|
Post by cezarykulesza on Jan 18, 2023 21:25:22 GMT 1
Gdybym był w mafii z Bielańskim i chciał wykorzystac testament Eazyego żeby go na ostatnią chwilę uratowac to bym zawołał Bielańskiego na dowolnym komunikatorze i mu powiedział żeby głosował na Bajkę. Eee.... każdy mafiozo w obecnym składzie mógł (i powinien był) tak zrobić, ale tego nie zrobił? What? Co Ty gadasz w ogóle xD no właśnie, każdy mafiozo, chyba że... był w mafii z bajką i bał się remisu?
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 18, 2023 21:25:33 GMT 1
No poza tobą, bo przy założeniu że oboje jesteście w mafii, to jednak ty masz większą szansę dociągnąc grę do końca niż on.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:26:21 GMT 1
No może poza tobą, bo bałaś się, że umrzesz? Marnie Ci dzisiaj argumentacja idzie, skoro zrobiles posta, wiedząc co ja odpowiem, i juz majac na niego gotową odpowiedz tj. tego posta xD
Przy okazji - dobrze o tym wiesz, że przy remisach mafia decyduje, więc w obecnej sytuacji oczywistym że na remisie mafia by jebneła Beksinskiego, a mnie zostawila, by miasto się na mnie spaliło, więc literalnie 1 głos zabrakło (jezeli nie liczmy Beksy), by zrobil sie chujo-remis
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:27:04 GMT 1
No poza tobą, bo przy założeniu że oboje jesteście w mafii, to jednak ty masz większą szansę dociągnąc grę do końca niż on. No dobra. A teraz mi wytłumacz, co powinien był zrobić afkujacy Beksa, by jak najbardziej nakrecic miasto na głosowanie na mnie xD
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 18, 2023 21:27:26 GMT 1
Nie wiedziałeś ile dokładnie zdążyłeś dostac głosów, ja i Kulesza napisaliśmy w temacie, ale była duża szansa, że ktoś czytał jeszcze forum przy samym linczu i by posłał na ciebie a wtedy zagłosowanie Bielańskiego na ciebie by pogrążyło mafię całkiem. Bo już nie byłoby remisu tylko twoja śmierć.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:27:26 GMT 1
Może tak przypadiem... nie glosować... by poszedł taki argument? Który teraz idzie? Przecież to oczywiste
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:28:27 GMT 1
Nie wiedziałeś ile dokładnie zdążyłeś dostac głosów, ja i Kulesza napisaliśmy w temacie, ale była duża szansa, że ktoś czytał jeszcze forum przy samym linczu i by posłał na ciebie a wtedy zagłosowanie Bielańskiego na ciebie by pogrążyło mafię całkiem. Bo już nie byłoby remisu tylko twoja śmierć. Tak bardzo by pogrążało, że w sumie chuja-roznica, bo widze ze już przyssaleś się do cyca testamentu Easiego, i nawet nie dlatego że mu wierzysz - ale dlatego byśmy Ciebie nie zlinczowali
|
|
|
Rozgrywka
Jan 18, 2023 21:28:30 GMT 1
via mobile
Post by Winston on Jan 18, 2023 21:28:30 GMT 1
Kurwa, ale się zesrałem jak zacząłem czytać 5 minut temu od postu Reda xD no ale elegancko ostatecznie. I zajebiście, że został przypomniany TEN POST - mafiacorner.boards.net/post/16718bo jak na dłoni widać, że wytypowałem tam dwóch mafiozów, a trzeciego chciałem odjebać bez względu na kolor xD Tak że jestem z siebie dumny. To tak jakbyście się zastanawiali jeszcze, czy jestem zielony. A nad winą bajki i Grande też bym się zastanowił poważnie, chociaż jakbym miał na kogoś głosować, to chyba na atomuwkie. No ale zobaczymy, kto padnie w mordzie, będzie trochę jaśniej. Sami siebie już odjebać nie mogą.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 18, 2023 21:30:12 GMT 1
Nie wiedziałeś ile dokładnie zdążyłeś dostac głosów, ja i Kulesza napisaliśmy w temacie, ale była duża szansa, że ktoś czytał jeszcze forum przy samym linczu i by posłał na ciebie a wtedy zagłosowanie Bielańskiego na ciebie by pogrążyło mafię całkiem. Bo już nie byłoby remisu tylko twoja śmierć. Tak bardzo by pogrążało, że w sumie chuja-roznica, bo widze ze już przyssaleś się do cyca testamentu Easiego, i nawet nie dlatego że mu wierzysz - ale dlatego byśmy Ciebie nie zlinczowali
