|
Post by Wojtas on Apr 27, 2023 23:46:00 GMT 1
A jak na koniec Łuczyk powie Filet mafia, Kacper powie Jamnik mafia, a Squbi dobrze powtórzy po Łuczyku i zapomni, że po nim jechał całą edycję, to bardziej Łuczyk MVP czy Squbi?
|
|
|
Post by Tabaluga - zuch i chwat on Apr 27, 2023 23:50:06 GMT 1
Dalej Łuczyk imo, Squbi gra bardzo chaotyczną edycję i gorszą niż swoje poprzednie imo, a Łuczyk by zapisał sobie na koncie dwa wepchnięcia mafiozów pod lincz
|
|
|
Post by Tabaluga - zuch i chwat on Apr 27, 2023 23:50:26 GMT 1
W sensie ta Polly to sporo twojej zasługi, ale jednak no xD jako kontrkandydat cisnął o to w chuj
|
|
Jack
Edycja#31
|
Post by Jack on Apr 27, 2023 23:51:28 GMT 1
Ciekawi mnie czym ja bym się zajmował w meczówce z Filetem i Łuczykiem. No ale nie mogłem dożyć do meczówki, już chuj z tym jak typuje, ale za mocne uniewinnienie miałem. A Anturze chyba właśnie o to chodzi, żeby typować miejskiego mvp tylko na podstawie tego co się dotychczas wydarzyło w rozgrywce.
|
|
|
Post by Tabaluga - zuch i chwat on Apr 27, 2023 23:55:20 GMT 1
A, jak tylko na dzisiaj?
To Volv za wytypowanie jako pierwszy zwycięskiej kolejki xd
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 27, 2023 23:55:51 GMT 1
no tak, to mvp d1-d4 wojtas, bezdyskusyjnie, po chwilowej nieobecności na początku mocny wjazd, miastowe wajby, grill z polly
problem w tym, że nijak nie można go rozpatrywać od d3 do d6
ale na teraz to nawet nie wiem czy można kogokolwiek innego wskazać (chociaż tabaluga też solidnie pograł i nie bez przypadku już tutaj jest, Gary natomiast nie zdążył)
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 27, 2023 23:56:28 GMT 1
no ja mam z nim (Łuczykiem) ten problem, że on nie robi nic z pozycją, którą zdobył, a wpierdala się w niepotrzebne scysje ze Squbim.
generalnie po takiej akcji z Polly to powinien szybko w mordzie paść, a padło już ze 3 graczy, gdzie już po dwóch powinna mu się lampka włączyć, że jest szykowany na meczówkę i powinien ogarniać, że to nie przypadek i jeśli trafi na meczówkę to musi zmienić swoje zdanie. Bo trafi do niej celowo. A skoro już teraz powinien to wiedzieć, to powinien rewidować swój sposób myślenia.
To jest w chuj trudne, ale MVP po stronie miasta zostaje się właśnie robiąc taką w chuj trudną robotę.
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 27, 2023 23:58:14 GMT 1
A ja o żadne MVP nie aspiruję, przecież ja tej rozgrywki nawet nie czytam, znaczy czytam coś tam jak akurat jestem, głównie w robocie w tej edycji jestem, więc od razu uznałem, że sobie pogram bez presji i najlepiej jak mnie szybko zamordują xD
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 27, 2023 23:58:17 GMT 1
tak, ja się zgadzam, Łuczyk się okopał, ma celownik na squbim i mocne perspektywy wejścia do meczówki
i właściwie koniec gry
a Wolv jest, mam wrażenie, zbyt miły, żeby w tej edycji coś więcej wyciągnąć
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 28, 2023 0:02:02 GMT 1
Volv za dużo z przedszkolakami przebywa, a tu trzeba męskiej twardej gry. Wziąć chujów za łby, napisać coś na tyle mądrego, by Squbi podchwycił i wygrać miastu tę grę.
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 28, 2023 0:05:19 GMT 1
Ale jeśli mam za coś miasto pochwalić w tej edycji, to zdecydowanie w zasadzie wszyscy grają MEGA miastowo. Nie ma chyba grajka, który by się wybijał mafijnością będąc w mieście. Ci co padali w linczach padali z braku laku moim zdaniem.
edit: no Kuń Rafał grał mafijnie, ale koniec końców to i tak sie przydało by złapać Szarleja, więc bardzo spoko xD
|
|
Jack
Edycja#31
|
Post by Jack on Apr 28, 2023 0:06:45 GMT 1
tak, ja się zgadzam, Łuczyk się okopał, ma celownik na squbim i mocne perspektywy wejścia do meczówki i właściwie koniec gry a Wolv jest, mam wrażenie, zbyt miły, żeby w tej edycji coś więcej wyciągnąć No ja mam wrażenie, że Volv jakieś pierwsze ludzkie emocje (frustrację), zaczął okazywać dopiero, jak już był prawie martwy dzisiaj, kilka minut przed linczem.
