|
Post by Jan Ewangelista on Mar 12, 2023 0:16:38 GMT 1
Przy takim pomyślunku.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:16:44 GMT 1
oceniacz strzelałby w zmarzlika dopiero jutro mordując oceniacza zyskują brak snajpera na zmarzliku jutro dając zmarzlikowi kamizelkę zwiększają szanse, że drugi snajper nie trafi w d2 de facto, działając w ten sposób mafia: przedłuża pio żywot o co najmniej jeden dzień przedłuża zmarzlikowi żywot o co najmniej dwa dni zabija snajpera który strzelałby w zmarzlika w dniu kiedy zmarzlik ma strzał
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:17:36 GMT 1
więc dziwne jest twoje oburzenie losko, oparte wyłącznie na temacie przewodnim 'na chuj ten pio miałby się wychylać'
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 12, 2023 0:19:19 GMT 1
Nie chce mi się liderować, a daleko to my raczej nie zajedziemy. Janek, nie psuj morali No sorry, ale po tym, co odjebaliście, trochę mi się odechciało. Może alkohol wypacza mój sąd, bo konsultowałem przy piwie treść tego wystąpienia na konkursie. Nie wiem, jutro rano futbol, a potem zobaczymy.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 0:21:53 GMT 1
No sorry, ale po tym, co odjebaliście, trochę mi się odechciało. Może alkohol wypacza mój sąd, bo konsultowałem przy piwie treść tego wystąpienia na konkursie. Nie wiem, jutro rano futbol, a potem zobaczymy. wnoszę i wywodzę jak w odpowiedzi na pozew oraz o zasądzenie kosztów pora na mafijkę
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 0:24:32 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 12, 2023 0:24:32 GMT 1
No sorry, ale po tym, co odjebaliście, trochę mi się odechciało. Może alkohol wypacza mój sąd, bo konsultowałem przy piwie treść tego wystąpienia na konkursie. Nie wiem, jutro rano futbol, a potem zobaczymy. Janek, teraz mamy paradoksalnie łatwiej wybrać, 4 glonów wykluczonych z listy potencjalnych mafiozów Nie peniaj
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:24:49 GMT 1
Oceniacz akrobacji - nieparzysty snajper zajebał Riquelme. Wcześniej Pijo podał się za nieparzystego snajpera. Wiemy, że kłamał. Wiemy, że jest w mafii. Teraz są teoretycznie dwie(dobra, więcej, ale scifi nie biorę teraz pod uwagę) możliwości, dla których mamy tylko jednego trupa: 1) snajper parzysty nie strzelał 2) snajper parzysty strzelał w zmarzlika, a ten dostał kamizelkę i jest drugim mafiozą Teoretycznie mogło być tak, że snajper parzysty strzelał w kurwa oczeniacza akrobacji i poleciał, a ksiądz przemodlił mord mafii - co jest lekkim scifi plus reakcja Pijo wg mnie to wyklucza. Najprawdopodobniej mafia sprawdziła Oceniacza i zobaczyła rolnego, strzeliła. Mieli 2/3 że nie trafią snajpera nieparzystego i nie spalą pijo od razu, wyszło inaczej. VolverinProszę o informację czy mafia dostaje informację: Nick, snajper czy Nick, snajper nieparzysty
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 0:25:54 GMT 1
via mobile
Post by Sam Losco on Mar 12, 2023 0:25:54 GMT 1
więc dziwne jest twoje oburzenie losko, oparte wyłącznie na temacie przewodnim 'na chuj ten pio miałby się wychylać' Chuj. Prześpię sie i przejrzę to jeszcze jutro, bo w dalszym ciągu Twoja teoria mija się z sensem. Aczkolwiek chyba nie ma to znaczenia, bo będziemy linczować Zmarzlika tak czy siak?
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 0:26:35 GMT 1
via mobile
Post by Sam Losco on Mar 12, 2023 0:26:35 GMT 1
Najprawdopodobniej mafia sprawdziła Oceniacza i zobaczyła rolnego, strzeliła. Mieli 2/3 że nie trafią snajpera nieparzystego i nie spalą pijo od razu, wyszło inaczej. VolverinProszę o informację czy mafia dostaje informację: Nick, snajper czy Nick, snajper nieparzysty O właśnie. To jest kluczowe.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:27:47 GMT 1
więc dziwne jest twoje oburzenie losko, oparte wyłącznie na temacie przewodnim 'na chuj ten pio miałby się wychylać' Chuj. Prześpię sie i przejrzę to jeszcze jutro, bo w dalszym ciągu Twoja teoria mija się z sensem. Aczkolwiek chyba nie ma to znaczenia, bo będziemy linczować Zmarzlika tak czy siak? no ale dawaj czemu mija się z sensem, bo to jest dyskusja z faktem 'na chuj Pijo miałby się wychylać' jak on dokładnie to zrobił dla mnie mija się z sensem oczekiwanie, że mafia zamordowała Oceniacza na jakiejkolwiek innej podstawie niż wiedza o jego roli znaczenie ma, bo jeśli to Zmarzlik jest snajperem, to teoretycznie na ten moment linczujemy Pijo i mafia ma +1 strzał snajperski
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:30:32 GMT 1
więc zadajesz sobie pytanie - dlaczego Pijo miałby się wychylać na snajpera?
