|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 11:22:12 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 12, 2023 11:22:12 GMT 1
I w ogóle ten post, który Pijo użył do soft claimu roli, wcale nie musiał być pisany z takim zamiarem
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 11:22:40 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 12, 2023 11:22:40 GMT 1
Nie żeby teraz miało to wielkie znaczenie, musi polecieć i tyle
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 11:23:56 GMT 1
1) po prostu wiedział, że i tak jest na pożyczonym czasie, więc może wjebać 1-2 niewinnych w kolejkę przed siebie 2) zauważcie, że pierwszy post pijo z przemycanym snajperem jest z trzeciej w nocy z piątku na sobotę, wyjścia są dwa: albo już wtedy robił podkładkę pod wyjście z rolą, albo jeszcze nie i wykorzystał to, że wcześniej przypadkowo wykorzystał post pasujący pod przemycanie nieparzystego snajpera, o tej trzeciej w nocy miał już na sobie pięć głosów, więc skłaniam się ku świadomej podkładce
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 11:28:19 GMT 1
1) po prostu wiedział, że i tak jest na pożyczonym czasie, więc może wjebać 1-2 niewinnych w kolejkę przed siebie 2) zauważcie, że pierwszy post pijo z przemycanym snajperem jest z trzeciej w nocy z piątku na sobotę, wyjścia są dwa: albo już wtedy robił podkładkę pod wyjście z rolą, albo jeszcze nie i wykorzystał to, że wcześniej przypadkowo wykorzystał post pasujący pod przemycanie nieparzystego snajpera, o tej trzeciej w nocy miał już na sobie pięć głosów, więc skłaniam się ku świadomej podkładce tak czy inaczej: w obu przypadkach ten post mafiacorner.boards.net/post/30347miał stanowić uprawdopodobnienie dla roli pijo i może być wytłumaczeniem, dlaczego podał się akurat za nieparzystego snajpera, a nie backupa
|
|
|
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 12, 2023 11:29:19 GMT 1
W nocy z piątku na sobotę mieli już sprawdzonego Oceniacza to mógł już sobie podkładki robić.
|
|
|
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 12, 2023 11:30:29 GMT 1
Jakby Oceniacz też się przyznał to w konfrontacji Pijo użyłby karty, że on już dawał znaki wcześniej, mogli liczyć na zlinczowanie Oceniacza
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 12, 2023 11:30:33 GMT 1
no ale to by oznaczało, że na świeczniku w tym momencie jako alternatywa dla Pijo nie było innych winnych, bo inaczej jego ruch byłby mocno bezsensowny, bo wcisnąłby przed siebie innego winnego, po czym sam MUSIAŁ paść.
no i w tym kontekście i w kontekście całej gry niestety zaczyna podśmierdywać Anastazja, która wiedząc, że w mafii nie ma typowych glonów przeprowadziła w tym czasie akcje odglonowywania.
wgl ja się kompletnie nie zgadzam z jej opinią na temat glonów, tzn. te glony które najmniej piszą o rozgrywce są moim zdaniem bardziej niewinne od tych, które jednak coś chcą przemycić.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 11:33:06 GMT 1
no ale to by oznaczało, że na świeczniku w tym momencie jako alternatywa dla Pijo nie było innych winnych, bo inaczej jego ruch byłby mocno bezsensowny, bo wcisnąłby przed siebie innego winnego, po czym sam MUSIAŁ paść. no i w tym kontekście i w kontekście całej gry niestety zaczyna podśmierdywać Anastazja, która wiedząc, że w mafii nie ma typowych glonów przeprowadziła w tym czasie akcje odglonowywania. wgl ja się kompletnie nie zgadzam z jej opinią na temat glonów, tzn. te glony które najmniej piszą o rozgrywce są moim zdaniem bardziej niewinne od tych, które jednak coś chcą przemycić. No zasadniczo się zgadzam. Jeszcze rada dla świeżaków: jak nie wiecie co pisać, to napiszcie to samo co ja, tylko później, bo ja mądrze piszę. Na przykład teraz Stankiewicz napisał coś, co napisałem w piątek rano: No wśród tych much bez ucha można losować, więc na scenę zapraszam Anastazje, ojców pijo i szejkomaty tego świata.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 11:33:31 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 12, 2023 11:33:31 GMT 1
Ale sclaimowanie roli przez Pijo i zepchnięcie linczu na Zmarzlika, żeby potem jeszcze zrobić woltę na kogoś innego, to ma sens tylko przy niewinnym Zmarzliku i winnej Anastazji.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 11:34:36 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 12, 2023 11:34:36 GMT 1
Ale sclaimowanie roli przez Pijo i zepchnięcie linczu na Zmarzlika, żeby potem jeszcze zrobić woltę na kogoś innego, to ma sens tylko przy niewinnym Zmarzliku i winnej Anastazji. Bo jeżeli Zmarzlik też winny, to byłby plan idiotów, bez względu na kolor Nastki
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 11:35:59 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 12, 2023 11:35:59 GMT 1
I jeszcze pytanie, czy przy niewinnym Zmarzliku mafia w ogóle musiała z niego schodzić głosami?
