|
Post by Jechaskiel Lipszyc on Jan 14, 2023 14:45:20 GMT 1
Nie znaczy ze Was posadzam, ale i nie moge Was tez nie podejrzewac - szczegolnie gdy gracie anty-ja albo w sposob antypozyteczny dla miasta, czyli na latwizne. To jaka to jest gra pożyteczna dla miasta? Pokaż nam. A jestem pieskiem od sztuczek na zawołanie? Wydaję mi się, że moja jest pożyteczna - nie strzelam oskarżeniami, zwracam uwage na niescislosci, tlumacze sie bez odrzucania goracego kartofla w "chyba Ty" i nie lansuje sie na wielkie miasto, jak szanowny Pan. Winston nazwal to slodko-pierdzacym stylem gry i w zasadzie ma racje, ale rumakowanie mi ewidetnienie nie wychodzi, jak panom bajce i Gerardowi. Jak mowilem, jest tutaj duzo potakiwaczy, nawet jezeli dobrych z miasta, co nie pokazali jeszcze (ale pokaza) swoje typy predzej czy pozniej, bo wola popatrzec - jak Kulesza czy E-murzyn. On mimochodem przynajmniej umial sie wypowiedziec na moj temat w miare autonomicznymi argumentami, nawet jezeli tylko "tak sie mu wydaje". I mysle, ze dalej ma mnie przynajmniej na celowniku, bo czemu mialby nie miec. Powinien, tak jak ja go mam. Zdecydowanie uwazam, ze z pozytkiem dla miasta gra Boy, co wcale go nie oczyszcza, bo moze byc po prostu sprytnym mafioza. I moglbym w niego walic z powodu skrzywdzenia mnie emocjonalnie, biorac pod uwage, ze byl (i pewnie dalej jest w jakims stopniu wiekszym niz ujawnia) mocno anty-Ja - ale to jest granie jednak pro-miasto. Na razie nie zrobil nic glupiego i SZUKA. Nie zadowala sie. Kontekst jest wazny. Na pewno jest autonomicznym bytem. Mowie - niewinnych na 100% nie widze, bo nie mam prawa widziec, az do samego konca. Jestem ciekawy gry obecnie cichych Grande i shreka - bo ten wydaje sie ogarniac w gre - ale podobnie wydawalo mi sie,ze ogarniala gre bajka i Gerard - ale zamiast tego doskakuja nawet do jepepeja dosc blyskawicznie i zdecydowanie, bo ma czelnosc bąknać ze Gerard nie jest blyszczacy sie jak psie jajca. Co do Grande i shreka nie mam obecnie zdania, z aktywnych. Z glonow to wiadomo, sa. Nie przygladalem sie wcale sentence, a np post Boya sprawil ,ze sie mu [sentencowi] przygladam. Nie zwracalem uwagina kontekst jego wypowiedzi, na zgranie w czasie z aktywnoscia ogolu - ot sobie byl i cos pisal.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 14:48:30 GMT 1
Ja o Messim mam teraz takie samo mniemanie jak Gerrard, nie warto go bic bo więcej powie jego życie niż jego śmierc. To jest najgłupszy post jaki napisałem w całej rozgrywce i go żałuję. Już nigdy nie będę bił w nieaktywnych, których śmierć nic nie powie pierwszego dnia. Co by Ci powiedział lincz na niewinnym Messim? Czemu uważasz, że jego odpadnięcie wczoraj byłoby lepsze od linczu na lajli? Zastanawia mnie jaki jest %mafii z grona: Lipszyc, Messi, Sentence, Eazy, Winston. Bo ja mam w sumie dużo osób, na które byłbym skłonny głosować. Ale też mam trochę taką paranoję, coraz mniej pewności odnośnie czegokolwiek. Przy założeniu, że w mafii nie ma Ciebie, to w powyższej grupie będzie 2-3 mafiozów. Z czego niewątpliwie w mafii nie jest Messi. Testament gówniary by mi strasznie pomógł jakby zawierała się w nim jakaś sugestia czy ja w ogóle w dobrym gronie dłubię. Skąd wiesz, że testament Guwniary będzie wartościowy? Że to dobry gracz, który da fajne przemyślenia, za którymi warto podążać? A może po prostu tak będzie wygodniej, bo jak nawet lincz pójdzie w niewinnego, to będzie można napisać, że Guwniara tak radziła?
