|
Cmentarz
Apr 28, 2023 2:18:39 GMT 1
via mobile
Post by Tabaluga - zuch i chwat on Apr 28, 2023 2:18:39 GMT 1
Ogólnie to ja już w d1 się przywołałem do Fileta za jego małe zaangażowanie i próby tworzenia sobie autorytetu ponad miastem, który wpada i wypada kiedy chce. W następnej edycji mam to w dupie, jak ktoś się kryje od początku to go za to cisnę do spodu - pewnie i one punch man by za to ode mnie oberwał, ale najważniejsze że mafiozo by był pod presją. A tak odpuściłem bo coś tam i wygląda to jak wygląda. Nie chcesz się zaangażować to lecisz. W mordzie tak czy inaczej ktoś odpadnie a uniewinniać się trzeba.
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 28, 2023 2:19:25 GMT 1
Swoją drogą chcę zrobić Red appreciation tweet, bo dużo wniosków które wyciągam z tej rozgrywki (już huj w to czy ostatecznie będą celne = Kacperek mafia, bo bardziej chodzi o uniwersalność) powstało dzięki wzięciu do serca jego komentarzy z dawnych gier - przede wszystkim Edycji Snajperskiej.
Red, kozak jesteś.
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 28, 2023 2:20:29 GMT 1
Kolejne spostrzeżenie jest takie, że pomiędzy dobrym mafiozem a przeciętnym miastowym jest o wiele mniejsza różnica niż między dobrym miastowym a przeciętnym mafiozem.
Mam wrażenie, że niektórzy analizując graczy pod kątem ich gry w poprzednich rozgrywkach o tej prawdzie zapominają.
Jeśli ktoś jest dobry w mieście ale bardzo przeciętny w mafii to będzie to nad wyraz widoczne. Natomiast jeśli ktoś jest dobrym/bardzo dobrym mafiozem a radzi sobie w miarę przeciętnie w mieście, to wychwycenie niuansów jest dużo trudniejsze.
O wiele łatwiej jest precyzować kolor graczy takich jak Squbi czy Szarlej niż takich jak ja czy Kacper.
Dlatego w przypadku Kacpra argument odwoływania się do Sznudziana, Pinsy itp. nigdy nie powinien być pierwszorzędny.
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 2:21:17 GMT 1
via mobile
Post by Tabaluga - zuch i chwat on Apr 28, 2023 2:21:17 GMT 1
Swoją drogą chcę zrobić Red appreciation tweet, bo dużo wniosków które wyciągam z tej rozgrywki (już huj w to czy ostatecznie będą celne = Kacperek mafia) powstało dzięki wzięciu do serca jego komentarzy z dawnych gier - przede wszystkim Edycji Snajperskiej. Red, kozak jesteś. No ogólnie też to chciałem podkreślić, bo wiadomo że sobie śmieszkujemy czasem ze strzału w parabole i w ogóle, ale nie ma co tego brać do siebie bo jak przychodzi co do czego, to wszyscy w te podsumowania zaglądają xD To tylko for the memes
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 28, 2023 2:31:28 GMT 1
Swoją drogą, bo jak pisałem - już huj w to czy Kacperek faktycznie będzie w mafii, bardziej chodzi o pewną uniwersalność prawd, co do których chyba się zgadzamy.
Jaka jest Wasza alternatywa na mafiozę? Z oczywistych powodów na cmentarzu, szczególnie po złapaniu tropu, już nie ma takiego ognia w poszukiwaniu, ale czy nie wydaje Wam się, że generalnie między tym co piszemy o Kacperku da się znaleźć tez pewien punkt wspólny u Kaczora? Tylko low lepiej wypada w teście erystycznym?
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 28, 2023 2:40:07 GMT 1
Z tymi alternatywami to jest zabawne, bo skoro dużo lepsi gracze nie potrafią wyzbyć się niektórych swoich cech, to nie wiem jak niektórzy (Łuczyk kurwa!!!) próbowali się tego doszukać u Squbiego.
Teoretycznie jedynym, który na poziomie równości gier (choć i to naciągane, bo te w mieście ma moim zdaniem lepsze) mógł by to zrobić to Low. No ale wiadomo, że nie. Volva tak grającego w mafii w życiu bym sobie nie wyobraził. A i Łuczyk daleki jest od swoich mafijnych poczynań.
|
|
Jack
Edycja#31
|
Post by Jack on Apr 28, 2023 2:43:18 GMT 1
Tylko że w grze Volva nie ma moim zdaniem nic aż tak szczególnego żeby w tej mafii nie mógł być. Po prostu mocna edycja mafiozy. Ale ja nie mam pojęcia jak on gra w mafii. Pamiętam go z Oazy tylko. Ja mniej więcej rozumiem jak on rozumie grę jako mieszkaniec, ale nie to, jak powinien grać mafioza.
