|
Ogólny
Feb 18, 2023 13:54:38 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 18, 2023 13:54:38 GMT 1
Sezon ogórkowy dzisiaj z rana, to wrócę do kwestii regulaminu, bo później szkoda na to czasu będzie Graliśmy już tak kilka edycji. Czemu wtedy nie było problemu? (Do tematu licznika postów) - dla tych co mają wątpliwości - oczywiście nigdy tak nie graliśmy XD Licznik postów był widoczny zawsze (i generalnie sam w sobie na nic nie wpływa, o czym zaraz). Ale nikt nie uniewinnia za dużą liczbę postów albo nie daje za to estymy, proste przykłady: Człowiek Skurwiel, Konsultant Play, poszukałbym wstecz to pewnie znalazłbym więcej. Adamski jak ginął miał niecałe 500, Kurski ponad 500. To właśnie treść jest istotna, można się też uniewinnić małą liczbą postów - przykład oazy. Natomiast aktywność pomaga w pierwszy dzień, żeby łatwiej ocenić, w którą grupę uderzać. No i sprawia że miasto ma łatwy wgląd, kto ma 0 postów na starcie gry. Przydatne informacje, chciałbym móc je ustalić w minutę a nie minut 30, to mniej czasu na ważniejsze aspekty rozgrywki Zwłaszcza, że w podsumowaniu planuję trochę przypomnieć kwestie ze starej reguły Żurasa, bo spina klamrą też treść poprzednią, więc no licznik będzie przydatny, ale nie do oceny winy Ale, tak jak wspomniałem, clue sprawy jest takie, że to bez sensu XD Zawsze sobie to policzysz, natomiast zabierzesz sobie wtedy cenny czas. Miej wyczucie kiedy odpuścić jak jakiś pomysł jest durny. Wprowadziłeś dość sporo pomysłów, niektóre są bardzo fajne, sporo takich które można zamiennie wykorzystywać, ale to nie znaczy, że każdy pomysł który się gdzieś tam uroi, należy zrealizować. Niektóre nie.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 16:33:54 GMT 1
Post by Marcin Meller on Feb 18, 2023 16:33:54 GMT 1
Ależ te posty Juliusza cuchną i kurwią logikę. Jeśli Tate tego nie wyłapie to będzie dramat.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 16:40:58 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 18, 2023 16:40:58 GMT 1
Jak dla mnie cała trójka Gęgul,bobek i Tate muszą to wyłapać i na niego zagłosować dzisiaj.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 16:52:25 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 18, 2023 16:52:25 GMT 1
Zawsze można zastosować starą, zapomnianą już zasadę Adika (to znaczy nie konkretnie jego, ale on się na nią zawsze powoływał ) pt. "Jebać nieaktywnych", popularną na IFQ i w sumie na PF często też. Wtedy gracz Fraser nie istnieje, jeśli jest w mafii wszyscy ogłaszamy zwycięstwo miasta xD I 2 lincze na Słowackiego i bobka.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 16:55:13 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 18, 2023 16:55:13 GMT 1
Chociaż imo z ostatniej teorii nt. autorytetu (czyli siły gry, muszę to podkreślać bo ucieka kontekst xD) też Fraser niewinny musi być. Za dobra ta mafia była, żeby to było de facto 4 glony i podpinający się głównie pod miejskie prądy Orbison. Gdyby wychodziło z rozgrywki, że mafia słaba - wtedy okej. Ta edycja to taki sprawdzian z tej teorii trochę, zwłaszcza dla Gęga. Jak ją dobrze ogarnia, to powinien dopilnować tego Słowackiego
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:02:26 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 18, 2023 17:02:26 GMT 1
Od mordu na Addams tak mniej więcej widać że Słowacki chce się zmierzyć z Gęgulem w finale właśnie na ten autorytet o którym pisałeś po poprzedniej edycji Red.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:05:10 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 18, 2023 17:05:10 GMT 1
Podobno była burza mózgów na mafijnym przed mordem na mnie, ciekawe jaki jest plan. Trzymam kciuki, chciałbym, żeby Słowacki to dowiózł, aczkolwiek nie czytam. Nie czytałem postów jak grałem, co dopiero czytać jak już umarłem Zgadzam się z Szu co do tego licznika. Niewielka sprawa, ale obecność licznika postów to quality of life improvment, a takie zawsze powinniśmy popierać.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:06:27 GMT 1
