parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:53:42 GMT 1
Ostatnia teoria wspierająca stan rzeczy z trzech ostatnich postów to - Zmarzlik nie jest snajperem, a Zagubionym.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 0:57:36 GMT 1
I nieznany zagubiony (szpieg na akrobacie) dostał kamizelkę? Nawet jeśli to dopuszczalne, to prędzej uwierzę w brak strzału snajpera
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:58:51 GMT 1
I nieznany zagubiony (szpieg na akrobacie) dostał kamizelkę? Nawet jeśli to dopuszczalne, to prędzej uwierzę w brak strzału snajpera Mafia codziennie przed linczem zgaduje kto jest Zagubionym. Po linczu otrzymują informację czy zgadli. mieli na to godzinkę
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 0:59:43 GMT 1
Zagubionym, teoretycznie, mógłby być za to pijo. I nie wiedział ze sprawdzili snajpera. Ale też nie sądzę.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 1:01:11 GMT 1
ale też bardziej wierzę w zmarzlika-snajpera
pytanie kluczowe nadal brzmi: dlaczego pijo tego nie wsparł głosem na windmilla, po co ryzykować jakimkolwiek innym mafiozą poza kimś kto do odlognowania namawia w autorskim pomyśle
skoro zakładamy dość akrobatyczne zagrywki mafii i kupowanie czasu - musieli wiedzieć, że w takim razie szanse na odratowanie zmarzlika są minimalne
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 1:01:45 GMT 1
I nieznany zagubiony (szpieg na akrobacie) dostał kamizelkę? Nawet jeśli to dopuszczalne, to prędzej uwierzę w brak strzału snajpera Mafia codziennie przed linczem zgaduje kto jest Zagubionym. Po linczu otrzymują informację czy zgadli. mieli na to godzinkę A kurwa, doczytałem do momentu ze szpieg sprawdza i myślałem ze to jedyny sposób łączenia. Idę spać.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 1:03:10 GMT 1
Zmarzlik w momencie jak teoretycznie mógłby dostać dostęp do forum mafii całkiem zamilkł (od 21:00 dwa posty bez znaczenia).
Musimy kurwa założyć, że on jest winny, ale brak głosu Pijo na windmilla nie klei mi się w ogóle i bardzo bym chciał znać powód.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 1:04:46 GMT 1
Jak ktoś ma jakiś pomysł, to zapraszam do dzielenia się.
Bo moim najmocniejszym obecnie jest jednak Mafia o 20:57 (z chwilą oddania głosu przez Zmarzlika) była właściwie stuprocentowo przekonana że nie poleci, więc nie chcieli w jakikolwiek sposób łączyć go z Pijo.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 1:20:24 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/31169/threadZmiana Zmarzlika. Na czerwono ci co jeszcze zmienią głosy. Windmill [6] – Young Leosia, ye, Anastazja, Wiadomo niewinny, Oceniacz Akrobacji, Bartek Zmarzlik, Bartek Zmarzlik [7] – parabole, Shakeomat Biedronki, Ojciec Pijo, Jill Bitten, Jacek Jaworek, Sam Losco, Wojskowa Karetkamafiacorner.boards.net/post/31170/threadZmiana Losco ze Zmarzlika na Windmilla. Ta sama minuta co Zmarzlik. Windmill [7] – Young Leosia, ye, Anastazja, Wiadomo niewinny, Oceniacz Akrobacji, Bartek Zmarzlik, Sam Losco,Bartek Zmarzlik [6] – parabole, Shakeomat Biedronki, Ojciec Pijo, Jill Bitten, Jacek Jaworek, Wojskowa KaretkaKomfortowa sytuacja. Potem głos Spóźnialskiego Jasia który wcześniej nie oddał. 20:59. Windmill [7] – Young Leosia, ye, Anastazja, Wiadomo niewinny, Oceniacz Akrobacji, Bartek Zmarzlik, Sam Losco,Bartek Zmarzlik [7] – parabole, Shakeomat Biedronki, Ojciec Pijo, Jill Bitten, Jacek Jaworek, Wojskowa Karetka, Spóźnialski JasiuMafia dalej wygrywa - remis. Wjeżdża do tej pory łagodna Karetka jako decider. 