bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 19, 2023 14:28:00 GMT 1
Nie powiem nie. Chocia bardzo chce. Mimo iz gmowalem/gralem tutaj 11+ edycji, to nadal nikogo nie kojarze i nie wiem kto kim i jak gra, welp, nie wiem jak ludzie sa w stanie to spamietac ale moze to wynika z tego, ze skoro wszedlem w mocno osadzone i znane sobie community, i zawsze gramy na udawaniu-kogos-innego, to moj mozg po prostu nie potrafi tego zaprogramowac
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 19, 2023 14:33:23 GMT 1
Jak cos quasi-testamentowo, moja kolejnosc linczowania to pewnie bylobYy: Winston - Jepej - Grande - Kulesza - Boy [Boy pewnie padnie w mordzie]
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 14:41:40 GMT 1
Ja wiem, że padniemy oboje, z tym, że ja drugi, to po prostu jeśli gra nadal będzie trwała po mojej śmierci to w testamencie już spróbuję określic, czy najpierw Jepepej czy Winston. No ale wiadomo, moje typy są takie, że musiałbym jakąś super przekonującą rozkminę wymyśleć żeby mój testamentowy post miał jakiekolwiek znaczenie xd.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 19, 2023 14:42:56 GMT 1
Coz, zawsz mozna walczyc. Nasza dwojka to juz 2 glosy na 6, wiec mozemy zrobic kontr-wariant ( z nas) na Winstona albo Jepeja, jezeli bys napisal ten post juz teraz
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 14:49:49 GMT 1
Dobra, łączymy front, dla mnie jedyny sposób żeby przeżyc, to sprawic żebyś ty przeżył dłużej niż Winston i Jepepej, a zarazem jedyny sposób dla mnie żeby miec 100% pewności że miasto wygra to przeżyc najbliższe 3 lincze. XDDDD Mi to jest obojętne czy najpierw Winstona czy Jepepeja strzelimy. Tylko bardziej problemem jest żeby przekonac kogolwiek do tego.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 19, 2023 14:50:19 GMT 1
ok, zgadzam sie, no ja bym wola Winstona, ale to moge nawet powiedziec
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 14:52:19 GMT 1
Ja bym wolał Jepepeja, mnie totalnie nie przekonują argumenty, że te pijane posty są mieszczańskie, właśnie po alkoholu bardzo łatwo wczuc się w skrajną emocję, nawet jak jest wymyśloną i fałszywą pozą.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 19, 2023 14:55:40 GMT 1
Zalozenie - wazne; zakladam (zgodnie z wszystkimi moimi postawami i cala gra) ze Mafia gra z jajcami, a nie by sie przesliznac Shrek gral z jajami na pewnego silnego miastowego, ale nie wyszlo, bo go gracze szybko podejrzeli i wyszlo ze gral.... zbyt lekko. Lipszyc - obrona kolosalna, jak na 1 gre i cuda niewidy. Bielanski - nie wiem czemu sie rejestrowal w ogole, ale zakladam ze sie przestraszyl ze jest w mafii, i zrobil moja znienawidzona taktyke na Leblanca co mu postowalem
Eto - 4 mafia tez musi byc silna, bo z offowanym na starcie Lipszycem i przemykajacym Bielanskim, to byloby jakby poddanie sie. Dlatego bardzo wczesnie podawalem Kulesze jako mafie (I nadal to mi pasuje. Koles nic nie pomaga miastu, jest defetystyczny, narzeka, i generalnie jego energia jest strasznie w dol.) Jedyny, ktory mi nie pasuje to Boi, bo zielonosc az od niego bije, a z teoria na Sentence 100% sie zgadzam, a do tego widac ze Boy stracil jajca od tego momentu i pewnie tez stwierdzil ze nie bedzie za mocno cisnal, skoro mielismy jeszcze Reda/Garego/Kogos tam jeszcze? Najwygodniej dla mnie byloby z tej teorii, zeby Kulesza mafiowal
