|
Post by Lionel Messi on Jan 15, 2023 18:53:29 GMT 1
Ale żeście się uruchomili dokładnie w momencie kiedy coś możecie namieszać to mieszacie. Tak to kiedy trzeba to siedzicie cicho i nie ingerujecie w ogóle w miejskie dyskusje.
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 15, 2023 18:56:01 GMT 1
I co taka cisza nagle się zrobiła? Nie macie pomysłu co dalej pisać? xd
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 15, 2023 18:56:55 GMT 1
Chusteczki na otarcie mafijnych łez wam dać?
|
|
|
Post by Winston on Jan 15, 2023 18:58:39 GMT 1
I co taka cisza nagle się zrobiła? Nie macie pomysłu co dalej pisać? xd Nie ma sensu z tobą dyskutować, tragiczna gra, tragiczna obrona.
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 15, 2023 18:59:35 GMT 1
Widać,że wam tam się już pokończyły argumenty i znowu chowacie się do swoich nor.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 15, 2023 19:10:38 GMT 1
Pamiętajcie o jednomyślności dzisiaj!
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 15, 2023 19:13:22 GMT 1
E-murzynie, to jest ten moment, kiedy dajesz swoich pozostałych podejrzanych oraz kogo masz za niewinnego. Bo gra Szreka się nie klei i generalnie cuchnie, ale w jednym ma rację, obracasz się tylko wokół 2 graczy: Żydka i Szreka. No najwidoczniej nie jest ten moment, skoro może nie ma czasu, może na początku ukrywał się przed mordem, a może faktycznie jest w mafii, na razie ciężko stwierdzić od trzech dni cokolwiek jest ciężko stwierdzić, wiesz dlaczego? Bo jakby zaczął grać na miarę potencjału, to nagle tej części miasta, która nie domyśla się, kim jest, otworzyłyby się oczy i zagranie B) brawurowa akcja obrony żydka przez atak przestałaby uchodzić za S-F nie w grze, w której zdarzało się odpuszczanie mordu, żeby podszyć się za księdza czy inne akcje tego typu
|
|
|
Post by Boy hotelowy on Jan 15, 2023 19:21:01 GMT 1
Ale, kurwa, nie sprowadzajcie tej gry do "robimy X bo autorytet tak powiedział". Niezależnie od tego czy mówimy tu o wpisie przechodzącym obok edycji ericu, czy o testamencie moim po tym jak już mnie sprawdzicie, czy o twoim testamencie, jeśli faktycznie polecisz w mordzie. Nie masz wrażenia, że jednak trochę za bardzo obok gry przechodzi, żeby być w mafii, biorąc pod uwagę, że w niektórych miejscach pokazał, że jest graczem o dużym potencjale? I że taki prędzej może sobie pozwolić na przechodzenia obok gry, będąc w mieście, niż w mafii, bo doskonale wie, że może to zostać wytknięte i jednak będąc w mafii robiłby więcej, żeby tego uniknąć.
|
|
|
Post by Boy hotelowy on Jan 15, 2023 19:23:10 GMT 1
Ej, serio, pejsacz wie na 99%, że dziś leci, chciałoby mu się to wszystko pisać i w takiej ilości, gdyby był w mafii?
|
|
|
Post by Boy hotelowy on Jan 15, 2023 19:24:18 GMT 1
Szrek, co myślisz o Winstonie? Nie wydaje Ci się podejrzana jego gra i to, że wali w Messiego, zamiast skupić się na bardziej ambitnych celach?
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 15, 2023 19:24:50 GMT 1
Ale, kurwa, nie sprowadzajcie tej gry do "robimy X bo autorytet tak powiedział". Niezależnie od tego czy mówimy tu o wpisie przechodzącym obok edycji ericu, czy o testamencie moim po tym jak już mnie sprawdzicie, czy o twoim testamencie, jeśli faktycznie polecisz w mordzie. Nie masz wrażenia, że jednak trochę za bardzo obok gry przechodzi, żeby być w mafii, biorąc pod uwagę, że w niektórych miejscach pokazał, że jest graczem o dużym potencjale? I że taki prędzej może sobie pozwolić na przechodzenia obok gry, będąc w mieście, niż w mafii, bo doskonale wie, że może to zostać wytknięte i jednak będąc w mafii robiłby więcej, żeby tego uniknąć. Według mnie jak szrek jest niewinny, to właśnie Eazy wołałby po pierwsze: 1) ubić szreka w mordzie 2) narobić wokół niego szumu w odpowiednim momencie, aby nastroje się spolaryzowały by następnie ubić szreka w linczu rękami miasta. W obu przypadkach to jako ten najbardziej doświadczony mógłby wyjść wtedy cały na biało i zacząć kierować grą, sprowadzając nas na manowce.