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 14, 2023 14:52:02 GMT 1
Imo obrona żydka dzisiaj wygląda solidnie. Nie genialnie, ale jestem w stanie dać mu kredyt zaufania na jeszcze jeden dzień. Chciałbym za to po raz kolejny zwrócić uwagę NA GRĘ BAJKI Najpierw wam zacytuję to, co pisałem wczoraj: "bajka - bardzo podobała mi się jej gra wczoraj, dzisiaj dużo mniej. Podobny case jak ze szrekiem, chociaż mniej oczywisty. Czerwona lampka mi się zapaliła przy łatwości, z jaką podpięła się na lincz pod laylę, mimo że tego samego dnia (!) prosiła o wstrzymanie się do jutra, bo nowi gracze, bla bla. Chorągiewką zapachniało i chronieniem własnej dupy. Plus dopóki nie została przyciśnięta, jej jedynym typem był Messi i to na nim opierała całość swojej gry. Wyglądało to dość wiarygodnie - do czasu." Później jeszcze ten mafijny post z usprawiedliwianiem się neurotyzmem, alkoholem, bla bla - pizdowatość, będąca totalną odwrotnością jej gry do tej pory. Co się dzieje dzisiaj - mamy switch z Messiego na żydka - łatwy cel, bo skoro z Messiego ludzie zeszli, to to najbardziej prawdopodobny kandydat. Niby mówi, że głos na messiego, ale dojechać nie zaszkodzi, żeby ktoś oddał głos. W razie czego ona jest konsekwentna, a to reszta zrobiła masówkę. Podała kilka swoich typów, ale poza nim, nie uzasadniła nikogo. Nie ustosunkowała się do ŻADNYCH zarzutów, które od wczoraj padały w jej stronę, jakby liczyła, że jak nie dotknie gówna, to przestanie śmierdzieć. Słabo to wygląda. Wyjebane mam na zarzuty miasta. Chociaż jeżeli uważasz, że jesteś pro-miastowy, to prosze, zrób z tych zarzutów pytania wobec mnie. Wiem że mafia mnie nie odjebie, bo jestem pełna chaosu i nie podejme pewnie dobrych decyzji bo wszystko robie pod wpływem chwili. I póki miasto nie uzna mnie calkowicie za niewinna, to bede żyła, bo tak to klepna oczywistego miastowego mafiozi. Wiec w sumie nawet fajnie, ze sa na mnie oskarzenia i kto wie, moze bede sus, bo wiecej pozyje. A jezeli mnie miasto zlinczuje nie-w-krytycznym momencie, to i tak na plus dla miasta (jezeli nie bedzie nieaktywnych), bo to na pewno ulatwi gre miastu. win win win mordo
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 14:54:15 GMT 1
To jaka to jest gra pożyteczna dla miasta? Pokaż nam. A jestem pieskiem od sztuczek na zawołanie? Wydaję mi się, że moja jest pożyteczna - nie strzelam oskarżeniami, zwracam uwage na niescislosci, tlumacze sie bez odrzucania goracego kartofla w "chyba Ty" i nie lansuje sie na wielkie miasto, jak szanowny Pan. Winston nazwal to slodko-pierdzacym stylem gry i w zasadzie ma racje, ale rumakowanie mi ewidetnienie nie wychodzi, jak panom bajce i Gerardowi. No mnie się wydaje, że właśnie strzelanie oskarżeniami (byle z sensem) jest bardziej pożyteczne niż niestrzelanie, gdyż generuje interakcje i zmusza również innych do zajęcia stanowiska. Tłumaczenie się i niewysuwanie oskarżeń to domena mafii oraz kiepskich miastowych. Boy uważa, że jesteś tym drugim, ja raczej, że tym pierwszym. Dawaj 4 nicki osób, które Twoim zdaniem są w mafii. Najlepiej z uzasadnieniem.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 14, 2023 14:54:59 GMT 1
via mobile
Post by Winston on Jan 14, 2023 14:54:59 GMT 1
