|
Post by cezarykulesza on Jan 18, 2023 21:48:01 GMT 1
zostało 6 graczy, jedna mafia 5-1 boy, bajka, jepepej, winston, kulesza, grande lincz na bajce: 5-0, wygraliśmy
Co tu liczyć? xd
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:48:47 GMT 1
Ogolem z perspektywy postu Reda i śmierci Bielańskiego to wszystko co pisał Red tylko mocniej mnie uniewinnia xD moze jak mi sie bedzie chcialo to jeszcze szybko na niego dzisiaj odpowiem bo jutro pewnie nie za bardoz bo mam sesje RPG od 19;00 do 24;00 a pracuje do 17;30
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 18, 2023 21:49:09 GMT 1
A tak serio, to lincz jutro 4-1. Mord 3-1. potencjalny Lincz pojutrze 2-1 Meczówka w sobotę
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:49:33 GMT 1
zostało 6 graczy, jedna mafia 5-1 boy, bajka, jepepej, winston, kulesza, grande lincz na bajce: 5-0, wygraliśmy Co tu liczyć? xd Szybko przeszdles z "jednak nic nie wiem" z powrotem do checi walenia we mnie, chryste
|
|
|
Post by Winston on Jan 18, 2023 21:49:49 GMT 1
Grande_Connection – nie zdążę go porządnie uzasadnić, ale dwie rzeczy. Gość ewidentnie grał kiedyś w mafię forumową, pewnie też na żywo, tutaj u nas nie, ale ma doświadczenie. Nie traktujcie go jako świeżaka!!! Ten post: mafiacorner.boards.net/post/16361to jest post gościa, który dobrze wie, na czym polega mafia forumowa (tekst o poście pisanym w 5 minut nie jest z przypadku). Gra idealnie wg taktyki Dimy Davidoffa (dla zainteresowanych: mafiacorner.boards.net/post/6583) czyli stara się „tłumaczyć” wszystkie swoje ruchy. Tylko strasznie dużo tam niepotrzebnych wtrętów, jak na gracza ogarniającego nie gra może mafijnie, ale nie jest to nic wybitnego. Jest tak wahający się, tak bardzo imo stara się udawać progresję przemyśleń, że wychodzi z tego taka trochę bezjajecznia papka: a) Bardzo często podbija posty po kimś drugim b) Mało własnych poszukiwań, brodzi raczej w tych tematach, które są bezpieczne i nie zrobią wokół niego za dużo szumu, a które ktoś już gdzieś powtórzył, gdzie większość PRZYPADKOWO jest prawie zawsze niekorzystna dla miasta Wyjątkowy pechowiec (np. tutaj, już nie grzebiąc dalej, z wczoraj: mafiacorner.boards.net/post/17905 - wiadomo, błąd mafii xD Zaraz wjeżdża boy z mafiacorner.boards.net/post/17910 i Grande natychmiast: mafiacorner.boards.net/post/17925 xD już zmiana, niby to samo, ale zmieniona szybciutko narracja z błędu na po prostu kwestię składu mafii. No i mafiacorner.boards.net/post/17939 bardzo ciekawe, prawda? c) Jego argumenty, które ma na graczy, jak na tak zaangażowanego, są bardzo słabe: mafiacorner.boards.net/post/16750 - to o mnie i Messim. No co to ma być? XD d) Ogólnie niby jest ciągle w grze, niby go dużo, niby pisze dużo podejrzeń, a kompletnie ma wywalone, czy ktoś za tym pójdzie e) Nie wchodzi w konflikty f) Po prostu pasuje z wydźwięku tematu, głosowań, powiązań i taktyki którą gra mafia. Długo mógłbym jeszcze pisać, ale zaraz lincz, a muszę się spieszyć. 80% na winę Musi wam tyle wystarczyć. Trochę pisane na kolanie, ale jest jak jest. A to w ogóle jest prawda, że Grande nie gra po raz pierwszy. Mnie się trochę popierdoliło na początku, bo Grande na forum o rymowankach, choć świeżakiem nie jest, to ostatnio robił forumową karierę (jak to kurwa brzmi) i zakodowałem sobie, że wbił sobie dla hecy i gra (bo to byłoby w jego forumowym stylu). I w sumie znam tożsamość od dawna, bo se ciumciok nie zmienił wyświetlanej nazwy czy coś i widać, że to Mietek, a Mietek na SLGWK pisał, że mafia forumowa super, więc no, to nie jest świezynka. No i dodając kilka rzeczy do tego, co pisał Eazy: - BARDZO DŁUGO Grande miał w swoich podejrzanych Eaziego, w każdym jego analitycznym poście się przewijał jako gość, który mu się świecił na czerwono, a - tak jak pisze Red - Grande raczej w postach analitycznych wskazywał winnych, a nie niewinnych - BARDZO DŁUGO Grande siedział w #teamshrek i zmienił wajchę akurat jak trzeba było - te jego nieogarnięte posty odnośnie formy gry wiedząc, że chłop nie gra po raz pierwszy brzmią już dość naciąganie/podejrzanie/robieniem nas w chuja, a grając jako miastowy chyba nie musiałby tego robić, co nie?