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 11:36:30 GMT 1
Ale sclaimowanie roli przez Pijo i zepchnięcie linczu na Zmarzlika, żeby potem jeszcze zrobić woltę na kogoś innego, to ma sens tylko przy niewinnym Zmarzliku i winnej Anastazji. Sclaimowanie roli powodowało naturalne przesunięcie w kierunku Zmarzlika i ok. 9 godzin do linczu, wystarczająco dużo czasu na zrobienie wajchy (Anastazja, czytasz?). Jeżeli wajcha na odglowywanie była inspirowana przez mafię, to Zmarzlik może być niewinny ALBO obaj mieli ciepło, ale to Pijo ma rolę i wtedy też jest jakiś profit. edit: jeżeli wajcha na odglonowywanie nie była inspirowana przez mafię, to wg mnie nie daje to informacji o kolorze Zmarzlika, koniec edita. Prawdopodobna wina zmarzlika wynika z tego, że obecnie dużo łatwiej jest mi przyjąć, że snajper strzelił i poszła kamizelka, niż że snajper nie strzelał, co opisałem tutaj: mafiacorner.boards.net/thread/210/rozgrywka?page=137&scrollTo=31444
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 12, 2023 11:37:09 GMT 1
no po prostu budzę się rano a tam pełno tekstu od Anastazji, to od razu budzi moje podejrzenia
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 11:38:25 GMT 1
Karetka, nadążasz?
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 11:39:02 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 12, 2023 11:39:02 GMT 1
Ale sclaimowanie roli przez Pijo i zepchnięcie linczu na Zmarzlika, żeby potem jeszcze zrobić woltę na kogoś innego, to ma sens tylko przy niewinnym Zmarzliku i winnej Anastazji. Sclaimowanie roli powodowało naturalne przesunięcie w kierunku Zmarzlika i ok. 9 godzin do linczu, wystarczająco dużo czasu na zrobienie wajchy (Anastazja, czytasz?). Jeżeli wajcha na odglowywanie była inspirowana przez mafię, to Zmarzlik może być niewinny ALBO obaj mieli ciepło, ale to Pijo ma rolę i wtedy też jest jakiś profit. edit: jeżeli wajcha na odglonowywanie nie była inspirowana przez mafię, to wg mnie nie daje to informacji o kolorze Zmarzlika, koniec edita. Prawdopodobna wina zmarzlika wynika z tego, że obecnie dużo łatwiej jest mi przyjąć, że snajper strzelił i poszła kamizelka, niż że snajper nie strzelał, co opisałem tutaj: mafiacorner.boards.net/thread/210/rozgrywka?page=137&scrollTo=31444Za jak bardzo prawdopodobne uważasz użycie kamizelki na niewinnym Zmarzliku, żeby uwiarygodnić podejrzenia wobec niego?