20:59. mafiacorner.boards.net/post/31182/threadWindmill [8] – Young Leosia, ye, Anastazja, Wiadomo niewinny, Oceniacz Akrobacji, Bartek Zmarzlik, Sam Losco, Wojskowa KaretkaBartek Zmarzlik [6] – parabole, Shakeomat Biedronki, Ojciec Pijo, Jill Bitten, Jacek Jaworek, , Spóźnialski JasiuGłosy po 20:57 nie spowodowały u Zmarzlika drżenia rąk. Być może Pijo bezpiecznie czekał w blokach z przerzuceniem się. W świetle powyższego - czy mafii opłacałoby się ryzykować wejściem Sama Losco/Wojskowej Karetki na ostatnią chwilę? Nie sądzę. Czy w takim razie ten głos Pijo na Zmarzlika i brak przerzutu na Windmilla w sytuacji zagrożenia jest próbą podwójnej gry? Tak myślę. Czy w takim razie na Windmillu jest jeszcze jeden mafioza? Jestem pewien. A skoro zakładamy, że Losco i Karetka to zbyt duże ryzyko oskarżeniem o manipulowanie linczem w ostatniej chwili jak Zmarzlik był już bezpieczny (Karetka to w ogóle ratunek przed remisem, dziwna sprawa), wiemy, że Oceniacz jest niewinny i wiemy, że Zmarzlika na ten moment trzeba ocenić jako winnego, to: Young Leosia, ye, Anastazja, Wiadomo niewinny,Zostaje nam czwórka, z czego ye i Leosia mają lekko wyrobioną pozycję na ten moment, Wiadomo niewinny miał cholernie śmierdzące posty, a Anastazja była wajchowym do odglonowania. Proponuję kolejność: 1. Jutrzejszy lincz na Zmarzliku; 2. Niezależnie od wszystkiego pojutrzejszy lincz na Pijo; 3. Jeśli Zmarzlik winny - strzał snajpera w Anastazję/Wiadomo. Dobranoc.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 1:31:34 GMT 1
Czy Riquelme faktycznie wziął sobie osoby, które mają na ten moment najwięcej głosów i wypowiedział się tylko o nich, bo, jak sam napisał, o kimś przecież musiał się wypowiedzieć? xD śmierdzący post na wejście w rozgrywkę przedlinczową - tak, dokładnie to zrobił głos na riquelme o 20:41, zmiana na magnusa o 20:49 jak już było wiadomo, że poleci O, faktycznie jest jakiś backup, no to tym bardziej who cares. Szkoda straconego linczu, którego spokojnie można było uniknąć, gdyby się przyznał do roli, ale można by go też było uniknąć, gdyby się próbował bronić. Z tym drugim już trudniej, ale wykonalne. Warto by było chociaż spróbować. Ale wiadomo, mafia lubi sobie pokrzyczeć i poudawać, że taki wynik wcale im nie jest na rękę, tak przecież zachowałby się miastowy! mowa-trawa nie chce mi się dalej jednak mafiacorner.boards.net/user/204/recentnie ma nawet próby gry, ale w tej edycji to chuj a nie wyznacznik
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 1:34:50 GMT 1
z drugiej strony, jakim debilem mniej zwracającym uwagę na otoczenie graczem trzeba być, żeby siedzieć w mafii i zrobić pseudoanalizę na żrącego piach od dłuższego czasu gmerke? romangmerke (wiem, że cię prawdopodobnie nie ma, ale ja nie wiem, czy będę potem, a powiadomienia dostaniesz, więc się odnieś proszę): czemu zagłosowałeś wczoraj na Taco, skoro jak sam piszesz, nie miałeś go nawet za winnego? Oddałem zatem głos na Hemingwaya, gdyż gra zwyczajnie słabo. Nie sądzę, że mafijnie, bo któżby tak grał? Miało go nie być, był, miał coś czytać, nie czytał, miał coś pisał, pisał głupoty ! Jednak było to najmniejsze zło, jakie mogłem wtedy wymyślić. Gra raczej jak nieroztropny, swieży miastowy w wieku mojej córy, ale strzeż jej, Boże, przed takimi smarkaczkami! Taco dalej nie przekonuje nic a nic (uniewinnianie ye, serio?), czekam na tę 22, bo jutro może być jedno dzień sądu ostatecznego. I to