|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 13:56:56 GMT 1
Bo jaką masz szansę na trafienie teraz? Miałabym snajpera to bym się nie wychylała, nie dała zlinczować i czekała na więcej danych, żeby w późnych fazach gry strzelać przy mniejszej ilości graczy i większej ilości przesłanek. Masz kilku graczy, którzy od wczoraj napisali jakieś totalne gówno, typu Kapibara, windmill. Dlaczego ich nie wyjebać snajperem i nie zrobić troszkę odsiewu, skoro za tymi kreacjami może siedzieć ktokolwiek?
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 13:57:00 GMT 1
Taco Hemingway, plusy: - zauważa niewinność Jacusia - zaczepia Parabole Taco Hemingway, minusy: - reszta Jaca, mnie dziś pół dnia nie było bo same calle a ty chuja zrobiłeś. Więcej się spodziewałem. Ja za to dostałem dokładnie to, czego się spodziewałem
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 10, 2023 13:57:00 GMT 1
Spokojnie, ja nie mówię, że to była Twoja prośba o kontakt. Ale zgodnie z tym co napisałem, tylko dwie osoby próbowały do tej pory iść w stronę DODANIA, KONTAKTU, WYSŁANIA. Zrobiłbym dokładnie to samo jakbym był Zagubionym. Ok, to ma sens. Ale dalej jakbym miał wybierać, to tu próba Ebenezera była bardziej zuchwała. Anastazja zrobiła to tylko w odpowiedzi na mojego posta, to chciałam zaznaczyć, jeżeli już mamy to rozważać pod kątem potencjalnej mafijności gagatków. No dobrze, generalnie podoba mi się Twoja odpowiedź, bo wątpię, że jakbym był mafiozą to aż tak uparcie bym brnął w uniewinnianie takiego gagatka nie mając jeszcze pewności, że może być Zagubionym. Z drugiej strony łatwiej zrzucić zuchwałość na Ebebenge który jest w tym momencie nielinczowalny w D1, a Ana wcale nie. Dlatego moje pytanie brzmi: rozumiem Twój punkt widzenia, ale jakie okoliczności pozwoliłyby Ci na oddanie głosu na Anastazję maksymalnie do D2?
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 13:57:42 GMT 1
Bo jaką masz szansę na trafienie teraz? Miałabym snajpera to bym się nie wychylała, nie dała zlinczować i czekała na więcej danych, żeby w późnych fazach gry strzelać przy mniejszej ilości graczy i większej ilości przesłanek. Masz kilku graczy, którzy od wczoraj napisali jakieś totalne gówno, typu Kapibara, windmill. Dlaczego ich nie wyjebać snajperem i nie zrobić troszkę odsiewu, skoro za tymi kreacjami może siedzieć ktokolwiek? Bo za tymi kreacjami może siedzieć ktokolwiek. Na przykład drugi snajper XD
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 10, 2023 13:57:46 GMT 1
Jaca, mnie dziś pół dnia nie było bo same calle a ty chuja zrobiłeś. Więcej się spodziewałem. Ja za to dostałem dokładnie to, czego się spodziewałem Jadę do żłoba zaraz więc znowu oddam Ci pole!
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 13:58:33 GMT 1
Masz kilku graczy, którzy od wczoraj napisali jakieś totalne gówno, typu Kapibara, windmill. Dlaczego ich nie wyjebać snajperem i nie zrobić troszkę odsiewu, skoro za tymi kreacjami może siedzieć ktokolwiek? Bo za tymi kreacjami może siedzieć ktokolwiek. No ale nie ma przymusu grania chujni, więc dlaczego dawać taryfę ulgową komuś, kto w najlepszym wypadku nie chce grać?
