|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 12, 2023 13:52:40 GMT 1
Okej, jest namawianie Ewangelisty, ale to bardziej w żartobliwy i kąśliwy wobec niego (metagra) sposób. Nie namawiałem miasta jako ogółu ani na masówkę, ani na herolincz, ani na cokolwiek. Nie ma też żadnego postu z dowodami (chodziło mi o wpis na blogu w stylu ataku na Magnusena). To są jakieś uwagi na temat bieżącej gry. Oddałem głos na Ojca Pijo, bo wydawał mi się najlepszym kandydatem do głosowania wczoraj, zanim poszedłem, a - jak pisałem - chciałem podjąć najlepszą możliwą decyzję, żeby mieć czyste sumienie.
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 12, 2023 13:54:25 GMT 1
Można zatem przyjąć roboczo, że jeżeli Rojt jest niewinny, to Ye, który obsrał zbroję przed próbą zlinczowania go, jest w mafii.
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 12, 2023 13:54:46 GMT 1
Och, bardzo możliwe, wyjątkowo chujowo mi się gra w tej edycji, nie mam vibe'u nic a nic.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 12, 2023 13:55:38 GMT 1
|
|
|
Post by Sam Losco on Mar 12, 2023 13:57:05 GMT 1
Ojojoj. Parabole, niestety ale moim zdaniem skręcasz miasto w złym kierunku. Absolutnie nie możemy ślepo zakładać, że w mafii wydarzyło się X a parzysty snajper zrobił Y. Nie mamy pewności, a budowanie strategii na absolutnych niepewnościach, które dla mnie jako mafiozy byłyby nielogiczne, to absolutny błąd.
Jesteś pewien, że miastowy snajper walił w Zmarzlika? Nie. Jesteś pewien, że Oceniacza zatłukli sprawdzając go szpiegiem? Nie.
No kuźwa, albo naprawdę jestem ułomny albo wyjechany fizycznie, ale to jest dla mnie totalny bullshit i budowanie sztywnych teorii pod równanie z dwiema niewiadomymi.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 12, 2023 13:58:00 GMT 1
capibaria mafia
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 13:58:29 GMT 1
zakładam więc ze stuprocentową pewnością, że jest winny, wiadomo, przesłanek jest więcej jutro nie ma naszego snajpera jutro jest snajper mafii kolejność strzałów: Lincz -> Modlitwa księdza -> Morderstwo mafii -> Miastowy snajper -> Mafijny snajper -> Starszy szpiegtrzeba założyć, że nasz snajper dzisiaj bił w zmarzlika, nie wierzę w inną ewentualność - nie jest to snajper riquelmowy, ale wydaje mi się, że przy zachowaniu zmarzlika byłoby to rozwiązanie optymalne mamy więc mafijną kamizelkę dla zmarzlika, snajper przez to nie zabija mafia morduje naszego snajpera o którym ma informację od szpiega oczywistym jest początkowy twist miasta w stronę pijo i gadka o przyspieszonym linczu co zyskuje wtedy mafia? jeśli linczujemy jutro pijo, a zmarzlik jest snajperem, to mafia ma dodatkowy strzał Przeczytałem Twoją teorię jeszcze raz i jeszce raz. Generalnie zrozumiałem co masz na myśli, ale dla mnie byłoby to zagranie absolutnie niekorzystne dla mafii. Chyba, że chcesz mi to jakoś łopatologicznie wyjaśnić, bo może jestem za głupi. Jakie długodystansowe korzyści dla mafii miałoby przynieśc takie zagranie? nie no, ciężko mi dodać coś więcej niż wczoraj wieczorem, różnica w naszym myśleniu myślę polega na tym, że Ty skupiasz się - po chuj Pijo miałby się wychylać? (co jednak się wydarzyło) a ja myślę - po co ta kamizelka Zmarzlikowi? (co jest hipotezą) dla bezpieczeństwa naszego myślenia i żeby nie ocipieć trzeba przyjąć, że a) snajper jest ogarnięty, b) Zmarzlik jest w mafii długoterminowo nie robi to mafii przysługi, ale krótkoterminowo? zakładając, że i tak byśmy w tego Zmarzlika walili w najbliższym czasie (ale nie dzisiaj)? mają plus jeden strzał snajpera, to mimo wszystko dużo w skali rozgrywki aha. może kluczowa kwestia - dla mnie mafia mogła rozkminić taki plan dopiero w okolicach wczorajszego linczu, wcześniejsze wysypanie się Pijo nie było powiązane z tym, że na Zmarzliku prawdopodobnie wylądowała kamizelka jako jakiś długoterminowy masterplan - po prostu zaadaptowali się do sytuacji żeby zyskać w kiepskim dla siebie momencie dodatkowy strzał dzisiaj i teraz wracamy do ważenia ryzyka - czy coś tracimy linczując dziś Zmarzlika zamiast Pijo? najprawdopodobniej nie czy coś tracimy linczując Pijo zamiast Zmarzlika? być może jednego miastowego w strzale nie rozdzieram więc o to szat, ale pod kątem obiektywnej optymalizacji torów rozgrywki dla miasta - korzystniejszy jest dziś Zmarzlik ja idę, będę czytał, ale raczej bez większej aktywności, słuchajcie Jacy bo jest w porządku
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 12, 2023 13:58:31 GMT 1
i jeszcze OMGUS na dzień dobry to samo co windmill to samo co mucha a teraz dochodzi capibara do kolekcji
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 12, 2023 13:58:39 GMT 1
Mafia na teraz (prócz zagubionego) anastazja, ye, jrr, pijo i... jasiu?
