|
Post by Gęgul Gęg on Feb 10, 2023 22:43:38 GMT 1
Orbison, Antóra, Watson, Kofola? Tak sobie z dupy strzelę przed snem, a co ! Addams z kolejną łatwą listą typów dla mafiozów.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 10, 2023 22:44:26 GMT 1
Orbison, Antóra, Watson, Kofola? Tak sobie z dupy strzelę przed snem, a co ! Pomagasz mafii robiąc taką shortlistę mafiozów. Szkodzisz miastu.
|
|
|
Post by Wednesday Addams on Feb 10, 2023 22:44:49 GMT 1
liczyliście na łatwe punkty panowie?
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 10, 2023 22:45:30 GMT 1
Może umówmy się, że głosujemy jutro na Watson lub Wednesday i mają teraz między sobą walczyć?
|
|
|
Post by Andrew Tate on Feb 10, 2023 22:48:43 GMT 1
liczyliście na łatwe punkty panowie? you asked for it
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 10, 2023 22:50:36 GMT 1
Mafiozą nie jest ten, kto głupio pisze, a ten kto jest niespójny w sposobie myślenia. Absolutnie się nie zgadzam, no jak. Jedno i drugie o niczym nie świadczy według mnie. Powiedziałbym nawet, że częściej miastowy może być niespójny, niż mafioza. Mafioza od początku gra z mapą, miastowy szuka i jest zmuszony zmieniać poglądy wraz ze zmieniającymi się okolicznościami, co siłą rzeczy przekłada się na taki brak spójności na przestrzeni gry. Chyba, że masz na myśli mniejsze widełki czasowe, np. zachowanie pomiędzy jednym linczem, a drugim, to może. Gęgul Gęg jak sprytnie bada reakcje, ciekawe czy rzeczywiście bada, czy tylko udaje.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 10, 2023 22:52:27 GMT 1
udaję, nie badam
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 10, 2023 22:52:41 GMT 1
Mafiozą nie jest ten, kto głupio pisze, a ten kto jest niespójny w sposobie myślenia. Absolutnie się nie zgadzam, no jak. Jedno i drugie o niczym nie świadczy według mnie. Powiedziałbym nawet, że częściej miastowy może być niespójny, niż mafioza. Mafioza od początku gra z mapą, miastowy szuka i jest zmuszony zmieniać poglądy wraz ze zmieniającymi się okolicznościami, co siłą rzeczy przekłada się na taki brak spójności na przestrzeni gry. Chyba, że masz na myśli mniejsze widełki czasowe, np. zachowanie pomiędzy jednym linczem, a drugim, to może. Gęgul Gęg jak sprytnie bada reakcje, ciekawe czy rzeczywiście bada, czy tylko udaje. Zmiana poglądów ≠ niespójność. Zmiana poglądów może być spójna z poprzednimi wskutek dostępu do nowych faktów.
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 10, 2023 22:53:54 GMT 1
Addams jest zabawna. Gdyby choć 5 procent wysiłku skierowanego na to, by udowadniać mi, że się mylę, skierowała na szukanie mafiozów, to może byłbym nawet skłonny uwierzyć w jej niewinność. Ale kurwa nie. Na razie skupia się na uniewinnianiu Lewandowskiego i dyskredytacji moich typów. No właśnie szukam mafiozy w Mellerze, bo nie dodaje mi się to co robi, ale niestety na razie nie mogę Cię wyczuć
Z jednej strony grasz odważnie, atakujesz, starasz się działasz. Z drugiej to w jaki sposób to robisz jest raczej szkodliwe dla miasta i moim zdaniem typy masz raczej słabe (aczkolwiek w Orbisona też bym waliła)
No to jeżeli według Ciebie to, co robi Meller jest szkodliwe dla miasta to według mnie to implikuje jego niewinność bardziej. Jaki mafiozo na tym etapie gry próbuje działać na szkodę miasta (w sensie, jawnie)?
|
|
|
Post by Wednesday Addams on Feb 10, 2023 22:54:59 GMT 1
co do zasady zgadzam się, ale są przypadki mafiozów, dobrych mafiozów, którzy potrafiliby to robić.