|
|
|
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 13:59:54 GMT 1
Bo jaką masz szansę na trafienie teraz? Miałabym snajpera to bym się nie wychylała, nie dała zlinczować i czekała na więcej danych, żeby w późnych fazach gry strzelać przy mniejszej ilości graczy i większej ilości przesłanek. Ja bym strzelił w kogoś, kto nie daje przesłanek ku uniewinnieniu się w najbliższej przyszłości. Dla mnie nawet niecelny strzał, ale w kogoś, kto niedługo i tak byłby pewnie do zlinczowania jest strzałem dobrym.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 10, 2023 14:00:03 GMT 1
Bo za tymi kreacjami może siedzieć ktokolwiek. No ale nie ma przymusu grania chujni, więc dlaczego dawać taryfę ulgową komuś, kto w najlepszym wypadku nie chce grać? Taryfa ulgowa to rolny, który nie chce się wydębić na pierwszą linię frontu jeszcze zanim cokolwiek mógłby zrobić. Zawsze będzie ktoś inny, choćby semi-aktywny do linczu, a mafia też takiego zioma by raczej nie odstrzeliwała.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 10, 2023 14:00:18 GMT 1
Bo jaką masz szansę na trafienie teraz? Miałabym snajpera to bym się nie wychylała, nie dała zlinczować i czekała na więcej danych, żeby w późnych fazach gry strzelać przy mniejszej ilości graczy i większej ilości przesłanek. Ja bym strzelił w kogoś, kto nie daje przesłanek ku uniewinnieniu się w najbliższej przyszłości. Dla mnie nawet niecelny strzał, ale w kogoś, kto niedługo i tak byłby pewnie do zlinczowania jest strzałem dobrym. Zagubiony mądrze gada.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 14:01:23 GMT 1
Ok, to ma sens. Ale dalej jakbym miał wybierać, to tu próba Ebenezera była bardziej zuchwała. Anastazja zrobiła to tylko w odpowiedzi na mojego posta, to chciałam zaznaczyć, jeżeli już mamy to rozważać pod kątem potencjalnej mafijności gagatków. No dobrze, generalnie podoba mi się Twoja odpowiedź, bo wątpię, że jakbym był mafiozą to aż tak uparcie bym brnął w uniewinnianie takiego gagatka nie mając jeszcze pewności, że może być Zagubionym. Z drugiej strony łatwiej zrzucić zuchwałość na Ebebenge który jest w tym momencie nielinczowalny w D1, a Ana wcale nie. Dlatego moje pytanie brzmi: rozumiem Twój punkt widzenia, ale jakie okoliczności pozwoliłyby Ci na oddanie głosu na Anastazję maksymalnie do D2? No jeżeli nie zacznie wchodzić w interakcje szerzej i połowa jej postów to dalej będzie nazywanie Jana Ewangelisty tatuśkiem po nocy, to zdecydowanie można ją sprawdzić do jutra. That's my point - po dzisiejszym poranku uważam że ma potencjał i wykazuje jakąś chęć kminienia, ale chciałbym bardziej zdecydowanych zaznaczeń swojej obecności.
|
|
|
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 14:01:34 GMT 1
Bo za tymi kreacjami może siedzieć ktokolwiek. No ale nie ma przymusu grania chujni, więc dlaczego dawać taryfę ulgową komuś, kto w najlepszym wypadku nie chce grać? Popieram posta niesympatycznego mordercy z Częstochowy.
|
|
|
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 14:03:27 GMT 1
Przyznam, że z mojego punktu widzenia taki strzał snajperski (w Anę) byłby idealny, skoro najlepszą miarą snajpera jest odsiewanie szarówki, przemykających i glonów ALBO właśnie w D1 próba wystrzału w stronę potencjalnego Zagubionego. Proszę się ode mnie odpierdolić.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 14:03:51 GMT 1
No to mamy różnice w podejściu, ja do roli snajpera bardziej podchodziłam na zasadzie rozwiązania awaryjnego w trudnych sytuacjach, a nie na takiej zasadzie, że od początku gry robimy po prostu 2 lincze dziennie.