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 12, 2023 13:59:04 GMT 1
No ale mamy te statystyczną mafię w składzie, biorac pod uwage stosunki 20% - 25%, to nie moglo sie nie trafic
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 13:59:58 GMT 1
Okej, jest namawianie Ewangelisty, ale to bardziej w żartobliwy i kąśliwy wobec niego (metagra) sposób. Nie namawiałem miasta jako ogółu ani na masówkę, ani na herolincz, ani na cokolwiek. Nie ma też żadnego postu z dowodami (chodziło mi o wpis na blogu w stylu ataku na Magnusena). To są jakieś uwagi na temat bieżącej gry. Oddałem głos na Ojca Pijo, bo wydawał mi się najlepszym kandydatem do głosowania wczoraj, zanim poszedłem, a - jak pisałem - chciałem podjąć najlepszą możliwą decyzję, żeby mieć czyste sumienie. No być może, dla mnie suma twoich dotychczasowych zachowań jak: - dyskretna wajcha skutkująca niezlinczowaniem mafiozy JRR d1 - dziwna relacja z bardzo prawdopodobnym mafiozą Zmarzlikiem d0-1 - napisanie serii postów atakujących mafiozę Pijo w sytuacji, w której nic to nie zmieniało w kontekście rozgrywki (bo miał na sobie już pięć głosów, kolejne w zawieszeniu - pisałem o tym wtedy i zacytowałem w poprzednim poście) - pasywny vibe w porównaniu do poprzednich występów dają wynik "spokojnie może być w mafii".
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 12, 2023 14:00:11 GMT 1
statystycznie to większa szansa na to, że będziesz glonić jest wtedy kiedy wchodzić na forum i widzisz, że nie masz roli
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 14:00:36 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 12, 2023 14:00:36 GMT 1
Mafia na teraz (prócz zagubionego) anastazja, ye, jrr, pijo i... jasiu? Stawiam na któregoś z glonów zamiast jasia. Plus tutaj mamy samych podejrzanych z gry. Zagubiony natomiast podejrzany z gry wcale być nie musi.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 12, 2023 14:00:38 GMT 1
Mafia na teraz (prócz zagubionego) anastazja, ye, jrr, pijo i... jasiu? Czy umialbys wskazac jakiekolwiek moje zachowania ktore wskazuja na mafijnosc, wzgledme moich turbo-miastowych rozegran w poprzednich edycjach?