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 18, 2023 21:49:51 GMT 1
A tak serio, to lincz jutro 4-1. Mord 3-1. potencjalny Lincz pojutrze 2-1 Meczówka w sobotę czyli trzy lincze, raz trzeba trafić
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:50:00 GMT 1
Ok, żart, tyle dobrego, bo myslalem ze sie zacietrzewisz jak Grande, ale dla niego zabicie mnie jest jego jedynym ratunkiem, a Ty to pewnie masz whatever
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 18, 2023 21:50:29 GMT 1
zostało 6 graczy, jedna mafia 5-1 boy, bajka, jepepej, winston, kulesza, grande lincz na bajce: 5-0, wygraliśmy Co tu liczyć? xd Szybko przeszdles z "jednak nic nie wiem" z powrotem do checi walenia we mnie, chryste muszę chyba więcej 'xd' dawać albo większymi literami kiedy żartuję xD
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:50:48 GMT 1
Dobra, tak kortyzol mi wjechal przez to glosownaie ze stracilam kontakt z rzeczywistoscia i co sie w ogole na mafii dzialo (kto zyje kiedy mord i jak glosownaie), Ech, ide juz odpisac na kwestie Reda, mam nadzieje, ze pomoze, a nie ze bedzie narzekanie ze "odzywam sie i wyjasniam nieprosozny"
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 18, 2023 21:51:52 GMT 1
Tak czy siak spoko. Przez godzine przestalem myśleć o mojej EX a i zyje, wiec win-win <3
|
|
|
Post by jepepej on Jan 18, 2023 21:57:19 GMT 1
co do poprzednich postów: linki w poście Eazy'ego działają, tylko często są połączone z literkami albo nawiasami, jak je usuniecie, to będzie działać normalnie
poprzednie głosowania:
Lajla [8] - Lionel Messi, szrek, bajka, Guwniara z paletkom, jepepej, Winston, Jechaskiel Lipszyc, Grande_Connection
(Lipszyc był atakowany, ale tam wajcha na lajlę była zmieniona szybciutko)
sentence [6] - Stefan Bielański, Steven Gerrard, szrek, bajka, Grande_Connection, Jechaskiel Lipszyc Jechaskiel Lipszyc [5] - Lionel Messi, cezarykulesza, Boy hotelowy, sentence, Ericlynnwright
to było pojebane gówno, bo było stykowo, nie chce mi się czytać dokładnie, jak tam szło jeśli chodzi o głosowanie (w sensie no Lipszyc był zawsze numerem jeden, ale nie wiem, co przeważyło za sentence'em, niemniej mafia tutaj cisnęła na grubo
Lionel Messi [6] - Stefan Bielański, bajka, jepepej, Winston, Grande_Connection Jechaskiel Lipszyc
Jechaskiel Lipszyc [6] - Lionel Messi, Steven Gerrard, szrek, cezarykulesza, Boy hotelowy, Ericlynnwright
to popierdolone też, znowu to był ten dzień, co wywaliło forum, natomiast większość ludzi, iirc, pisała na kogo głosuje, tj. był silny front LipszycMafia/Messi niewinny, ale chyba dało się policzyć, co i jak
tutaj szrek mógł przeważyć, ale on już szedł grubo po linii antylipszycowej, co - w razie ujebania Lipszyca - dawałoby mu trochę street creditu
no i głosowanie dzisiejsze:
Stefan Bielański [4] - Boy hotelowy, bajka, jepepej, Winston
Bajka [2] - cezarykulesza, Grande_Connection
Z którego w sumie może wynikać to, że Grande próbował ocalić Bielańskiego - i to by się może udało, gdyby nie to, że kazdy miał wyjebane na forum dziś xd - jakimś rozpaczliwym ruchem (może mnie czy Winstona dałoby się przeciagnąć). Niemniej to chyba też zaskoczyło mafię, bo Bielański był afk, no i elo, nie mają jednego dnia dłużej
|
|
|
Post by jepepej on Jan 18, 2023 21:59:46 GMT 1
