielnaski, Picollo, Lajla) wiec tak naprawde prawie cale miasto musi zrobic orke na mafie by cokolwiek poszlo
wiec jakikolwiek pierwszy mord na mafie to bedzie ból przez mekę, bo juz widzimy ze ta mafia nie bedzie latwo oddawala swoich
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 14, 2023 9:48:04 GMT 1
i tak czytam sobie posty od okolo 10 strony gdy zrobilam puff i widze to rotowanie na Lajle, az zaluje ze nie wpadlam poczytac na miejsce co sie dzieje, bo jak cale miasto rotuje na Lajle, nikt jej nie broni ani nikt nie rotuje na inny typ mocno (ale widac ze zrzucanie na Lajle bylo jako odrzucanie z Zydka, wiec Żydek do kosza), Lajla ma po prostu whatever i totalny kozak miastowy, nie zwraca uwagi na zaczepki, pisze w tozsamosci, totalnie absolutne wyjebongo, mafia chociaz by jej cokolwiek doradziła. tak jak pisalam - pierwszy gracz, ktory sobie gra, oglada i cieszy pyszczek, w ogole to się kajam calemu miastu, bo weszlam z dupy i stwierdzilam ze atak na nieaktywnego da nam wiecej contentu mimo wszystko, ale to juz zmeczenie/alko, bo trzeba walić dzien jeden w aktywnych, trzeba walić nie-masówką, a poza tym jeżeli idzie na kogokolwiek masówka, to w jakimkolwiek rozwiązaniu trzeba te masówke wycofac, bo same reakcje juz duzo mowia, aj aj aj, alez mam słaby charakter do trzymania linii, szkoda ze nikt ze Światłych nie utrzymal
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 14, 2023 9:48:49 GMT 1
Messi był strasznie podniecony na początku rozgrywki. Wrzucał te swoje gify. Sam fakt wrzucania gifów mnie nie triggerował, ale po czasie zwróciłem uwagę, że te gify były zajebiście radosne tak jakby on już coś celebrował. Myślę że mógł celebrować bycie członkiem mafii. (Mafiozi bardziej cieszą się zwykle grą niż mieszkańcy) Fajnie,że robisz ze mnie geniusza zła za te gify, które dotyczyły po prostu mojej kreacji. Zobaczcie w jaki sposób Grande Connection mnie umieścił do mafii.Nie za posty,nie za samą grę, tylko przyjebał się nagle za gify, które wrzuciłem na samym starcie gry jako element kreacji. Mógłby przeanalizować część mojej twórczości, a wolał się przyczepić do postów jako element kreacji. Normalnie wyrastasz na bohatera miasta. Eazy w ogóle zajebiście radosny był, tuż po nieudanym linczu. "No nic, jutro się rozważy wszystkie za i przeciw, ale imo Żydek w mafii po prostu " Nie wyobrażam sobie tak radosnego posta napisać chwilę po nieudanym linczu mieszkańców. Po prostu ta emotka by mi przez klawiaturę nie przeszła. To jest hit by uznać lincz na lajli za nieudany. Szukasz najmniejszej popierdółki typu emotka itp by się jakoś przypierdolić. Spójrzcie na tą analizę Connectiona, która jest pisana pod tezę. Dał w niej 5 typów (Gerrard,Messi,Winston,Eazy,Shrek) gdzie tylko Eazy nie ma nastuckanych tyle postów co reszta w tej grupie i opera na tym swój cały skład mafii. Normalnie powinien czuć się zaszczycony,że jestem "takim geniuszem zła", ale tu mi się nie podoba, że to jest przypierdalanie się do aktywniejszych osób w tym temacie. A co zrobił z żydkiem? Lekko jedynie w tym poście poszczypał. Jestem ciekaw co typ zrobi, gdybym jednak padł a został w wymienionej przez niego parze żydek. Znalazł by inny cel do napierdalania by był kontrkandydat dla żydka czy może napierdalał z karabinu w niego.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 14, 2023 9:50:27 GMT 1
no i tak poza tym widac jak sie wysypuja tutejsi kurwa-mistrzo-gracze, gdy wchodzi zwykla slodka Lajla i gra ultra-niewinnego, mowi ze niweinna bo niewinna, i nic wiecej bo nie ogarnia tematu, wszyscy zesmy kociokwiku dostali i poszlismy na najprostsze rozwiazanie, Paletkara to samo, chyba tylko Gerard ukazał cohones (patrzac po glosach). doslownie najprostsze najzyczajniesze zagranie, totalne minimum jakiejkolwiek mafii i wszyscy maja jedna wielka pralke w glowie
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 14, 2023 9:54:56 GMT 1
CO TEN ŻYD 19;30