Czyli - idąc dalej tą analogią - skłaniasz się do ujebania niewinnego tylko dlatego, że jest zmuszony do ciągłej obrony? Powiedziałbym, że to na korzyść mafii działanie, może spokojnie walić w najłatwiejszy cel, bo miasto i tak nie widzi nikogo poza nim. A jeżeli zlinczujemy niewinnego, to robi się już 9-4, just sayin'. Miałem nadzieję, że jak da ci się szansę, to powiesz coś mądrego, a tu mafijny pierd za każdym razem, jak się za pewnie poczujesz. zabraniam linczować dzisiaj bajkę, w kogo byś walił? W ciebie. Albo messiego. W dalszej kolejności Grande Connection, albo kręcący kulesza. Ale to wnioski z aktywności do tej pory, a wielu graczy się dzisiaj jeszcze nie odezwało.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 15:00:21 GMT 1
Powinienem czesciej grzebać, bo wygrzebuje dziwne rzeczy: Nie moge znalezc, zadeklarowania sie Gerarda do odjebania sie, ale mam taki kwiatek SPRZED LINCZU Grande jest na mojej liście osób do nielinczowania w pierwsze 2-3 dni jako osoba aktywna i wyglądająca na dość ogarniętą, przydatną. Na tej liście są też Szrek oraz jepepej i Boy hotelowy. Z czego akurat Grande jest najniżej na tej liście u mnie (i chodzi o to, że wydaje mi się mieć najmniej skilla, ogara a nie o skalę podejrzeń wobec jego osoby), ale i tak nie poświęcałem mu jakoś bardzo dużo czasu teraz po wejściu do tematu, uznając że nie jest tematem na dziś, więc nie będę nawet udawał, że mam jakieś wnioski co do przynależności mafia-miasto. Co do Guwniary z paletkom to co innego. Zdecydowanie może być celem na dziś a jej zameldowanie się, że jest po czym brak jakiejkolwiek aktywności mi się nie podoba, zwłaszcza że dostała od Ciebie pytanie o podejrzanych. Po czym ginie Guwniara a Connection jest wielkim podejrzanym Gerarda i krecone sa teorie o nim. Jedynie Boy sie ostal jako niewinny czlowiek - cala reszta jest conajmniej podejrzana albo głupia (jak gerard o jepeju) albo glupia i podejrzana(jak connection) Co jest w moim poście dziwnego/podejrzanego/mafijnego, zwłaszcza w kontekście późniejszych wydarzeń, które wymieniasz? Zwłaszcza, że moja zmiana spojrzenia na Grande Connectora była dość szybka i od razu ją zaznaczyłem w temacie: Tak teraz czytam i ten Grande Connection jednak mniej mi się podoba. Znaczy dalej temat nie na dziś, ale nie ufam za bardzo. Dlatego właśnie napisałem, że bardzo wybiórczo i pod tezę czytasz te stare posty. Też tak wielokrotnie robiłem będąc w mafii: wybierałem jakiś post, do którego można się przyjebać, wyciągając go z kontekstu, z szerszego obrazu gry danej osoby.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 15:03:06 GMT 1
Nie ze wszystkim się zgadzam z Boyem, np. w sprawie postawy Żydka po linczu się nie zgadzam, mnie dalej typ śmierdzi, ale uważam, że z analizą na Sentence odwalił dobrą robotę. Mafijność Sentence wyjaśniałaby zresztą moje odczucia wobec niego z początku gry, że ogarnia i dużo widzi, bo mafia zawsze wie więcej. W takim wypadku ten dysonans: z jednej strony ogar, z drugiej debilny głos byłby wytłumaczalny.
|
|
|
Post by Jechaskiel Lipszyc on Jan 14, 2023 15:03:28 GMT 1
Ech, Messi, wiesz, nawet jezeli jestes niewinny, bo Cie debilu bronilem, to oddaje glos na Ciebie. Grasz nierowno. Tylko jakas wielka demaskacja podczas nastepnych 5 godzin ten glos moj zmieni albo jakas Twoja obrona - ale chyba sie czujesz bezpieczny. Jak jesteś z mafii, to brawo dla Ciebie, bo poza przebłyskami wychodzenia z roli debila i lizodupa, grasz ją świetnie.
