|
Ogólny
Feb 17, 2023 23:45:19 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 17, 2023 23:45:19 GMT 1
Huehue, drążył, drążył, aż namówił - jeszcze trochę nostalgii i się przypadkiem zarejestrujesz na następną A daj spokój, moja wiedza o mafii na ten moment to z trudem przypomnienie sobie kto to był lowrider XD To chyba czas nadrobić braki w wiedzy
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 23:45:43 GMT 1
Post by Antóra on Feb 17, 2023 23:45:43 GMT 1
Oj dawno nie było, chyba ostatni raz w 2016. A dla mnie chyba jeszcze wcześniej, bo jedyny, na jakim byłem to ten w Wawie, jak jeszcze graliśmy tylko na fenerbahcowych Tak, my się widzieliśmy w 2015. Już coś łączyliśmy siły, ale powoli.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 23:46:30 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 23:46:30 GMT 1
Ach, no i nie mogę tego nie wyróżnić w osobnym poście. To była moja druga i ostatnia gra w mafii ever (ile to już czekam na czerwoną rolę? 8 lat? 9? xD), ale dojechałem do końca jako być może MVP Gary, przekaż Safi, że Lemon prosi o Wielki Powrót Matki Chrzestnej i nie ma zmiłuj EDIT: Ale z tą Anniką to nie mylisz? Wtedy skład mafii to byliśmy bodajże Safi, ja, Hello i dwóch facetów (Joey i ktoś jeszcze?). 1. W marcu będzie 9 lat od tej edycji. 2. Safi mówi, że sam musisz poprosić. 3. Tak, Annika była w VI, z Jackiem i Katalo. A w Waszej mafii była Safinetka, Ty, Joey, Hello, Gembsson oraz keita, który ostatnie dni wpadał na 1 posta i głos, pisał, że ma problemy z netem i baliście się, że padnie za punkty, bo nawet mafia nie wiedziała, że ściemnia. Aż MG (Perry) napisał Wam na mafijnym, że przecież keita gra z nim w CSa i głos oddał. 😜 A, jeszcze odpowiem na to. 1. To już 9? Gdyby moje życie było RPGiem i zależało od rng, byłbym niezłym przegrywem 2. To już chyba wypada osobiście! 3. Ty to sam pamiętałeś, czy Mamcia Chrzestna Ci przypomniała? Ja to akurat też w szczegółach pamiętam (tylko zapomniałem nicków tej dwójki), Safi strzelam pewnie też, ale Twoja pamięć mnie autentycznie przeraża xD
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 23:48:35 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 23:48:35 GMT 1
Huehue, drążył, drążył, aż namówił - jeszcze trochę nostalgii i się przypadkiem zarejestrujesz na następną A daj spokój, moja wiedza o mafii na ten moment to z trudem przypomnienie sobie kto to był lowrider XD Jak Ci powiem, że czytając poprzednią edycję poznałem tylko Gary’ego, to poczujesz się lepiej? Ja się w ogóle miałem na nią zapisać, ale może dobrze, że przegapiłem termin, bo dobrze było sobie popatrzeć z boku i co nieco sobie przypomnieć.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 23:49:19 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 23:49:19 GMT 1
A dla mnie chyba jeszcze wcześniej, bo jedyny, na jakim byłem to ten w Wawie, jak jeszcze graliśmy tylko na fenerbahcowych Tak, my się widzieliśmy w 2015. Już coś łączyliśmy siły, ale powoli. W ogóle są z tego jakieś zdjęcia? Bo u mnie nic a nic się nie dopatrzyłem jak przeglądałem stare foldery.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 23:50:31 GMT 1
via mobile
Post by Viktor Tsoi on Feb 17, 2023 23:50:31 GMT 1
Opis mordu gold Zapraszamy pana kapłana! Cześć wszystkim, Za wszystko co zepsułem jako ksiądz od razu przepraszam. To była dla mnie genialna zabawa, ale dopiero po czasie zacząłem ogarniać tempo gry. Dla mnie szaleńcze. Mam nadzieję, że nie ma aż takiego wstydu, jak na pierwszy raz. Poczytam co tu pisaliście jak już wrócę z treningu. Przez niego zapomniałem zaktualizować typy w testamencie, ale już trudno. Nie miałby i tak znaczenia, bo nie mam zielonego pojęcia, kto jest piątym mafiozem. Powiem w ciemno, że strzelałbym w Słowackiego teraz. Przyjacielu grałeś świetnie moim zdaniem. Bardzo wysoki poziom spokoju, stanowcza gra i rozsądek. Cieszę się że dobrze się bawiłeś i mam nadzieję że zostaniesz, ale oczywiście rozumiem że może to być zbyt konsumująca czas rozrywka dla ciebie. Nie mogę się doczekać momentu gdy pogadamy na żywo! Świetne masz pióro w ogóle. Ja o styl wypowiedzi dbałem tylko na początku, potem już odpuściłem. Twój poziom aktywności jak najbardziej był wystarczający i trochę miałem wyrzuty sumienia że tyle postów musiałeś przeczytać, ale w moim spamie był głębszy sens niż pisanie dla pisania.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 23:51:53 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 17, 2023 23:51:53 GMT 1