Nie moge rozgryźć aktywności (bo się pojawia wtedy, gdy mnie nie ma) a już zupełnie niektórych wniosków (totalnie rozbieżnych i rozstrzelonych, co do Messiego, co do mało aktywnych), bo ludzie interpretują fakty totalnie w sposób odmienny i mam wrażenie, że to też jest gra ze strony niektórych. Odpuściłem podjudzania na początku, bo się do mnie podczepiono od razu, że jestem mafijny - a odpowiedzi od Paletki i tak nie dostałem. Także poobserwować, co się odkurwia np nagła eksplozja aktywności bajki i jakieś gównoburze o nic z Grand Connection i piłkarzem. Można powiedzień, że jeden rabin powie tak, drugi rabin powie tak. Na początku chciałem głosować na Messiego, z uwagi na jego irytujące gifowanie. Jednakże wydaje mi się, że nie jest z mafii. Taki może ma styl.Był moment, że na shreka, bo mi popsuł humor na larpowanie. Mam przeczucie, że któraś z pań (albo nawet obie) (lajla, czy paletka) są z mafii z uwagi na ich zachowawczą i (zdecydowanie bardziej lajla) i w sumie niewiele wnoszącą grę. Paletka tutaj się uaktywniła z dużym postem, który muszę przetrawić.Widać też mniej wiecej kto dużo gra, a kto mało. Bajka np ewidetnie gra lub grała dużo.Tak naprawdę za wiele wielkich rzeczy się nie wydarzyło, chyba że ktoś mi zwróci uwagę - na szybko przeczytałem strony od 8 do teraz. Wstępnie więc oddałbym swój głos na lajle. 19;47
Nie rozumiem takiej nerwowosći Messiego. Wiekszosc zdaje się mowic "Messi nie jest mafiny". Chociaz mnie posądza regularnie o mafijność to go też nie nominuję.W zasadzie chyba nikt go nie podejrzewa na poważnie. O, jakiś gracz późniejszy i mniej aktywny coś bąknie, tyle tego. A on raz za razem jak nożyce po uderzeniu w stół wyskakuje, że jest niewinny. Nie chce być niegrzeczny, ale to jest irytujący sposób gry i może działać antyprzydatnie.
Co to za pisanie? Chcialem glosowac na Messiego (bo jest irytujay) -> Teraz uwazam ze nie jest z mafii -> Nie glosuje na Messiego bo mnie posądza regularnie -> Nikt go nie podejrzewa, Messi uwaza ze jest niewinny -> Znowu irytujacy styl grania i ciągniecie wokoł niego Podoba mi sie teoria ze Żyd i Mesis mafia ;d
Na żółto całkowity banger - celowy glupiutki mismatch
Niebiesko - filler na mnie, i to slabiutki
No nie, ale słabo dla niego wygląda tak duża różnica w głosach. Jeżeli jest niewinny (i do tego sprawia wrażenie zdecydowanie większego ogara, niż Lajla) to jak racjonalnie wytłumaczyć to, że mafia nie próbowała skorzystać z okazji i go odwalić/powalczyć o remis między dwójką niewinnych? Jeśli jest niewinny to zyskuje jeden dzień, żeby nas do tego przekonać. Niewinna Lajla raczej by i tak tego nie zrobiła. Na dodatek (ale to już z mojej perspektywy, bo nie musicie podzielać tego zdania), oprócz mnie głosowały 2 osoby, których gra mnie przekonuje. Gra Lipszyca też go za jego niewinnością nie przemawia, mam choćby wypisane (z wczoraj), że zajmuje się opisywaniem gry, okropny post bodajże o tym, że musimy dać się uaktywnić tym, którzy do tej pory nic nie napisali (z zastrzeżeniem, że to jeszcze muszę sprawdzić, mam zapisane hasłowo, może to ktoś inny pisał) dodatkowo jako jeden z pierwszych mocno wjechał w niego Gerard i zapisałem sobie, że w mafii raczej nie są razem, a że Gerard dziś po południu mi się znacząco zazielenił... Co to znaczy okropny post? I w czym był okropniejszy od innych, co pisali te same i podobne? Nie rozumiem Twojego rozumowania Mnie osobiscie przekonuje gra tylko Messiego - bo gra debila i gra dobrze. Reszta nie wykazała się zdecydowanie na anty i na +.Moim zdaniem szczegolnie ograni ludzi, jak bajka, czy guwniara, czy gerard, czy mysle, ze Ty (chociaz odmiennie od nich jestes raczej cichutki i z doskoku), moze grac sobie dowolna role i za miastowym przodownikiem pracy skrywac mafiozę. Temu tez mozliwe, ze moga podejrzewac paradoksalnie dobrych miastowych o bycie zaklamanym karlem mafii - jak mnie sie podejrzewa w sumie z dupy. Nie bede udawal, ze mi to nie przeszkadza, tym bardziej ,ze potem sie podlaczaja tacy obgryzacze kostek jak Messberg, bo przeszkadza. Moze to moja wada, ale pisanie duzo i czesto to nie jest moje tempo, ktore ciezko mi przeskoczyc (i dostalem za to). Wole sobie popatrzec z boku
To Messi do kosza bo irytujacy? Czy messi przekonuje bo gra irytujacego debila? Ja cie chryste
|
|
|
Rozgrywka
Jan 14, 2023 9:59:40 GMT 1
via mobile
Post by Winston on Jan 14, 2023 9:59:40 GMT 1
For the record, dzisiaj jestem niestety większość dnia w drodze, tak że moja aktywność może być dużo mniejsza niż wczoraj. Postaram się śledzić i wtrącać w miarę możliwości, przed linczem też postaram się być, ale może być w kratkę.