Może nie umiem grać w mafię, bo nie strzelam szafowaniem, kto niewinny i kto podejrzany, jak niektórzy, aż nie mam pewności większej niż średnia. ale skoro tak Was to interesuje, skoro juz z 2 osoby tego chca to napisze wprost: Podejrzewałem Winstona z rana, obecnie podejrzewam bajke i Gerarda za synchronizacje swoich opinii i działań (albo sa niewinni, albo jeden winny, albo razem winni (ale to karkołomne) ). Mysle, ze mafia ich bedzie trzymać razem i ich nie odjebie, bo skasowanie jednego uniewinniloby drugiego, a oni dalej beda polowac na czarownice i odjebywac miastowych. Z niewinnych to top niewinny dla mnie teraz jest Boy Tez, jak mowie, wskazal pierwszy a na pewno bardzo zdecydowanie ze sentence moze byc niehalo, a ten sie jeszcze nie wybielil. Boy nie podal jeszcze innych swoich typowań na winnych, a mysle ,ze moze zaskoczyc ogol, jak zaskoczyl postem na sentenca, ale dam typowanie swoje juz teraz bez podpinania sie, ze "racja!" jak wielu pewnie zrobi.
Przyznam szczerze, nie chce odpasc, a zasady gry zabraniaja prowadzic kampanie na odjebanie siebie, by cos wam udowodnic, wiec no - chyba jestem zrozumialy - w swoim glosie na Messiego.
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 14, 2023 15:04:44 GMT 1
W sumie dobra, dawajcie sentenca na świecznik, tłumacz się gościu.
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 14, 2023 15:07:29 GMT 1
obecnie podejrzewam bajke i Gerarda za synchronizacje swoich opinii i działań (albo sa niewinni, albo jeden winny, albo razem winni (ale to karkołomne) ). Mysle, ze mafia ich bedzie trzymać razem i ich nie odjebie, bo skasowanie jednego uniewinniloby drugiego, a oni dalej beda polowac na czarownice i odjebywac miastowych.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 14, 2023 15:07:47 GMT 1
W sumie dobra, dawajcie sentenca na świecznik, tłumacz się gościu. tak,
plus w sumie juz mialam fantazje, jak zbieraja sie glosy na Messiego/Zyda, mamy jakies fifty/fifty, niepewnosc, idk jak sie gra rotuje ale w kogos mocniej (bo mafia dziala), i wtedy wchodze na bialo i mowie MASOWKA NA SENTENCA, ale nic takiego odjebywac nie bede po wczoraj, ale ech, wypadaloby, by dzisiaj zadnej masowki nie robic na jedna osobe, wiec prosze, nie robcie masowki, a jak glosy beda mocno jawne, to moze pobawmy sie nimi wieczorem w nie-wyrokowanego, bo sie powtorzy wczoraj z prostym glosowaniem, a to nigdy miastu nie pomagalo (co mozna sobie przejrze)
(jak messi miasto to zaplacze)
|
|
|
Rozgrywka
Jan 14, 2023 15:10:34 GMT 1
via mobile
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 15:10:34 GMT 1
zabraniam linczować dzisiaj bajkę, w kogo byś walił? W ciebie. Albo messiego. W dalszej kolejności Grande Connection, albo kręcący kulesza. Ale to wnioski z aktywności do tej pory, a wielu graczy się dzisiaj jeszcze nie odezwało. Odpowiem legendarnymi słowami jednego z najwybitniejszych w historii tej gry: „kręcę, ponieważ chcę wygrać tę rozgrywkę”
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 14, 2023 15:13:01 GMT 1
