|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 19:01:52 GMT 1
Nie miałem cię za giga pewniaka od momentu gdy napisałem, że uważam, że w trójce Bielański, Winston, Jepepej musi byc przynajmniej 1 mafiozo a w naszej niewinnej czwórce może byc co najwyzej jeden mafiozo. Miałem w głowie wyklarowane że musi umrzec Bielański, Jepepej, Winston i o ile gra będzie wciąż trwała to na koniec ty. Pod wpływem impulsu wczoraj uznałem, że mogę zagłosowac w ramach testamentu na ciebie jako pierwszego, ale szczerze poza tym jak to jest pokolorowane nawet go w momencie oddawania głosu nie zdążyłem od deski do deski przeczytac ani się powaznie zastanowic. Instynktowna decyzja na ostatnią chwilę.
Ogólnie od momentu tego testamentu jestem mniej pewny zwycięstwa niż przed jego pojawieniem się. Bo przed jego pojawieniem się byłem przekonany, że przeżyję wszystkie pozostałe lincze i że o ile jest chociaż jeden mafiozo w trójce Winston, Jepepej Bielański to to wystarczy.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 19:06:30 GMT 1
Dzisiaj próbowałem wprowadzic jakieś komplikacje coś tam zaczarowac, może jakieś podziały wprowadzic, może rozproszyc głosy żeby tylko zwiększyc swoje szanse na przeżycie. Z mojej perspektywy jest to wszystko jedno czy padnę dzisiaj czy jutro, więc opłacało się postawic wszystko na jedną kartę, żeby albo paśc dzisiaj albo dożyc do końca.
No różnica tego że padnę dzień szybciej jest tylko taka, że muszę pisać testament nie znając tożsamości Bajki, ale to w sumie bez znaczenia. Bo i tak pisząc testament będę musiał zakładać, że Bajka jest niewinna i że ją zabijecie nie ważne co napiszę, więc po prostu w testamencie będę rozstrzygał kto jest ostatnim mafiozą z hipotetycznego Grona Kulesza, Winston, Jepepej.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 19, 2023 19:10:33 GMT 1
Dzisiaj próbowałem wprowadzic jakieś komplikacje coś tam zaczarowac, może jakieś podziały wprowadzic, może rozproszyc głosy żeby tylko zwiększyc swoje szanse na przeżycie. Z mojej perspektywy jest to wszystko jedno czy padnę dzisiaj czy jutro, więc opłacało się postawic wszystko na jedną kartę, żeby albo paśc dzisiaj albo dożyc do końca.
No różnica tego że padnę dzień szybciej jest tylko taka, że muszę pisać testament nie znając tożsamości Bajki, ale to w sumie bez znaczenia. Bo i tak pisząc testament będę musiał zakładać, że Bajka jest niewinna i że ją zabijecie nie ważne co napiszę, więc po prostu w testamencie będę rozstrzygał kto jest ostatnim mafiozą z hipotetycznego Grona Kulesza, Winston, Jepepej. Mysle tak smao jak Ty + to tez tak mam xD
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 19:12:31 GMT 1
No tak, jakiś czas temu pisałem, że nasza sytuacja jest identyczna, dlatego też się nie dziwię, że tak grasz jak grasz, dziwię się, że pozostali się nam dziwią. Ogólnie nasza sytuacja zawiera taki absurd, że gdyby, któryś z nas był w mafii to i tak miałby dokładnie te same cele na resztę rozgrywki co gdyby był w mieście. I rozgrywka byłaby w sumie ciekawsza, zabawniejsza gdyby biedny Kulesza w ostatnim głosowaniu miał rozstrzygać pomiędzy mną a tobą
|
|
|
Rozgrywka
Jan 19, 2023 19:44:31 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 19, 2023 19:44:31 GMT 1
Jezu, dajcie spokój. Dziś bajka. Żeby on przez całą grę pokazywał takie zaangażowanie w szukaniu mafii, jak od wczoraj pokazuje, żeby nie dać się zlinczować, to może bym uwierzył, że jest niewinny.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 19, 2023 19:45:22 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 19, 2023 19:45:22 GMT 1
O ile jego posty do wczoraj to było delikatne rozwolnienie, o tyle teraz jest to po prostu krwista sraczka
|
|
|
Rozgrywka
Jan 19, 2023 19:46:52 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 19, 2023 19:46:52 GMT 1
Mamy 3 lincze, tak?
Dziś pudlujemy + mord -> 3:1 Jutro pudło -> 2:1 Meczowka
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 19:48:34 GMT 1
Dokładnie tak.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 19, 2023 19:49:53 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 19, 2023 19:49:53 GMT 1
I tak chyba 90% na to, że w mafii jest ktoś tej z dwójki, także ze względu na układ głosowań. Te 10% na Winstona/japapeja, ciężki wybór by był przy meczowce, gdyby do niej doszło.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 20:02:52 GMT 1
Jepepej wcale nie miał lepszych głosowań w tej grze niż ja, możesz to szybko sprawdzic, patrząc na posty Talara. Winston był o tyle lepszy że w g2 poszedł w Shreka.
Dosłownie, jedyne co sprawia, że masz mnie za bardziej winnego od Jepepeja to post Eazyego.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 19, 2023 20:11:51 GMT 1
To co boy myślisz, jest sens teraz mieszać i zmieniać na bajkę, czy zostawiać już na grande?
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 20:26:45 GMT 1
Bez obaw możesz zmieniac, nawet jeżeli na Bajkę poślemy tylko ja ty i Boy to i tak reszta głosów pójdzie na mnie więc w razie remisu padnie i tak ktoś kogo chciałeś zabic.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 19, 2023 20:33:56 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 19, 2023 20:33:56 GMT 1
Skoro i tak postanowione, że linczujemy w pierwszej kolejności Grande i bajkę to chyba wszystko jedno kto gdzie dziś wyśle, każdy może zagłosować w zgodzie z własnym sumieniem, a i tak jutro zginie ten drugi. xD
Grande, z gry japapeja też mam za dość mocno niewinnego, na dodatek mord na Ericu wg mnie mógł wskazywać, że w mafii jest ktoś inny, niż Bielański + Winston/japapej i warto zmienić kierunek.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 19, 2023 20:34:43 GMT 1
No właśnie przypadek remisu. Nie dawanie wyboru mafii jest zawsze lepsze niż dawanie jej wyboru imo
|
|
|
Rozgrywka
Jan 19, 2023 20:35:10 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 19, 2023 20:35:10 GMT 1
Bez znaczenia, skoro mamy consensus, że jutro ginie ten drugi
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 19, 2023 20:35:39 GMT 1
ok, to zostawię na grande
|
|
|
Rozgrywka
Jan 19, 2023 20:35:40 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 19, 2023 20:35:40 GMT 1
Jepepej wcale nie miał lepszych głosowań w tej grze niż ja, możesz to szybko sprawdzic, patrząc na posty Talara. Miał, spójrz na g2
|
|
|
Rozgrywka
Jan 19, 2023 20:36:12 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 19, 2023 20:36:12 GMT 1
Bez znaczenia, skoro mamy consensus, że jutro ginie ten drugi konsensus* xD
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 19, 2023 20:38:38 GMT 1
W g2 Jepepej głosował na Messiego ja na Sentence'a, to w czym on był lepszy?
Nie no Kulesza zmień plz, jednak Eazy pierwszego Bajkę wymienił a nie mnie.
|
|
|
Post by cezarykulesza on Jan 19, 2023 20:45:14 GMT 1
nie zmieniam w remis
|
|