Koniec ogłoszeń parafialnych.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 14, 2023 10:02:53 GMT 1
w ogóle to taka prośba do Paletkary, jeżeli uważa że jest ogarnieta, to poczekaj sobie z testamentem nie wiem, do wieczora, przeczytasz cały dzień tej gry i bedziesz miala 2x wiecej tekstu do robienia wniosków, a i w pewnym sensie rozegrasz 2 dzien, wiec 2x wiecej gry dla ciebie, fajny pozytyw tych posmiertnych
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 14, 2023 10:22:21 GMT 1
Moje typy obecnie: Messi, Żyd, Winstow krzyżujący się z Shrekiem, Kulesza Niewinni: grandepicolo - chyba że Żyd niewinny to bede rozważal, zobaczymy jak dzisiaj z punktami karnymi i obecnoscia, ale na obecny material 95% niewinny jak Lajla, ten sam typ, bede sobie ufać. jakims cudem moze wyjsc z niego mafiozo jeżeli cos przeczyta na mafijnym, ale nie ukryl swojej tozsamosci, byl wczoraj ciutke przed 21, nie zobaczyl linczu, nie zobaczyl mordu, na 95% nie ma dostepu do mafijnego Ericlynnwright - fajny dzień 0, fajna chęć przetrwania, pytanie czy chce grac dluzej czy jakis doswiadczony gracz, wiadomix, moze byc tez mafiozo robiacy najoczywistsze rozwiazanie na takie zachowanie, ale podoba mi sie, ze z malo-aktywnego bedzie rotowal w aktywnego, to bardzo dobrze o nim swiadczy, zwlascza ze moglby wykorzystac swoja obecna pozycje i kontynuowac caly czas ten sam styl gry, a bylby dla niego bezpieczny. na obecna chwile typ calkowicie nie-do-linczu na dzien-dwa Steven Gerrard - niech juz bedzie ze to ten Swiatly Miastowy dbajacy o miasto, nawet nie chce podejrzewac go o Dobra Mafie, bo on sam chce prowadzic gre, a nie manipulowac humorkiem miasta w lewo czy prawo, tam gdzie sie wygina gra (jak Sznudzian to robil dla przykladu czy w mniejszym aspekcie Wojewódzki), dlatego Shrek - taki Gerard, ale pasujacy do w/w archetypu silnego swingowania miastem tam gdzie mu dobrze Dobre wrażenie: Boi hotelowy i jepepej przyjemnie dla mnie weszli, i obecnie nie mam powodu by ich linczować, podoba mi sie ich gra ze stylu, nie do konca z merytoryznosci, ale to tylko moje emocje, ale wskazuje dla miasta moje sympatie, by bylo wiecej o moim stosunku Czemu Kulesza 4 mafia: Chce oszczedzac aktywnych (iks kurwa de) Ale jednak proponuje glosowanie na mnie... chociaż powtarza dwa razy ze jetem na 100% niewinna ale chce na mnie glosowac (co kurwa?) Robi podkladke pod Żyda, ale bez przekonania i siły, a to go ładnie oczyszcza jak Żydek padnie, a Że Żydek padnie to juz wiemy -> mafiacorner.boards.net/post/16450/threadRObi taka sama podkladke pod Messiego, ale ponownie w tym samym stylu -> mafiacorner.boards.net/post/16453/threadW ogóle taki szczesliwy jest, a tu iks de pozytywne, a tutaj emotka pozytywna, no hihy smiechy, miasto w gównie a ten dobrze sie bawi mafiacorner.boards.net/post/16578/thread mafiacorner.boards.net/post/16485/thread jeszcze krotko przed linczem kreacyjne posty imho bez wartosci mafiacorner.boards.net/post/16584/threadDyskutowalbym z tym, ze niewinny miastowi nie mowi czemu glosuje na kogos, jak dla mnie to miastowy mowi tym mocniej bo chce dac info czemu co i jak (moze nie liczac z dupy glosowan dzien zero jak moje na Messiego by rozkrecic gre) mafiacorner.boards.net/post/16468/thread ale głownie chodzi o to ze tutaj Kulesza swinguje na Erica, mega niewinnie, mega z czapy, robi jakies oskarzenie z kurwa nastepnym iks de, ale tak delikatnie, co to ma byc w ogole ;d Fillerowe pytanie, łapanie kontaktu z miastem, niby taki madry, a nawet nie umie sprawdzic linczu, jeez mafiacorner.boards.net/post/16599/threadelo, ide w dzień, miasto walczcie hardo
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 14, 2023 10:30:16 GMT 1
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 14, 2023 11:10:26 GMT 1
ale widac ze zrzucanie na Lajle bylo jako odrzucanie z Zydka, wiec Żydek do kosza Na temat głosowania na lajlę wypowiedzieli się Guwniara, Messi, w passive-aggresive Winston (https://mafiacorner.boards.net/post/16538). Z tej dwójki zdecydowanie dla mnie bardziej Winston niż Messi. Jeżeli ewentualnie Żydek miałby okazać się niewinny, to wtedy obaj mogą się zielenić. Bajka nietykalna na na ten moment.
