|
Post by Grande_Connection on Jan 17, 2023 22:30:46 GMT 1
No mnie się nie chce za bardzo liczyć, ale czy linczujac po kolei Bielańskiego, potem Winstona, na końcu japapeja (lub dwóch ostatnich w odwrotnej kolejności) nie doszlibysmy do Erica i że w takim układzie jedyna szansa dla mafii na odwrócenie losów rozgrywki było zostawienie go przy życiu, żebyśmy zmarnowali na niego lincz? Czy to nie implikuje jakiegoś płot twistu, np. w mafii może być jednak np. Kulesza lub bajka, którzy bali się, że zanim dojdziemy do Erica on dojdzie do tego kto jest faktycznym ostatnim mafiozą? Pomyślałem dokładnie to samo, zabicie Erica nie wydaje się błędem, a dobrym zagraniem tylko wtedy kiedy w mafii jest ktoś z naszej czwórki, ja, ty, Bajka, Kulesza. Ja bym go na pewno dzisiaj zabijał jakbym był w mafii, ale na pewno bym go nie zabijał jakbym jako mafiozo był Winstonem i siedział w tej mafii z Jepepejem.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 17, 2023 22:33:02 GMT 1
Boy poleci następny przecież. My teraz zabijemy mafie Biele, potem pewnie niewinnego. Mafia robi wszystko, by na meczówkę zostawić, ktorych da sie skontrolować xD
Więc meczówka to bede ja, Grande, Winston i Jewpej, teraz tylko nie wiem, jak sie to dodaje linczami/dniami, bo jeżeli będzie nas 4 na lincz po ktorym będzie mord mafii to slabiutko
//Ech, jest jeszcze Kulesza, więc mafia ma strasznie do tyłu. Jak jest tam Winston to mają generalnie przejebane, a jak jest Nie-Winston to cos tam jeszze mogą
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 17, 2023 22:37:32 GMT 1
Poczekamy, jutro spokojny dzień, walniemy tego Bielańskiego i eric da plan co dalej
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 17, 2023 22:41:40 GMT 1
A to może właśnie lepiej zrobic niespokojny dzień żeby Eric miał więcej materiału do pisania testamentu? Tzn zagłosowac na Bielańskiego, ale jednak przedyskutowac co robimy po śmierci Bielańskiego.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 17, 2023 22:45:50 GMT 1
Można, jeśli chcecie, ale jak znam to miasto, to własne pomysły ma niezbyt dobre
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 17, 2023 22:50:27 GMT 1
No można jebnąć Winstona dla zabawy, ale to i tak nic nie powie Easiemu, bo nie dozyje testamentowo by zobaczzyć kolor ;d wiec generalnie dzisiaj nic sie nie wydarzy, bo mafia bedzie jak myszy pod miotla i zachowa swoj charakter bez dodatkowych akcji, a by miasto sie rozruszalo to by sie musialo COS wydarzyc, a obecnie jedynym potencjalnym wydarzneiem to jest bielanski niewinny, co jest malo prawdopdoobne wiec..
|
|
|
Post by Winston on Jan 17, 2023 23:00:33 GMT 1
Ja sem niewinny
|
|
|
Rozgrywka
Jan 17, 2023 23:02:49 GMT 1
via mobile
Post by jepepej on Jan 17, 2023 23:02:49 GMT 1
A bo to mało niewinnych jebnelismy? Nie no, Stefek, a potem bedziem kminic, chyba że ktoś się wyoutuje.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 17, 2023 23:11:46 GMT 1
Nie no właśnie imo dzisiaj już się ma prawo dużo dziac jeżeli podejmiemy dyskusję czy Winston czy Jepepej, to była też chyba główna rzecz, którą Easy próbował ustalic przed śmiercią.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 17, 2023 23:12:52 GMT 1
Jeśli mamy czas na obu, a mamy, to kolejność właściwie nie ma dużego znaczenia. Chyba, że chcecie w tym czasie ładować gdzieś indziej
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 17, 2023 23:15:29 GMT 1
Mamy czas ładowac w obu jeżeli Bieleński jest winny. Niekoniecznie jest, można hipotetycznie za punkt wyjścia w myśleniu przyjąc założenie, że Eryk jest niewinny i na niego zagłosowaliśmy. Jeśli Eryk jest winny to już nie wypuścimy imo, a przegłosowac go musimy, więc można zacząc się przygotowywac na jedyny wariant, w którym mamy realne szanse przegrac, czyli na ten wariant, że mając jeden lincz musimy wybrac między Winstonem i Jepepejem.