A daj spokój, moja wiedza o mafii na ten moment to z trudem przypomnienie sobie kto to był lowrider XD Jak Ci powiem, że czytając poprzednią edycję poznałem tylko Gary’ego, to poczujesz się lepiej? Ja się w ogóle miałem na nią zapisać, ale może dobrze, że przegapiłem termin, bo dobrze było sobie popatrzeć z boku i co nieco sobie przypomnieć. Jeszce trochę i sama się skusi na edycję chociaż jedną
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 23:53:52 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 23:53:52 GMT 1
Jak Ci powiem, że czytając poprzednią edycję poznałem tylko Gary’ego, to poczujesz się lepiej? Ja się w ogóle miałem na nią zapisać, ale może dobrze, że przegapiłem termin, bo dobrze było sobie popatrzeć z boku i co nieco sobie przypomnieć. Jeszce trochę i sama się skusi na edycję chociaż jedną Ciii, jeszcze zdradzisz mój niecny plan.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 0:02:30 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 18, 2023 0:02:30 GMT 1
Jeszce trochę i sama się skusi na edycję chociaż jedną Ciii, jeszcze zdradzisz mój niecny plan. Upps
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 0:03:39 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 18, 2023 0:03:39 GMT 1
Opis mordu gold Zapraszamy pana kapłana! Cześć wszystkim, Za wszystko co zepsułem jako ksiądz od razu przepraszam. To była dla mnie genialna zabawa, ale dopiero po czasie zacząłem ogarniać tempo gry. Dla mnie szaleńcze. Mam nadzieję, że nie ma aż takiego wstydu, jak na pierwszy raz. Poczytam co tu pisaliście jak już wrócę z treningu. Przez niego zapomniałem zaktualizować typy w testamencie, ale już trudno. Nie miałby i tak znaczenia, bo nie mam zielonego pojęcia, kto jest piątym mafiozem. Powiem w ciemno, że strzelałbym w Słowackiego teraz. Oczywiście zapraszamy do kolejnej, jeśli się spodobało? W jakiejś mniejszej edycji powinno też być mniej postów, ta się zrobiła trochę bardziej szaleńcza. Jak na pierwszy raz, to bardzo dobra gra
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 0:06:58 GMT 1
Post by Antóra on Feb 18, 2023 0:06:58 GMT 1
Cześć wszystkim, Za wszystko co zepsułem jako ksiądz od razu przepraszam. To była dla mnie genialna zabawa, ale dopiero po czasie zacząłem ogarniać tempo gry. Dla mnie szaleńcze. Mam nadzieję, że nie ma aż takiego wstydu, jak na pierwszy raz. Poczytam co tu pisaliście jak już wrócę z treningu. Przez niego zapomniałem zaktualizować typy w testamencie, ale już trudno. Nie miałby i tak znaczenia, bo nie mam zielonego pojęcia, kto jest piątym mafiozem. Powiem w ciemno, że strzelałbym w Słowackiego teraz. Oczywiście zapraszamy do kolejnej, jeśli się spodobało? W jakiejś mniejszej edycji powinno też być mniej postów, ta się zrobiła trochę bardziej szaleńcza. Jak na pierwszy raz, to bardzo dobra gra Popieram Reda. Tak naprawdę, gdybym miał się do czegoś przyczepić, to do jednego posta, którego napisałeś po sprawdzeniu, akurat ten jeden brzmiał mega sztucznie i mafijnie dla mnie. A oprócz tego wszystko fajnie i dobrze pograne.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 0:11:51 GMT 1
Post by Italo Calvino on Feb 18, 2023 0:11:51 GMT 1