|
|
|
Post by Boy hotelowy on Jan 14, 2023 11:16:05 GMT 1
Bajka, ale wskazywanie wczoraj o 19:30 przez Lipszyca, że w mafii może być lajla lub paletka, gdyby sam był w mafii, tj. wiedział, że za chwilę całe miasto przekona się o niewinności tej dwójki (lincz i mord) niespecjalnie mi się zgadza z jego potencjalnym mafiowaniem. Napiszę niebawem nieco dłuższy post (ale nie za długi, jak słusznie zauważono - to nie 2010 ) z uzasadnieniem kogo uważam za bardziej miastowego, a kogo mniej i z jakiego powodu.
|
|
|
Post by Jechaskiel Lipszyc on Jan 14, 2023 11:20:16 GMT 1
O, bajka wkracza do akcji i zaczyna swoją wytrawną analizę: 1. puszcza "no i tak poza tym widac jak sie wysypuja tutejsi kurwa-mistrzo-gracze, gdy wchodzi zwykla slodka Lajla i gra ultra-niewinnego, mowi ze niweinna bo niewinna, i nic wiecej bo nie ogarnia tematu, wszyscy zesmy kociokwiku dostali i poszlismy na najprostsze rozwiazanie, Paletkara to samo, chyba tylko Gerard ukazał cohones (patrzac po glosach). doslownie najprostsze najzyczajniesze zagranie, totalne minimum jakiejkolwiek mafii i wszyscy maja jedna wielka pralke w glowie " Skoro wszyscy zawinili, to nikt nie zawinił, a bajka (samookreślony Wielki Gracz) to w sumie przez przypadek się przewrócił i oddał głos na Laylę. 2. Tymczasem od samego poczatku: mafiacorner.boards.net/post/16412Pada: "[nie tykać] lalja Jechaskiel Lipszyc grandepicolo (...) + dla Ciebie Gerard" 3. A jednak tyknął i chce tykać (mnie), bo to jest łatwe, gdy sie robi masówka. Potem w okolicach linczu mafiacorner.boards.net/post/16726"Ktoś mi powie na szybko czy ten lincz na lajle to ja się podłączyłam czy pode mnie się podłączyli?" Potem nocą po linczu ttps://mafiacorner.boards.net/post/16317 "i tak czytam sobie posty od okolo 10 strony gdy zrobilam puff i widze to rotowanie na Lajle, az zaluje ze nie wpadlam poczytac na miejsce co sie dzieje, bo jak cale miasto rotuje na Lajle, nikt jej nie broni ani nikt nie rotuje na inny typ mocno (ale widac ze zrzucanie na Lajle bylo jako odrzucanie z Zydka, wiec Żydek do kosza), Lajla ma po prostu whatever i totalny kozak miastowy, nie zwraca uwagi na zaczepki, pisze w tozsamosci, totalnie absolutne wyjebongo, mafia chociaz by jej cokolwiek doradziła. tak jak pisalam - pierwszy gracz, ktory sobie gra, oglada i cieszy pyszczek, w ogole to się kajam calemu miastu, bo weszlam z dupy i stwierdzilam ze atak na nieaktywnego da nam wiecej contentu mimo wszystko, ale to juz zmeczenie/alko, bo trzeba walić dzien jeden w aktywnych, trzeba walić nie-masówką, a poza tym jeżeli idzie na kogokolwiek masówka, to w jakimkolwiek rozwiązaniu trzeba te masówke wycofac, bo same reakcje juz duzo mowia, aj aj aj, alez mam słaby charakter do trzymania linii, szkoda ze nikt ze Światłych nie utrzymal oraz mafiacorner.boards.net/post/16726"jak zawsze pomysle tak, zrobie inaczej, a potem sie okazuje ze dobrze czlowiek myslal, ale nie ma to jak neurotyzm podniesiony alkoholem i wyjsciem z domu, gdy w tle sie dzieje mafia. coz, moja wina. aczkolwiek fakt ze Layla nie chciala nic pisac, ani nie zaglosowala, nie oznacza wcale żle, ze zostala odjechana, chociaz jakis tam niesmak pozostal. bardziej mnie sie nie podoba, ze przylaczylam sie ccac nie chcac do zrobionej juz masowki, a to ostatnie co chcialam od poczatku