|
Ogólny
Mar 8, 2023 21:00:29 GMT 1
Post by Volverin on Mar 8, 2023 21:00:29 GMT 1
.
|
|
|
Ogólny
Mar 9, 2023 19:59:20 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 9, 2023 19:59:20 GMT 1
Napiszę tak jak ostatnio ogólne uwagi, które w temacie bym nie pisał ze względu na kreowanie się itp. 1. Na tyle graczy na miejscu miasta zacząłbym jutro zacząć selekcjonować graczy według prawdopodobieństwa na bycie w mafii i to dość szybko. Jakby znalazło się z tych 4-5 liderów porządkujących grę to byłoby dobrze. Mafia w takich warunkach ma ciężej nawet mimo posiadania snajpera, ponieważ nie jest wstanie tak szybko wybić inteligencję. 2. Znalazłbym idealne lepy na mafię i patrzyłbym kto jak się odnosi do danego typu. W większości edycji znajdzie się zawsze ktoś do kogo łatwo jest się przypierdolić. W poprzedniej był to Generał. W 27 Słowacki mimo bycia mafiozą. Przed resetem harnaś. W 24 był to Konsultant. Tacy gracze zwykle najwięcej informacji dają kto się do nich dopierdala.
3. Na miejscu snajperów bym wolał w tak licznie obsadzonej edycji nie rezygnować ze strzałów i odstrzeliwałbym tych najbardziej podejrzanych niebędących obecnie najwyżej na świeczniku. Może to przegrać grę, ale jeśli nie zaryzykują to może się okazać że potencjalnych mafiozów jest za dużo nie będzie momentu na sprawdzenie ich linczem.
4. Miasto powinno być wyczulone na zmiany sposobu gry. Zwłaszcza że w tej edycji jest zagubiony co może szybko sobie kupić zaufanie miasta i gdy trafi na mafijne może zmienić o 180 stopni swój styl gry. Zagubiony może zostać niesłusznie uniewinniony dość szybko, co przy mniejszej ilości graczy może być niebezpieczne jak mafii szybko nie uda się znaleźć.
5. Na moje Magnusen szybko się wjebał sposobem gry i nie zdejmowałbym go ze świecznika obecnie. Jeśli jest niewinny to bym spojrzał kto w jaki sposób do niego się odniósł.
Więcej uwag napiszę potem. Niech się rozkręcą z grą i niech nie zaspamią tematu chociaż przy 30 osobach pewnie będzie dużo stron
|
|
|
Ogólny
Mar 9, 2023 20:15:46 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 9, 2023 20:15:46 GMT 1
Zapomniałem o jednym. Wszelkie dyskusje o glonach odłożyłbym do jutra przynajmniej.
|
|
|
Ogólny
Mar 9, 2023 20:17:50 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 9, 2023 20:17:50 GMT 1
Cześć wszystkim! Zamierzam czytać edycje, ale dużo graczy
|
|
|
Ogólny
Mar 9, 2023 20:18:36 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 9, 2023 20:18:36 GMT 1
Hej Hello ^^ Przynajmniej ktoś będzie mi towarzyszyć w trupiarni ^^
|
|
|
Ogólny
Mar 9, 2023 20:19:52 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 9, 2023 20:19:52 GMT 1
Czemu nie grasz? Już kolejną edycję spędzasz na trupiarni
|
|
|
Ogólny
Mar 9, 2023 20:22:16 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 9, 2023 20:22:16 GMT 1
Po prostu wiedziałem że z czasem będę miał dość ciężko w tej edycji lub ostatnie dni przed edycją. Tą edycję miałem ominąć akurat na odpoczynek by załatwić swoje sprawy. Wyszło że ominę dwie edycje Grać nadal będę ale plany jak to plany w ostatniej chwili potrafiły mi się w życiu zmienić bo niestety remoncik mam ^^
|
|
|
Ogólny
Mar 9, 2023 20:26:27 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 9, 2023 20:26:27 GMT 1
Po prostu wiedziałem że z czasem będę miał dość ciężko w tej edycji lub ostatnie dni przed edycją. Tą edycję miałem ominąć akurat na odpoczynek by załatwić swoje sprawy. Wyszło że ominę dwie edycje Grać nadal będę ale plany jak to plany w ostatniej chwili potrafiły mi się w życiu zmienić bo niestety remoncik mam ^^ Doskonale rozumiem
|
|
|
Ogólny
Mar 9, 2023 21:50:37 GMT 1
Post by Volverin on Mar 9, 2023 21:50:37 GMT 1
Jakieś pierwsze odczucia?
