|
Post by Boy hotelowy on Jan 14, 2023 12:18:46 GMT 1
Poniżej to co sobie założyłem, oczywiście mogę kompletnie nie mieć racji, ale wydaje mi się, że ma to ręce i nogi. Edycja jest stosunkowo mało liczna, mafia nie musi budować sobie jakiejś super pozycji w mieście, wystarczy, że zagra na przeczekanie pierwsze 2-3 dni i już będzie w świetnej sytuacji. Dlatego uważam, że i my nie musimy szukać kwadratowych jaj i dobrą metodą będzie metoda eliminacji. Za tym przemawia też fakt, że (moim zdaniem) nikt się jakoś ewidentnie nie wsypał w pierwszym etapie rozgrywki. Ergo, kto mi dał więcej powodów do uważania go za miastowego, ten ląduje najwyżej na liście potencjalnie niewinnych, przy czym uważam, że to miastowi raczej mają tendencję do robienia zarówno mafijnych, jak i miastowych rzeczy, ich gra jest wyrazista i potrafi przechodzić ze skrajności w skrajność, bo grają swobodnie i nie muszą się hamować. Więc jeżeli ktoś puszcza mafijnego pierda, a potem broni się w sposób naturalny to stawiam bardziej na jego niewinność. Za to mafii szukałbym wśród tych, o których ciężko cokolwiek powiedzieć (nie dlatego, że mają mało postów, tylko niczym się nie wyróżnili, a nie wyróżnili się, bo być może STARAJĄ się nie wyróżniać). Od najbardziej niewinnych imo: 1. Gerrard, Kulesza 2. Jepepej 3a. Winston, Lipszyc, szrek, Grande Z nimi mam problem, bo każdy sprawia wrażenie dość doświadczonego gracza, więc trzeba mieć się na baczności, jednocześnie każdy z nich dał jakieś sygnały, że może być niewinny. Warto dodać, że Grande uniewinniała Paletkara, a ja jej ufam. 3b. Messi – dla niego specjalna grupa, ponieważ mam w pamięci jedną edycję, gdzie tego typu zawodnik był w mafii i wszystkich wyrolował, jadąc na łatce letkiego nieogara znaczną część czasu. 4. Bajka, sentence, ericlynn Żaden z nich nie zrobił niczego, po czym zapaliłaby mi się lampka w głowie p.t.: „oho, to miastowe zachowanie, naturalne”. A w przypadku niektórych rzuciły mi się w oczy nawet konkrety, które imo świadczą na ich niekorzyść. Dowody wlecą niebawem.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 12:19:15 GMT 1
atomówka, ale bardziej niż bombę atomową to przypomina raczej pistolet na wodę
|
|
|
Post by Boy hotelowy on Jan 14, 2023 12:20:41 GMT 1
Aha, Bielański i grande picolo – mają po dwa posty, nie planuję się nimi zajmować, bo jeżeli są w mafii i zamierzają tak dalej grać to nawet jeśli przypadkiem wygrają będziemy się mogli czuć moralnymi zwycięzcami jako miasto.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 12:23:59 GMT 1
Gerrard nie jest aby tym, który pierwszy napisał w temacie, żeby nie ruszać Messiego bo wiadomo co? Mafii raczej by nie zależało na tym, żeby odsuwać MISTRZA ŚWIATA od linczu
No chyba, że są w niej razem xd
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 12:28:50 GMT 1
Jak bardzo jesteśmy przekonani o winie żydka? Warto go chyba dzisiaj dobić, żeby mieć trochę odpowiedzi i zacząć robić założenia na podstawie tego, co działo się przy pierwszym linczu. Jeśli żydek w mafii (moim zdaniem tak) to wiemy mniej więcej, co się działo wczoraj i można spróbować wyłapać, kto był tak zwanym wajchowym i kto się podpiął żeby, powiedzmy sobie jasno, wyszło korzystnie dla mafii.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 12:32:05 GMT 1
