|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 19:01:34 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 12, 2023 19:01:34 GMT 1
Co mi się zmieniło? od początku mi śmierdzi bo rzucała bezpodstawne oskarżenia. Gdy dawałem głos na szu to był remis i tak wiedziałem, że kofola jest skreślony w następnym rozdaniu więc bez sensu teraz mi dobijać leżącego Wiedziałeś, że Kofola jest skreślony, więc zagłosowałeś na Szu, mimo że śmierdziała ci Wednesday? matko i córko XD piękne
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 12, 2023 19:01:53 GMT 1
byku my rozgrywkę już przeczytaliśmy, podziel się wnioskami
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 19:03:19 GMT 1
via mobile
Post by Roy Orbison on Feb 12, 2023 19:03:19 GMT 1
I żeby było jasne, ja nawet wczoraj nie chciałem jej linczować. Owszem, nie podobała mi się, ale gdy padł pomysł jej zabicia już wczoraj, zachęcałem do głosowania na dwójkę Szu/Kofola. Ale minął kolejny dzień i ona dalej to robi. Przestałem wierzyć w to, że to typ gracza, który "tak ma".
Na dodatek, jakie objawy niewinności dała Addams? Żadne.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 19:04:27 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 12, 2023 19:04:27 GMT 1
I żeby było jasne, ja nawet wczoraj nie chciałem jej linczować. Owszem, nie podobała mi się, ale gdy padł pomysł jej zabicia już wczoraj, zachęcałem do głosowania na dwójkę Szu/Kofola. Ale minął kolejny dzień i ona dalej to robi. Przestałem wierzyć w to, że to typ gracza, który "tak ma". Na dodatek, jakie objawy niewinności dała Addams? Żadne. Wszyscy ogarnięci niewinni widzą moją niewinność. Ty nie. Its a skill issue
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 19:05:20 GMT 1
via mobile
Post by Roy Orbison on Feb 12, 2023 19:05:20 GMT 1
To zdecyduj się czy jestem niewinnym, któremu brakuje skilla, czy w mafii.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 19:05:42 GMT 1
via mobile
Post by Roy Orbison on Feb 12, 2023 19:05:42 GMT 1
Rozumiem, że wczoraj 5 głosujących na Ciebie to mafia?
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 12, 2023 19:05:45 GMT 1
no dwie godziny do linczu to się musi zacząć gównoburza, żeby jakiś miastowy pod presją czasu coś głupiego zrobił i kolejny dzień do przodu cały dzień na to mieliście
|
|
|
Post by Antóra on Feb 12, 2023 19:06:17 GMT 1
Wczoraj wieczorem Majima napisał coś takiego: Można to znaleźć w tym poście: mafiacorner.boards.net/post/20372/thread Ja akurat w tym czasie byłem już na etapie sądzenia, że prawdziwe jest to pierwsze, ale się tym głośno nie dzieliłem, ale to tylko takie wtrącenie. Ciekawie się robi potem. Dziś rano Majima popełnił długą analizę na mój temat. W jej fragmencie jest takie coś: I teraz pytanie. Czy u tego samego miastowego mogłoby jednocześnie przejść to, że sam ocenia danego gracza X jako będącego pomiędzy naturalnością a mafijną wpadką, a jednocześnie kilka godzin później uważać, że innego gracza obciąża to, że miał tego X za winnego, a nie za słabego gracza do ignorowania? No nie wydaje mi się.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 19:07:39 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 12, 2023 19:07:39 GMT 1
To zdecyduj się czy jestem niewinnym, któremu brakuje skilla, czy w mafii. Nie wiem, nie jest to temat na dziś, mamy ten luksus, że możemy poczekac
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 12, 2023 19:07:53 GMT 1
Wczoraj wieczorem Majima napisał coś takiego: Można to znaleźć w tym poście: mafiacorner.boards.net/post/20372/thread Ja akurat w tym czasie byłem już na etapie sądzenia, że prawdziwe jest to pierwsze, ale się tym głośno nie dzieliłem, ale to tylko takie wtrącenie. Ciekawie się robi potem. Dziś rano Majima popełnił długą analizę na mój temat. W jej fragmencie jest takie coś: I teraz pytanie. Czy u tego samego miastowego mogłoby jednocześnie przejść to, że sam ocenia danego gracza X jako będącego pomiędzy naturalnością a mafijną wpadką, a jednocześnie kilka godzin później uważać, że innego gracza obciąża to, że miał tego X za winnego, a nie za słabego gracza do ignorowania? No nie wydaje mi się. wytykanie braków w logice dla mafii jest znacznie łatwiejsze niż merytoryczne skonstruowanie argumentów świadczących o czyjejś winie a kurczliwe uczepienie się tego i zrobienie z braku w logice osi swojej gierki na podstawie której stawiasz jedyne zarzuty to smrut fest bobek szef
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 12, 2023 19:12:16 GMT 1
Addams pisze takie głupoty, stosuje logikę tak wybiórczą i tak pokręconą, że raczej przestałem wierzyć w to, żeby mogła to robić będąc niewinną. Antóra jak najbardziej może być a mafii, ale jak dla mnie do sprawdzenia po tej czwórce. Trochę się może pomotała tu i ówdzie, ale uważam, że mindset, z którego to wychodzi jest miastowy. Trochę podobnie do Mellera, ten mafia, tamten niewinny, taka miastowa arogancja, która w moim odczuciu w ogóle nie wygląda sztucznie.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 19:18:17 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 12, 2023 19:18:17 GMT 1
A i jeszcze Antóra - pozwolę sobie się odnieść do fragmentu o mnie z tej rozprawki (bo dk reszty mi się nie chce).