|
|
|
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 14:04:12 GMT 1
Imo różnica między błędnym uniewinnieniem i grupą nielinczowalną jest jedynie semantyczna. Jedno i drugie pomaga uniewinnionemu zacząć budować mocniejszą pozycję w mieście, a to procentuje i do takiej grupy jest wrzucany coraz częściej albo na stale. I jasne, ja nie mówię, żeby nie uniewinniać w ogóle, bo na którymś etapie gry trzeba to zrobić. Ale chyba trochę na to za wcześnie. Zresztą, Nastka to chyba świeżak w naszych edycjach, nie zna podejścia ani poszczególnych graczy, ani ogólnego. Różnica w koncepcji co do podejścia do linczu to dla mnie słaby argument do wyjebania gracza. Wątpię, że to świeżak. Imo stary wiarus. Też mam takie wrażenie, jakieś odwołania do poprzednich edycji o tym świadczą.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 14:04:41 GMT 1
Jaca +1 też ode mnie
Kitranie się jako rolny ma sens w przypadku bycia kurwa nie wiem, detem
Zawsze jest możliwość dorzucić coś od siebie bezpiecznie
A to siedzenie pod miotłą tylko zwraca na nich uwagę właśnie
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 14:05:08 GMT 1
No ale nie ma przymusu grania chujni, więc dlaczego dawać taryfę ulgową komuś, kto w najlepszym wypadku nie chce grać? Taryfa ulgowa to rolny, który nie chce się wydębić na pierwszą linię frontu jeszcze zanim cokolwiek mógłby zrobić. Zawsze będzie ktoś inny, choćby semi-aktywny do linczu, a mafia też takiego zioma by raczej nie odstrzeliwała. Dobra inaczej, bo nie o to mi chodziło. Plusy z jebania po glonach są oczywiste. Minusy też, tj. 1) szansa na rolnego, 2) konieczność przeprowadzenia losowania w którego jebiemy. Na tym etapie gry suma minusów przewyższa sumę plusów i nie warto w ogóle tego jakoś sensowniej rozważać, dlatego przy braku lepszych kandydatów do linczu rozwiązaniem może być: 1) pójście o piętro w górę do kategorii ojców pijo (jeden minus odpada), 2) faktycznie szukanie tego zagubionego, ja sam bym w tak oczywisty sposób tego nie zagrał, bo i po chuj, ale ja bym nie zrobił wielu rzeczy, które już się w tej edycji wydarzyły.
|
|
|
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 14:05:14 GMT 1
No to mamy różnice w podejściu, ja do roli snajpera bardziej podchodziłam na zasadzie rozwiązania awaryjnego w trudnych sytuacjach, a nie na takiej zasadzie, że od początku gry robimy po prostu 2 lincze dziennie. Inne miałbym podejście, gdyby lista graczy miała jakieś 23-24 nicki i 1-2 glony, a inaczej, gdy mamy 30 graczy i 6-7 nicków, o których można powiedzieć jedno wielkie nic.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 14:06:57 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 10, 2023 14:06:57 GMT 1
No to mamy różnice w podejściu, ja do roli snajpera bardziej podchodziłam na zasadzie rozwiązania awaryjnego w trudnych sytuacjach, a nie na takiej zasadzie, że od początku gry robimy po prostu 2 lincze dziennie. Od trudnych sytuacji jest analiza, snajper imo powinien minimalizować ryzyko przeslzgniecia się bo takich graczy ciężko przeforsować jak masz sześć konfliktów w mieście jednocześnie i kilka różnych grupek.
|
|
|
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 14:08:15 GMT 1
Taryfa ulgowa to rolny, który nie chce się wydębić na pierwszą linię frontu jeszcze zanim cokolwiek mógłby zrobić. Zawsze będzie ktoś inny, choćby semi-aktywny do linczu, a mafia też takiego zioma by raczej nie odstrzeliwała. Dobra inaczej, bo nie o to mi chodziło. Plusy z jebania po glonach są oczywiste. Minusy też, tj. 1) szansa na rolnego, 2) konieczność przeprowadzenia losowania w którego jebiemy. Na tym etapie gry suma minusów przewyższa sumę plusów i nie warto w ogóle tego jakoś sensowniej rozważać, dlatego przy braku lepszych kandydatów do linczu rozwiązaniem może być: 1) pójście o piętro w górę do kategorii ojców pijo (jeden minus odpada), 2) faktycznie szukanie tego zagubionego, ja sam bym w tak oczywisty sposób tego nie zagrał, bo i po chuj, ale ja bym nie zrobił wielu rzeczy, które już się w tej edycji wydarzyły. A w ogóle skąd założenie, że zagubiony chce zostać znaleziony? Bo w sytuacji, gdy mafia nie może go zajebać przez przypadek mordem lub snajperem, to ja bym nie chciał zostać znaleziony tak długo jak się da, bo bez wiedzy, kto jest w mafii byłbym w stanie bardziej naturalnie atakować.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 14:08:35 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 10, 2023 14:08:35 GMT 1
Jadę do żłobka, it's Jaca time!
|