Z testamentu wynika, że trzeba mnie zlinczować tuż po tobie. Więc to nie tak, że uważam testament za nieomylny.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:30:24 GMT 1
Long story shortGrande zrobił sobie liste kolegów, niewinnych [w tym mnie] Wypisał ich wprost Zrobił podkladkę by głosować na całą reszte - kto tam był? Jepej? Winston? Niestety pojawia sie Easy cały na biało i basically mowic by zabić MNIE ALBO GRANDE (bo beksa wiadomo ze poleci) I cały w pizde wazny plan Grande z dupy spada z rowerka xD bo nie może już wykorzystać "kolegów" do glosowania na reszte i dociagnieecia do finału, bo jedyna jego szansa na przezycie jest dojebanie Bajeczki, bo wie już, że po testamencie Easiego na starym planie nie uciagnie tak czy siak teraz nagle przykleja sie o wiele mocniej do Kuleszy + juz pisze wprost z perspektywy wyroczni jaki to on bedzie niewinny (i jak dotrwa na niewinnosci do meczówki) gdzie bedzie musiał przekonac ostatecznych miastowych by przeżył... by mafia wygrala xD gdzie nadal chce realizowac swoj stary plan jebania w tych samych, ale dodal mnie do równiania by zrobic damage-control z postu Reda
GG, zaorane TEN ZWROT JEST TAK GIGA PERFIDNY grande na 100% trzymal sie tej taktyki do momentu Easiego, gdy nagle zrobilo sie cieplo xd a jak on nie mafia to pewnie wiston anyway
|
|
|
Rozgrywka
Jan 18, 2023 21:30:47 GMT 1
via mobile
Post by Winston on Jan 18, 2023 21:30:47 GMT 1
Ps. Rozumowanie Grande ma sens, ale tylko zakładając, że Stefek nie miał wyjebane
|
|
|
Rozgrywka
Jan 18, 2023 21:32:10 GMT 1
via mobile
Post by Winston on Jan 18, 2023 21:32:10 GMT 1
Bujka, wiesz jak kończyli w tej edycji ci nadużywający gifów, nie
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:33:19 GMT 1
Sorri Winston. Ale to nie ciebie chcieli odjebać bez możliwości obrony w kilka minut przed linczem na etapie 6 dnia.
|
|
|
Post by jepepej on Jan 18, 2023 21:35:23 GMT 1
Grande_Connection – nie zdążę go porządnie uzasadnić, ale dwie rzeczy. Gość ewidentnie grał kiedyś w mafię forumową, pewnie też na żywo, tutaj u nas nie, ale ma doświadczenie. Nie traktujcie go jako świeżaka!!! Ten post: mafiacorner.boards.net/post/16361to jest post gościa, który dobrze wie, na czym polega mafia forumowa (tekst o poście pisanym w 5 minut nie jest z przypadku). Gra idealnie wg taktyki Dimy Davidoffa (dla zainteresowanych: mafiacorner.boards.net/post/6583) czyli stara się „tłumaczyć” wszystkie swoje ruchy. Tylko strasznie dużo tam niepotrzebnych wtrętów, jak na gracza ogarniającego nie gra może mafijnie, ale nie jest to nic wybitnego. Jest tak wahający się, tak bardzo imo stara się udawać progresję przemyśleń, że wychodzi z tego taka trochę bezjajecznia papka: a) Bardzo często podbija posty po kimś drugim b) Mało własnych poszukiwań, brodzi raczej w tych tematach, które są bezpieczne i nie zrobią wokół niego za dużo szumu, a które ktoś już gdzieś powtórzył, gdzie większość PRZYPADKOWO jest prawie zawsze niekorzystna dla miasta Wyjątkowy pechowiec (np. tutaj, już nie grzebiąc dalej, z wczoraj: mafiacorner.boards.net/post/17905 - wiadomo, błąd mafii xD Zaraz wjeżdża boy z mafiacorner.boards.net/post/17910 i Grande natychmiast: mafiacorner.boards.net/post/17925 xD już zmiana, niby to samo, ale zmieniona szybciutko narracja z błędu na po prostu kwestię składu mafii. No i mafiacorner.boards.net/post/17939 bardzo ciekawe, prawda? c) Jego argumenty, które ma na graczy, jak na tak zaangażowanego, są bardzo słabe: mafiacorner.boards.net/post/16750 - to o mnie i Messim. No co to ma być? XD d) Ogólnie niby jest ciągle w grze, niby go dużo, niby pisze dużo podejrzeń, a kompletnie ma wywalone, czy ktoś za tym pójdzie e) Nie wchodzi w konflikty f) Po prostu pasuje z wydźwięku tematu, głosowań, powiązań i taktyki którą gra mafia. Długo mógłbym jeszcze pisać, ale zaraz lincz, a muszę się spieszyć. 