|
|
|
Ogólny
Mar 9, 2023 21:52:50 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 9, 2023 21:52:50 GMT 1
Koło północy napiszę swoje przemyślenia. Na razie dalej obserwuję.
|
|
|
Ogólny
Mar 9, 2023 22:57:41 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 9, 2023 22:57:41 GMT 1
Albo już napiszę co nie co.
Na pewno bym nie ruszał póki co Paraboli. Niech się po prostu rozpisze. Nie widzę żadnych profitów w linczu na nim poza pozbyciem się shitpostera. Bardziej bym się martwił jakby przestał pisać. Anastazję wydaje mi się że też nie ma co ruszać, ponieważ dała wystarczające sygnały że to może być ogar.
Zagubiony na ten moment wydaje mi się niewinny. Jeśli jest w mafii to wyjdzie w następnych dniach.
Andrzej Stankiewicz też wydaje mi się niewinny. Tożsamość tego gagatka jednak szybko udało mi się rozpoznać i dam mu 70% na miasto Nie ma tak łatwego uniewinniania takiego gracza ^^
Konflikt Sam Losco i JRR bym rozstrzygał dopiero od d2. Uważam że w d1 nie ma co rozstrzygać który z nich bardziej mafijny. Niech pokażą swoją grę do końca d1. Jeśli miasto się na nich zafiksuje to dadzą za dużo argumentów mafii do rozdzielenia głosów według ich widzi misie.
Shakeomat Biedronki idealny cel do pogrillowania na d1. Ojciec Pijo też warto jutro pogrillować. Bartosz Zmarzlik nadaje się do odjebania w tym momencie.
Grupa nie wiem co robić: -Wojskowa Karetka -Jacek Jaworek -Ebenezer Rojt -Taco Hemingway -Karlos Magnusen -Young Leosia
Tu na razie też nie będę rozstrzygał kto jest winny/kto niewinny w tej grupie zwłaszcza że jest sporo zawodników co pobieżnie się wpisało i bym poczekał na ich przemyślenia też.
|
|
|
Ogólny
Mar 10, 2023 9:24:41 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 10, 2023 9:24:41 GMT 1
Dobra czas na kolejne wnioski i trochę korekt będzie w stosunku do tego co pisałem.
Taktyka na pierwszy lincz według mnie powinna być taka, że odrzucamy tak wszelkie skrajności co do linczowania typów: a) odrzucamy 8 najaktywniejszych osób w porze około linczowej lub przed tą porą b) odrzucamy 8 najmniej aktywnych osób by mogły jeszcze sobie popisać To nie jest klucz na stałe tylko na d1 może d2. Dalej już trzeba jechać konsekwentnie.
Takie robocze uniewinnienia ( nie na 100% czy nawet te 70% takie na już by iść metodą eliminacji wzorem oazy ) 1) Parabole 2) Zagubiony 3) Andrzej Stankiewicz 4) Anastazja - tutaj korekta bo na początku zmyliła mnie tym że mogła ogarniać; po ponownej lekturze te wrażenie zniknęło 5) Jan Ewangelista 6) Ebenezer Rojt 7) Wojskowa Karetka 8) Young Leosia Ta lista w okolicach linczu może być inna. Szukanie mafii w tych osobach na ten moment to będzie duży błąd, ponieważ zwykle ta mafijność wychodzi później ( ktoś zawsze się prześlizgnie do grupy zaufania). To będzie po prostu herolincz , który psuje obraz gry. Jeśli ktokolwiek z pozostałych graczy będzie dawał sygnały do poprawy to też nie powinno się linczować. To będą osoby takie których nie powinno się linczować dzisiaj i jutro nawet jeśli dużo zgonów będzie na dzień.
