|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 10:37:16 GMT 1
via mobile
Post by Roy Orbison on Feb 12, 2023 10:37:16 GMT 1
W ogóle to w jednym fraser ma rację, zakładając że mafia na bieżąco liczyła głosy, jego zmiana na szu była w zasadzie niepotrzebna Co innego, gdyby Wenesday tez była w mafii xD Czemu? Tzn. jaki był wtedy konkretnie stan? Bo jeżeli przyklepał Szu dwugłosową przewagę to się z Tobą nie zgadzam. Przecież zawsze ktoś mógł zmienić głosy w ostatniej chwili i ten jego mógł się okazać decydujący.
|
|
|
Post by Wednesday Addams on Feb 12, 2023 10:37:41 GMT 1
Imo domknięcie tematu Kofoli to dobry pomysł. Za dużo niejasności tam jest. może być i Kofola, chociaż wolałbym Antórę. W mafii są obaj, a Antura większa szansa, że wziął mafijną rolę
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 10:38:12 GMT 1
via mobile
Post by Roy Orbison on Feb 12, 2023 10:38:12 GMT 1
Wednesday nie rozumie (lub udaje, że nie rozumie) co sprawdzam, odnotowane.
|
|
|
Post by Wednesday Addams on Feb 12, 2023 10:38:51 GMT 1
znaczy Kofoli nie jestem pewna, ale tutaj mam silne przekonanie. Antóry jestem właściwie pewna, tu się nie mogło nic innego wydarzyć, nie ma szans, że Antóra niewinny imo
|
|
|
Post by Emma Watson on Feb 12, 2023 10:41:34 GMT 1
Dostosuję się jeśli więcej osób chętnych na Antórę dzisiaj będzie. Błagam nie odwalajmy takich numerów jakie się wczoraj odwaliły w okolicach g1.
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 12, 2023 10:41:39 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/20461/thread I znowu otwarta furtka. Gościu głos trzymał na Lewandowskim i przesunął wajchę by lincz na Wednesday był jak najbardziej realny. Ten post o tyle ciekawy jest że jego pierwotny cel zginął mordzie. I to jest ten moment, w którym z lekko zapalającej się antórowej lampki zrobiła mi się całkiem solidna żarówa. Antóra pytał mnie wczoraj, czemu akurat jego uniewinniam. Prawdę mówiąc, nie umiałem mu tego dobrze wytłumaczyć, bo raz, że było to w oparciu o (chyba dobrze?) zweryfikowaną tożsamość, a dwa, że założenie było trochę abstrakcyjne i z klapkami na oczach (coś na zasadzie klasycznego "skoro w mafii zwykle bardzo chciał pokazać grę X, a teraz wychodzi mi ewidentnie Y, to odpuszczę mu teraz"). No cóż, kwestia powrotu do gry po bardzo długim czasie, spory poziom zajarania, mało dostępnego czasu - myślę, że mogę już sobie wybaczyć ten błąd w logice, zdjąć klapki i odpuścić to moje z dupy "założenie" jako cokolwiek, co miałoby go pokolorować. Nie jestem wskazać jasnego powodu dlaczego gra tak, jak gra, ale jest jedna rzecz, która po doczytaniu postów (zwłaszcza dzisiejszych) mi zasadniczo nie pasuje, a już na pewno bardziej pasuje do mafiozy niż do kitrającego się rolnego. Mam wrażenie, jakby grał samymi cyferkami (kto na kogo zagłosował i kiedy) i tworzeniem powierzchownych i zerojedynkowych powiązań między graczami, czasem nawet na bazie pojedynczych wpisów i wrzut, ale mocno ignorując kontekst tych postów i towarzyszące im emocje graczy. Lewandowskiego jechał za nielogiczności i bronienie Addams, w ogóle nie rozważając potencjału, flow i dopuszczalnych pomyłek gracza. Wednesday z kolei za jakiś post kreacyjny i ewidentnie prowokujące "Lewandowski niewinny". Gdzieś tam po drodze magicznie wytworzył jeszcze trojkąt Wednesday-Lewandowski-Kofola (trochę to abstrakcyjne przy ówczesnej ilości danych). Ogólnie na tamtym etapie mogło to trochę