No ale zakladajac, ze jednak nie on, to naturalnie Lece do Winstona, ktory mafiowe vajby dawal mi od poczatku i ktory (tak samo jak Kulesza) idealnie uzupelnia silnego Shreka
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 15:04:07 GMT 1
No jak Kulesza jest w mafii to imo już przegraliśmy, ale nie sądzę, za dobrze typował, atakowanie w Lipszyca jak ten jeszcze nawet nie był taki bliski śmierci. I bardzo naturalna gra imo, dobre bronienie Messiego. Przecież Kulesza w stykowym linczu gdzie mógł paśc i Messi i Lipszyc głosował na Lipszyca i jego frustracja naszym przeskokiem w Messiego w ostatnią chwilę myślę była realna. W ogóle cała moja strategia żeby się z tobą ustawiac bardziej polega na tym, że założyłem, że Boy i Kulesza są czyści niż na tym, że założyłem, że ty jesteś niewinny.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 15:09:56 GMT 1
No i u Kuleszy bardzo naturalna imo progresja zmian zdania i myślenia postępowała. Bronił Messiego w pierwszym linczu jak poszło na Lajlę i później też go bronił, był na przeciwko tobie od samego początku to teraz też dosyc chętnie na ciebie zagłosował gdy zobaczył testament.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 19, 2023 16:02:36 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/16280/thread - imho smierdzacy post lewarjacy niebezposrednio na Messiego, typowa zagrywka mafii, zwlascza ze propozyjca jestz pupy, bo przeciez od postu 0 (mojego) byl atak na Messiego, wiec ta propozycja nawet nic nie wporwadzala do gry mafiacorner.boards.net/post/16365/threadTEN POST Szrek - czysty Lipszyc - czysty Bielaski - nic sie nie da powiedziec A zarazem lekko na prawie wszystkich innych xd Idealna zbienoznosc, bez mocnej pokazowki, z dobrym lewarowaniem, z podbijaniem odpowiednich nastrojow w grze
|
|
|
Post by Winston on Jan 19, 2023 16:05:01 GMT 1
Dlatego bardzo wczesnie podawalem Kulesze jako mafie (I nadal to mi pasuje. Koles nic nie pomaga miastu, jest defetystyczny, narzeka, i generalnie jego energia jest strasznie w dol.) I nadal chcesz głosować na mnie, mimo że twoim argumentem jest, że daję "mafiowe wajby" XD nigga please
|
|
|
Post by Winston on Jan 19, 2023 16:05:36 GMT 1
Za to fakt, że Grande chce w to iść, daje mi powody, żeby to na niego zagłosować, nie na bajkę tbh
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 16:20:44 GMT 1
Ale pomyśl tak logicznie, to jest czysta matematyka.
Jeżeli zakładam, że Kulesza i Boy miastowi (a tak zakładam). To z mojej perspektywy matematycznie jedyna szansa na przegraną miasta to żebym dał się zabic w linczu. A zarazem, faktycznie jest tak, że jedyne co mogę zrobic żeby przeżyc przy waszym podejściu, to trzymac bajkę przez 2 lincze żywego do ostatniego linczu, bo to jedyny kto nie chce na mnie głosować, a zarazem jedyny, z którym mam szansę wygrać meczówkę.
Czyli matematycznie mogę jako miasto byc 100% pewny wygranej tylko wtedy jak jutro pada ktoś z dwójki ty\Jepepej, potem drugi z waszej dwójki, potem Bajka.