tej gry (sic)" To w końcu dobrze, że ja odjebałeś, czy źle? Czy bajka się kiedykolwiek myli i zawsze jest niewinna? Czy bajka bedzie naginac rzeczywistość, wybielać sie retrokauzalnie, dorabiac sobie alibi, bo jako "Wielki Gracz" tak sie gra? 4. mafiacorner.boards.net/post/16317 - manifest taktyki bajki można przesledzic jego historie, zaczyna od krecenia masówek, co też robi ale zostawia sobie możliwosć wybielenia sie - co tez robi. Wczoraj strategicznie sobie nic nie pisał, bo juz nakrecil co mial nakrecic, podlaczyl sie pod co mial sie podlaczyc, przed linczem coś tam bąknął a teraz sie wymadrza. w zasadzie znowu kopiujac czyjes posty i poglady, w tym wypadku Winstona (a potem, Mesiego) gdzie caly czas przewijaja sie te same "dobre osoby" w tym promowany ostro Gerard na zbawce miasta - Boy, Gerard, E-murzyn. Troche tam pomodyfikowal, dodal Kulesze na liste podejrzanych (bo wedle Winstona/Boya Tymczasem bajka uwaza Winstona za debila: ttps://mafiacorner.boards.net/post/16317 ttps://mafiacorner.boards.net/post/16317 Ale skoro Winston ma opinie dzielona przez kilka osob, ktora dodatkowo stawia w dobrym swietle zbawce miasta Gerarda, to skopiuje oportunistycznie jego strzały. Pojawil sie temat, ze shrek zly i kompletnie z dupy, ze Grande C zly - to bajka na nich wsiada. Ja jestem celem typowanym - to tez sie podlaczy i poszuka czarownic. Messi sporo spostrzegawczosci pokazal (chociazby odgrzebujac post paletki, chyba ostatni, o zaleznosciach Layla<-->Winston) to Messi tez winny, bo bajka tak chce. Bajka tez na messiego jechala na poczatku, co moze sobie kazdy odkopac. Gdy otoczenie przekierowalo sie na mnie i na layle to bajka tez zeszla z Messiego, bo tak latwiej. I tak bedzie wygladala jej gra - bedzie isc po linii najmnniejszego oporu - nie stawiac odwaznych tez, bo jeszcze sie narazi - i tak sobie przezimuje do wygranej mafii. a ukatywnil sie,bo przeczytal od boya mafiacorner.boards.net/post/16709[winni] "Bielańska, Winston, bajka, sentence. Kolejność przypadkowa" W osobnym poscie sie odniose do jego krytyki wobec mnie
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 14, 2023 11:21:12 GMT 1
dzieki za ten post Lipszyc, i nie martw się, ja już oddałam głos na Messiego
|
|
|
Post by Jechaskiel Lipszyc on Jan 14, 2023 12:04:40 GMT 1
CO TEN ŻYD 19;30
(...) Na początku chciałem głosować na Messiego, z uwagi na jego irytujące gifowanie. Jednakże wydaje mi się, że nie jest z mafii. Taki może ma styl.Był moment, że na shreka, bo mi popsuł humor na larpowanie. Mam przeczucie, że któraś z pań (albo nawet obie) (lajla, czy paletka) są z mafii z uwagi na ich zachowawczą i (zdecydowanie bardziej lajla) i w sumie niewiele wnoszącą grę. Paletka tutaj się uaktywniła z dużym postem, który muszę przetrawić.Widać też mniej wiecej kto dużo gra, a kto mało. Bajka np ewidetnie gra lub grała dużo.19;47
Nie rozumiem takiej nerwowosći Messiego. Wiekszosc zdaje się mowic "Messi nie jest mafiny". Chociaz mnie posądza regularnie o mafijność to go też nie nominuję.
Co to za pisanie? Chcialem glosowac na Messiego (bo jest irytujay) -> Teraz uwazam ze nie jest z mafii -> Nie glosuje na Messiego bo mnie posądza regularnie -> Nikt go nie podejrzewa, Messi uwaza ze jest niewinny -> Znowu irytujacy styl grania i ciągniecie wokoł niego
(...)