|
|
|
Post by Tabaluga - zuch i chwat on Apr 28, 2023 0:08:36 GMT 1
No ogólnie ciężko pewne rzeczy się robi nie będąc uniewinnionym. Ja się zastanawiam, czy kiedykolwiek jeszcze uda mi się dotrwać do meczówki w tak korzystnych warunkach jak Tatem xD Totalnie uniewinniony mogłem se czytać i decydować, zamiast jeszcze odpierać ataki na siebie. W takim układzie jak jamniczek imo jest dużo ciężej, żeby jeszcze bias jakiś tam z oczu zdjąć.
|
|
|
Post by Antura on Apr 28, 2023 0:10:08 GMT 1
Volv za dużo z przedszkolakami przebywa, a tu trzeba męskiej twardej gry. Wziąć chujów za łby, napisać coś na tyle mądrego, by Squbi podchwycił i wygrać miastu tę grę.
Najlepsza sentencja z cmentarza póki co
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 0:38:25 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 28, 2023 0:38:25 GMT 1
a, przecież Tomuś poleciał bo Filoktet z głosem na Volvie, więc może go jutro dalej bić co maksymalizuje szanse na upragniony skład meczówki
|
|
Jack
Edycja#31
|
Post by Jack on Apr 28, 2023 0:53:29 GMT 1
Moim zdaniem jak Jamniczek wyląduje w meczówce z Filoktetem i Eustachym to kurcze powinien znaleźć ostatniego mafiozę. Sam wie o sobie, że jest niewinny, a z autorytetu to wychodzi, że drugim mafiozą nie będzie Eustachy.
Edit: Analogicznie Kaczor ma ciężej, jak wyląduje w meczówce z Filoktetem i Jamniczkiem to będzie miał problem.
Na miejscu Filokteta grałbym pod meczówkę on, Jamniczek, Kaczor.
Założyłem, że cokolwiek się nie dzieje, Krówka pada jutro w linczu.
|
|
Jack
Edycja#31
|
Post by Jack on Apr 28, 2023 0:56:30 GMT 1
Ogólnie rzecz biorąc ze wszystkich pozostałych w grze Jamniczek i Volv mają teoretycznie najłatwiej znaleźć ostatniego mafioze (bo sami wiedzą o sobie, że są niewinni).
Tak naprawdę ja nie do końca rozumiem co Volv robi jeśli jest niewinny. Wie, że jest niewinny, wie też, że One-Punch był niewinny. Wie, że nie dostał twista w postaci mnie w mafii. Powinien się zorientować, że Eustachy nie będzie drugim mafiozą do zestawu z Polly. Skoro jest tak przekonany Jamniczka i Kaczora niewinnych to aż przecież się prosi żeby zaczął Filokteta analizować.
Volv musi jednocześnie walczyć o to, żeby przeżyć jutrzejszy lincz. I kminić kogo z dwójki Kaczorak/Jamniczek bardziej uniewinnia. I powinien zlinczować Filokteta i mniej uniewinnionego z dwójki Kaczorek/Jamniczek.
|
|
|
Post by Tabaluga - zuch i chwat on Apr 28, 2023 1:00:42 GMT 1
Mam wrażenie że z jednej strony kaczor ma największe szanse na ogarnięcie że to Filet, a z drugiej zdaje się bardzo chcieć odrzucić swój bias na jego temat zupełnie niepotrzebnie xD
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 28, 2023 1:03:57 GMT 1
No to, że Tomuś poleciał bo Kacper głosował na Volva to było od razu oczywiste, w każdym innym wypadku opłacałoby się trzymać Tomusia ten dzień dłużej.
Tak samo w miarę logiczne było, że dziś poleci węszący i pewny niewinny Pshemo, który może się tam do czegoś dokopać i konfrontować Kacpra z jakimś niewygodnym postem, a nie Lowrider. Tym bardziej, że w opcji gdzie zostają Łuczyk, Kacper, Volv i Low nie ma aż takiej presji by Lowa wypierdalać. Można go dzień dłużej przytrzymać. I na miejscu Kacpra zrobiłbym w przypadku mordu to samo.
Poza tym odpadnięcie Pshema minimalizuje ryzyko związane z tym, że któryś z dwójki Eustachy/Jamnik padłby przed meczówką (w jutrzejszym linczu), wtedy na spokojnie można ujebać drugiego w mordzie i zostawić meczówkę Low, Kacper, Volv i moim zdaniem znów Kacper miałby spore szanse (na pewno dużo większe niż gdyby w miejsce Lowa był Pshemo)
|
|
Jack
Edycja#31
|
Post by Jack on Apr 28, 2023 1:09:45 GMT 1
Oj, czy ja bym znalazł porozumienie z Volvem w meczówce na 3 osoby? Imo Kacper miałby jednak większe szanse w meczówce Volv, Low, Pshemo niz w Volv, Kaczor, Kacper.
|
|