Cześć wszystkim, Za wszystko co zepsułem jako ksiądz od razu przepraszam. To była dla mnie genialna zabawa, ale dopiero po czasie zacząłem ogarniać tempo gry. Dla mnie szaleńcze. Mam nadzieję, że nie ma aż takiego wstydu, jak na pierwszy raz. Poczytam co tu pisaliście jak już wrócę z treningu. Przez niego zapomniałem zaktualizować typy w testamencie, ale już trudno. Nie miałby i tak znaczenia, bo nie mam zielonego pojęcia, kto jest piątym mafiozem. Powiem w ciemno, że strzelałbym w Słowackiego teraz. Calvino zacna partia, gratuluję. Od razu podpytam - miałeś bardzo dobry przegląd pola biorąc pod uwagę, że nie masz w tej odmianie gry doświadczenia. W jaki sposób wybierałeś kogo podejrzewać, komu zaufać? Chętnie odpowiem, zanim oddam się czytaniu cmentarza i odpoczywaniu, ale trudno tu mówić o jakimkolwiek sensownym systemie. Od samego początku grania założyłem, że muszę już na start, nawet jeśli zrobię to błędnie, znaleźć sobie graczy, którzy wyglądają mi na niewinnych. Nie grałem nigdy z wami, w ogóle nigdy nie grałem w żadną odmianę mafii forumowej, więc wiedziałem, że potrzebuję przewodników. W pewien naiwny sposób czytałem więc wszystkie posty. Nie znam żadnych powiązań pomiędzy wami, stylów gry, poprzednich edycji itd. Starałem się więc po swojemu szukać tych z piszących, którzy wydali mi się najbardziej, nie wiem... najbardziej pomocni i szczerzy w swojej grze? A następnie dokładnie podpatrywać ich typy i spostrzeżenia. Z tego powodu pierwszej nocy poszedłem do Ciebie z modlitwą (i od razu dzięki temu wziąłem na cel Kofolę), potem doczepiłem się do Viktora itd. Intuicja. Czasami szwankowała jak choćby w przypadku z Majimą. Jak się zaświecił na zielono, to aż musiałem rozchodzić. Byłem przekonany prawie do samego końca, że jest czerwony. Mimo małej aktywności w pisaniu starałem się przed snem lub nad ranem zapoznać z treścią wszystkich postów, więc też nie byłem aż tak zielony, jak to mogło się wydawać. Zgadza się, że grałem w takim typowym trybie obserwator-świeżak, ale wygląda na to, że przynajmniej samo to obserwowanie i wyciąganie podstawowych wniosków nie wyszło mi najgorzej. Z najbardziej upokarzających rzeczy to chyba fakt, że chyba dopiero drugiego dnia zorientowałem się, że skrót OC to Ojciec Chrzestny.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 0:14:44 GMT 1
Post by Marcin Meller on Feb 18, 2023 0:14:44 GMT 1
Skrót OC oznacza ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej bycia mafią w przypadku sprawdzenia detektywa.
Fajna gra i w sumie super trafiłeś, że od razu dostałeś rolę.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 18, 2023 0:53:25 GMT 1
Post by oaza on Feb 18, 2023 0:53:25 GMT 1
Calvino zacna partia, gratuluję. Od razu podpytam - miałeś bardzo dobry przegląd pola biorąc pod uwagę, że nie masz w tej odmianie gry doświadczenia. W jaki sposób wybierałeś kogo podejrzewać, komu zaufać? Chętnie odpowiem, zanim oddam się czytaniu cmentarza i odpoczywaniu, ale trudno tu mówić o jakimkolwiek sensownym systemie. Od samego początku grania założyłem, że muszę już na start, nawet jeśli zrobię to błędnie, znaleźć sobie graczy, którzy wyglądają mi na niewinnych. Nie grałem nigdy z wami, w ogóle nigdy nie grałem w żadną odmianę mafii forumowej, więc wiedziałem, że potrzebuję przewodników. W pewien naiwny sposób czytałem więc wszystkie posty. Nie znam żadnych powiązań pomiędzy wami, stylów gry, poprzednich edycji itd. Starałem się więc po swojemu szukać tych z piszących, którzy wydali mi się najbardziej, nie wiem... najbardziej pomocni i szczerzy w swojej grze? A następnie dokładnie podpatrywać ich typy i spostrzeżenia. Z tego powodu pierwszej nocy poszedłem do Ciebie z modlitwą (i od razu dzięki temu wziąłem na cel Kofolę), potem doczepiłem się do Viktora itd. Intuicja. Czasami szwankowała jak choćby w przypadku z Majimą. Jak się zaświecił na zielono, to aż musiałem rozchodzić. Byłem przekonany prawie do samego końca, że jest czerwony. Mimo małej aktywności w pisaniu starałem się przed snem lub nad ranem zapoznać z treścią wszystkich postów, więc też nie byłem aż tak zielony, jak to mogło się wydawać. Zgadza się, że grałem w takim typowym trybie obserwator-świeżak, ale wygląda na to, że przynajmniej samo to obserwowanie i wyciąganie podstawowych wniosków nie wyszło mi najgorzej. Z najbardziej upokarzających rzeczy to chyba fakt, że chyba dopiero drugiego dnia zorientowałem się, że skrót OC to Ojciec Chrzestny. Solidna intuicja w takim razie. Myślę, że ja takim oczywistym wyborem do bycia punktem zaczepienia nie byłem, przynajmniej przed pierwszym mordem. Myślisz, że doświadczenie z mafii na żywo mogło pomóc Ci w jakimś stopniu odnaleźć się w wariancie forumowym?
