Jack
Edycja#31
|
Post by Jack on Apr 27, 2023 22:39:21 GMT 1
Kurka już mi psychika wraca xD Bardzo mi było przykro, ale Czym dalej od mojej śmierci tym mniej jest mi smutno a bardziej jestem zadowolony z frajdy jaką sprawiła mi ta edycja XDD No i fajnie było próbować kreować się na takiego herosa/fajtera co idzie swoją drogą i jest nieugięty. Sorki tylko Tomuś, że cię ubiłem w takich okolicznościach, no psycha siadła, zrobiłem losową rzecz na koniec zamiast się twardo trzymać swojej argumentacji na Volva, którą uważam za relatywnie sensowną nawet jak jest niewinny. Też to zawahanie się na koniec mi nie pasuje do kreacji niestety.
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 27, 2023 22:40:25 GMT 1
Swoją drogą jeśli oni nawet teraz nie ogarną, że Kacper specjalnie włączał tę obecność na forumie to zwątpię xD
|
|
|
Post by Antura on Apr 27, 2023 22:42:40 GMT 1
Kurka już mi psychika wraca xD Bardzo mi było przykro, ale Czym dalej od mojej śmierci tym mniej jest mi smutno a bardziej jestem zadowolony z frajdy jaką sprawiła mi ta edycja XDD No i fajnie było próbować kreować się na takiego herosa/fajtera co idzie swoją drogą i jest nieugięty. Sorki tylko Tomuś, że cię ubiłem w takich okolicznościach, no psycha siadła, zrobiłem losową rzecz na koniec zamiast się twardo trzymać swojej argumentacji na Volva, którą uważam za relatywnie sensowną nawet jak jest niewinny. Też to zawahanie się na koniec mi nie pasuje do kreacji niestety. Każdy bohater musi przejść swoją drogę! Swoją drogą, oni zrobili reboot Jacka (ale idąc dalej chronologicznie) i cała seria się skończyła. I to faktycznym endingiem i wyjaśnieniem wątków. Jeżeli nie oglądałeś to polecam Pshemo, sam zresztą muszę te nowe sezony obejrzeć.
|
|
Jack
Edycja#31
|
Post by Jack on Apr 27, 2023 22:44:56 GMT 1
XD Nie spoiluj mi Samuraja Jacka, właśnie oglądam sobie ten Reboot, nie wiem jak się skończy. Wspaniała bajka to jest, piękna. Casus trochę Alicji w Krainie Czarów. Niby rzecz dla dzieci, ale jako dorosły też się to wspaniale odbiera. Wybrałem sobie na kreację Jacka nie dlatego, że kiedyś obejrzałem to, ale dlatego, że za dzieciaka pamiętam pojedyncze odcinki i jako dorosły mi się przypomniało, że to jest bez porównania najbardziej estetyczna kreskówka z kanałów dla dzieci jaka była.
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 27, 2023 22:49:37 GMT 1
kurde, a nie było tak, że ten samuraj Jack nie został dokończony?
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 27, 2023 22:50:13 GMT 1
aaa, tak, piąty sezon w 2017 roku no właśnie, ja uwielbiałem za dzieciaka (8 lat?), ale nie kumałem czemu się tak nagle urywa
|
|
Jack
Edycja#31
|
Post by Jack on Apr 27, 2023 22:57:23 GMT 1
Patrzenie po naturalności działa tak, że tam gdzie wy widzicie ewidentnie winę Kacperka piszącego typowe mafijne posty tam Volv widzi posty z hall of fame, po których Kacperek jeśli jest w mafii to coraz bardziej imponujący performance zalicza. Ja się właśnie starałem nie patrzeć po naturalności (już jakby zaakceptowałem, że ktokolwiek jest w ostatnim mafiozą pisze bardzo naturalnie), tylko po tej zasadzie autorytetu i oszacowaniu potencjalnej siły ostatniego mafiozy chciałem lecieć. No to też raczej za dobrych rezultatów nie dało.