nie tak, że nie miałeś podejrzanych, bo miałeś. Całą dotychczasową grę podszczypywałeś Ye, miałeś też paru innych kandydatów: mafiacorner.boards.net/post/29201/thread (na dole posta) mafiacorner.boards.net/post/29258/thread (wymieniasz go w liście podejrzanych razem z windmilem i Anastazią) mafiacorner.boards.net/post/29316/threadPotem wysyłasz głos na Rojta, nie wspominając o nim wcześniej, no ale wiadomo, zwróciłeś na coś uwagę u niego, zdarza się. Ale tutaj już: mafiacorner.boards.net/post/29465/threadpiszesz, że możesz zmienić na Taco jak będzie "popiardywał". I w końcu zmieniasz na Taco. Ale w swoim ostatnim poście twierdzisz, że masz go za niewinnego, chociaż nie do końca cię przekonuje - a jednym z argumentów jest to, że ten uniewinniał Ye. Czy jak wysyłałeś swój głos myślałeś, że Taco jest winny? Jeśli tak, to kiedy zmieniłeś zdanie na jego temat? Co cię przekonało? I czemu nie głosowałeś na Ye, skoro od początku w niego uderzałeś? Zmieniłeś zdanie co do niego, czy dalej masz za winnego? nooo, chyba, że... akurat se gadałeś z kimś o plejsach i masz okazję zrobić największego plejsa w tej rozgrywce (posty odwrócone chronologicznie) I to jest właśnie niesamowite, że próbujesz tworzyć jakąś nieistniejącą dyskusję o tych plejsach-nieplejsach, żeby tylko uniknąć tematu chujowej zarzutki, a gdy już się poddałem i faktycznie taką dyskusję z tobą podjąłem, to nagle już nie chcesz ze mną rozmawiać Wojskowa Karetka , jak byś oceniał takiego plejsa w skali 1-10?
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 1:51:54 GMT 1
Jutro odcinek pod tytułem:
Kto wcześniutko uniewinniał Anastazję i dlaczego, a jednocześnie dał się porwać jej urokowi przy odglonowaniu
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 1:54:03 GMT 1
Jebie mi ten post fest. W głowie każdego miastowego jakoś się te kreacje szufladkują, czujemy wewnętrzną awersje do ludzi których podejrzewamy, czasem mamy ku temu powody i argumenty czasem nie a tutaj typ u góry podaje klucz - pisali, ale nie stworzyli powiązań, dlatego uniewinnia Ane Tym samym kluczem jako kandydatów na lincz podaje Taco i nakazuje Riquelme się napracować żeby z tego grona wypadł. To wszystko jest tak suche i wyprane z własnej inwencji, że o ja piernicze o ja pierdole Skoro mówi Riquelme, że ma się napracować to tak jakbyśmy potencjalnemu mafiozie którego mamy na celowniku(top 2 winnych?) w jasny sposób przekazali, że ma najebać trochę interakcji żeby zejśc z tego celownika zejść. Chyba warto wejść w posty gienka Loski, zapraszam do zabawy Chyba przydadzą Ci się lekcje z czytania ze zrozumieniem bo w swoim poście podajesz cytat który zaprzecza Twoim wypocinom. Ale pomogę Ci. Nigdzie nie uniewinniłem Anastazji. Napisałem tylko i wyłącznie żeby pierwszego linczu nie wykorzystywać na osoby które chętniej wchodzą w interakcje i w przyszłości będziemy mieć więcej kropek do połączenia. Uważam Anastazję za taką postać. Możesz się z tym nie zgadzać ale nie wciskaj w moje usta słów których nie mówiłem. No ale to chyba logiczne i promiastowe żeby zachęcać swoich podejrzanych do jak największej aktywności. A może masz na ten punkt jakieś inne spojrzenie? Dlaczego miałbym nie prowokować Taco lub Riquelme do większej intensywnośvi w grze? Tym bardziej że wcale nie obiecuję że ich to uniewinni w moich oczach. Mocno wymuszony i niekonsekwentny w logice ten Twój atak. O braku zrozumienia tekstu czytanego już pisałem. Losco, jak już się wczytasz i wyśpisz, to co Ty w ogóle sądzisz o ye?