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 15, 2023 19:26:05 GMT 1
Ej, serio, pejsacz wie na 99%, że dziś leci, chciałoby mu się to wszystko pisać i w takiej ilości, gdyby był w mafii? Wydaje mi się,że mafia próbowała grać dwoma kartami typu odjebać Messiego lub odjebać szreka aby jak najdalej odsunąć lincz na żydku. Próbowali go jeszcze ratować, ze względu że dzisiaj jest mord mafii a przy 7-4 już jest dość niebezpiecznie, a jak któryś odpadnie za pasywność to nagle robi się 6-4. Dlatego tak walczą o niego.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 15, 2023 19:28:22 GMT 1
W sensie że E-murzyn to egze? Czy o coś innego chodzi?
|
|
|
Post by Boy hotelowy on Jan 15, 2023 19:30:14 GMT 1
Nie no, Eazy-e to Eric, a Lipszyc ma po prostu nierówno pod jarmułką.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 15, 2023 19:30:16 GMT 1
Ej, serio, pejsacz wie na 99%, że dziś leci, chciałoby mu się to wszystko pisać i w takiej ilości, gdyby był w mafii? Mnie się wielokrotnie chciało, a z innych to chociażby Gomułka tego typu post wysmażył jak był chodzącym trupem.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 15, 2023 19:30:45 GMT 1
Nie no, Eazy-e to Eric, a Lipszyc ma po prostu nierówno pod jarmułką. Jego pytam teraz, nie Ciebie.
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 15, 2023 19:32:05 GMT 1
Ale, kurwa, nie sprowadzajcie tej gry do "robimy X bo autorytet tak powiedział". Niezależnie od tego czy mówimy tu o wpisie przechodzącym obok edycji ericu, czy o testamencie moim po tym jak już mnie sprawdzicie, czy o twoim testamencie, jeśli faktycznie polecisz w mordzie. Nie masz wrażenia, że jednak trochę za bardzo obok gry przechodzi, żeby być w mafii, biorąc pod uwagę, że w niektórych miejscach pokazał, że jest graczem o dużym potencjale? I że taki prędzej może sobie pozwolić na przechodzenia obok gry, będąc w mieście, niż w mafii, bo doskonale wie, że może to zostać wytknięte i jednak będąc w mafii robiłby więcej, żeby tego uniknąć. Jak długo będziemy zastanawiać się "czy mafioza zrobiłby X", tak długo imo to nie ma sensu - bo mafioza, szczególnie dobry (czyli taki jak on) powinien grać na "no ale przecież jakby był w mafii, to by tak nie zrobił", były już edycje, w których jedna osoba z mafii stała przy czterech czy pięciu trupach, no bo przecież tak nikt by nie zagrał xD Szrek, co myślisz o Winstonie? Nie wydaje Ci się podejrzana jego gra i to, że wali w Messiego, zamiast skupić się na bardziej ambitnych celach? zdania nie zmieniam, jest najbardziej prawdopodobny jako czwarty. Eric - Kulesza - Lipszyc - Winston.
|
|
|
Post by Jechaskiel Lipszyc on Jan 15, 2023 19:35:17 GMT 1
W sensie że E-murzyn to egze? Czy o coś innego chodzi? Uznalem ,ze to jeden nick, bo brzmial podobnie. Pomylilem sie, chociaz dobrze zlokalizowałem gdzie to widziałem. "egze" w moim wpisie to "eazy-e", bo tak brzmi duch prawa mojej wypowiedzi. I moge tylko pwtarzac za innymi ,ze easy-e to E-murzyn, bo juz tyle osob go niby rozszyfrowało. Paletka, sentence byl pewien, Grand powtarzal ,szhrek powtarzał.