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 0:54:56 GMT 1
Post by Antóra on Feb 18, 2023 0:54:56 GMT 1
1. W marcu będzie 9 lat od tej edycji. 2. Safi mówi, że sam musisz poprosić. 3. Tak, Annika była w VI, z Jackiem i Katalo. A w Waszej mafii była Safinetka, Ty, Joey, Hello, Gembsson oraz keita, który ostatnie dni wpadał na 1 posta i głos, pisał, że ma problemy z netem i baliście się, że padnie za punkty, bo nawet mafia nie wiedziała, że ściemnia. Aż MG (Perry) napisał Wam na mafijnym, że przecież keita gra z nim w CSa i głos oddał. 😜 A, jeszcze odpowiem na to. 1. To już 9? Gdyby moje życie było RPGiem i zależało od rng, byłbym niezłym przegrywem 2. To już chyba wypada osobiście! 3. Ty to sam pamiętałeś, czy Mamcia Chrzestna Ci przypomniała? Ja to akurat też w szczegółach pamiętam (tylko zapomniałem nicków tej dwójki), Safi strzelam pewnie też, ale Twoja pamięć mnie autentycznie przeraża xD Keitę pamiętałem sam, bo to jest dla mnie taki archetyp glona, przez co potem zawsze chciałem na początku jebać po nieaktywnych, za co się mnie czepiali egze czy Red, że jestem w mafii, bo szukam sobie najłatwiejszych celów. A ja po prostu nie chciałem już nigdy zostać tak ojebany jak wtedy przez keitę. Natomiast to, że w mafii była Was szóstka, a nie piątka, to już mi MC przypomniała, gdy zapytałem ją o skład tamtej mafii i poprawiła mnie właśnie, że to była Hello, nie Annika.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 18, 2023 0:58:10 GMT 1
Post by oaza on Feb 18, 2023 0:58:10 GMT 1
Huehue, drążył, drążył, aż namówił - jeszcze trochę nostalgii i się przypadkiem zarejestrujesz na następną A daj spokój, moja wiedza o mafii na ten moment to z trudem przypomnienie sobie kto to był lowrider XD hey hi Hello
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 1:14:58 GMT 1
Post by Antura on Feb 18, 2023 1:14:58 GMT 1
prnt.sc/OFFFJFHxINTbBardzo dziwny post, typowa fillerka Juliusza, bo posty z telefonu są pokazywane jako wysłane z "mobile". tak na przyszłość dla wszystkich jakby chcieli tak mataczyć [Ale musze sprawdzic czy jak na telefonie odpali sie PC view i wysle posta, to jak pokazuje, aczkolwiek tak raczej nigkt nie robi bo mordega]
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 2:16:37 GMT 1
Post by Marcin Meller on Feb 18, 2023 2:16:37 GMT 1
Przeczytałem swoje posty z rozgrywki i chciałem publicznie przeprosić Bobka.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 11:44:38 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 18, 2023 11:44:38 GMT 1
LINCZ 7Roy Orbison – winny6 głosów:Roy Orbison - Roy Orbison, Roy Orbison, Roy Orbison, Roy Orbison, Roy Orbison, Roy Orbison 1 głos:Gęgul Gęg - Roy Orbison To pewnie zajebanie się w akcji, ale śmiechłem mocno XD
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 12:01:26 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 18, 2023 12:01:26 GMT 1
Dzięki Red za ten cytat. Też uśmiałem się z tego xD
|
|