Matematyka to matematyka, po prostu.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 16:28:35 GMT 1
I matematyka właśnie mi każe tak grac, nawet jeżeli daję z waszej trójki największą szansę, że Bajka jest w mafii.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 19, 2023 16:36:27 GMT 1
Dlatego bardzo wczesnie podawalem Kulesze jako mafie (I nadal to mi pasuje. Koles nic nie pomaga miastu, jest defetystyczny, narzeka, i generalnie jego energia jest strasznie w dol.) I nadal chcesz głosować na mnie, mimo że twoim argumentem jest, że daję "mafiowe wajby" XD nigga please Kulesza jest nierealny. Grande patrzy na niego jak na obrazek. Boi uwaza go za 100% niewinnego. Musialbys Jepeja przekonac do Kuleszy, bysmy w ogole mogli go rozwazac ;d Dla mnie to tam spoko, bo Kulesza wiecej przeszkadza niz pomaga miastu, ale lol, on zaraz pewnie za te sowa zacznie mnie wyzywac i organizowac kontr-lincz na mnie, bo smiem watpic w jego niewinnosc (Taki dobry z niego graz xddd)
|
|
|
Post by Winston on Jan 19, 2023 16:39:38 GMT 1
Ale pomyśl tak logicznie, to jest czysta matematyka. Jeżeli zakładam, że Kulesza i Boy miastowi (a tak zakładam). To z mojej perspektywy matematycznie jedyna szansa na przegraną miasta to żebym dał się zabic w linczu. A zarazem, faktycznie jest tak, że jedyne co mogę zrobic żeby przeżyc przy waszym podejściu, to trzymac bajkę przez 2 lincze żywego do ostatniego linczu, bo to jedyny kto nie chce na mnie głosować, a zarazem jedyny, z którym mam szansę wygrać meczówkę. Czyli matematycznie mogę jako miasto byc 100% pewny wygranej tylko wtedy jak jutro pada ktoś z dwójki ty\Jepepej, potem drugi z waszej dwójki, potem Bajka. Matematyka to matematyka, po prostu. Ale ty NIE CHCESZ przeżyć, ty chcesz, żeby miasto wygrało. Jedyna osoba, która ma w tym momencie interes w trzymaniu się brzytwy, to właśnie mafiozo, bo jak padnie, to gra jest przegrana. Rozumiesz? Team up z bajką właśnie tak w tym momencie wygląda. Albo wierzysz, że bajka jest w mafii i na nią głosujesz, albo nie wierzysz i podajesz kontrkandydata, na którego możemy głosować. Dobrego kontrkandydata, bo w tym momencie wygląda to już jak łabędzi śpiew w postaci rozbijania jedności miasta. Jeżeli jesteś mafiozą i bajka padnie jako niewinna, ty lecisz następny. Jeżeli poleci ktoś inny, dalej masz szansę żeby zamieszać albo rzucić na pożarcie lwom bajkę. Nieładnie, panie Grande.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 16:41:22 GMT 1
Winston jak pójdziesz ze mną i Bajką w Jepepeja to okej zawieszę osąd w sprawie tego czy chcę zlinczowac ciebie czy Bajkę pierwszego i po prostu podejdę z otwartą głową. Oczywiście w 3cim linczu już będę musiał byc przeciwko tobie, no bo to będzie wtedy ja albo ty.
Właśnie nie rozumiesz.
Jeżeli wiem, że ja Boy i Kulesza jesteśmy niewinni, a oprócz nas zostało w grze 3 graczy, Bajka, Winston, Jepepej. I zostały 3 lincze. To wiem, że miasto wygra jeżeli nie pozwolę nikomu z trójki Boy, Kulesza, Ja umrzeć. I to jest mój priorytet teraz.
|
|
|
Post by Winston on Jan 19, 2023 16:42:37 GMT 1
Ale ja nie wierzę w winę jepepeja.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 16:43:46 GMT 1
Czyli jesteś przekonany, że mafiozo znajduje się w dwójce ja i Bajka?
Jeżeli tak to twoja teoria jest bardziej ryzykowna niż moja, bo ja decyduję się wziąć za pewnych niewinnych tylko 2 graczy oprócz siebie, a ty aż 3.
|
|