wyglądać jak takie sranie teoriami dla własnego prowokowania i rozkręcania dyskusji, ale fakt, że się tej Addams równo i konsekwentnie trzyma kompletnie nie patrząc na dynamikę miasta, jest taki właśnie... zerojedynkowy. Są jeszcze jakieś inne objawy tej zerojedynkowości, które są może nie tyle obciążające, co lekko zastanawiające (np. ja bym tego Frasera jeszcze chwilę pogrillował, a nie ogłaszał jego odjebanie tylko i wyłącznie na podstawie tego wjazdu z głosem), ale to, co mnie najbardziej zastanawia, zostawiam na koniec - to, jak obszedł się z Lewandowskim i Emmą: Lewandowski - w D0 wytykał mu całkiem sporo nielogiczności i to nie na zasadzie "meh, słaby gracz, zignorować opinię i jechać dalej", tylko całkiem wprost sugerował odjebanie go, krycie współmafiozów, zaczerwieniające go powiązania. Trzymał głos do D1, ale w międzyczasie niemal każdy gracz z jakimkolwiek posłuchem w mieście albo wymienił go jako pewnego niewinnego albo co najmniej mało szkodliwego. Temat Lewandowskiego nie dość, że w rozważaniach Antóry zniknął tak szybko, jak się pojawił, to jeszcze nawet nie przeszedł w coś w rodzaju "dobra, teraz raczej nikogo nie namówię na lincz na nim, więc zostawmy go na mojej liście na później". Nie - po prostu zniknął. Fast forward z 2 godzinki później, mafia odjebuje "pewnego niewinnego" Janusza na czysto. Myjemy rączki? Emma - tego chyba nie rozumiem jeszcze bardziej. Wciskał jej kandydaturę gdzie się da niemal do samego końca głosowania, nazywał szkodnikiem (jednocześnie np. ganiąc mnie za nazwanie szkodnikiem Szu), dorabiał jakieś teorie do tezy i kolejne płytkie powiązania w stylu, że Emma pewnie wymienia samych niewinnych, a ja tak przeglądam teraz te posty i... kuźwa, o co on się w zasadzie do niej przyczepił? O jakiś głos na Harego milion godzin przed głosowaniem? Gdzie ta szkodliwość sugerująca odjebanie w pierwszym linczu? Iiii kolejny fast forward do ostatnich wpisów, już po uaktywnieniu Emmy. Okazuje się, że cała ta nagonka, sugerowanie szkodnikowania i wpierdalanie jej na czoło swojej listy wzięło się z tego, że... Emma na jakiś czas zniknęła? W pierwszym dniu? I nagle sam fakt, że zaczęła pisać wystarczy, żeby gracz o potencjale Antóry zdjął kogoś całkowicie z numeru 1 swojej listy xD Przecież to brzmi niepoważnie. Ja nie wiem, o co tu chodzi i w co on gra, ale w wykonaniu miastowego to by były jakieś totalne klapki na oczach, walenie na upartego i - co chyba najgorsze - jakiś przedziwny strach przed byciem posądzonym o brak konsekwencji, który kosztuje go logikę. Jakby się bał, że jak nagle odpuści któryś ze swoich typów inaczej niż cichaczem, to może to komuś zaśmierdzieć.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 12, 2023 10:43:31 GMT 1
W ogóle to w jednym fraser ma rację, zakładając że mafia na bieżąco liczyła głosy, jego zmiana na szu była w zasadzie niepotrzebna Co innego, gdyby Wenesday tez była w mafii xD Czemu? Tzn. jaki był wtedy konkretnie stan? Bo jeżeli przyklepał Szu dwugłosową przewagę to się z Tobą nie zgadzam. Przecież zawsze ktoś mógł zmienić głosy w ostatniej chwili i ten jego mógł się okazać decydujący. Głos na +2 na under 2 minuty przed końcem głosowania, mafia decyduje przy remisie
|
|
|
Post by Wednesday Addams on Feb 12, 2023 10:45:26 GMT 1
To proste Majima, Antóra jest w mafii, zapraszam do głosowania na niego
Jeśli wyskoczy z rolą to też trzeba go zabić. Antóra roli nie ma, chyba że mafijną.