via mobile
Post by Antura on Feb 18, 2023 17:06:27 GMT 1
Sezon ogórkowy dzisiaj z rana, to wrócę do kwestii regulaminu, bo później szkoda na to czasu będzie Graliśmy już tak kilka edycji. Czemu wtedy nie było problemu? (Do tematu licznika postów) - dla tych co mają wątpliwości - oczywiście nigdy tak nie graliśmy XD Licznik postów był widoczny zawsze (i generalnie sam w sobie na nic nie wpływa, o czym zaraz). Ale nikt nie uniewinnia za dużą liczbę postów albo nie daje za to estymy, proste przykłady: Człowiek Skurwiel, Konsultant Play, poszukałbym wstecz to pewnie znalazłbym więcej. Adamski jak ginął miał niecałe 500, Kurski ponad 500. To właśnie treść jest istotna, można się też uniewinnić małą liczbą postów - przykład oazy. Natomiast aktywność pomaga w pierwszy dzień, żeby łatwiej ocenić, w którą grupę uderzać. No i sprawia że miasto ma łatwy wgląd, kto ma 0 postów na starcie gry. Przydatne informacje, chciałbym móc je ustalić w minutę a nie minut 30, to mniej czasu na ważniejsze aspekty rozgrywki Zwłaszcza, że w podsumowaniu planuję trochę przypomnieć kwestie ze starej reguły Żurasa, bo spina klamrą też treść poprzednią, więc no licznik będzie przydatny, ale nie do oceny winy Ale, tak jak wspomniałem, clue sprawy jest takie, że to bez sensu XD Zawsze sobie to policzysz, natomiast zabierzesz sobie wtedy cenny czas. Miej wyczucie kiedy odpuścić jak jakiś pomysł jest durny. Wprowadziłeś dość sporo pomysłów, niektóre są bardzo fajne, sporo takich które można zamiennie wykorzystywać, ale to nie znaczy, że każdy pomysł który się gdzieś tam uroi, należy zrealizować. Niektóre nie.
Graliśmy. Spójrz ile kont z poprzednich edycji tutaj ma 0 postów.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:08:01 GMT 1
via mobile
Post by Antura on Feb 18, 2023 17:08:01 GMT 1
Od 22 edycji do 25 włącznie.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:08:34 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 18, 2023 17:08:34 GMT 1
Podobno była burza mózgów na mafijnym przed mordem na mnie, ciekawe jaki jest plan. Trzymam kciuki, chciałbym, żeby Słowacki to dowiózł, aczkolwiek nie czytam. Nie czytałem postów jak grałem, co dopiero czytać jak już umarłem Zgadzam się z Szu co do tego licznika. Niewielka sprawa, ale obecność licznika postów to quality of life improvment, a takie zawsze powinniśmy popierać. A ja tym razem trzymam kciuki by to Gęgul pokonał Słowackiego i po prowadził wygraną dla miasta
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:10:01 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 18, 2023 17:10:01 GMT 1
Dobra, ja myślałem że o Łukaszu mówisz, to tu się nie zrozumieliśmy XD To chyba bardziej kwestia tego, że nie był to w sumie na tyle istotny temat, żeby to poruszać xD Ale to tak czy siak - no nie ma to sensu. A ciężej się grę porządkuje w day1. Chodzi tylko o tę oszczędność czasu. Musimy dążyć gdzie tylko się da do możliwych oszczędności w tej materii, bo jesteśmy coraz starsi i z czasem jest tylko gorzej. Każda pierdoła dająca nawet te 5 minut więcej to zawsze coś pozytywnego
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:11:35 GMT 1
Post by Antura on Feb 18, 2023 17:11:35 GMT 1
LINCZ 7Roy Orbison – winny6 głosów:Roy Orbison - Roy Orbison, Roy Orbison, Roy Orbison, Roy Orbison, Roy Orbison, Roy Orbison 1 głos:Gęgul Gęg - Roy Orbison To pewnie zajebanie się w akcji, ale śmiechłem mocno XD Uch, pisanie pewnych rzeczy na mocnej gorączce, ech, ide to poprawic. Ale błąd ma sens logiczny, bo kopiowalem z prawej, zamiast z lewej tylko z historii głosowania ;d
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:14:15 GMT 1
Post by Antura on Feb 18, 2023 17:14:15 GMT 1