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 10, 2023 22:55:55 GMT 1
Roy, jak ty to zrobiłeś, że masz 9 postów, a oni już chcą cię zabić?
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 10, 2023 22:58:11 GMT 1
orbison i szu jak śmierdzieli, tak śmierdzą Czym śmierdzę? Bo mnie nie było 2h? Rozwiń. Viktor Tsoi, co uważasz o Gęgu? Muszę poczytać inne typy Mellera. Postowo na razie naturalnie, więc chyba niewinny, ale mam czutkę na Lewego, a to by oznaczało dwóch niewinnych w jego typach, czyli 2/2 na razie. Nie wiem, czy można mu pozwolić zostawać liderem miasta Tak to tu tylko zostawię. +1
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 10, 2023 22:59:20 GMT 1
Roy, jak ty to zrobiłeś, że masz 9 postów, a oni już chcą cię zabić? Odpowiem znanym cytatem sympatycznego skądinąd prezentera telewizyjnego pana Tadeusza Sznuka: "nie wiem, ale się domyślam".
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 10, 2023 23:01:34 GMT 1
orbison i szu jak śmierdzieli, tak śmierdzą Czym śmierdzę? Bo mnie nie było 2h? Rozwiń. Viktor Tsoi, co uważasz o Gęgu? Tak to tu tylko zostawię. +1 Wydaje mi się, że cytowany post Gęgu to był sarkazm, ale mówię z pamięci. O Gęgu myślę, że gra podobnie do mnie tylko ja mam większe parcie na bycie w centrum uwagi.
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 10, 2023 23:02:34 GMT 1
Więc Meller naturalny i pewnie niewinny czy może jednak szukasz w nim mafiozy? Ale według mnie to nawet nie o to chodzi (brak spójności), tylko o sposób rozumowania, dla mnie na tym etapie jak ktoś jest naturalny z postów to to o niczym nie świadczy (ergo, podejrzany jak cała reszta), na prawdę nie wiem co trzeba zrobić, żeby się tak mocno uniewinnić w pierwszych 2-3 godzinach gry, chyba udostępnić korespondencję z MG.
|
|
|
Post by Janusz Lewandowski on Feb 10, 2023 23:02:44 GMT 1
Roy Orbison, zaatakowany wysokim pressingiem, przyparty do muru, zaczął zdradzać potencjał, który może uchronić go przed linczem w pierwszym dniu.
Ale daj coś więcej niż ogólne refleksje o grze.
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 10, 2023 23:03:37 GMT 1
A ja się dla ciebie dość uniewinniłem w te 2-3 h czy jednak nie?
|
|
|
Post by Emma Watson on Feb 10, 2023 23:05:48 GMT 1
Ehh niepotrzebnie przeczytałam temat od nowa. Tylko się zdenerwowałam. Spróbuję jeszcze coś poczytać od nowa rano na spokojnie ale nic nie obiecuję.
|
|
|
Post by Antóra on Feb 10, 2023 23:06:32 GMT 1
To co, na razie niewinni Addams, Lewandowski, Meller, Tate i kaczka? Ktoś jeszcze kogo na razie nie doczytałem? To, że będziesz wpychać siebie i Lewandowskiego na listę niewinnych, nie oznacza, że ktoś w to uwierzy. No chyba że jakiś świeżak.
|
|
|
Post by Antóra on Feb 10, 2023 23:06:51 GMT 1
Ehh niepotrzebnie przeczytałam temat od nowa. Tylko się zdenerwowałam. Spróbuję jeszcze coś poczytać od nowa rano na spokojnie ale nic nie obiecuję. Czym się zdenerwowałaś?
|
|