|
Post by cezarykulesza on Jan 15, 2023 19:50:03 GMT 1
Shrek przeszedł również podobną historię ze mną. Od niepodejrzewania mnie (nawet jak go dopytałem), do bycia w top winnych teraz
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 15, 2023 19:50:45 GMT 1
Oslo, dałem na Lipszyca trzeci raz z rzędu, może w końcu padnie xd
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 15, 2023 19:52:35 GMT 1
Ja też dałem na Lipszyca i idę oglądać mecz.
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 15, 2023 19:53:16 GMT 1
Też dałem na Lipszyca.
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 15, 2023 19:59:35 GMT 1
Problem w tym, że odnoszę się tu z pamięci, nie z czytania starych postów, więc mogę się mylić, ale... Twoje przeciągnięcie wajchy było miękkie, to nie był taki wjazd na zasadzie "Żydek niewinny, odpierdolcie się, jebiemy w lajlę.", coś o mocy mojego bronienia Messiego. Tylko raczej Ty napisałeś obserwację w formie uwagi, a rzeczy się zadziały same. Po drugie ten proces myślowy to też nie do końca mi wygląda miastowo. Założyłeś winę Żydka i do tego napisałeś narrację. No tak robi mafia (ewentualnie słabi miastowi, ale tym nie jesteś), sam będąc w mafii wielokrotnie pisałem jakieś z dupy analizy jak mogłaby się mafia zachować, dlaczego X zagłosował tak, Y srak, a Z padł w mordzie (który to mord sam wysłałem z zupełnie innych powodów). Ja po prostu nie kupuję timingu tutaj. Eric nazwał Cię mafią zaraz po pierwszym mordzie, Ty wtedy nie uważałeś go za mafię a przynajmniej nic na to nie wskazywało. Robisz to po półtora dnia jako dowód na jego mafijność podając sytuację... sprzed pierwszego linczu. Wcześniej nie zobaczyłeś, że Eric "broni mafiozę Lipszyca poprzez atak na niego"? I tak, wiem że gracz pokroju Erica mógłby zrobić jakiś nieszablonowy manewr, natomiast co do zasady mafia jednak gra w najprostszy sposób, nie kombinuje. Albo robi sobie alibi na swoim, albo go broni, bronienie poprzez wytworzenie wrażenia, że idzie masówka to jednak dalej moim zdaniem lekkie S-F. Do rozważenia, ale nie w pierwszej kolejności. Możesz być pewien, że niezależnie od mordu, jutro się temu przyjrzę jeszcze raz, albo do testamentu, albo po prostu w grze. Natomiast nie przed poznaniem koloru Lipszyca. W końcu zaczynamy rozmawiać. Tak, przeciągnięcie wajchy można było określić jako miękkie. I tak, pośrednio doprowadziło do niezlinczowania Żydka, czemu nigdy nie zaprzeczałem (a co eazy mi zarzuca jako jego bronienie). Tak jak powiedziałem - według mojego stanu wiedzy na piątek wieczór, to było rozwiązanie bez wad. Wtedy nawet zakładając, że był w mafii, nie było większego ryzyka, że jego temat upadnie. Jednocześnie, stworzyłem sytuację, w której pojawiły się nowe zmienne i nowe pytania dla mafii jak się ma zachować. Dopiero post factum wychodzi na to, że samych miastowych zebrało się na Lejlę na tyle wielu, że dwóch spokojnie mogło zagrać na alibi z głosem w swojego. Przed pierwszym głosowaniem Żydek dla mnie był śmierdzącym bąkiem, mógł być mafią, mógł być łatwym celem z miasta na lincz. Dlatego sam wróciłem drugiego dnia z rana do jego tematu, żeby ze świecznika nie spadł i przy okazji zapytałem wprost, co ewentualnie może go bronić. I Z TEGO CO PAMIĘTAM (ale sprawdzić teraz nie mogę, więc proszę bez krzyków o ew. manipulacji) zaczął bronić go chyba winston. No i oczywiście, że przed wyjściem z tożsamości/ogaru erica nie brałem go pod uwagę jako masterminda zdolnego do rozkminienia takiego plejsa, ba, w poście z rzekomymi moimi manipulacjami prezentującym tendencję na żydka wprost wskazałem, że jego post o żydku jest obrzydliwym wytłumaczeniem głosu. Zacząłem więc się zastanawiać, jaki cel miałby eric-ogarniacz w pisaniu takiego posta. No i resztę już znasz, tylko uznajesz to (oby jeszcze) za S-F. Więc tak, oskarżam go na podstawie zachowania przed g1. Nie, żeby jego późniejszy posting (tj. ten z dzisiaj) cokolwiek tutaj zmieniał, bo jak pisałem rano, polał tylko wodę, żeby było na ilość, a wczytując się - treści tam nie ma i dzielił włos na czworo czy messi powinien być 1 czy 6 w kolejności i czy zasadnie bajkę tam wpisałem. A o samej puencie nic.