także ngl, ja byłbym w opcji Grande pierwszy, potem - jak się okaże, że znowu się kurwa mylę i chuja umiem w tę głupią grę - to idąc za Redem w bajkę
|
|
|
Rozgrywka
Jan 18, 2023 22:09:07 GMT 1
via mobile
Post by Winston on Jan 18, 2023 22:09:07 GMT 1
Imo brzmi rozsądnie
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 18, 2023 22:10:23 GMT 1
Grande_Connection – nie zdążę go porządnie uzasadnić, ale dwie rzeczy. Gość ewidentnie grał kiedyś w mafię forumową, pewnie też na żywo, tutaj u nas nie, ale ma doświadczenie. Nie traktujcie go jako świeżaka!!! Ten post: mafiacorner.boards.net/post/16361to jest post gościa, który dobrze wie, na czym polega mafia forumowa (tekst o poście pisanym w 5 minut nie jest z przypadku). Gra idealnie wg taktyki Dimy Davidoffa (dla zainteresowanych: mafiacorner.boards.net/post/6583) czyli stara się „tłumaczyć” wszystkie swoje ruchy. Tylko strasznie dużo tam niepotrzebnych wtrętów, jak na gracza ogarniającego nie gra może mafijnie, ale nie jest to nic wybitnego. Jest tak wahający się, tak bardzo imo stara się udawać progresję przemyśleń, że wychodzi z tego taka trochę bezjajecznia papka: a) Bardzo często podbija posty po kimś drugim b) Mało własnych poszukiwań, brodzi raczej w tych tematach, które są bezpieczne i nie zrobią wokół niego za dużo szumu, a które ktoś już gdzieś powtórzył, gdzie większość PRZYPADKOWO jest prawie zawsze niekorzystna dla miasta Wyjątkowy pechowiec (np. tutaj, już nie grzebiąc dalej, z wczoraj: mafiacorner.boards.net/post/17905 - wiadomo, błąd mafii xD Zaraz wjeżdża boy z mafiacorner.boards.net/post/17910 i Grande natychmiast: mafiacorner.boards.net/post/17925 xD już zmiana, niby to samo, ale zmieniona szybciutko narracja z błędu na po prostu kwestię składu mafii. No i mafiacorner.boards.net/post/17939 bardzo ciekawe, prawda? c) Jego argumenty, które ma na graczy, jak na tak zaangażowanego, są bardzo słabe: mafiacorner.boards.net/post/16750 - to o mnie i Messim. No co to ma być? XD d) Ogólnie niby jest ciągle w grze, niby go dużo, niby pisze dużo podejrzeń, a kompletnie ma wywalone, czy ktoś za tym pójdzie e) Nie wchodzi w konflikty f) Po prostu pasuje z wydźwięku tematu, głosowań, powiązań i taktyki którą gra mafia. Długo mógłbym jeszcze pisać, ale zaraz lincz, a muszę się spieszyć. 80% na winę odp. na zarzut a) Trochę ciężko mi się ustosunkować bo nie wiem, o które dokładnie posty chodzi, ale jeżeli zdarzyło mi się podbijać a pewnie tak było, to dlatego, że uznałem że ktoś powiedział coś mądrego. Też w drugiej części rozgrywki nie ma co się dziwić że po tak fatalnych typowaniach moje pewność siebie spadła i wolałem szukać niewinnych, których mógłbym poprzeć niż samemu próbować sterować miastem. odp. na zarzut b) akurat to co napisałem na temat śmierci Eazyego że to jest dobry ruch mafii tylko jeżeli został w niej ktoś z naszej czwórki, albo, że jest to fatalny ruch w mafii, jeżeli byli w niej i Winston i Jepepej, to prawda i nie rozumiem czego tu się czepiać. Zresztą Eazy sam uznał, że w mafii jest ktoś z naszej czwórki tak samo jak ja uznałem, że jest to prawdopodobne na podstawie tego mordu. odp. na zarzut c) Faktycznie mam słabe argumenty, rozgrywka mi nie poszła, zdarza się. odp. na zarzut d) Moim zdaniem zarzut nie trafiony, co lincz starałem się