To jest najgłupszy post jaki napisałem w całej rozgrywce i go żałuję. Już nigdy nie będę bił w nieaktywnych, których śmierć nic nie powie pierwszego dnia. Co by Ci powiedział lincz na niewinnym Messim? Czemu uważasz, że jego odpadnięcie wczoraj byłoby lepsze od linczu na lajli? Zastanawia mnie jaki jest %mafii z grona: Lipszyc, Messi, Sentence, Eazy, Winston. Bo ja mam w sumie dużo osób, na które byłbym skłonny głosować. Ale też mam trochę taką paranoję, coraz mniej pewności odnośnie czegokolwiek. Przy założeniu, że w mafii nie ma Ciebie, to w powyższej grupie będzie 2-3 mafiozów. Z czego niewątpliwie w mafii nie jest Messi. Testament gówniary by mi strasznie pomógł jakby zawierała się w nim jakaś sugestia czy ja w ogóle w dobrym gronie dłubię. Skąd wiesz, że testament Guwniary będzie wartościowy? Że to dobry gracz, który da fajne przemyślenia, za którymi warto podążać? A może po prostu tak będzie wygodniej, bo jak nawet lincz pójdzie w niewinnego, to będzie można napisać, że Guwniara tak radziła? AD. 1. Messi to najgorętszy gracz gry, najwięcej osób się na jego temat wypowiedziało i najwięcej postów na jego temat padło, niektóre z tych opini były bardzo stanowcze. Poza tym sam fakt żeby zobaczyć jak łatwo\ciężko jest go zabić. Lajlę było tak łatwo zabić, że prawie zero tarcia się wytworzyło, na podstawie którego mógłbym teraz wnioskować. Wokół Messiego jest tyle tarcia i jest to tak nieobliczalna postać, że no dużo bardziej bym wolał żeby był teraz martwy zamiast Lajli nawet jakby miał być też niewinny. Lajlę trzeba było dla zasady olać w myśl argumentu że nawet jakby się okazała mafią to grając tak całą grę i tak miasto byłoby moralnymi zwycięzcami. AD. 2. Cieszę się, że nasze typy się dosyć pokrywają, też mam poczucie że jakbym wziął tych, których wypisałem i po prostu włączył maszynę losującą kogo z nich zabić to byłyby niezłe szanse że spadnie mafia. Ale coraz bardziej mam wątpliwości czy mogę ci ufać, bo mi się paranoja wkręca i poza Boyem, Bajką i potencjalnym testamentem Gówniary, mam wrażenie, że każdy post to może być scam. AD. 3. Zdaję sobie sprawę, że Gówniara to zwykły człowiek jak ja i może się pomylić. Ale tak jak mówię, ja jako tako mam swoje typy, grono gdzie bym bił i po prostu chciałbym drugiej opinii od kogoś o kim po pierwsze wiem, że jest 100% niewinny i mnie nie będzie wodził\scamował. Po drugie Gówniara sprawiała wrażenie, że dobrze gra, po trzecie po coś ją zabili, nie? Może miała niezłe typy, których się obawiali. Oczywiście wiem, że mogła mieć fatalne typy i mafia ją zabiła dla zmyłko no ale wiadomo. I tak lepiej mieć jej opinię.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 14, 2023 15:14:54 GMT 1
via mobile
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 15:14:54 GMT 1
Grande Connection naprawdę bardzo mocno nie chce marnować mordu na Messiego
|
|
|
Rozgrywka
Jan 14, 2023 15:17:45 GMT 1
via mobile
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 15:17:45 GMT 1
To typowe dla graczy, którzy z nami do tej pory nie grali. Nie rozpoznają go i nie wiedzą, jak zieloną latarnią ten gracz będzie za dwa dni
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 14, 2023 15:18:47 GMT 1
Miał byc zieloną latarnią i się dałem wczoraj na to nabrac. A jest gorzej niż było.