|
|
|
Post by Stefan Bielański on Jan 15, 2023 19:59:47 GMT 1
Lipszyc padnie niewinny, mafia ubije szreka to może uwierzycie(boy, winston, grande [niewinni]) że Steven Gerrard, Messi to mafiozi
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 15, 2023 20:03:30 GMT 1
I tak, wiem że gracz pokroju Erica mógłby zrobić jakiś nieszablonowy manewr, natomiast co do zasady mafia jednak gra w najprostszy sposób, nie kombinuje. Albo robi sobie alibi na swoim, albo go broni, bronienie poprzez wytworzenie wrażenia, że idzie masówka to jednak dalej moim zdaniem lekkie S-F. Plus o tym fragmencie: ale w zasadzie to dwie strony mówią, wyciągnąłem to Ericowi, a ten w rewanżu napisał TĄ SAMĄ historię, tylko bez jego udziału xD ja rozumiem brzytwa ockhama i te sprawy, no ale mówię jak jest.
|
|
|
Post by jepepej on Jan 15, 2023 20:18:37 GMT 1
czy jak lipszyc padnie niewinny, to zaczniecie w końcu głosować na duet messi-gerard czy dalej po 10 stronach rozkmin pójdziecie za jakąś sugestią, któregoś z nich, że "a kurwa, bo w sumie to dawajcie na winstona" i pójdziecie za taką sugestią?
w ogóle sam proces głosowania i namawiania się na głosy jest turbo debilny z perspektywy miasta, bo mafia sobie na luzaczku może policzyć, kto na kogo głosuje i zadecydować, kto się ładuje w masówkę, a kto ma zgrywać mafiosę, który ma inne zdanie niż reszta
Czytajcie posty nie tylko w kontekście "pisze jak miastowy/pisze podejrzanie", a też z perspektywy korelacji między userami, ich związków i jakichś tam wspólnych celów - i nie mówię jedynie o jakichś bezpośrednich związkach jak w duecie Messi/Gerard (fajnie by było jakby na koniec pierwszy był niewinny, a drugi winny, świetny to byłby performance), a o bigger picture, bo z tych ostatnich stron niewiele wynika
jak lipszyc winny, to post z obroną wspaniale napisany
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 15, 2023 20:29:14 GMT 1
Lipszyc jak poczułeś się urażony moimi postami, że cię nierozumiem to przepraszam. Żydkiem też już cię nie będę nazywał. Ale generalnie też polecam nie brać tak tego co o twojej grze piszemy do siebie. Po mnie na przykład całkowicie spłynęło że dwie osoby mnie nazwały pseudointeligentem i polecam ten styl życia. A jeżeli tylko udawałeś obrażonego w ramach gry w mafię to imo trochę chujowo.
Na obecny moment jestem za głosowaniem na Messiego, ale jeszcze mam kilka stron do doczytania.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 15, 2023 20:38:56 GMT 1
Puss in boots fajny film, spoko tak się odciąć od mafii
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 15, 2023 20:42:28 GMT 1
Kurwa za mało czasu już mam na zrobienie czegoś twórczego i jakąś analizę, za późno wszedlem dziś, japierdole.
Są 3 główni podejrzani, Shrek, Lipszyc, Messi.
Messiego bronią dotychczasowi niewinni i Gerard. Atakują go mocno Winston, Jepepej, Stefan Bielański, Bajka.
Przekonani o winie Messiego są przekonani o niewinności Lipszyca. Mniej przekonani o winie Lipszyca są mocno przekonani o niewinności Messiego.
Jak i Messi i Lipszyc są niewinni to jesteśmy zgubieni.