Dobra, ja myślałem że o Łukaszu mówisz, to tu się nie zrozumieliśmy XD To chyba bardziej kwestia tego, że nie był to w sumie na tyle istotny temat, żeby to poruszać xD Ale to tak czy siak - no nie ma to sensu. A ciężej się grę porządkuje w day1. Chodzi tylko o tę oszczędność czasu. Musimy dążyć gdzie tylko się da do możliwych oszczędności w tej materii, bo jesteśmy coraz starsi i z czasem jest tylko gorzej. Każda pierdoła dająca nawet te 5 minut więcej to zawsze coś pozytywnego No wiesz, nowy mistrz, nowe zasady. Gdyby nie moja twardogłość w kontekscie tożsamości, to też pewnie nie byłoby rozgrywanych edycji na "anonimowe tożsamości" do końca gry, co generalnie jest bardzo przyszłościowe, rozwijające, a co najważniejsze - robi większa przystępność i wygode dla nowych graczy, a tego mocno potrzebujemy . I wiem, marna erystyka bo te dwie rzeczy zupełnie się nie łaczą.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:14:31 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 18, 2023 17:14:31 GMT 1
Nawet jeśli przypadkiem, to wyszło akurat świetnie, a przy kilku graczach to już każdy może sobie sprawdzić jak głosował Kurde, trochę mała aktywność dzisiaj, oby jutro nie było sraki jak dzisiaj podejmą niemądrą decyzję xd
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:14:52 GMT 1
Post by oaza on Feb 18, 2023 17:14:52 GMT 1
Dla mnie licznik to jest na tyle mała i nieistotna sprawa, że nie ma co się wykłócać. Osobiście grając nie zwracałem na to uwagi, bo czytając rozgrywkę "czuję" kto na ile jest aktywny. Słowacki sobie pospamował, ale wyraźnie widać, że np. Tate był bardziej aktywny. Nie wiem czy chociaż raz spojrzałem na licznik w trakcie gry. Może być, może go nie być, dla mnie kompletnie bez znaczenia.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:16:11 GMT 1
Post by Antura on Feb 18, 2023 17:16:11 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:17:54 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 18, 2023 17:17:54 GMT 1
Pośrednio po analizie wszystkich testamentów ostrzegałem że część spraw może się w nich zdeaktualizować i to w d4.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:24:41 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 18, 2023 17:24:41 GMT 1
Nie no, ja akurat na Addamsową gdzieś tam liczę. Uważam, że to dobry gracz, którego przekleństwem jest to, że często gra czytając bardzo na wyrywki. To jest problem ;p No i w sumie Viktor Tsoi ewentualny MVP za super miastową grę też mi chodzi po głowie, ale to musiałbym się przespać z tym :] A to mi miło. Imo brakło mi jaj i wyczucia kiedy depnąć gaz a kiedy zluzować na MVP. Za dużo wahań miałem. Za dużo zmian zdań. Jak wymieniasz za największą słabość Wednesday to że za mało czyta posty to co takiego byś u mnie wyciągnął? Pytam bo tak jak mówiłem wcześniej sam szukam u siebie największych problemów w grze i staram się poprawić. Ej, tak mi umknął ten post, a prosiłeś o odpowiedź i chyba nic nie pykło xD IMO głównie poznać więcej schematów myślenia i działania mafiozów, żeby Ci ich było łatwiej łapać. To z doświadczeniem przychodzi. Większość takich spraw warsztatowych to właśnie kwestia doświadczenia i cierpliwego przyswajania wiedzy. Naturalność masz super, zaangażowanie super, właściwie kwestia tylko rozwoju "ogaru" Może coś więcej wejdzie w kolejnych grach, bo też mamy dość mała próbkę
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:48:08 GMT 1
Post by Antura on Feb 18, 2023 17:48:08 GMT 1
Dziwi mnie, że słowacki rotuje w Frasera, chyba że Fraser jasno sie deklarował, że zabije Słowackiego w meczówce? Tak czy siak Słowacki będzie musiał odjebać niezłe fikołki, by w meczówce wygrać. Ale w sumie jak zostawi podejrzanego Bobka, to będziemy mieli drugie solo 1v1, zwłascza ze taki Tate może decydować.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 17:59:15 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 18, 2023 17:59:15 GMT 1
Co ty gadasz bobek, jest dokładnie odwrotnie xD Teoria idealnie wyklucza Frasera i to jest klucz do wygrania edycji. No i brak paranoi na temat Gęga. Ten pierścień znowu ci coś złego szepcze do ucha na finał.
|
|