|
|
|
Post by Jechaskiel Lipszyc on Jan 14, 2023 15:19:08 GMT 1
Musze sie przyznać, że mam problem z wyszukiwarką, a nawalasz dużo i długich postów. Mam taki ogólny feel co do Ciebie i nadal obstaje pod tym co napisalem. W sensie, stare posty po coś są - mnie wykopuje sie posty z dnia 0 i w zasadzie prawie ,ze godziny 0 - i dorabia do nich teorie. Nie mówie, że jestes koniecznie mafijny, ale możesz byc narzedziem w rekach wlasnie kogos kto ogarnia. Z Waszego duo bardziej mafijny jest bajka, ale jak napisalem wyzej - to moze byc fałszywy pozytywny wynik - i po prostu sobie harcujecie w swietym gniewie, a mafia sie cieszy i nie przeszkadza waszym dumaniom. Tak naprawde mozna sobie wnioskowac dopiero a contrario z dzialan mafii wzgledem Waszych osob, czy jestescie okej czy podstawieni - a przewiduje ,ze tych dzialan wlasnie z tgo wzgledu nie uswiadczymi i sobie podryfujecie z bajka do konca (gdzie miasto przegra). Wysinglowaliscie mnie jako gwozdz do odjebania, bo wystaje odrobinke i co nie zrobie, to juz po mnie. Nie uwazam takiego podejscia za madre i uczciwe. Oczywiste jest, ze bede sie bronil, ale jak wyzej - skoro wystaje z powodu jakiegokolwiek to to odjebania. I tak sie traci jednego miastowego głupio. Uwazam to za bląd takie kiszenie sie w kilka osob, bo i sam go popelniam mimowolnie, gdyz pracujemy na kilku osoboach, kilka osob sie wypowiada, kilka tylko sie przewija a kilka "jest".
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 14, 2023 15:19:26 GMT 1
To typowe dla graczy, którzy z nami do tej pory nie grali. Nie rozpoznają go i nie wiedzą, jak zieloną latarnią ten gracz będzie za dwa dni Dobrze, że dla mnie Kulesza podejrzany jednak yl: Leniwe granie na tożsamościach Wyrokowanie na tożsamościach
Za dwa dni to może być pozamiatane Bronienie jak swojej żony tego Messiego
Ha tfu
Określanie czegokolwiek na tozsamosciach zawsze konczylo sie gownem w poprzednich edycjach Tylko mafia na tym gra, bo chce kosić według-nich-dobrych-graczy Wiec please, stop
A jak z Messiego taka latarnia, to niech dzisiaj sie odpali na zielono i essasito, problem z glowy
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 15:20:20 GMT 1
Może nie umiem grać w mafię, bo nie strzelam szafowaniem, kto niewinny i kto podejrzany, jak niektórzy, aż nie mam pewności większej niż średnia. ale skoro tak Was to interesuje, skoro juz z 2 osoby tego chca to napisze wprost: Podejrzewałem Winstona z rana, obecnie podejrzewam bajke i Gerarda za synchronizacje swoich opinii i działań (albo sa niewinni, albo jeden winny, albo razem winni (ale to karkołomne) ). Mysle, ze mafia ich bedzie trzymać razem i ich nie odjebie, bo skasowanie jednego uniewinniloby drugiego, a oni dalej beda polowac na czarownice i odjebywac miastowych. Hahahaha, czyli nas podejrzewasz (o bycie w mafii), ale mafia nas nie odjebie bo by śmierć jednego uniewinni drugiego (choć z Twojego posta wynika, że razem w mafii raczej nie jesteśmy, więc jest maksymalnie jeden, więc logiczny wniosek byłby taki, że jak mafia w mordzie odjebie jednego, to warto zlinczować drugiego?
|
|
|
Rozgrywka
Jan 14, 2023 15:20:30 GMT 1
via mobile
Post by cezarykulesza on Jan 14, 2023 15:20:30 GMT 1
To typowe dla graczy, którzy z nami do tej pory nie grali. Nie rozpoznają go i nie wiedzą, jak zieloną latarnią ten gracz będzie za dwa dni Dobrze, że dla mnie Kulesza podejrzany: Leniwe granie na tożsamościach Wyrokowanie na tożsamościach
Za dwa dni to może być pozamiatane Bronienie jak swojej żony tego Messiego
Ha tfu
Określanie czegokolwiek na tozsamosciach zawsze konczylo sie gownem w poprzednich edycjach Tylko mafia na tym gra, bo chce kosić według-nich-dobrych-graczy Wiec please, stop
Błagam, zamknij mordę z tymi swoimi debilizmami
|
|