(...) Mnie osobiscie przekonuje gra tylko Messiego - bo gra debila i gra dobrze. Reszta nie wykazała się zdecydowanie na anty i na +.Moim zdaniem szczegolnie ograni ludzi, jak bajka, czy guwniara, czy gerard, czy mysle, ze Ty [Boy] (chociaz odmiennie od nich jestes raczej cichutki i z doskoku), moze grac sobie dowolna role i za miastowym przodownikiem pracy skrywac mafiozę. Temu tez mozliwe, ze moga podejrzewac paradoksalnie dobrych miastowych o bycie zaklamanym karlem mafii - jak mnie sie podejrzewa w sumie z dupy. Nie bede udawal, ze mi to nie przeszkadza, tym bardziej ,ze potem sie podlaczaja tacy obgryzacze kostek jak Messberg, bo przeszkadza. Moze to moja wada, ale pisanie duzo i czesto to nie jest moje tempo, ktore ciezko mi przeskoczyc (i dostalem za to). Wole sobie popatrzec z boku
To Messi do kosza bo irytujacy? Czy messi przekonuje bo gra irytujacego debila? Ja cie chryste
Jak pomieszam cytowanie i edycję to przepraszam, w ostatnim poscie coś małego zjebałem - to urwane zdanie z Boyem/Winstonem, powinen być sam Winston, ale nie chciałem przekroczyć limitu 5 minut lub pogmatwać bardziej swojej wypowiedzi. Okej to sie odniose: 1. Uwazałem Messiego za niewinnego od poczatku, chociaz rozkrecał gownoburze wokoł mojej dupy - co nie jest korzystne dla Miasta - a jako Miastowy mam obowiazek sie bronic. Moze zle rozumiem zasady, ale widze sprzecznosc w postach bajki i bodajze Gerarda, w stylu "to odjebcie mnie, oczy wam sie otworza jak mnie sie zamkna" Posty in question: bajki mafiacorner.boards.net/post/16321"Jak się tak nie podoba, to mnie zlinczujcie. Nadal zbieram chętnych na messiego, ktoś chętny? " Nadal uważam Messiego za niewinnego i na niego nie oddam glosu, chyba ze w samoobronie, chociaz nakrecaja juz (dlaczego?) akcje na Messiego. Bajka widzi w nim wielkie zlo, kto jeszcze - przyznac sie? Moge go sobie oceniac tak-se pod wzgledem finezji, bo sie podlacza w opiniach raczej - ale to samo robia w zasadzie wszyscy wielcy i swiatli, a co dopiero nowi gracze. Moze to byc tez element wielkiej kreacji, jak napisal jepepej, ze sie takie cos zdarzalo i moze zdarzyc teraz. 2. Jest cos takiego jak gra slowna i żart. Nie bede rzucał oskarzeniami o autyzm i problemy z ludzkimi dynamikami, ale bajka nie odczytala zupelnie tego. Zupelnie. "Mnie osobiscie przekonuje gra tylko Messiego - bo gra debila i gra dobrze. Reszta nie wykazała się zdecydowanie na anty i na +." Tzn uwazalem go za debila XD albo chciala odczytac to zle, jak Gerard wczesniej, ktory wysnul teze, ze chodzi o tozsamosci. Co autor (ja) mial na mysli: ze Messi gral slabo, chociaz sie podciagnal. I to podciagnal sie do sredniej miasta, ktore gra slabo, szukajac czarownic w malym gronie ludzi - co moze byc skuteczne - ale moze szybko poskutkowac przegrana, gdy jednak mafiozi sie poukrywali wsród "Wielkich Dobrych" czy nawet siedza sobie i glonują. Nie jestem weteranem mafii, juz mi Gerard zarzucil (bardzo mocno i bardzo szybko, wiec popelnilem faux pas), ze pisze SF i bełkot o oportunistycznej dwulicowej mafii, wiec moze moje teorie o mafii sa pisane palcem po wodzie. mafiacorner.boards.net/post/16693"Nie no kurwa, skończmy z tym S-F, że w pierwszym mordzie mafia odjebała swojego. Tylko nie wiem, czy taki bełkot nie brzmi bardziej miastowo niż mafijnie." Piszac ten post i szukajac cytatów znalazlem cos takiego - od Gerarda do bajki mafiacorner.boards.net/post/16408"Bajka, w ogóle napisz, którzy to są ci niekatywni, co to ich mamy nie tykać. W sensie dawaj nicki." I tak nas nie tykaja, ze sie kreci masowke po kolei: layla juz zginela, teraz rotowanie na mnie, potem pewnie rotowanie na piccolo - i juz 3 z glowy, potem 2 mordy mafii - juz 5 z glowy. Zostanie 5 miastowych vs 4(lub 3, jezeli Paletka byla falszywym