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 3:00:56 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 28, 2023 3:00:56 GMT 1
Ja w ogóle nie umiem w Volva, raz graliśmy razem i całą noc waliłem w niego jako Walkiewicza.
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 7:01:40 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Apr 28, 2023 7:01:40 GMT 1
Ale się rozpisaliście Nie czytam XD
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 7:20:49 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Apr 28, 2023 7:20:49 GMT 1
Nie No, gra Volva jako mafiozy byłaby całkowicie nieopłacalna, coś jak Wittgenstein w poprzedniej. Poza tym gra miastowo po prostu.
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 9:34:55 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 28, 2023 9:34:55 GMT 1
Egze, Gary, Kshaq, Pshemo
Kogo byście respektywnie grilowali dzień później jakby Was mafia nie zamordowała? Bez biasu, z wiedzą na moment mordu.
Kto byłby punktem wspólnym?
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 9:40:32 GMT 1
via mobile
Post by Koń Rafał on Apr 28, 2023 9:40:32 GMT 1
Ale jeśli mam za coś miasto pochwalić w tej edycji, to zdecydowanie w zasadzie wszyscy grają MEGA miastowo. Nie ma chyba grajka, który by się wybijał mafijnością będąc w mieście. Ci co padali w linczach padali z braku laku moim zdaniem. edit: no Kuń Rafał grał mafijnie, ale koniec końców to i tak sie przydało by złapać Szarleja, więc bardzo spoko xD No ale ja grałem mafijnie 3/4 pierwszego dnia i pół drugiego, chyba już około 18 w dniu drugim mafijny nie byłem?
|
|
|
Post by Tabaluga - zuch i chwat on Apr 28, 2023 10:26:53 GMT 1
Egze, Gary, Kshaq, Pshemo Kogo byście respektywnie grilowali dzień później jakby Was mafia nie zamordowała? Bez biasu, z wiedzą na moment mordu. Kto byłby punktem wspólnym? Nie jamniczka, nie krowę, nie kaczkę na pewno ktoś z dwójki Eustachy/Filet
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 10:26:59 GMT 1
via mobile
Post by Koń Rafał on Apr 28, 2023 10:26:59 GMT 1
Tylko że w grze Volva nie ma moim zdaniem nic aż tak szczególnego żeby w tej mafii nie mógł być. Po prostu mocna edycja mafiozy. Ale ja nie mam pojęcia jak on gra w mafii. Pamiętam go z Oazy tylko. Ja mniej więcej rozumiem jak on rozumie grę jako mieszkaniec, ale nie to, jak powinien grać mafioza. U niego w mafii jest kupsko w gaciach, dlatego nie może być w mafii. Mamy piąty dzień gry, jakby był w mafii, to by się wjebał 6 dni temu. On jest gorszy w mafii ode mnie a ja jak nazwę się przeciętnym, to już będzie komplement. Tak więc Krówki nie nazwałbym 100% miastowym, ale wiedząc, że to Volv bym już uniewinnił.
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 10:33:40 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 28, 2023 10:33:40 GMT 1
Gary by Eustachego nie bił.
To już zaburza pattern.
Volva odpuszczam.
Zostają Łuczyk z lowem.
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 10:34:51 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 28, 2023 10:34:51 GMT 1
Pshemo z kolei jasno mówi Wolv, Łuczyk. Odpuszcza Kaczora.
Gdzie tu pattern kruca.
|
|
|
Post by Koń Rafał on Apr 28, 2023 10:35:05 GMT 1
Egze, Gary, Kshaq, Pshemo Kogo byście respektywnie grilowali dzień później jakby Was mafia nie zamordowała? Bez biasu, z wiedzą na moment mordu. Kto byłby punktem wspólnym? Filokteta, Kaczora i Krówkę chciałem przycisnąć. Chociaż jakbym poznał tożsamość Krówki, to bym pewnie odpuścił.
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 10:37:06 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 28, 2023 10:37:06 GMT 1
Aha, huj. Polly-Łuczyk 6:4 to ciekawy moment rozgrywki.
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 10:40:03 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 28, 2023 10:40:03 GMT 1
Squbi mordujący mnie to jakiś IQ300 manewr. Wolv też nie miał po co to robić.
Kaczor może trochę.
Ale Łuczyk, hmm.
|
|
|
Cmentarz
Apr 28, 2023 10:40:13 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 28, 2023 10:40:13 GMT 1
Łuczyk mafia.
|
|