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 27, 2023 23:08:47 GMT 1
To jest ciekawe, ale myślę, że różnica polega przede wszystkim na punkcie wyjścia i powiązanym z tym biasie. Tam Kacperek od początku był forsowany jako topka niewinnych. Tutaj od razu zacząłem forsować jego temat, jak tylko się dowiedziałem że gra Filemonem, i teraz, dwa dni później, jest już prawie zgodność w rodzinie. Tam ewentualny słabszy post Kacperka był powoływany, ale ze względu na mnogość wątków nikt tego nie grilował. Tutaj mamy pełne skupienie i wręcz roast (bo po fazie analizy i osiągnięciu konsensusu co do mafijności jest zdecydowanie łatwiej złapać wszystko, co nienaturalne). I tak dalej. Mam wrażenie, że kluczowe jest złapanie pierwszego haczyka. Tutaj takim dla mnie był początkowy sposób gry Kacperka w połączeniu z celowością odjebania mnie już w pierwszym mordzie. Oczywiście też bardzo łatwo w ten sposób złowić płotkę zamiast suma i się zwyczajnie pomylić w założeniach - ale im dalej w grze tym bardziej jego mafijność się powiększa, więc w tym przypadku nie jest to aż tak trudne. Nie wykluczam że możemy z tym zostać jak Zabłocki na mydle, a w mafii jest jakiś Kaczor na kiju albo evil Squbi, no ale w coś trzeba wierzyć.
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 27, 2023 23:14:49 GMT 1
Patrzenie po naturalności działa tak, że tam gdzie wy widzicie ewidentnie winę Kacperka piszącego typowe mafijne posty tam Volv widzi posty z hall of fame, po których Kacperek jeśli jest w mafii to coraz bardziej imponujący performance zalicza. Ja się właśnie starałem nie patrzeć po naturalności (już jakby zaakceptowałem, że ktokolwiek jest w ostatnim mafiozą pisze bardzo naturalnie), tylko po tej zasadzie autorytetu i oszacowaniu potencjalnej siły ostatniego mafiozy chciałem lecieć. No to też raczej za dobrych rezultatów nie dało. ale tu trzeba patrzeć szerzej, wiadomo, że jeśli w mafii nie jest Squbi (a nie jest) to w mafii jest ktoś ogarniający (nawet zakładając, że byłby to stosunkowo słabo radzący sobie w takiej sytuacji Volv), trzeba więc spojrzeć kto najwięcej zyskuje na kolejnych linczach/mordach. Kto kolejkuje. Od co najmniej wczoraj widać dokładnie, że wszystko zmierza do końcówki z Jamniczkiem i Eustachym plus grającym na wyjebce Kacprem. Kilku graczy można było uniewinnić dość szybko, oprócz Ciebie to na pewno Squbi za całokształt, Łuczyk to nawet na poziomie kiedy ja odpadałem z rozgrywki i Gary był już nie do ruszenia i to, że nie pada w mordach też powinno mu dać do myślenia. W sumie dla mnie najzabawniejsze byłoby gdyby w mafii był Lowrider bo mnie się te power rankingi i ustawianie Polly w miejscu do zlinczowania (ale nie zajmujmy się nią dopóki ktoś mocniej nie przyciśnie) nie podoba, no ale raczej całą grą się broni. Volv jest czysty jak łza, miał dobry ogląd gry, no i gra takiego typowego niewinnego Volva, tyle, że nie bardzo umie znaleźć mafiozę. Pozostaje jedynie Kacper, który robi takie rzeczy jak specjalne włączanie statusu aktywności, udawanie, że nie wie pomiędzy kim będzie remis, generalna wyjebka na rozgrywkę, chyba, że zacznie mu się dupsko palić, to gwarantuję, że zacznie walić postami jak z Kałasznikowa. Do tego pięknie oczyszcza w mordach się z graczy, którzy mogliby stanowić dla niego zagrożenie.