ja zadaję sobie pytanie - dlaczego Zmarzlik miałby dostać kamizelkę?
a pikanterii dodaje fakt, że Pijo sprytnie nie napisał bezpośrednio, że jest snajperem nieparzystnym, owszem, pogrubił podany fakt z Riquelme, ale późniejsze domniemanie było miasta, niekoherentnie niepodtrzymywane bądź nieprzemycane przez Oceniacza w jakiejkolwiek innej formie niż 'Zmarzlika odpuśćmy, zajmie się nim snajper'
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:33:48 GMT 1
Zabawne jak Pijo łatwo się wsypał pierwszego dnia tym "kłopoty, kłopoty Riquelme" czy jakoś tak i głosem we mnie po głosie we mnie Anastazji. I nadwiedzą z podforum. Ale propsuję za akcję ze snajperem. Mafia rozegrała to najlepiej jak mogła. ciekawe, że całe miasto po linczu stoi w opozycji do Twojej tezy Losco (i to nie jest do niej zarzut, raczej przypomnienie faktu, że gremialnie zostało stwierdzone, że Oceniacz został sprawdzony) i idę się z tym przespać też, bo już kiełbie we łbie
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 0:36:43 GMT 1
1) nie no na 100% mafia nie dostała informacji "snajper", skoro w przykładzie jest konkretna rola (ksiądz), to i informację o konkretnej roli (snajper nieparzysty) dostali - ewentualne uogólnienie byłoby na poziomie "rola" a nie niestniejąca kategoria "snajper", 2) zacytowany przez cb post o oceniaczu i snajperze chyba bez sensu, bo dla wszystkich było oczywiste, że zmarzlik jest celem na dzisiaj, tj. dla snajpera parzystego - imo ten post był bez związku z rolą oceniacza, 3) w zw. z powyższym - mafia wiedziała od wczoraj od 22, że oceniacz jest snajperem, teoretycznie można przejrzeć posty od tej pory do momentu sclaimowania roli przez pijo czy tam czegoś nie ma (nie wiem, pewnie byłoby głupie konfliktowanie się w tym czasie z oceniaczem - z drugiej strony i tak można założyć, że od tej pory miał lecieć w mordzie),
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 0:41:48 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:41:48 GMT 1
1) nie no na 100% mafia nie dostała informacji "snajper", skoro w przykładzie jest konkretna rola (ksiądz), to i informację o konkretnej roli (snajper nieparzysty) dostali - ewentualne uogólnienie byłoby na poziomie "rola" a nie niestniejąca kategoria "snajper", 2) zacytowany przez cb post o oceniaczu i snajperze chyba bez sensu, bo dla wszystkich było oczywiste, że zmarzlik jest celem na dzisiaj, tj. dla snajpera parzystego - imo ten post był bez związku z rolą oceniacza, 3) w zw. z powyższym - mafia wiedziała od wczoraj od 22, że oceniacz jest snajperem, teoretycznie można przejrzeć posty od tej pory do momentu sclaimowania roli przez pijo czy tam czegoś nie ma (nie wiem, pewnie byłoby głupie konfliktowanie się w tym czasie z oceniaczem - z drugiej strony i tak można założyć, że od tej pory miał lecieć w mordzie), 2) dokładnie to napisałem i pokrywa się z moją tezą - dzisiejszy strzał snajpera zatrzymała kamizelka. Oceniacz nie mógłby poprawić, bo został zamordowany. Jutrzejszy lincz na Pijo - pewny. Rezultat? Jeśli Zmarzlik jest snajperem, +1 dla mafii.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 0:43:30 GMT 1