Wczoraj czymś mi zaplusował Winston jak czytałem z telefonu przed snem, ale nie pamiętam czym, także pozwolę sobie odnotować
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 12:34:09 GMT 1
Przypominam, że w mafii poza żydkiem grande connection
|
|
|
Rozgrywka
Jan 14, 2023 12:38:02 GMT 1
via mobile
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 12:38:02 GMT 1
Żydek bardzo wybiórczo i pod tezę czyta stare posty. Z telefonu nie będę tego punktował, tylko zaznaczam fakt.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 14, 2023 12:40:05 GMT 1
via mobile
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 12:40:05 GMT 1
Gerrard nie jest aby tym, który pierwszy napisał w temacie, żeby nie ruszać Messiego bo wiadomo co? Mafii raczej by nie zależało na tym, żeby odsuwać MISTRZA ŚWIATA od linczu No chyba, że są w niej razem xd Tak, to byłem ja. I nie, nie jesteśmy w mafii, przecież nie zaczepiałbym dwojego w pierwszym niekreacyjnym poście.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 12:40:50 GMT 1
no mi się to wydaje skrajnie nieprawdopodobne, dlatego imo obaj niewinni
|
|
|
Post by Jechaskiel Lipszyc on Jan 14, 2023 12:56:30 GMT 1
Żydek bardzo wybiórczo i pod tezę czyta stare posty. Z telefonu nie będę tego punktował, tylko zaznaczam fakt. Ja jestem mafia i ja jestem wybiorczy, i odgrzewam kotlety, a Gerard zawsze pisze prawde i nie odgrzewa nigdy, potwierdzone info. Ja siedze cicho - to zle. Ja siedze glosno - to zle. Caly czas przeszkadzam a przeszkadzam od poczatku z niezrozumialych przeze mnie powodow. Czuje sie dziwnie wysinglowany, bo doslownie kazdy aktywny wyciaga stare posty i pisze pod teze (poza kilkoma wyjatkami). Nie wiem jak sie mam czuc - czy ze mafia robi sztuczny tłok, by wywalic kolejnego niewinnego i ktorys z tuzów to mafijni - czy moze miasto robi sobie wielkie derby i idzie podlug klucza jaki podalem (lajla-ja-piccolo + messi), bo tak jest latwiej, bo taki klucz juz ktos podal i miastowym sie nie chce myslec. Mafia tymczasem sobie siedzi cicho i sie smieje, ze obroncy miasta sie morduja nawazajem a potem rozdzieraja szaty, ze im strzelac nie kazano i ogolem to nie wiedza ,czy zaczeli atak na layle, czy tylko sie podpieli. Ja, co uwazam za podwojna gre inni uwazaja za głupote i odwrotnie. Ja co uwazam za ekstramieszanie i zasmradzanei obrazu - inni, zawsze Ci sami - uwazaja za "o, dobrze gra miasto, bardzo dobrze". Tylko juz jeden rzekomo (nie znam, ale sie o nim wypowiadaja) dobry gracz zostal zamordowany a inny de facto tez - bo byl niewinny i zostal zlinczowany. Kulesza juz leci w kolejne podczepianie sie, we mnie (od wczoraj) ale i doczepil sie raczej niewinnego Grande Connection, gdyz...gdyz...no wlasnie dlaczego? Pwnie messiego tez chce wywalic, bo tak latwiej i mozna odbebnic. Bo inni napisali. Chcialbym miec jakies zdanie o wielu z Was, ale trudno o Was miec zdanie, gdy duzo gadacie - a niewiele mowicie. Nie znaczy ze Was posadzam, ale i nie moge Was tez nie podejrzewac - szczegolnie gdy gracie anty-ja albo w sposob antypozyteczny dla miasta, czyli na latwizne.