Grupa do odjebania: -Shakeomat Biedronki
-Ojciec Pijo -Bartosz Zmarzlik -Karlos Magnusen
Część tej grupy na pewno się zmieni jeszcze dzisiaj. Zaznaczam rozgrywka w tak dużym gronie nie jest łatwa i prawdopodobnie na tej liście 4 osobowej znajdą się niewinni, ale jakieś założenia trzeba przyjąć. Przy czym na tym etapie nie ograniczałbym się do tej listy oraz nie zawężałbym jej. Tak z około 4-5 osób na świeczniku będzie ok.
Konflikt JRR vs Sam Losco nie do rozstrzygnięcia na tym etapie i nie zajmowałbym się dzisiaj tym.
Rozgrywka nie jest przejrzysta więc na miejscu niewinnych bym też badał tych co mają akceptowalną aktywność ale są poza głównym nurtem podejrzeń.
|
|
|
Ogólny
Mar 10, 2023 11:02:19 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 10, 2023 11:02:19 GMT 1
Odniosę się jeszcze do jednej rzeczy. To co w ostatnich postach pisze Anastazja to jest po prostu gówno prawda. Zwłaszcza ten post mafiacorner.boards.net/post/29271/threadTo co pisze Zagubiony jest do bólu logiczne i to się nazywa porządkowanie gry. JRR tutaj plusuje za podbicie wypowiedzi Zagubionego.
|
|
|
Ogólny
Mar 10, 2023 11:32:23 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 10, 2023 11:32:23 GMT 1
Dobra czas na kolejne wnioski i trochę korekt będzie w stosunku do tego co pisałem.
Taktyka na pierwszy lincz według mnie powinna być taka, że odrzucamy tak wszelkie skrajności co do linczowania typów: a) odrzucamy 8 najaktywniejszych osób w porze około linczowej lub przed tą porą b) odrzucamy 8 najmniej aktywnych osób by mogły jeszcze sobie popisać To nie jest klucz na stałe tylko na d1 może d2. Dalej już trzeba jechać konsekwentnie.
Takie robocze uniewinnienia ( nie na 100% czy nawet te 70% takie na już by iść metodą eliminacji wzorem oazy ) 1) Parabole 2) Zagubiony 3) Andrzej Stankiewicz 4) Anastazja - tutaj korekta bo na początku zmyliła mnie tym że mogła ogarniać; po ponownej lekturze te wrażenie zniknęło 5) Jan Ewangelista 6) Ebenezer Rojt 7) Wojskowa Karetka 8) Young Leosia Ta lista w okolicach linczu może być inna. Szukanie mafii w tych osobach na ten moment to będzie duży błąd, ponieważ zwykle ta mafijność wychodzi później ( ktoś zawsze się prześlizgnie do grupy zaufania). To będzie po prostu herolincz , który psuje obraz gry. Jeśli ktokolwiek z pozostałych graczy będzie dawał sygnały do poprawy to też nie powinno się linczować. To będą osoby takie których nie powinno się linczować dzisiaj i jutro nawet jeśli dużo zgonów będzie na dzień.
Grupa do odjebania: -Shakeomat Biedronki
-Ojciec Pijo -Bartosz Zmarzlik -Karlos Magnusen
Część tej grupy na pewno się zmieni jeszcze dzisiaj. Zaznaczam rozgrywka w tak dużym gronie nie jest łatwa i prawdopodobnie na tej liście 4 osobowej znajdą się niewinni, ale jakieś założenia trzeba przyjąć. Przy czym na tym etapie nie ograniczałbym się do tej listy oraz nie zawężałbym jej. Tak z około 4-5 osób na świeczniku będzie ok.
Konflikt JRR vs Sam Losco nie do rozstrzygnięcia na tym etapie i nie zajmowałbym się dzisiaj tym.
Rozgrywka nie jest przejrzysta więc na miejscu niewinnych bym też badał tych co mają akceptowalną aktywność ale są poza głównym nurtem podejrzeń.