zakładam więc ze stuprocentową pewnością, że jest winny, wiadomo, przesłanek jest więcej jutro nie ma naszego snajpera jutro jest snajper mafii kolejność strzałów: Lincz -> Modlitwa księdza -> Morderstwo mafii -> Miastowy snajper -> Mafijny snajper -> Starszy szpiegtrzeba założyć, że nasz snajper dzisiaj bił w zmarzlika, nie wierzę w inną ewentualność - nie jest to snajper riquelmowy, ale wydaje mi się, że przy zachowaniu zmarzlika byłoby to rozwiązanie optymalne mamy więc mafijną kamizelkę dla zmarzlika, snajper przez to nie zabija mafia morduje naszego snajpera o którym ma informację od szpiega oczywistym jest początkowy twist miasta w stronę pijo i gadka o przyspieszonym linczu co zyskuje wtedy mafia? jeśli linczujemy jutro pijo, a zmarzlik jest snajperem, to mafia ma dodatkowy strzał Ale to jest trochę niespójne założenie. Bo skoro szpieg dostał informację, że Oceniacz jest nieparzystym snajperem, to dlaczego Pijo się podszył akurat pod niego a nie pod Parzystego, licząc na to, że ten się wysypie. Nie no, to nie ma żadnego sensu. Jeszcze mafia ubija prawdziwego snajpera, pod którego podszył się ich ziomek? Dobrze się czujesz? o tyle, o ile jest sens analizować zagrania mafiozów w momencie, w którym mają bardzo ciepło - pierwsze pytanie ma sens, potencjalne odpowiedzi: 1) błąd 2) podszycie się pod parzystego = pijo leci za dzisiejszym strzałem (z drugiej strony: wtedy kamizelka na pijo miałaby w chuj sensu, snajper parzysty przecież by się nie odzywał) 3) chyba łatwiej w to uwierzyć niż w księdza 4) teoretycznie to był ruch ostatniej szansy i zagranie na kupienie sobie trochę czasu i po prostu wjebanie jednej-dwie osoby przed kolejkę biorąc pod uwagę ad. 4), kłopoty naganiaczy na windmilla i mniejsze kłopoty ebenezera, który postanowił sobie "pobyć w top3 naganiających na pijo" w momencie, jak już w zasadzie było po grzybach
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 0:45:14 GMT 1
Lista żywych graczy, usuwam głosujących na Zmarzlika, Zmarzlika i Pijo 1. Andrzej Stankiewicz 2. Wojskowa Karetka 5. Ebenezer Rojt 7. Taco Hemingway 8. Guimo 9. Young Leosia 10. Sam Losco 11. Cyclop 13. Wiadomo, niewinny 14. Ye 22. Capibara 26. Mucha Bez Ucha 27. Anastazja 28. Jan Ewangelista Usuwam osoby, które wypowiedziały się od ogłoszenia wyników linczu do mordu: 5. Ebenezer Rojt 8. Guimo 11. Cyclop 14. Ye 22. Capibara 26. Mucha Bez Ucha 28. Jan Ewangelista Ye siedział w norze, ale by strzelił. Jakby Ewangelista albo Rojt byli snajperem, imo też by strzelili. Wnioski: albo mamy snajpera parzystego totalnego glona, albo Zmarzlik jest w mafii. No ale tak, zgadzam się co do kamizelki
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 0:45:18 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:45:18 GMT 1
Więc jeśli zakładamy słowami Stankiewicza że mafia dobrze to rozegrała ze snajperem - Pijo to trzeba założyć też że dobrze rozgrywa sprawę z domniemanym snajperem - Zmarzlikiem. Przy takim stanie rzeczy można też bezpiecznie przyjąć że w linczujacych Windmilla poza Zmarzlikiem jest też jeden - dwóch mafiozów.
W ogóle w świetle tego cała dzisiejsza linczowa hucpa była idealna dla mafii a niestety mocno wspierała ja...karetka.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:49:16 GMT 1
Windmill [8] – Young Leosia, ye, Anastazja, Wiadomo niewinny, Oceniacz Akrobacji, Bartek Zmarzlik, Sam Losco, Wojskowa Karetka
Ebenezer strzał w powietrze, a Pijo nie wspierał wolty Windmillowej. Dlaczego? Czy mafia mogła liczyć, że Zmarzlik jeszcze będzie próbował się uratować?
W świetle tego co się dzieje to akurat dla mnie bardzo dziwne.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:51:03 GMT 1
Jeśli Zmarzlik jest w mafii, to dlaczego przy linczu:
a) nie skorzystano z prawie-że-pewnego-winnego o 21:00 Pijo do zrobienia wolty ze Zmarzlika na Windmilla? b) dlaczego nie wykorzystuje tego czasu żeby się bronić?
chyba, że siedzieli tam sami ogarzy z kalkulatorem w ręku i stwierdzili, że sytuacja o 20:57 jest na tyle bezpieczna, że nie ma sensu przerzucać tego Pijo na Zmarzlika tak czy siak.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:52:10 GMT 1
Tak czy siak wychodzi na to, że lincz na Zmarzliku da odpowiedź na bardzo dużo pytań.
|
|