|
|
|
Post by Boy hotelowy on Jan 14, 2023 12:59:02 GMT 1
Najbardziej podejrzany jest wg mnie sentence, który od początku widzi głównie niewinnych. A moim zdaniem domeną miastowego jest to, że na początku wszyscy są dla niego podejrzani, dopiero potem coś powoli zaczyna się klarować z tej mgły. Doskonale ujęła to paletkara: wkurwia mnie towarzystwo próbujące wmówić, że na tym etapie powinniśmy mieć już coś zrozumiane i coś wyklarowane Tymczasem sentence: wydupcenie messiego za kilka bezbekow brzmi jak mafijna zagrywka Celowanie w ericlynnwright tez nie czaje. Zwykly miastowy z forum muzycznego, ktory ma wyjebane. Poza tym z messim jest ten problem, ze ewidentnie chcieli go zliczowac tez niektorzy miastowi, wiec jak juz sie okaze niewinny to kogo to inkryminuje? Czyli już parę-paręnaście godzin po starcie sentence wiedział, że: 1) Messi jest niewinny, 2) Erlic jest niewinny, 3) Messiego chciało zlinczować kilku miastowych, 4) Sam też jest niewinny, więc drogą eliminacji powinien w zasadzie z dużą dozą prawdopodobieństwa już być w stanie podać cały skład mafii. A on nawet jeżeli miał jakichś podejrzanych, to za wiele nie zrobił, żeby skłonić do głosowania na nich (mimo, że jest całkiem aktywny i sprawia wrażenie pewnego siebie – choćby w tych uniewinnieniach, więc to nie brak czasu czy niechęć do brania odpowiedzialności za losy miasta na siebie). Na dodatek walnął w Paletkarę głosem, mimo że całkiem prawdopodobne było, że leci Lipszyc lub Lajla, a wcześniej pisał: okreslilem moje cele lista szreka jbc (zawierajaca tego gagatka) Tu znowu już widzi kilku ewidentnych miastowych No o to mi chodzi wlasnie, ze kilku ewidentnie miastowych juz doszlo do tego warto cie zlinczowac tak czy owak. Zlinczowanie kogo bardziej polaryzujacego miastowego daloby wiecej info. IMO Na dodatek ilość tematów, które sentence podbijał jako drugi, co moim zdaniem jest bardzo podejrzane (zwrócił na to uwagę Gerrard przy okazji szrekowej analizy nagonki na lajlę i że wcale Winstona tam nic nie wybielało). I moim zdaniem ma rację, bo takie podbijanie jest mafijne. Coś zauważasz, ale nie zauważasz i nie piszesz o tym jako pierwszy, więc: 1) jeżeli to dotyczy niewinnego to nie będzie na ciebie, 2) jeżeli kolegi z mafii to i tak już nic nie tracicie, bo temat i tak wypłynął i robisz sobie tylko ewentualną podkładkę pod głos. bujka a na kogo ty byś zagłosowała, jeżeli Messi by nie istniał? Bo rzeczywiście przejrzałem sobie twoje posty i w zasadzie to jedyny gracz, na którym się od wczoraj skupiasz. Bez kitu bajka jest na messim od randomowego postu. Wzruszam ramionami i gramy dalej. Szrek jak sztucznie próbuje pokazać luz. dzisiaj slabo szrek wyglada Bardzo zabawny jest też ten post, napisany mniej więcej wtedy, kiedy już się klarowało, że Messi nie leci. Tj. jak wszyscy chcieli walić w Messiego (IMO CHYBA niewinnego) to go bronił, jak się okazało, że się jednak odwracają to nagle zmienił zdanie i to w zasadzie bez żadnego uzasadnienia. xD Chociaz oczywiście już po linczu znowu pisał, że jednak baran, niż w mafia. eh moze macie racje z leopoldem Albo takie sztuczne jak ten, zważywszy, że wiadomo było, że leci Lipszyc lub lajla (lub Messi, jego zdaniem), a on na żadnego z nich nie oddał głosów, tylko walnął w Paletkarę, czyli ich jak rozumiem nie miał za winnych, WIĘC CO ZA RÓŻNICA kto poleciał? xD Tak czy tak ktoś z niewinnych. Ale patrzcie, jestem tu, interesuję się wynikami linczu, dawaj je MG!!!!!111oneoen11 Zresztą w kilku miejscach sam przyznaje, że jego zdaniem lincz odbywał się pomiędzy niewinnymi: - Ubilismy miasto (co dla mnie samo w sobie nie bylo zaskoczeniem - ot tak bym gral jakbym wszedl z forum fanow murzynow i