|
|
|
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 12, 2023 11:39:15 GMT 1
Ale sclaimowanie roli przez Pijo i zepchnięcie linczu na Zmarzlika, żeby potem jeszcze zrobić woltę na kogoś innego, to ma sens tylko przy niewinnym Zmarzliku i winnej Anastazji. Sclaimowanie roli powodowało naturalne przesunięcie w kierunku Zmarzlika i ok. 9 godzin do linczu, wystarczająco dużo czasu na zrobienie wajchy (Anastazja, czytasz?). Jeżeli wajcha na odglowywanie była inspirowana przez mafię, to Zmarzlik może być niewinny ALBO obaj mieli ciepło, ale to Pijo ma rolę i wtedy też jest jakiś profit. edit: jeżeli wajcha na odglonowywanie nie była inspirowana przez mafię, to wg mnie nie daje to informacji o kolorze Zmarzlika, koniec edita. Prawdopodobna wina zmarzlika wynika z tego, że obecnie dużo łatwiej jest mi przyjąć, że snajper strzelił i poszła kamizelka, niż że snajper nie strzelał, co opisałem tutaj: mafiacorner.boards.net/thread/210/rozgrywka?page=137&scrollTo=31444W tej liście potencjalnych snajperów masz 4 glony, 2 nieobecnych, którzy faktycznie mogli nie mieć możliwości strzelenia i ye xd
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 12, 2023 11:40:16 GMT 1
no zawsze snajperem może być Jan Ewangelista, który stwierdził, że pierwszego strzału nie warto oddawać xD
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 11:42:05 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 12, 2023 11:42:05 GMT 1
Zatem: Operacje Odglonowienia trzeba dokończyc, nawet jeżeli beż pospiechu
To co ja zakladam i to co zalozy raczje przecietny niewinny miastowy: Guido rozjebany tygodniem pracy w wolna neidzielke odpali sobie forum i bedzie chcial nadrobic TRZY TYSIACE POSTÓW, mase polaczen i caly ten amok. Zrezygnuje. Umrze. Capibara - dokonczy obecna dynamike, zrezygnuje, umrze. Cyclops - nie pojawi sie, już, umrze. No to pozostaje Mucha, co obudzila sie, gdy zaczelo sie odglonowywanie. I jaką mamy pewnosc, ze nie bedzie sie budziła cały czas? Najprawdopodobniejsza glonowa-mafia. Zreszta, nawet nie mam jak wierzyć w powyższych mafiozów-glonowych (no ale Guido ma juz podczepke jak coś, słowa samego Mistrza Gry haha). No to teraz w każdym moim wariancie mafii: Mucha Mafiozo
W ogóle to jest taki kurwa wajb Słowackiego z XXVII edycji, że o ja cię
|
|
|
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 12, 2023 11:42:27 GMT 1
Nie było mnie wczoraj w okolicach linczu, ale czy w pewnym momencie nie było bliżej pojedynu Ebenezer-Zmarzlik i ewentualne przerzuty głosów nie były po to żeby ratować Zmarzlika tylko Ebenezera?
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 11:43:04 GMT 1
Sclaimowanie roli powodowało naturalne przesunięcie w kierunku Zmarzlika i ok. 9 godzin do linczu, wystarczająco dużo czasu na zrobienie wajchy (Anastazja, czytasz?). Jeżeli wajcha na odglowywanie była inspirowana przez mafię, to Zmarzlik może być niewinny ALBO obaj mieli ciepło, ale to Pijo ma rolę i wtedy też jest jakiś profit. edit: jeżeli wajcha na odglonowywanie nie była inspirowana przez mafię, to wg mnie nie daje to informacji o kolorze Zmarzlika, koniec edita. Prawdopodobna wina zmarzlika wynika z tego, że obecnie dużo łatwiej jest mi przyjąć, że snajper strzelił i poszła kamizelka, niż że snajper nie strzelał, co opisałem tutaj: mafiacorner.boards.net/thread/210/rozgrywka?page=137&scrollTo=31444W tej liście potencjalnych snajperów masz 4 glony, 2 nieobecnych, którzy faktycznie mogli nie mieć możliwości strzelenia i ye xd Zgadza się, ale wg mnie obaj nieobecni i ye, gdyby mieli rolę, weszliby z choćby z telefonu na te 10 minut, żeby rolę ewentualnie wykorzystać. Dlatego też dopuszczam ryzyko, że Zmarzlik jest niewinny, a jeden z czterech glonów nie strzelił, ale uznaję za nieprawdopodobne, że Zmarzlik jest niewinny, a snajper Ebe/Ewangelista/ye nie strzelili. Za jak bardzo prawdopodobne uważasz użycie kamizelki na niewinnym Zmarzliku, żeby uwiarygodnić podejrzenia wobec niego? Volverin czy mafia może dać kamizelkę niewinnemu?
|
|