Po 20 stronach u mnie wyglada to tak: Niewinni: 1. Andrzej Stankiewicz (wiadomka, że nigdy 100 % ale gra inaczej niż ostatnio w mafii naturalnie imo), 2. Zagubiony - fajnie zaczepny, zadaje sensowne pytania 3. karetka - nawet logiczny 4. Parabole robi wrażenie miastowego, Leosia też Biorę margines na to, że mafiozo często dobrze wyglądają na początku, bo wiedza, ze potem będzie trudniej, a na początku można zrobić dobre wrażenie, z tym że zmiana później może być zastanawiająca, trzeba utrzymać stałe tempo albo wręcz zmienić zaangażowanie na większe Rojt dla mnie podejrzany, jakoś nie wybrnął z tej listy (albo coś mi umknęło i nie zauważyłam do tego momentu) Co do grupy do odjebania to się zgadzam, sama chętnie zagłosowałabym na Magnusena, Biedronce przyjrzę się bardziej, bo raczej nie mam w grupie podejrzanych, ale zobaczymy. Losco - JMM Początek dla Losco, potem czepiał się jakoś nielogicznie, ale wejście dobre, czyli może być mafioza 😎 Za dużo postów
|
|
|
Ogólny
Mar 10, 2023 11:36:39 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 10, 2023 11:36:39 GMT 1
Odniosłam się do Twojego posta Squbancu, bo tak mi łatwiej Gdybym była snajperem uderzyłabym w Jaworka może 🧐
|
|
|
Ogólny
Mar 10, 2023 15:36:27 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 10, 2023 15:36:27 GMT 1
Na pewno podtrzymuję że do odjebania są: -Ojciec Pijo -Bartosz Zmarzlik -Karlos Magnusen Dodatkowo do odjebania powinni być dołączeni: -Taco Hemingway -ye Shakeomat Biedronki wygląda na kogoś kto ogarnia także tymczasowo bym go wykluczył z listy do odjebania przynajmniej na d1 ewentualnie d2. Poczytam go jeszcze w następnych godzinach, aby się upewnić czy powinien być rozważany jako mafia czy nie. Ewentualnie potrzebny będzie nawet trzeci dzień.
Na miejscu miejskich snajperów bym po prostu odstrzelił tych najmniej przydatnych i podejrzanych graczy gdyż nie będzie czasu sprawdzenia wszystkich podejrzanych osobników w linczu.
Losco na razie bym też dodał do grupy z immunitetem na d1. W Jaworka bym na razie snajperem nie potraktował dzisiaj.
Więcej naskrobię później.
|
|
|
Ogólny
Mar 10, 2023 18:46:17 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 10, 2023 18:46:17 GMT 1
No Jaworek nie do odstrzelenia. Jakiś Ye może
|
|
|
Ogólny
Mar 10, 2023 19:32:17 GMT 1
Post by Volverin on Mar 10, 2023 19:32:17 GMT 1
Mistrzowanie tej edycji pod kątem technicznym jest wyzwaniem, dobrze że mam ten weekend wolny.
1. Mnóstwo głosów i zmian -> podejrzewam, że będzie mnóstwo zmian minuty przed linczem i chwilę zajmie doliczenie się wszystkiego. 2. Sporo rolnych i sporo decyzji po stronie mafii, nie-trywialna mechanika.
Mam nadzieję, że nigdzie się nie walnę xD
|
|
|
Ogólny
Mar 10, 2023 20:06:40 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 10, 2023 20:06:40 GMT 1
Mistrzowanie tej edycji pod kątem technicznym jest wyzwaniem, dobrze że mam ten weekend wolny. 1. Mnóstwo głosów i zmian -> podejrzewam, że będzie mnóstwo zmian minuty przed linczem i chwilę zajmie doliczenie się wszystkiego. 2. Sporo rolnych i sporo decyzji po stronie mafii, nie-trywialna mechanika. Mam nadzieję, że nigdzie się nie walnę xD Dokładnie o tym samym pomyślałam wczoraj, good luck! Ile czasu bym nie czytała nadal mam 20 stron do przeczytania, kill Me XD
|
|
|
Ogólny
Mar 10, 2023 20:12:29 GMT 1
Post by Volverin on Mar 10, 2023 20:12:29 GMT 1
Po tej edycji będzie bardzo dużo ankiet i ustaleń o przyszłych grach. Chyba zaproponuję limit graczy, żeby rozgrywka zamykała się w około 21-22 graczach (czasem będą edycje na 11 graczy tak jak ostatnio, czasem na 22, różnie). Kto pierwszy, ten lepszy i jedziemy. Taka duża edycja to jednak ból dla niektórych.
|
|