|
Post by Jan Ewangelista on Mar 12, 2023 14:03:55 GMT 1
Post Rojta długi, ale co właściwie z niego wynika? Każdy, kto czyta rozgrywkę, zauważył to wszystko. Daj jakieś wnioski.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 12, 2023 14:04:27 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 12, 2023 14:04:27 GMT 1
Mafia na teraz (prócz zagubionego) anastazja, ye, jrr, pijo i... jasiu? Dlaczego ignorujesz Zmarzlika? parabole a czemu ty właściwie nie bierzesz pod uwagę rolowania Pijo? Parabole nie czai, że wajchowanie linczu z nierolnego Pijo na rolnego Zmarzlika nie ma totalnie żadnego sensu.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 12, 2023 14:05:36 GMT 1
Oprę się teraz na czymś, czego Wy nie możecie być pewni (chyba że jesteście geniuszami mafii z miasta lub jesteście w mafii i nie zagubiliście się), ale czego ja jestem pewien - otóż na tym, że jestem niewinny. Na podstawie tej okoliczności jestem w stanie całkowicie UNIEWINNIĆ BARTKA ZMARZLIKA. Nie wyobrażam sobie, że mafiozo zachowywałby się w ten sposób w stosunku do niewinnego. Zmarzlik, będąc w kontrze, bronił mnie, posługując się prawdziwymi informacjami. Zero sensu takiego zachowania, gdyby był w mafii. To najprawdopodobniej nowicjusz, który jest po prostu całkowicie szczery. Dobra, bo wychodzę na żarcie. Mówię wprost: podejrzewam cię i nawet napisałem, dlaczego. Wiem też, że nie będziesz celem ani na dzisiaj, ani na jutro, masz w chuj czasu żeby jeszcze mnie przekonać. Przemyśl i pogadamy po południu: jakie wg ciebie jest zatem wytłumaczenie, dlaczego wczoraj o 22 mieliśmy tylko jednego trupa.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 12, 2023 14:05:54 GMT 1
Każdy, kto dąży do linczu na Bartku Zmarzliku, działa na szkodę miasta, tym bardziej, że Zmarzlik najprawdopodobniej popełni samobójstwo i oszczędzi nam lincz.
|
|
|
Post by Sam Losco on Mar 12, 2023 14:06:37 GMT 1
Przeczytałem Twoją teorię jeszcze raz i jeszce raz. Generalnie zrozumiałem co masz na myśli, ale dla mnie byłoby to zagranie absolutnie niekorzystne dla mafii. Chyba, że chcesz mi to jakoś łopatologicznie wyjaśnić, bo może jestem za głupi. Jakie długodystansowe korzyści dla mafii miałoby przynieśc takie zagranie? nie no, ciężko mi dodać coś więcej niż wczoraj wieczorem, różnica w naszym myśleniu myślę polega na tym, że Ty skupiasz się - po chuj Pijo miałby się wychylać? (co jednak się wydarzyło) a ja myślę - po co ta kamizelka Zmarzlikowi? (co jest hipotezą) dla bezpieczeństwa naszego myślenia i żeby nie ocipieć trzeba przyjąć, że a) snajper jest ogarnięty, b) Zmarzlik jest w mafii długoterminowo nie robi to mafii przysługi, ale krótkoterminowo? zakładając, że i tak byśmy w tego Zmarzlika walili w najbliższym czasie (ale nie dzisiaj)? mają plus jeden strzał snajpera, to mimo wszystko dużo w skali rozgrywki aha. może kluczowa kwestia - dla mnie mafia mogła rozkminić taki plan dopiero w okolicach wczorajszego linczu, wcześniejsze wysypanie się Pijo nie było powiązane z tym, że na Zmarzliku prawdopodobnie wylądowała kamizelka jako jakiś długoterminowy masterplan - po prostu zaadaptowali się do sytuacji żeby zyskać w kiepskim dla siebie momencie dodatkowy strzał dzisiaj i teraz wracamy do ważenia ryzyka - czy coś tracimy linczując dziś Zmarzlika zamiast Pijo? najprawdopodobniej nie czy coś tracimy linczując Pijo zamiast Zmarzlika? być może jednego miastowego w strzale nie rozdzieram więc o to szat, ale pod kątem obiektywnej optymalizacji torów rozgrywki dla miasta - korzystniejszy jest dziś Zmarzlik ja idę, będę czytał, ale raczej bez większej aktywności, słuchajcie Jacy bo jest w porządku No to teraz już lepiej czaję Twoje rozumowanie. Nie zgadzam się z nim, ale chuj. Wynik działania i tak jest identyczny czyli Zmarzlik-Pijo do piachu na dwa najbliższe lincze.