Ja sobie pójdę taką drogą i spróbuję jakąś analizę opartą na takich założeniach skrobnąć, ale to już nie dzisiaj. Może jakaś dyskusja z tego wyjdzie, może nie.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 17, 2023 23:18:36 GMT 1
Ja chyba jestem za winstonem wtedy. Mnie ten nocny wjazd w pijackim widzie jepepeja trochę kupił
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 17, 2023 23:23:24 GMT 1
Ja ogólnie rzecz biorąc dopuszczam do siebie myśl, że w mafii może byc ktoś z naszej "niewinnej" czwórki, ale nie dopuszczam myśli, że nie ma tam nikogo z trójki Winston, Jepepej, Bieleński.
|
|
|
Post by Winston on Jan 17, 2023 23:38:29 GMT 1
Ja chyba jestem za winstonem wtedy. Mnie ten nocny wjazd w pijackim widzie jepepeja trochę kupił Tylko przypominam, że ten pijacki wjazd był wymierzony w Messiego i Gerrarda. Nie, żeby to był decydujący argument, bo ja też w messiego jebałem xD ale TAKIE SOM FAKTY
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 17, 2023 23:45:02 GMT 1
Ale Winston mieciutko sie zrobilo zaczyna się tłumaczyc
|
|
|
Rozgrywka
Jan 17, 2023 23:50:08 GMT 1
via mobile
Post by Winston on Jan 17, 2023 23:50:08 GMT 1
Matematyka pozwala nam odjebać kogoś bez konsekwencji i chuj, mogę to nawet być ja jeżeli ma to cokolwiek ułatwić, tylko że nie jestem w 100% przekonany, że jak potem poleci japapaj, to to będzie mafia.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 17, 2023 23:58:04 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 17, 2023 23:58:04 GMT 1
Z trójki najbardziej niewinnych najbardziej w sumie ufam Grande, potem Kuleszy, na końcu bajka. Bajka niby z gry jest mega naturalny, ale jak gdzieś miałbym widzieć ukrywającego się geniusza zła to tutaj. Szczególnie uwzględniając wyjątkowo nieciekawe głosowania.
Generalnie Kulesza też mógłby być, bo to zdecydowanie jakiś ogar, no ale właśnie wątpię, żeby w G1 przy walącym nawet Szreku w Lajlę (która była bardzo łatwym celem) mafiozo Kulesza głosował na Lipszyca.
Więc ja bym linczował w kolejności Bielański -> Winston/japapej -> bajka -> Kulesza/Grande
Chyba, że o kimś zapomniałem xd
A generalnie to jest ten moment, w którym warto sobie przeczytać rozgrywkę od zera jak ktoś ma czas
|
|
|
Rozgrywka
Jan 17, 2023 23:59:42 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 17, 2023 23:59:42 GMT 1
Obecnie jest 5:2, gdyby się komuś nie chciało sprawdzać xD
PS. nie kłamię
|
|
|
Rozgrywka
Jan 18, 2023 0:01:33 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 18, 2023 0:01:33 GMT 1
Czyli w najbliższych dwóch linczach musimy trafić przynajmniej jednego mafiozę, bo inaczej koniec gry.
Jeśli jesteście tego świadomi to sorry, piszę, bo mnie samemu pozwala to usystematyzować pewne rzeczy.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 18, 2023 0:02:02 GMT 1
Ciekawe. Ja właśnie myślałem, że bajka najbardziej niewinny, potem boy a potem Grande. I linczowałbym Bielański - Winston - Japapej - Grande - Boy - bajka
Może dorwę jakiś czas, żeby coś poczytać, ale ciężko będzie na tygodniu
|
|