80% na winę Musi wam tyle wystarczyć. Trochę pisane na kolanie, ale jest jak jest. A to w ogóle jest prawda, że Grande nie gra po raz pierwszy. Mnie się trochę popierdoliło na początku, bo Grande na forum o rymowankach, choć świeżakiem nie jest, to ostatnio robił forumową karierę (jak to kurwa brzmi) i zakodowałem sobie, że wbił sobie dla hecy i gra (bo to byłoby w jego forumowym stylu). I w sumie znam tożsamość od dawna, bo se ciumciok nie zmienił wyświetlanej nazwy czy coś i widać, że to Mietek, a Mietek na SLGWK pisał, że mafia forumowa super, więc no, to nie jest świezynka. No i dodając kilka rzeczy do tego, co pisał Eazy: - BARDZO DŁUGO Grande miał w swoich podejrzanych Eaziego, w każdym jego analitycznym poście się przewijał jako gość, który mu się świecił na czerwono, a - tak jak pisze Red - Grande raczej w postach analitycznych wskazywał winnych, a nie niewinnych - BARDZO DŁUGO Grande siedział w #teamshrek i zmienił wajchę akurat jak trzeba było - te jego nieogarnięte posty odnośnie formy gry wiedząc, że chłop nie gra po raz pierwszy brzmią już dość naciąganie/podejrzanie/robieniem nas w chuja, a grając jako miastowy chyba nie musiałby tego robić, co nie?
|
|
|
Rozgrywka
Jan 18, 2023 21:35:29 GMT 1
via mobile
Post by Winston on Jan 18, 2023 21:35:29 GMT 1
Sorri Winston. Ale to nie ciebie chcieli odjebać bez możliwości obrony w kilka minut przed linczem na etapie 6 dnia. Ale że kto? Red, miastowy rzucił całkiem sensowną teorię, już nie ma tylu mafiozów, żeby sobie miastem kręcili jak chcą.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:37:13 GMT 1
Kulesza + Grande za aprobatą martwego Easiego, ja to w ogóle myslalam ze Easy zyje wiec juz 3 glosy na mnie + ktos kto jeszcze nie pisal to pozamiatane nie bralam nawet pod uwage ze przezyje 20 sekund przed bo juz myslalam ze wszyscy zre-glosowali na mine
|
|
|
Rozgrywka
Jan 18, 2023 21:38:41 GMT 1
via mobile
Post by Winston on Jan 18, 2023 21:38:41 GMT 1
Dzisiaj jest mord, nie?
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:39:04 GMT 1
Jutro po linczu
|
|
|
Rozgrywka
Jan 18, 2023 21:46:11 GMT 1
via mobile
Post by Winston on Jan 18, 2023 21:46:11 GMT 1
A, no tak, w końcu Eric wczoraj odjebion. To trza by to policzyć ładnie przede głosowaniem jutrzejszym.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 18, 2023 21:46:58 GMT 1
Grande_Connection – nie zdążę go porządnie uzasadnić, ale dwie rzeczy. Gość ewidentnie grał kiedyś w mafię forumową, pewnie też na żywo, tutaj u nas nie, ale ma doświadczenie. Nie traktujcie go jako świeżaka!!! Ten post: mafiacorner.boards.net/post/16361to jest post gościa, który dobrze wie, na czym polega mafia forumowa (tekst o poście pisanym w 5 minut nie jest z przypadku). Gra idealnie wg taktyki Dimy Davidoffa (dla zainteresowanych: mafiacorner.boards.net/post/6583) czyli stara się „tłumaczyć” wszystkie swoje ruchy. Tylko strasznie dużo tam niepotrzebnych wtrętów, jak na gracza ogarniającego nie gra może mafijnie, ale nie jest to nic wybitnego. Jest tak wahający się, tak bardzo imo stara się udawać progresję przemyśleń, że wychodzi z tego taka trochę bezjajecznia papka: a) Bardzo często podbija posty po kimś drugim b) Mało własnych poszukiwań, brodzi raczej