|
|
|
Post by ye on Mar 12, 2023 14:01:25 GMT 1
a jakie miałem podstawy żeby nie bać się głosu Twojego i Akrobaty? Teraz jest 75% niewinnych, wtedy było potencjalnei 50 ale czego tu się bać? który mafiozo robiłby nagonkę na Rojta w chwili, gdy wiedział, że go nie ma? No raczej żaden. ale może Ty wiesz, że ROJT JEST NIEWINNY i nie chciałeś się pchać do tego wagonika, bo zaraz by wyszło, że Akrobata poleciał w mordzie, Stankiewicz niewinny z racji winy Pijo i Ye byłby pierwszy na świeczniku w kolejnym głosowaniu. Tak było kolego mafijny? piszesz te kocopoły przy stuprocentowym założeniu, że Rojt jest winny, a wcześniejsze przy stuprocentowym założeniu, że Akrobata jest niewniny jeżeli Rojt niewinny to który mafiozo robiłby nagonkę? każdy śmierdzi Ci, że pomimo znalezienia kilku argumentów na wine Ebenezera nie jestem do niej przekonany? zlinczujmy najpierw trójkę Pio/Zmarzlik/Ebenezer którą podałem jako mafie i jak dalej będziesz miał wątpliwości co do mojej niewinności to poszukamy Ci jakiegoś lekarza
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 14:01:28 GMT 1
Ojojoj. Parabole, niestety ale moim zdaniem skręcasz miasto w złym kierunku. Absolutnie nie możemy ślepo zakładać, że w mafii wydarzyło się X a parzysty snajper zrobił Y. Nie mamy pewności, a budowanie strategii na absolutnych niepewnościach, które dla mnie jako mafiozy byłyby nielogiczne, to absolutny błąd. Jesteś pewien, że miastowy snajper walił w Zmarzlika? Nie. Jesteś pewien, że Oceniacza zatłukli sprawdzając go szpiegiem? Nie. No kuźwa, albo naprawdę jestem ułomny albo wyjechany fizycznie, ale to jest dla mnie totalny bullshit i budowanie sztywnych teorii pod równanie z dwiema niewiadomymi. byku, oczywiście że tak się nie powinno w skali całej rozgrywki, ALE czy musimy zlinczować/zastrzelić Pijo? TAKczy musimy zlinczować/zastrzelić Zmarzlika? TAKchyba wszyscy się zgadzają co do obu punktów w takim razie budujesz nie strategię, a taktykę co jest korzystniejsze w perspektywie zaledwie jednego dnia rozgrywki - a żeby to zrobić musisz przyjąć jakieś obiektywne założenia
|
|
|
Post by Sam Losco on Mar 12, 2023 14:01:37 GMT 1
Zabawne jak Pijo łatwo się wsypał pierwszego dnia tym "kłopoty, kłopoty Riquelme" czy jakoś tak i głosem we mnie po głosie we mnie Anastazji. I nadwiedzą z podforum. Ale propsuję za akcję ze snajperem. Mafia rozegrała to najlepiej jak mogła. ciekawe, że całe miasto po linczu stoi w opozycji do Twojej tezy Losco (i to nie jest do niej zarzut, raczej przypomnienie faktu, że gremialnie zostało stwierdzone, że Oceniacz został sprawdzony) i idę się z tym przespać też, bo już kiełbie we łbie Kto stoi w opozycji do mojej tezy? Przecież to oczywiste, że dwa najbliższe lincze to Pijo i Zmarzlik. Jestem gotów zacząć nawet od Bartka, jeśli ma Ci to ulżyć. Niemniej, jesteś tak pewien swojej teorii, że już zaczynasz mnie wkurzać. Jeśli masz rację, to zwrócę Ci szacunek i pochylę głowę. Ale na dzień dzisiejszy Twoje zachowanie jest dla mnie nieoptymalne z perspektywy miasta.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 14:02:19 GMT 1
Mafia na teraz (prócz zagubionego) anastazja, ye, jrr, pijo i... jasiu? Dlaczego ignorujesz Zmarzlika? parabole a czemu ty właściwie nie bierzesz pod uwagę rolowania Pijo?
|
|
|
Post by ye on Mar 12, 2023 14:02:24 GMT 1
a może właśnie wyjebałeś się ze zbyt dużej wiedzy Stankiewicz?
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 12, 2023 14:03:19 GMT 1
Oprę się teraz na czymś, czego Wy nie możecie być pewni (chyba że jesteście geniuszami mafii z miasta lub jesteście w mafii i nie zagubiliście się), ale czego ja jestem pewien - otóż na tym, że jestem niewinny.
Na podstawie tej okoliczności jestem w stanie całkowicie UNIEWINNIĆ BARTKA ZMARZLIKA.
Nie wyobrażam sobie, że mafiozo zachowywałby się w ten sposób w stosunku do niewinnego. Zmarzlik, będąc w kontrze, bronił mnie, posługując się prawdziwymi informacjami. Zero sensu takiego zachowania, gdyby był w mafii.
To najprawdopodobniej nowicjusz, który jest po prostu całkowicie szczery.
|
|