|
|
|
Post by Sam Losco on Mar 12, 2023 14:07:27 GMT 1
Każdy, kto dąży do linczu na Bartku Zmarzliku, działa na szkodę miasta, tym bardziej, że Zmarzlik najprawdopodobniej popełni samobójstwo i oszczędzi nam lincz. Nigdy nie ufaj facetowi bez koszulki.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 14:07:30 GMT 1
ciekawe, że całe miasto po linczu stoi w opozycji do Twojej tezy Losco (i to nie jest do niej zarzut, raczej przypomnienie faktu, że gremialnie zostało stwierdzone, że Oceniacz został sprawdzony) i idę się z tym przespać też, bo już kiełbie we łbie Kto stoi w opozycji do mojej tezy? Przecież to oczywiste, że dwa najbliższe lincze to Pijo i Zmarzlik. Jestem gotów zacząć nawet od Bartka, jeśli ma Ci to ulżyć. Niemniej, jesteś tak pewien swojej teorii, że już zaczynasz mnie wkurzać. Jeśli masz rację, to zwrócę Ci szacunek i pochylę głowę. Ale na dzień dzisiejszy Twoje zachowanie jest dla mnie nieoptymalne z perspektywy miasta. straszny jest ten poziom dyskusji, bo mam wrażenie, że nawet nie chce Ci się czytać. ogólna reakcja i konsensus po wczorajszym mordzie był taki: SZPIEG SPRAWDZIŁ OCENIACZA. większość przyjęła takie założenie, ja jestem w stanie dać za to chuja. a potem Ty wychodzisz i mówisz 'TEORIA DO DUPY JAK MOŻESZ ZAKŁADAĆ ŻE SZPIEG SPRAWDZIŁ OCENIACZA' no pyniu. a te słowa o wkurzeniu dziwne maks, bo przecież masz wskazane, że to TAKTYKA OPTYMALIZACYJNA, to wymień mi kurwa chociaż trzy argumenty stojące za tym, żeby linczować Pijo przed Zmarzlikiem i ja chętnie o tym podyskutuję, ale jak pół nocy peroruję że optymalniejsze jest jednak Zmarzlik -> Pijo, to Ty mówisz 'nie i chuj'. tym dziwniejsze to jest, że zgadzasz się, że Zmarzlika trzeba zlinczować. totalnie bez złej krwi, proste ćwiczenie - dawaj plusy i minusy według Ciebie kolejności: a) Pijo -> Zmarzlik b) Zmarzlik -> Pijo i tak możemy podyskutować
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 12, 2023 14:07:40 GMT 1
czemu wy kurwa mędrkujecie nad jebana mechanika tej memowej edycji zamiast faktycznie szukać mafiozów czy to tylko wajchowanie mafiowych by zabijac meryoryke edycji?
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 12, 2023 14:07:43 GMT 1
ignoruję Zmarzlika ponieważ dopuszczam - pewnie naiwnie - że rzeczywiście może być niewinnym. tzn wszystko co się działo wokoł - to co zrobił pijo, te interakcje z ebenezerem, to wyjście dzisiaj z calkowita rezygnacja...
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 12, 2023 14:08:10 GMT 1
weźcie sie odczarujcie bo w ogóle to mafii nie przypomina
|
|
|
Post by Sam Losco on Mar 12, 2023 14:08:19 GMT 1
Anastazja zaczyna mnie irytować.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 12, 2023 14:08:43 GMT 1
no i dobrze, to nie konkurs popularnosci
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 14:09:24 GMT 1
Dlaczego ignorujesz Zmarzlika? parabole a czemu ty właściwie nie bierzesz pod uwagę rolowania Pijo? Parabole nie czai, że wajchowanie linczu z nierolnego Pijo na rolnego Zmarzlika nie ma totalnie żadnego sensu. ale przecież moje założenie jest takie, że mafia owszem - wajchowała. ale na glonojada. Zmarzlik po akcji odglonowanie praktycznie nie był zagrożony, nawet im się nie chciało przerzucać głosu Pijo. wszystko masz wypisane. nie musisz się zgadzać i ja to szanuję, ale chociaż przeczytaj.