tropem, ale to zdecyduje sie po testamencie) z mafii jezeli dobrze licze. A nie, rotowanie na piccolo z dupy tez jest: mafiacorner.boards.net/post/16764 - Bajka "Niewinni: grandepicolo - chyba że Żyd niewinny to bede rozważal, zobaczymy jak dzisiaj z punktami karnymi i obecnoscia, ale na obecny material 95% niewinny jak Lajla, ten sam typ, bede sobie ufać. jakims cudem moze wyjsc z niego mafiozo jeżeli cos przeczyta na mafijnym, ale nie ukryl swojej tozsamosci, byl wczoraj ciutke przed 21, nie zobaczyl linczu, nie zobaczyl mordu, na 95% nie ma dostepu do mafijnego" no racja, Zyd bedzie niewinny (bo bede) i wtedy wlasnie kolejny do odstrzału XD genialna logika, ja jej nie rozumiem, jakie jest polaczenie tych dwoch bytow poza jakims planem zza kulis znowu(!) bajka mafiacorner.boards.net/post/16757"(...) z rzeczy oczywistym, to przypominam ze de-facto mafia ma 1/3 miasta, praktycznie nawet wiecej biorac pod uwage nieaktywnych (Bielnaski, Picollo, Lajla) wiec tak naprawde prawie cale miasto musi zrobic orke na mafie by cokolwiek poszlo wiec jakikolwiek pierwszy mord na mafie to bedzie ból przez mekę, bo juz widzimy ze ta mafia nie bedzie latwo oddawala swoich" znowu (!!!) bajka (o messsim, ale tak naprawde o trojce ja +picolo + lajla) mafiacorner.boards.net/post/16372"jaki typ, jak sie broni, jak sie wije, linczowac aktywnych!, nie bac sie, jak gra zostanie przegrana przez malo aktywnych, to trudno, nie ma sensu calej gry ukladac wzgledem malo aktywnych, a tak sie pobawimy w szukanie mafi, XXIV edycja upadla przez cichych, ta tez moze, a samymi cichymi zajmiemy sie za kilka dni, dajmy sie im zaktywizowac" Czyli masowka na mnie a potem na picollo, bo nie wierze w jego glos na Messiego. Imho jest pozorowany.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 12:08:20 GMT 1
Ale ta bajka jest głupia ja pierdole
|
|
|
Post by Jechaskiel Lipszyc on Jan 14, 2023 12:11:01 GMT 1
Powinienem czesciej grzebać, bo wygrzebuje dziwne rzeczy: Nie moge znalezc, zadeklarowania sie Gerarda do odjebania sie, ale mam taki kwiatek SPRZED LINCZU No ale przecież dokładnie to było takie czepialstwo, żeby zobaczyć jak zareagujesz. Szkoda tylko że mając tego świadomość tak łatwo się podpalasz, to samo zresztą wczoraj zaprezentowałeś, no ale może to mafia więcej myśli o tym, żeby utrzymać nerwy na wodzy, chuj wie. Co myślisz o guwniarze z paletkom i Grande Connection? Grande jest na mojej liście osób do nielinczowania w pierwsze 2-3 dni jako osoba aktywna i wyglądająca na dość ogarniętą, przydatną. Na tej liście są też Szrek oraz jepepej i Boy hotelowy. Z czego akurat Grande jest najniżej na tej liście u mnie (i chodzi o to, że wydaje mi się mieć najmniej skilla, ogara a nie o skalę podejrzeń wobec jego osoby), ale i tak nie poświęcałem mu jakoś bardzo dużo czasu teraz po wejściu do tematu, uznając że nie jest tematem na dziś, więc nie będę nawet udawał, że mam jakieś wnioski co do przynależności mafia-miasto. Co do Guwniary z paletkom to co innego. Zdecydowanie może być celem na dziś a jej zameldowanie się, że jest po czym brak jakiejkolwiek aktywności mi się nie podoba, zwłaszcza że dostała od Ciebie pytanie o podejrzanych. Po czym ginie Guwniara a Connection jest wielkim podejrzanym Gerarda i krecone sa teorie o nim. Jedynie Boy sie ostal jako niewinny czlowiek - cala reszta jest conajmniej podejrzana albo głupia (jak gerard o jepeju) albo glupia i podejrzana(jak connection)
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 12:12:14 GMT 1
ale tu się beznadziejnie cytuje
|
|
|
Post by Jechaskiel Lipszyc on Jan 14, 2023 12:14:41 GMT 1