Gdzie ty tam kurwa stawanie rozkrakiem widziałeś, to nie wiem xD jezeli dla ciebie brak pewności co do winy delikwenta w d1 stawia kogoś w niekorzystnym swietle, no to kurwa słabo. Nie wszyscy na mafijnym se mogą przeczytać kto mafia.
A co do głosowania na kofole, dalej nie widzę jego winy z gry w d1, ale uważam że to dobry pomysł dokładnie z takich powodów, jak ty. Szczególnie widząc jego dzisiejszą bierność.
Dziękuję za uwagę.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 12, 2023 19:20:15 GMT 1
A i jeszcze Antóra - pozwolę sobie się odnieść do fragmentu o mnie z tej rozprawki (bo dk reszty mi się nie chce). Gdzie ty tam kurwa stawanie rozkrakiem widziałeś, to nie wiem xD jezeli dla ciebie brak pewności co do winy delikwenta w d1 stawia kogoś w niekorzystnym swietle, no to kurwa słabo. Nie wszyscy na mafijnym se mogą przeczytać kto mafia. A co do głosowania na kofole, dalej nie widzę jego winy z gry w d1, ale uważam że to dobry pomysł dokładnie z takich powodów, jak ty. Szczególnie widząc kego dzisiejszą bierność. Dziękuję za uwagę. kofola był winny/podejrzany z profilu gry, nie z konkretnych postów najprawdopodobniej został już spisany na straty, stąd taka cisza dla dobra rozgrywki chciałbym, żeby w parze kofola-antóra była max jedna mafia, bo głupio byłoby się tak rozgrywka po rozgrywce jednym postem zdradzić
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 19:23:41 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 12, 2023 19:23:41 GMT 1
A i jeszcze Antóra - pozwolę sobie się odnieść do fragmentu o mnie z tej rozprawki (bo dk reszty mi się nie chce). Gdzie ty tam kurwa stawanie rozkrakiem widziałeś, to nie wiem xD jezeli dla ciebie brak pewności co do winy delikwenta w d1 stawia kogoś w niekorzystnym swietle, no to kurwa słabo. Nie wszyscy na mafijnym se mogą przeczytać kto mafia. A co do głosowania na kofole, dalej nie widzę jego winy z gry w d1, ale uważam że to dobry pomysł dokładnie z takich powodów, jak ty. Szczególnie widząc kego dzisiejszą bierność. Dziękuję za uwagę. kofola był winny/podejrzany z profilu gry, nie z konkretnych postów najprawdopodobniej został już spisany na straty, stąd taka cisza dla dobra rozgrywki chciałbym, żeby w parze kofola-antóra była max jedna mafia, bo głupio byłoby się tak rozgrywka po rozgrywce jednym postem zdradzić No właśnie tak mi to śmierdzi, że się nie odzywa, bo by jeszcze ktoś go na spytki wziął i trafił z jakimś pytaniem pod włos.
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 12, 2023 19:23:55 GMT 1
Po wstępnym nadrobieniu - ogólnie aktualne typy wydają mi się rozsądne. Faktycznie sprawdźmy tego Kofolę, bo to się inaczej będzie za długo ciągnęło smrodem, plus jest duża szansa rozjaśnienia linczu. Fraser i Sarius jako kolejny/alternatywny materiał do odjebania też pasują, sam na tę chwilę skłaniałbym się bardziej ku temu drugiemu, ale obaj spoko. Antóra jak dla mnie z jednej strony mało się wybielił, tzn strasznie sztywne i robotyczne te jego tłumaczenia, na takim udawanym chillu. Chwilowo jest mało szkodliwy jeśli chodzi o czynnik mącenia, bo raczej skupił się na low-profile i przeżyciu, natomiast biorąc pod uwagę, jak nachalnie wczoraj wciskał Emmę przed końcem głosowania nie wiem, na ile będzie szkodliwy bliżej 21. Trzymam na topie shortlisty na najbliższe 2-3 lincze.