w tych tematach, które są bezpieczne i nie zrobią wokół niego za dużo szumu, a które ktoś już gdzieś powtórzył, gdzie większość PRZYPADKOWO jest prawie zawsze niekorzystna dla miasta Wyjątkowy pechowiec (np. tutaj, już nie grzebiąc dalej, z wczoraj: mafiacorner.boards.net/post/17905 - wiadomo, błąd mafii xD Zaraz wjeżdża boy z mafiacorner.boards.net/post/17910 i Grande natychmiast: mafiacorner.boards.net/post/17925 xD już zmiana, niby to samo, ale zmieniona szybciutko narracja z błędu na po prostu kwestię składu mafii. No i mafiacorner.boards.net/post/17939 bardzo ciekawe, prawda? c) Jego argumenty, które ma na graczy, jak na tak zaangażowanego, są bardzo słabe: mafiacorner.boards.net/post/16750 - to o mnie i Messim. No co to ma być? XD d) Ogólnie niby jest ciągle w grze, niby go dużo, niby pisze dużo podejrzeń, a kompletnie ma wywalone, czy ktoś za tym pójdzie e) Nie wchodzi w konflikty f) Po prostu pasuje z wydźwięku tematu, głosowań, powiązań i taktyki którą gra mafia. Długo mógłbym jeszcze pisać, ale zaraz lincz, a muszę się spieszyć. 80% na winę Musi wam tyle wystarczyć. Trochę pisane na kolanie, ale jest jak jest. A to w ogóle jest prawda, że Grande nie gra po raz pierwszy. Mnie się trochę popierdoliło na początku, bo Grande na forum o rymowankach, choć świeżakiem nie jest, to ostatnio robił forumową karierę (jak to kurwa brzmi) i zakodowałem sobie, że wbił sobie dla hecy i gra (bo to byłoby w jego forumowym stylu). I w sumie znam tożsamość od dawna, bo se ciumciok nie zmienił wyświetlanej nazwy czy coś i widać, że to Mietek, a Mietek na SLGWK pisał, że mafia forumowa super, więc no, to nie jest świezynka. No i dodając kilka rzeczy do tego, co pisał Eazy: - BARDZO DŁUGO Grande miał w swoich podejrzanych Eaziego, w każdym jego analitycznym poście się przewijał jako gość, który mu się świecił na czerwono, a - tak jak pisze Red - Grande raczej w postach analitycznych wskazywał winnych, a nie niewinnych - BARDZO DŁUGO Grande siedział w #teamshrek i zmienił wajchę akurat jak trzeba było - te jego nieogarnięte posty odnośnie formy gry wiedząc, że chłop nie gra po raz pierwszy brzmią już dość naciąganie/podejrzanie/robieniem nas w chuja, a grając jako miastowy chyba nie musiałby tego robić, co nie? Nie że nie zmieniłem tylko nie wiedziałem jak to forum działa i że username będzie jawny. Dałem po prostu username ze slzgwk i myślałem, że jedyne co będzie percypowalne dla innych graczy to moja nazwa Grande_Connection. Bym wiedział to bym ustawił inny username. Ale już bez znaczenia i tak moje bycie na tamtym forum nie mogło mówić jak zagram bo nigdy nikt nie widział jak gram w mafię tutaj. Nie wiem co jest podejrzanego w tym, że podejrzewałem Eazyego, zwłaszcza że potem przestałem. On początkowo ukrywał tożsamość i wydało mi się podejrzane to co robi (czułem sztuczność w postach pisanych przez niego w pierwzej fazie gry) i faktycznie były sztuczne, jak zaczął normalnie grać to przestałem go podejrzewać. No jasne że zmieniłem zdanie co do Shreka jak się masakrycznie pomyliłem w kilku linczach, to mi pewność siebie spadła i po prostu zagłosowałem tak jak kazał Gerrad, o którym wiedziałem że i dobrze gra i jest czysty i napisał bardzo logiczny testament. Co do formy gry to naprawę u nas się grało inaczej i po raz pierwszy w życiu zobaczyłem mafię gdzie jest mord co 2gi dzień, nawet mi przez myśl nie przeszło że tak może być. Gdybym grał serio pierwszy raz to bym od deski do deski wszystko przeczytał, że się czułem doświadczony to przeczytałem po łebkach i info że mord co 2gi dzień po prostu przeoczyłem, nawet nie przyszło mi na myśl żeby takiego info szukać kiedy są mordy.
|
|