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 2:00:30 GMT 1
snajper jak nie jebniesz w anastazję to jesteś timo werner a nie fińska biała śmierć Czemu tak bardzo Ci zależy na tej sprawie anastazji? Jeśli to kreacja, to w końcu przestanie się kreować i będzie można lepiej ocenić. A jeśli nie przestanie albo jednak nie jest kreacją, to w każdej chwili można ją zlinczować. A może poleci w mordzie i mafia ten kłopot rozwiąże, bo będą się bali, że rolny skitrany? Jacek, czy Ty czekasz teraz czy ja wrócę z typem do Anastazji? a dlaczego w anastazję walicie? ofc past tense in your case
chyba że to inicjatywa deshitpostyzacyjna, to nie popieram, ale rozumiem hmmm
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 2:00:59 GMT 1
via mobile
Post by Ebenezer Rojt on Mar 12, 2023 2:00:59 GMT 1
Panowie, co tu się wydarzyło?
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 2:03:16 GMT 1
parabole : no niby debata Zagubiony vs. anastazja ją wybieliła (ale to nadal tylko vox populi), dla mnie anastazja się nie czerwieni ewidentnie, ale co chaosu robi, to jej, na pewno nie pomaga miastu
i zaraz pewnie wpadnie Jan Ewangelista z vox Dei, że polubili się w nocy i że nastka bielutka jak sequel do Apokalipsy Obserwuję te wymianę i bardziej przychylam się do opinii Zagubionego niż Anastazji. Anastazja nerwowo mam wrażenie zareagowała, Zagubiony gra klasycznie (chociaż mocno niesympatycznie, ale taki vibe), a Anastazja jakby go karci i wymyślą nowometę, według której ten powinien grać. Anastazja mówi, że jest hiperaktywna, ale faktycznie był to głównie shitposting z Janem po nocach.Roman Gerke - nie chcę go urazić, ale może być jakimś potencjalnym przyczajonym mafiozą, co mu kazali na mafijnym trochę się poaktywować, żeby nie glonował, więc ten wali sporadycznie dłuższego posta, żeby się "odhaczyć" i fajrant. Nadal nie wiem, co z JRR i Magnusem, JRR nagle z top podejrzanego do top bezpiecznego i nikt go nie wspomina? Chyba że Losco jednoznacznie twierdzi, że czysty. A Magnus mógłby się rozpisać więcej. No i trochę lipa, że tyle glonów, bo to jak trochę bawienie się w saperów i przecinanie losowo kabelków. w ogóle mi się nie podoba to zmarzlikowe podejście do anastazji
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 2:06:26 GMT 1
via mobile
Post by Ebenezer Rojt on Mar 12, 2023 2:06:26 GMT 1
Czy ksiądz powstrzymał strzał snajpera? O co tu chodzi?
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 2:08:42 GMT 1
via mobile
Post by Ebenezer Rojt on Mar 12, 2023 2:08:42 GMT 1
Poproszę Ewangelistę o streszczenie rozgrywki. Teraz pewnie pójdę spać, może coś przeczytam z nudów. Jutro powinienem być cały dzień.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 2:11:29 GMT 1
via mobile
Post by Anastazja on Mar 12, 2023 2:11:29 GMT 1
Słabo autentyczne wejście w temat Ebenezer ale właśnie cię czytam więc będzie paszkwil
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 2:13:10 GMT 1
via mobile
Post by Ebenezer Rojt on Mar 12, 2023 2:13:10 GMT 1
Ty, Anastazja, już się wypowiadać na razie nie powinnaś.
|
|