|
|
|
Post by Boy hotelowy on Jan 15, 2023 19:40:32 GMT 1
Lipszyc, Brooklynska Rada Żydów już zadecydowała, nie trudź się.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 15, 2023 19:43:41 GMT 1
Nie odnoszę się do tożsamości Szreka i E-murzyna. Chyba wiem, kim są, ale nie ma to znaczenia pokazują duże umiejętności, zaś nieszczególnie dużo dają od siebie, więc obaj są podejrzani. Tylko z tych 2 gra jednego wydaje mi się bardziej spójna (E-Murzyn), a drugiego (Szrek) wcale. Szrek jest dużo w temacie, a przez pierwsze 2 dni wpływu na grę nie miał absolutnie żadnego, z czego wczoraj ewidentnie czekał na ruch E-murzyna, jakby się obawiał, co ten może wyciągnąć. Jeszcze wczoraj pisał, że E-murzyn nic nie robi, a będzie chciał się obwołać MVP. Dziś już ma go za mafię, choć nie widziałem w międzyczasie żadnego procesu myślowego. E-murzyn gra oszczędnie od początku. Może nie ma czasu, może na początku ukrywał się przed mordem, a może faktycznie jest w mafii, na razie ciężko stwierdzić. Dlatego chcę, żeby wypowiedział się o pozostałych graczach, bo obecnie wypowiedział się w zasadzie o 3 (Żydek i Szrek winni, Messi niewinny). To zdecydowanie za mało, żeby ocenić jego intencje. W tej edycji to chyba faktycznie nie grasz na tożsamościach, tylko na wrażeniu. Na początku ci nie podpasowałem, więc się tego trzymasz i zamykasz się na nowe wniosku. Nie mam złudzeń, ja i tak jutro/pojutrze/za dwa dni polecę w linczu, bo mord na mnie byłby teraz zmarnowany. Ale, kurwa, nie sprowadzajcie tej gry do "robimy X bo autorytet tak powiedział". Niezależnie od tego czy mówimy tu o wpisie przechodzącym obok edycji ericu, czy o testamencie moim po tym jak już mnie sprawdzicie, czy o twoim testamencie, jeśli faktycznie polecisz w mordzie. Jedyny post, gdzie tak naprawdę się dzisiaj nad tematem poważniej zastanowiłeś, to był ten z rozpisaniem wariantów na A i B. Wybrałeś zły, mi było łatwiej, bo sam wiem, że jestem niewinny i przez to widzę rzeczy, ale powtarzanie jak mantra mojego obsranego czekania na murzyna nie spowoduje, że faktycznie tam będzie, bo to dopasowywanie argumentów pod tezę: - pierwszego dnia szrek przeciągnął wajchę, o czym wprost mówił od początku? mafia - drugiego dnia szrek tego nie zrobił? mafia i to obsrana e-murzyna brak procesu myślowego potwierdzający, że w sumie z dupy sobie wymyśliłem tego erica w mafii: mafiacorner.boards.net/post/17221mafiacorner.boards.net/post/17256Problem w tym, że odnoszę się tu z pamięci, nie z czytania starych postów, więc mogę się mylić, ale... Twoje przeciągnięcie wajchy było miękkie, to nie był taki wjazd na zasadzie "Żydek niewinny, odpierdolcie się, jebiemy w lajlę.", coś o mocy mojego bronienia Messiego. Tylko raczej Ty napisałeś obserwację w formie uwagi, a rzeczy się zadziały same. Po drugie ten proces myślowy to też nie do końca mi wygląda miastowo. Założyłeś winę Żydka i do tego napisałeś narrację. No tak robi mafia (ewentualnie słabi miastowi, ale tym nie jesteś), sam będąc w mafii wielokrotnie pisałem jakieś z dupy analizy jak mogłaby się mafia zachować, dlaczego X zagłosował tak, Y srak, a Z padł w mordzie (który to mord sam wysłałem z zupełnie innych powodów). Ja po prostu nie kupuję timingu tutaj. Eric nazwał Cię mafią zaraz po pierwszym mordzie, Ty wtedy nie uważałeś go za mafię a przynajmniej nic na to nie wskazywało. Robisz to po półtora dnia jako dowód na jego mafijność podając sytuację... sprzed pierwszego linczu. Wcześniej nie zobaczyłeś, że Eric "broni mafiozę Lipszyca poprzez atak na niego"? I tak, wiem że gracz pokroju Erica mógłby zrobić jakiś nieszablonowy manewr, natomiast co do zasady mafia jednak gra w najprostszy sposób, nie kombinuje. Albo robi sobie alibi na swoim, albo go broni, bronienie poprzez wytworzenie wrażenia, że idzie masówka to jednak dalej moim zdaniem lekkie S-F. Do rozważenia, ale nie w pierwszej kolejności. Możesz być pewien, że niezależnie od mordu, jutro się temu przyjrzę jeszcze raz, albo do testamentu, albo po prostu w grze. Natomiast nie przed poznaniem koloru Lipszyca.
|
|