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 27, 2023 23:16:01 GMT 1
nom
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 27, 2023 23:17:46 GMT 1
Ja dopuszczam jedynie możliwość, że w mafii może być Lowrider jeśli nie Kacper, ale wtedy Kacprowi kij w oko za kolejną edycję na wyjebce, gdzie włączy mu się gen przetrwania na końcu. No ale daję naprawdę nikły promil szans na takie rozwiązanie. Wszystko ładnie się układa pod Kacpra w mafii.
|
|
|
Post by Antura on Apr 27, 2023 23:21:16 GMT 1
Dobra, bo ja sobie tak robie progresje przyznawania MVP na priwie z Redem. (Kto na chwile obecna z mojej MG-perspektywy) Zakladając, że mafia przegra w long-term perspektywie ALE jakbyście mieli oceniać na tu i teraz - to komu byście obecnie dali? Dla mnie po dzisiejszym dniu, gdzie się (prawie) wszyscy jako-tako zblaźnili, to imho top1 to: Wojtas szef ale ponoć ja głupio typuję memvipka, więc slucham!
|
|
Jack
Edycja#31
|
Post by Jack on Apr 27, 2023 23:22:33 GMT 1
Mnie strasznie podpadł Volv zaakceptowaniem linczu na Skalmarze. Tak jakby kurwa no dziwiło mnie, że on tego nie widzi, że 2gi mafiozo jest za mocny na to, byłem coraz mocniej przekonany, że udaje, że nie widzi. Jak was teraz czytam to pod wpływem sugestii faktycznie jakby zaczynam odczuwać, że jest spora celowość w pielęgnowaniu przez Kacperka swojej pozycji, celowość, która mogłaby się pojawić u niewinnego, ale akurat u niego na Ye i na Pinsie jej raczej nie było. Była na Bobku moim zdaniem.
|
|
Jack
Edycja#31
|
Post by Jack on Apr 27, 2023 23:24:57 GMT 1
Też na Wojtasa.
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 27, 2023 23:29:12 GMT 1
Ja tam wierzę w MVP Squbiego, tylko musiałby ktoś go naprowadzić, a nie ma kto.
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 27, 2023 23:31:04 GMT 1
jeśli kacperek jest w mafii i low go ogarnie, to low
wojtas świetna partia, ale poległ w d2 i to jeszcze przed linczem (wiadomo, mechanika), a to prawdopodobnie nie będzie nawet 40% gry - mimo wszystko wzbraniałbym się przed przyznawaniem więcej niż honorable mention jeśli ktoś nie dojeżdża nawet do połowy (chyba, że, przykładowo, sam rozpyka mafię do tego czasu i wszystko wskaże w testamencie/analizie i będzie widać, że to progresja myśli a nie strzelanie, ewentualnie jak ktoś zajebiście wykorzysta rolę)
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 27, 2023 23:32:23 GMT 1
ja bym w ogóle zaczął robić takie małe gale postedycyjne, czasami więcej kategorii, czasami mniej (w takiej edycji to nawet 3 wystarczą, żeby nie skupiać się tylko na tym mvp
|
|
|
Cmentarz
Apr 27, 2023 23:35:29 GMT 1
via mobile
Post by Koń Rafał on Apr 27, 2023 23:35:29 GMT 1
Ja tam wierzę w MVP Squbiego, tylko musiałby ktoś go naprowadzić, a nie ma kto. Nie ma po kim powtórzyć. 😉
|
|
|
Cmentarz
Apr 27, 2023 23:36:23 GMT 1
via mobile
Post by Koń Rafał on Apr 27, 2023 23:36:23 GMT 1
ja bym w ogóle zaczął robić takie małe gale postedycyjne, czasami więcej kategorii, czasami mniej (w takiej edycji to nawet 3 wystarczą, żeby nie skupiać się tylko na tym mvp Ja bym nie robił ich w ogóle, bo ludziom odpierdala. 😜
|
|
|
Post by Tabaluga - zuch i chwat on Apr 27, 2023 23:41:06 GMT 1
Zależy czy ktoś ogarnie Fileta. Jeżeli zrobi to jamniczek, to jamniczkowi bym dał.
|
|