|
|
|
Post by Sam Losco on Mar 12, 2023 14:11:57 GMT 1
Dlaczego ignorujesz Zmarzlika? parabole a czemu ty właściwie nie bierzesz pod uwagę rolowania Pijo? Parabole nie czai, że wajchowanie linczu z nierolnego Pijo na rolnego Zmarzlika nie ma totalnie żadnego sensu. Nie no. Jeżeli Zmarzlik jest rolnym to przecież będzie mieć to znaczenie.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 14:12:08 GMT 1
i totalnie szczerze - też mam jakieś dziwne przeczucie na niewinność Zmarzlika, abstrahując od wszystkich tych aberracyjnych zachowań i wydarzeń, ale niestety zlinczować go trzeba, CHYBA, ŻE pójdzie samobójstwo
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 12, 2023 14:12:46 GMT 1
ale czego tu się bać? który mafiozo robiłby nagonkę na Rojta w chwili, gdy wiedział, że go nie ma? No raczej żaden. ale może Ty wiesz, że ROJT JEST NIEWINNY i nie chciałeś się pchać do tego wagonika, bo zaraz by wyszło, że Akrobata poleciał w mordzie, Stankiewicz niewinny z racji winy Pijo i Ye byłby pierwszy na świeczniku w kolejnym głosowaniu. Tak było kolego mafijny? piszesz te kocopoły przy stuprocentowym założeniu, że Rojt jest winny, a wcześniejsze przy stuprocentowym założeniu, że Akrobata jest niewniny jeżeli Rojt niewinny to który mafiozo robiłby nagonkę? każdy śmierdzi Ci, że pomimo znalezienia kilku argumentów na wine Ebenezera nie jestem do niej przekonany? zlinczujmy najpierw trójkę Pio/Zmarzlik/Ebenezer którą podałem jako mafie i jak dalej będziesz miał wątpliwości co do mojej niewinności to poszukamy Ci jakiegoś lekarza piszę przy założeniu, że Rojt niewinny, jeśli on niewinny, to Ty miałeś powody by się do wagonika na niego nie podłączać, wiedząc, że pozostali głosujący na niego są niewinni. Dużo łatwiej było się podpiąć pod wagonik z napisem Windmill, bo z głosu na glona nikt Cię nie będzie rozliczał.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 12, 2023 14:14:01 GMT 1
piszesz te kocopoły przy stuprocentowym założeniu, że Rojt jest winny, a wcześniejsze przy stuprocentowym założeniu, że Akrobata jest niewniny jeżeli Rojt niewinny to który mafiozo robiłby nagonkę? każdy śmierdzi Ci, że pomimo znalezienia kilku argumentów na wine Ebenezera nie jestem do niej przekonany? zlinczujmy najpierw trójkę Pio/Zmarzlik/Ebenezer którą podałem jako mafie i jak dalej będziesz miał wątpliwości co do mojej niewinności to poszukamy Ci jakiegoś lekarza piszę przy założeniu, że Rojt niewinny, jeśli on niewinny, to Ty miałeś powody by się do wagonika na niego nie podłączać, wiedząc, że pozostali głosujący na niego są niewinni. Dużo łatwiej było się podpiąć pod wagonik z napisem Windmill, bo z głosu na glona nikt Cię nie będzie rozliczał. to w koncu mnie rozliczacie czy nie za odglonowanie? xD co to za wygodne argumentastwo
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 12, 2023 14:14:47 GMT 1
i totalnie szczerze - też mam jakieś dziwne przeczucie na niewinność Zmarzlika, abstrahując od wszystkich tych aberracyjnych zachowań i wydarzeń, ale niestety zlinczować go trzeba, CHYBA, ŻE pójdzie samobójstwo no to skoro masz dziwne przeczucie co do jego niewinności, to dlaczego tak silnie forsujesz by on kurwa dzisiaj został zlinczowany? zamiast pewnego winnego
|
|
|
Post by Sam Losco on Mar 12, 2023 14:14:54 GMT 1
i totalnie szczerze - też mam jakieś dziwne przeczucie na niewinność Zmarzlika, abstrahując od wszystkich tych aberracyjnych zachowań i wydarzeń, ale niestety zlinczować go trzeba, CHYBA, ŻE pójdzie samobójstwo Nie no jakie kurwa dziwne przeczucie? Omal się nie zesrałeś, że miałem czelność podważyć Twoje założenie i bronisz go jak Godek płodów, a teraz wyskakujesz z jakimś dziwnym przeczuciem?
|
|
|
Post by Sam Losco on Mar 12, 2023 14:16:03 GMT 1
Dobra, sprawdzamy dzisiaj Zmarzlika. Jutro Pijo. Jeśli Zmarzlik niewinny a Pijo snajper, to niestety ale parabole będą do odstrzału.
|
|