sie nie przejmowal za bardzo gra). Z wyborem gowniary moglem sie mylic xD Ogolnie myslalem ze beda 2 glowne cele: layla i leopold. Oba wg. mnie bez sensu. Layla j/w, leopold to raczej baran niz mafia. Albo o Lipszycu, który też mógł polecieć: Lipszyc mial kilka slabych typow, ale nie uderza mnie jako osoba probujaca realizowac plan mafii. Poza tym, jeżeli i Lipszyca, i lajlę możemy dopisać do listy jego niewinnych to naprawdę już powinien znać całą mafię. Generalnie gość widzi samych niewinnych dookoła, a to domena mafii. Do wczorajszego linczu/mordu wskazywał Winstona i guwniarę, guwniara poleciała, więc zaczął wskazywać Jakbym mial typowac z glosow: jepepej, cezary (?), szrek, winston. Dwoch ostatnich szkoda byloby stracic przez pomylke, ale imo przynajmniej jeden powinien spasc. Grandepicolo kolejna lajla. tylko, że „z głosów”, czyli de facto z gry dalej nikogo winnego nie widzi xD jedynych podejrzanych jakich ma obecnie to podejrzani „z głosów”, mimo, ze mamy za sobą całe 1 głosowanie Amen. Jednak długi post wyszedł, ale to nie moja wina, że tyle dowodów się zebrało. xD
|
|
|
Post by Boy hotelowy on Jan 14, 2023 13:00:53 GMT 1
a i jeszcze reszta jego postów to jakieś nic nieznaczące fillery
|
|
|
Post by Jechaskiel Lipszyc on Jan 14, 2023 13:04:28 GMT 1
O, to sentence tez jest/był w Kampie grande piccolo? Co znowu grande piccolo zrobil?! Napisal z 2 fillery
Jest tyle osob, ale ta swieta trojca do nietykania(ale jednak wyjebania) sie powtarza juz stanowczo za czesto
|
|
|
Post by sentence on Jan 14, 2023 13:10:38 GMT 1
No wlasnie nic nie zrobil, kolejna lajla, czyli kolejny glon ktorego zabicie jest bez sensu.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 14, 2023 13:12:28 GMT 1
O, to sentence tez jest/był w Kampie grande piccolo? Co znowu grande piccolo zrobil?! Napisal z 2 fillery Jest tyle osob, ale ta swieta trojca do nietykania(ale jednak wyjebania) sie powtarza juz stanowczo za czesto Co Ty masz za manię z grande? Nikt nie jest za waleniem w grande. Wszyscy tylko porównują go ze sklepikarzem czy do Lajki. Co ty za chaos w mieście robisz celowo? Od Granda sie odczep, póki nie pokaże aktywności. A jak nie - to poleci za punkty. Normalna sprawa. Dodawanie do tej układanki Grande, który napisał 2 fillerowe posty i ma wyjebane na gre to jakiś two dziwny ciąg i w opór mafiowe zagranie. Na typa nic nie mamy, możliwe że miec nie będziemy a Ty robisz pod niego gre, i robisz jakieś powiazania z czapy.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 14, 2023 13:19:17 GMT 1
via mobile
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 13:19:17 GMT 1
Nie znaczy ze Was posadzam, ale i nie moge Was tez nie podejrzewac - szczegolnie gdy gracie anty-ja albo w sposob antypozyteczny dla miasta, czyli na latwizne. To jaka to jest gra pożyteczna dla miasta? Pokaż nam.
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 14, 2023 13:49:36 GMT 1
Szanownych uczestników uprasza się o zajęcie stanowiska ws. wyjebania dzisiaj Żydka, a jeżeli nie, to dlaczego.
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 14, 2023 13:58:01 GMT 1
no i eazy wyjdź z nory w końcu, co
|
|
|
Rozgrywka
Jan 14, 2023 14:10:32 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 14, 2023 14:10:32 GMT 1
Szanownych uczestników uprasza się o zajęcie stanowiska ws. wyjebania dzisiaj Żydka, a jeżeli nie, to dlaczego. Dociśnięty wczoraj bronił się dość naturalnie (wg mnie). Zapytany o to kto jego zdaniem jest w mafii, odpowiedział uczciwie, że nie wie, zamiast podawać jakieś typy na siłę, żeby przypodobać się miastu. Na dodatek wyskoczył z absurdalną w tej sytuacji teorią o zamordowaniu swojego przez mafię (chyba on?).
|
|