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 12, 2023 19:38:38 GMT 1
Czy odpowiedziałeś mi na pytanie o to jak i dlaczego zmieniało się Twoje spojrzenie na Wednesday Addams? Jeszcze nie nadrobiłem tematu. Co mi się zmieniło? od początku mi śmierdzi bo rzucała bezpodstawne oskarżenia. Gdy dawałem głos na szu to był remis i tak wiedziałem, że kofola jest skreślony w następnym rozdaniu więc bez sensu teraz mi dobijać leżącego Sarius jest fantastyczny, przecież co drugi jego post brzmi tak, jakby zamiast samemu myśleć przeklejał z mafijnego (ostatnie zdanie!)
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 12, 2023 19:50:51 GMT 1
Wczoraj wieczorem Majima napisał coś takiego: Można to znaleźć w tym poście: mafiacorner.boards.net/post/20372/thread Ja akurat w tym czasie byłem już na etapie sądzenia, że prawdziwe jest to pierwsze, ale się tym głośno nie dzieliłem, ale to tylko takie wtrącenie. Ciekawie się robi potem. Dziś rano Majima popełnił długą analizę na mój temat. W jej fragmencie jest takie coś: I teraz pytanie. Czy u tego samego miastowego mogłoby jednocześnie przejść to, że sam ocenia danego gracza X jako będącego pomiędzy naturalnością a mafijną wpadką, a jednocześnie kilka godzin później uważać, że innego gracza obciąża to, że miał tego X za winnego, a nie za słabego gracza do ignorowania? No nie wydaje mi się. Ale Ty w ogóle zignorowałeś sedno mojego posta. To, że go atakowałeś jako poważną mafię, a nie zignorowałeś to była wyłącznie obserwacja Twojego początku gry, a nie sens mojego oskarżenia. Twoje uwagi co do nielogiczności u Lewandowskiego były jak najbardziej słuszne. Natomiast to, o co mi chodziło co mi się NIE podoba to to, że z Twojego świecznikowego top, na którego rzucałeś dość ciężkie (jak dla mnie nawet za ciężkie, no ale powiedzmy, że wytłumaczalne) oskarżenia - bronienie współmafiozy, zdradzanie się z mafijną wiedzą - Lewandowski po prostu zniknął bez słowa i nagle miało być to dla wszystkich "oczywiste". Jedyną oczywistością było tu owszem to, że na drugi dzień miasto zaczęło Lewandowskiego uniewinniać i brnięcie w jego lincz na teraz byłoby rzeczywiście mało logiczne. Natomiast z Twojej strony nie było żadnego płynnego przejścia myślowego po takim wniosku, jakbyś te argumenty w jego kierunku zupełnie porzucił, co jest o tyle ciekawe, że o każdym innym (Emma, ja) jasno im zaznaczałeś w dyskusji, że "wcześniej pisali (nie)winnie, teraz odwrotnie, zmieniam podejście". Ja po prostu nie widzę w grze tego momentu, w którym go odpuściłeś i mam wrażenie, że nastąpiło to na mafijnym. Uwaga o tym, że najprawdpodobniej zgrało się to w czasie z decyzją mafii o tym, żeby go zamordować to by była oczywiście tylko wisienka na torcie podkolorowująca moją teorię, no ale o tym się przekonamy dopiero jak poznamy Twój kolor.
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 12, 2023 19:55:22 GMT 1
W ogóle czy tylko ja mam wrażenie, że Meller - jak na gracza ewidentnie niegłupiego - kompletnie nie bierze udziału w kształtowaniu typów na dany dzień, tylko wchodzi na gotowe?
Temat oczywiście nie na dzisiaj, ale do rozważenia.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 12, 2023 19:55:25 GMT 1
Poczytałem i mam hipotezę. Niewinny Meller wierzy, że znalazł mafiozę w niewinnej Wednesday Addams. Niewinna Addams trochę miesza się w zeznaniach stając się łatwym celem zarówno dla miastowych, jak i mafiozów. Do wytykania nielogiczności w postach Addams dołączają Gęgul i Kofola. Co najmniej jeden z nich jest w mafii, Kofola bardziej niż Gęgul z racji na całokształt twórczości. Czy hipoteza się sprawdzi? Czas pokaże. Zachowuję spokój, nie spieszę się. na godzinę przed linczem wygląda dobrze
|
|
|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 12, 2023 19:56:02 GMT 1
No dobra, jeśli Tante i Andrew to ta sama osoba, to na razie go zostawmy. Potem zastanowię się, czy bardziej ufam uniewinnieniom Doktora Redzika, czy śmierdzi mi ten usunięty post i reakcja na zdemaskowanie.
To dziś lecimy listą Szu, Lewego i Słowackiego (zwaną dalej Listą Trzech Doktorów, a więc głosujemy na Koalę i Anturaż.
|
|