Czy wyszukiwarka dziala, bo żadne slowa kluczowe mi nic nie wyrzucaja. To jest bardzo meczace wchodzic w posty, w tym wypadku bajki i Gerarda i przekopywac sie przez nie. Chociaz wynalazlem kwiatki, ktorych bym inaczej nie znalazł wiec, sehr fajn.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 12:18:11 GMT 1
Moje typy obecnie: Messi, Żyd, Winstow krzyżujący się z Shrekiem, Kulesza Niewinni: grandepicolo - chyba że Żyd niewinny to bede rozważal, zobaczymy jak dzisiaj z punktami karnymi i obecnoscia, ale na obecny material 95% niewinny jak Lajla, ten sam typ, bede sobie ufać. jakims cudem moze wyjsc z niego mafiozo jeżeli cos przeczyta na mafijnym, ale nie ukryl swojej tozsamosci, byl wczoraj ciutke przed 21, nie zobaczyl linczu, nie zobaczyl mordu, na 95% nie ma dostepu do mafijnego Ericlynnwright - fajny dzień 0, fajna chęć przetrwania, pytanie czy chce grac dluzej czy jakis doswiadczony gracz, wiadomix, moze byc tez mafiozo robiacy najoczywistsze rozwiazanie na takie zachowanie, ale podoba mi sie, ze z malo-aktywnego bedzie rotowal w aktywnego, to bardzo dobrze o nim swiadczy, zwlascza ze moglby wykorzystac swoja obecna pozycje i kontynuowac caly czas ten sam styl gry, a bylby dla niego bezpieczny. na obecna chwile typ calkowicie nie-do-linczu na dzien-dwa Steven Gerrard - niech juz bedzie ze to ten Swiatly Miastowy dbajacy o miasto, nawet nie chce podejrzewac go o Dobra Mafie, bo on sam chce prowadzic gre, a nie manipulowac humorkiem miasta w lewo czy prawo, tam gdzie sie wygina gra (jak Sznudzian to robil dla przykladu czy w mniejszym aspekcie Wojewódzki), dlatego Shrek - taki Gerard, ale pasujacy do w/w archetypu silnego swingowania miastem tam gdzie mu dobrze Dobre wrażenie: Boi hotelowy i jepepej przyjemnie dla mnie weszli, i obecnie nie mam powodu by ich linczować, podoba mi sie ich gra ze stylu, nie do konca z merytoryznosci, ale to tylko moje emocje, ale wskazuje dla miasta moje sympatie, by bylo wiecej o moim stosunku Czemu Kulesza 4 mafia: Chce oszczedzac aktywnych (iks kurwa de) Ale jednak proponuje glosowanie na mnie... chociaż powtarza dwa razy ze jetem na 100% niewinna ale chce na mnie glosowac (co kurwa?) Robi podkladke pod Żyda, ale bez przekonania i siły, a to go ładnie oczyszcza jak Żydek padnie, a Że Żydek padnie to juz wiemy -> mafiacorner.boards.net/post/16450/threadRObi taka sama podkladke pod Messiego, ale ponownie w tym samym stylu -> mafiacorner.boards.net/post/16453/threadW ogóle taki szczesliwy jest, a tu iks de pozytywne, a tutaj emotka pozytywna, no hihy smiechy, miasto w gównie a ten dobrze sie bawi mafiacorner.boards.net/post/16578/thread mafiacorner.boards.net/post/16485/thread jeszcze krotko przed linczem kreacyjne posty imho bez wartosci mafiacorner.boards.net/post/16584/threadDyskutowalbym z tym, ze niewinny miastowi nie mowi czemu glosuje na kogos, jak dla mnie to miastowy mowi tym mocniej bo chce dac info czemu co i jak (moze nie liczac z dupy glosowan dzien zero jak moje na Messiego by rozkrecic gre) mafiacorner.boards.net/post/16468/thread ale głownie chodzi o to ze tutaj Kulesza swinguje na Erica, mega niewinnie, mega z czapy, robi jakies oskarzenie z kurwa nastepnym iks de, ale tak delikatnie, co to ma byc w ogole ;d Fillerowe pytanie, łapanie kontaktu z miastem, niby taki madry, a nawet nie umie sprawdzic linczu, jeez mafiacorner.boards.net/post/16599/threadelo, ide w dzień, miasto walczcie hardo Nie sądzę, że jesteś w mafii. Myślę natomiast, że jesteś debilem i szkodnikiem, przez którego możemy przepierdolić edycję i dlatego z przyjemnością wyjebałbym wczoraj Ciebie, zamiast Lajli. W tym poście jest tyle kłamstw i przeinaczeń, że nawet nie wiem, z której strony zacząć.
Odpowiem tylko na jedno, bo wydaje mi się istotne. Ja uważam, że Messi niewinny, w poście napisałem, że mam podobne zdanie do Gerrarda. Żeby nie przyszło wam do głowy linczować niewinnego Messiego.
|
|