komunikować na kogo głosuje. Miałem spory udział przy tym, że Lipszyc nie umierał, chciałem żeby padł Sentence, padł Sentence, chciałem żeby padł Messi, padł Messi. Mówienie, że nie miałem wpływu na rozgrywkę i że nie zależało mi na tym, żeby padały moje typy to po prostu nie prawda. odp. na zarzut e) To jest najsłabszy zarzut. Przez większość gry ratowałem Lipszyca przed mordami. Gdy Gerrard mnie oskarżał, czy gdy ktokolwiek mnie oskarżał domagałem się od razu argumentów gotowy je wyjaśniać. Atakowałem wielu graczy, między innymi przyczyniałem się do śmierci Sentence'a czy Messiego, nie bałem się tego, że np. podejrzewający z mocną pozycją w mieście Gerrard się na mnie rzuci po tym jak Messi padnie. Jeśli byłem w mafii to moją grę wręcz można opisać jako nieustraszoną, a nie unikającą konfliktów. Nawet w tym linczu teraz bez większego wachania odważyłem się pójść w Bajkę, co przy przyjęciu założenia, że jestem w mafii z Bielańskim byłoby odważnym zagraniem. odp. na zarzut f) No fakt, sporo moich działań do testamentu Gerrarda było na szkodę miasta. Ale to po prostu była wina słabej gry. Potem jak już uznałem, że gram bardziej minimalistycznie i daję się kierować innym to myślę, że same dobre dla miasta (aczkolwiek nie trudne) decyzje. I też nie zarzucajcie mi, że bardziej się skupiam na obronie niż na szukaniu mafii, bo z mojej perspektywy wygląda to tak, że jak się obronię to miasto na 100% wygra, bo w trójce Bajka, Winston, Jepepej musi być mafiozo.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 18, 2023 22:10:49 GMT 1
Grande jutro brzmi ok. Od prawie początku miałem czutkę, że jest w mafii, ale potem wszyscy pisali, że niewinny i przyjąłem do wiadomości.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 18, 2023 22:11:13 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 18, 2023 22:11:13 GMT 1
dlaczego mafiozo bielański, w tej sytuacji nie dał głosu na bajkę? teorie? Żeby nie było remisu. Bajka, ręce do góry, możesz się poddać. Przecież jego zachowanie przed linczem ewidentnie pokazuje, że kupa mu majtki ze strachu ściągała przed ewentualnym remisem dwóch mafiozów. Koniec gry już dziś, choć w teorii niemożliwy, w praktyce stałby się faktem.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 18, 2023 22:12:23 GMT 1
No Boy, plz ratuj mnie bo jeszcze wam stresuwa wiedze w tej grze, a ja stracę jedyny honor mieszkańca jaki mam w tej edycji, czyli nie pozwolenie się zlinczowac.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 18, 2023 22:12:49 GMT 1
dlaczego mafiozo bielański, w tej sytuacji nie dał głosu na bajkę? teorie? Żeby nie było remisu. Bajka, ręce do góry, możesz się poddać. Przecież jego zachowanie przed linczem ewidentnie pokazuje, że kupa mu majtki ze strachu ściągała przed ewentualnym remisem dwóch mafiozów. Koniec gry już dziś, choć w teorii niemożliwy, w praktyce stałby się faktem. też tak właśnie wykminiłem później
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 18, 2023 22:14:10 GMT 1
Było nawet ryzyko że Bajka padnie jakby Bielański na nią zagłosował. Skąd mieli wiedziec, że żaden miastowy poza mną i Kuleszą nie zmienił w ostatniej chwili na Bajkę.
|
|
|
Post by jepepej on Jan 18, 2023 22:18:37 GMT 1
no ale jakby był remis dwóch mafiosów to obaj deadnięci czy co
|
|