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 12, 2023 10:45:45 GMT 1
Fraser jest na poprawę matematyki, już bym wolał domknąć temat kofoli chyba czy coś innego zrobić, a przestój rozgrywki wywołany odpaleniem Frasera zrobić w dniu roboczym, nie w niedzielę Cieszy, że gramy w jednej drużynie, ale ja jestem bardziej neurotyczny od ciebie i ciężej mi czekać, jednak pewien niepokój jest.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 10:46:45 GMT 1
via mobile
Post by bobek on Feb 12, 2023 10:46:45 GMT 1
siema
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 12, 2023 10:51:19 GMT 1
Czemu? Tzn. jaki był wtedy konkretnie stan? Bo jeżeli przyklepał Szu dwugłosową przewagę to się z Tobą nie zgadzam. Przecież zawsze ktoś mógł zmienić głosy w ostatniej chwili i ten jego mógł się okazać decydujący. Głos na +2 na under 2 minuty przed końcem głosowania, mafia decyduje przy remisie Dzięki. To może i bym Ci mógł oddać rację, chociaż w takim układzie jeden przeskok z Szu na Wednesday jednym ruchem niweluje tę przewagę do remisu. Niby dalej nie leci mafia, bo oczywiście mafia wybiera niewinnego, ale zazwyczaj mafiozo, który przeżył remis w linczu i tak jest już martwy, a takiego, co był blisko, ale dostał mniej głosów chyba jakoś łatwiej potem jeszcze wyciągnąć.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 12, 2023 10:51:20 GMT 1
siema bobek
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 10:51:57 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 12, 2023 10:51:57 GMT 1
Czytaj posty, która wypowiedź się do czego odnosi i przestań mnie wkurwiać Skoro (według Ciebie) nie czytam to może jestem w mafii? Mafijny post
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 12, 2023 10:53:22 GMT 1
No mnie się u Antóry też niektóre rzeczy od niemal początku nie do końca zgadzają, tylko czy to powinien być temat na dzisiaj? Nie wiem, ale postaram się dowiedzieć.
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 12, 2023 10:53:48 GMT 1
Skoro (według Ciebie) nie czytam to może jestem w mafii? Mafijny post Mafijny post
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 12, 2023 10:55:22 GMT 1
W bardziej niewinnych trafił dosłownie z każdym. W mniej niewinnych imo się pojebał ale chuj to nie jest teraz istotne. W raczej winnych podał 10ciu graczy, tak to dużo, ale tam co 2gi wg niego powinien być w mafii a imo i Italo i Majima mają sporą szansę być czystymi. Upierdolmy tego Frasera na poprawę matematyki a potem to sobie można strzelać, kością rzucać tą grupę Sarius, bobek, Peterson, Kofola, Słowacki, Antóra Przy czym imo Słowacki też jest raczej mieszkańcem, a jeden lub 2 mafiozów będzie w grupie mniej niewinnych.
|
|
|
Post by Wednesday Addams on Feb 12, 2023 10:55:22 GMT 1
Nocny forumming Watson i oazy raczej utwierdzają mnie w przekonaniu, że na ten moment są niewinni. Czy to oznacza, że wbijesz się razem z tą dwójką, mną i Majimą w Antórę?
|
|
|
Post by Wednesday Addams on Feb 12, 2023 10:56:38 GMT 1
Tate, Tsol, Gęg, Bobek? Co myślicie o głosowaniu na Antórę?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 10:56:46 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 12, 2023 10:56:46 GMT 1
Antóra tam u góry ładnie wypunktowany i wstępnie mógłbym go nawet odpalić, ale chcę najpierw jeszcze Janusza poczytać. Tam musi być coś, przez co mafia go tak szybko odpaliła, bo nie wierzę, że za samą tożsamość.
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 12, 2023 10:57:03 GMT 1
Ten Endelo jest dobry? Ja Lewego zdecydowanie miałem za słabego mieszkańca, ale takiego, który już nie padnie w linczu.
|
|