|
|
|
Post by Jechaskiel Lipszyc on Jan 15, 2023 20:47:33 GMT 1
Lipszyc jak poczułeś się urażony moimi postami, że cię nierozumiem to przepraszam. Żydkiem też już cię nie będę nazywał. Ale generalnie też polecam nie brać tak tego co o twojej grze piszemy do siebie. Po mnie na przykład całkowicie spłynęło że dwie osoby mnie nazwały pseudointeligentem i polecam ten styl życia. A jeżeli tylko udawałeś obrażonego w ramach gry w mafię to imo trochę chujowo. Na obecny moment jestem za głosowaniem na Messiego, ale jeszcze mam kilka stron do doczytania. To nie jest, ze jestem obrażony. Przeczytałem swoje wypociny i w sumie można takie odnieść wrażenie, ale chodziło mi o to, co w sumie poruszył i japapej: dostałem "gębę". Z internetu: Gombrowiczowska „gęba” określa wszystkie relacje między ludźmi i oznacza wszelkie maski społeczne, które są nam narzucane i które przyjmujemy. „Gęba” to kolejne formy – popadamy w nie, przyjmując społeczne konwenanse i stykając się z drugim człowiekiem. No i dostałem gębę żydka, co sobie cośtam pierdoli tururu, i nieważne co powie, bo w sumie żydek i tak do odstrzału. Nawet jak niewinny, to od odstrzału, bo wtedy XYZ. Nawet nie moge sprostować literówki, bo Boy wskakuje ,ze nie ma po co, do odstrzału. A nakrecil to na mnie easy-e, winston i boy, z czego ten drugi 2 razy mowil ,ze to wyjasni. Nie wyjasnil czemu jestem do odstrzalu, tylko chcial od razu na trzecia baze, jak bujka, ze mna skoczyc. Za to easy-e, z racji bycia easy-e, to idzie wokół niego dużo teorii sprzecznych (za madry jest robic X, ale moze jest taki madry, ze robi Y by nie robic X i tak rekursywnie) i koniec końców nie dostanie ani jednego głosu. Jakby easy-e odjebał moja teorie o Paletce to jest szansa, ze Gerard i mafijny Boy by nie uwazal tego za SF, ale za "warte rozwazenia, skoro panicz easy-e to rozważa". Messi dostał "gębę" niwinnego miastowego głupka, Gerard dostał "gębę" nainwego ale pełnego pasji w tropieniu miejskiego, Boy dostał "gębę" ze w sumie moze sie mylic, bo jest miastowym XD i niewinnego czlwoeika zlinczowal w zasadzie wlasnoreznie. Kto tu jeszcze dostal "gębę - hm... Ty z pseudointeligentem a bajka z robieniem burdelu (co znaczy z,e jest niewinny, ofkors). Ci co nie dostali gąb, moga sie martwić za to, bo jedynym z gębą geniusza zła mafii jestem ja i bedzie deficiyt. Pseudointeligentem nazwałem też Ciebie sam Gra emocjonalna imho jest słaba (chociaz ma swoja moc), tak też brzydki przytyk bujki o słabej stabilnosci emocjonalnej i psychicznej messiego ominalem w swoich smieszkach wzgledem messiego. Messiego ewidetnie to zabolalo, znalazl mniej wiecej wtedy obronce w postaci Gerarda, a moglbym go meczyc i drazyc, a on by sie wsciekal i płakał i przeklinał. To nie jest fair.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 15, 2023 20:48:40 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 15, 2023 20:48:40 GMT 1
Czyli co, jednak dziś Messi?
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 15, 2023 20:49:39 GMT 1
Jeśli padnę, bo znajdzie się kilku nadgorliwców to będę zniesmaczony.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 15, 2023 20:51:08 GMT 1
Moim zdaniem Messiego jest lepiej zabić niż Lipszyca, ale ogólnie ja cienki jestem i mało pewny siebie w tej chwili.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 15, 2023 20:51:46 GMT 1
To ja też, niech się dzieje wola nieba !
|
|
|
Rozgrywka
Jan 15, 2023 20:52:46 GMT 1
via mobile
Post by jepepej on Jan 15, 2023 20:52:46 GMT 1
Jeśli padnę, bo znajdzie się kilku nadgorliwców to będę zniesmaczony. Jak padniesz niewinny, to tylko dlatego ze jedyne co robisz, to gale gerardowi
|
|
|
Rozgrywka
Jan 15, 2023 20:53:41 GMT 1
via mobile
Post by jepepej on Jan 15, 2023 20:53:41 GMT 1
No i te podmianki w ostatniej chwili ciekawe
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 15, 2023 20:54:32 GMT 1
Potwornie mnie zaskoczyłeś Cezary teraz. Dlaczego taka zmiana zdania?
|
|
|
Post by Szarlej on Jan 15, 2023 21:03:57 GMT 1
Lincz 3:
Lionel Messi - niewinny
Lionel Messi [6] - Stefan Bielański, bajka, jepepej, Winston, Grande_Connection Jechaskiel Lipszyc Jechaskiel Lipszyc [6] - Lionel Messi, Steven Gerrard, szrek, cezarykulesza, Boy hotelowy, Ericlynnwright
Nie głosowali: grandepicolo
Punkty karne:
Grandepicolo - niewinny, 1. ofiara własnej głupoty
Grandepicolo – 4 – brak głosu w L2, brak w postu między L1 a L2, braku głosu w L3, brak postu.
Lajla - 1