|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 25, 2023 18:09:39 GMT 1
Nie linczowałbym nikogo "aktywniejszego" dziś. Już wcześniej wspominałem, że gra Huggy'ego mi się nie klei, ale to do obserwacji, nie do linczu, bo taką grę jak Huggy trzeba potem sensownie "pociągnąć". Zdecydowanie łatwiej mafiozie ciągnąć grę kitrającego się niskoaktywa i nie wtopić. Pod kątem tych najmniej aktywnych zostają: - Rurom - Amidamaru - Chajzer Dlaczego Rurom mi się nie podoba, pisałem wcześniej. Rzucił postem w Szekspira i wskoczył do nory, naklepawszy idealne 5 postów. Obawiam się sytuacji, że mafioza całą grę może jechać na takim patencie, rzuci oskarżenie, ma podkładkę, powie, że zajęty/sfrustrowany, a my nie wiemy, co tam się kryje - mamy takiego Kota w worku. Amidamaru - bardzo nie podoba mi się ten post: Temat nadrobiłem, ale to co zostało tutaj naprodukowane nabierze bardziej wyrazistych kształtów z czasem. Ja zawsze mam problem z gadułami więc jak zawsze one będą u mnie na celowniku od samego początku. Nadrobił temat, ale wniosków żadnych. Mówi, że niezależnie od treści gry, celuje w gaduły. Z tym, że podkreśla, że nie każdy aktywny gracz, to dla niego gaduła. Nie wyjaśnia więcej. Dla mnie dziwne zachowanie, bo jak przeczytał temat, to mógł coś machnąć na gorąco, jednak zachował się dość zachowawczo (masło maślane). Zygmunt Chajzer:Do nieaktywnego wczesniej mozna wrocic w kolejnych dniach. Teraz trzeba wywęszyc zadymiarza. Dlaczego od razu zadymiarza. Niektórzy z buta wchodzą, bez kija w dupie, żarciki, dyskusja... Często bywają pożyteczni, nawet jak na końcu sprowadzą na siebie śmierć to zostawiają dużo materiału do analizy Chajzer z tego, co rozumiem, też nadrobił rozgrywkę (wypowiedział się, że "skąd te pochwały dla Sonica", a ja piszę od początku rozgrywki, więc od tamtej pory chyba przeczytał?). Wnioskami się nie podzielił. Porównajcie tę trójkę, proszę, z takim uaktywnieniem się Chorążego Torpedy. Uaktywniwszy się w podobnym czasie, co amidamaru i Chajzer, zdążył wejść w interakcje z karakanem, Wasylem, mną, Russellem i przedstawić jakieś z dupy pomysły. Dlatego chętnie poszedłbym dziś w kogoś z trójki Rurom, Amidamaru, Chajzer. Chyba jednak z lekkim wskazaniem na Ruroma, bo amidamaru to może być case "zbyt mafijne, by było prawdziwe" albo początkujący niewiedzący, że musi jakoś wykazać swoją niewinność, a Chajzer jednak po dwóch propsach dla mnie (od Szekspira i Russella) wyszedł ciutkę przed ten miniszereg i stwierdził, że nie rozumie pozytywnych ocen dla mnie. Ale jednocześnie była to podczepka pod karakana, który pierwszy wyraził taką myśl. Ogólnie wkład tych trzech graczy uważam na ten moment za najmniej pomocny miastu.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2023 18:11:35 GMT 1
via mobile
Post by Don Wasyl on Apr 25, 2023 18:11:35 GMT 1
Ja poki co podejrzewam najbardziej karalucha. Od razu zaczal podgryzac nogawki, jakby chcial pokazac swoje zaangazowanie w odkrycie tozsamosci mafiosow, jednak jak miastowi zaczeli cos weszyc, ten zniknal na dwie strony... Potem atak na mnie ze niby troll. A nic tak na lud nie dziala jak tania propaganda i populizm, dlatego liczyl na zmasowany atak na mnie i odwrocenie od siebie uwagi.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2023 18:14:10 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 25, 2023 18:14:10 GMT 1
Nie linczowałbym nikogo "aktywniejszego" dziś. Już wcześniej wspominałem, że gra Huggy'ego mi się nie klei, ale to do obserwacji, nie do linczu, bo taką grę jak Huggy trzeba potem sensownie "pociągnąć". Zdecydowanie łatwiej mafiozie ciągnąć grę kitrającego się niskoaktywa i nie wtopić. Pod kątem tych najmniej aktywnych zostają: - Rurom - Amidamaru - Chajzer Dlaczego Rurom mi się nie podoba, pisałem wcześniej. Rzucił postem w Szekspira i wskoczył do nory, naklepawszy idealne 5 postów. Obawiam się sytuacji, że mafioza całą grę może jechać na takim patencie, rzuci oskarżenie, ma podkładkę, powie, że zajęty/sfrustrowany, a my nie wiemy, co tam się kryje - mamy takiego Kota w worku. Amidamaru - bardzo nie podoba mi się ten post: Temat nadrobiłem, ale to co zostało tutaj naprodukowane nabierze bardziej wyrazistych kształtów z czasem. Ja zawsze mam problem z gadułami więc jak zawsze one będą u mnie na celowniku od samego początku. Nadrobił temat, ale wniosków żadnych. Mówi, że niezależnie od treści gry, celuje w gaduły. Z tym, że podkreśla, że nie każdy aktywny gracz, to dla niego gaduła. Nie wyjaśnia więcej. Dla mnie dziwne zachowanie, bo jak przeczytał temat, to mógł coś machnąć na gorąco, jednak zachował się dość zachowawczo (masło maślane). Zygmunt Chajzer:Dlaczego od razu zadymiarza. Niektórzy z buta wchodzą, bez kija w dupie, żarciki, dyskusja... Często bywają pożyteczni, nawet jak na końcu sprowadzą na siebie śmierć to zostawiają dużo materiału do analizy Chajzer z tego, co rozumiem, też nadrobił rozgrywkę (wypowiedział się, że "skąd te pochwały dla Sonica", a ja piszę od początku rozgrywki, więc od tamtej pory chyba przeczytał?). Wnioskami się nie podzielił. Porównajcie tę trójkę, proszę, z takim uaktywnieniem się Chorążego Torpedy. Uaktywniwszy się w podobnym czasie, co amidamaru i Chajzer, zdążył wejść w interakcje z karakanem, Wasylem, mną, Russellem i przedstawić jakieś z dupy pomysły. Dlatego chętnie poszedłbym dziś w kogoś z trójki Rurom, Amidamaru, Chajzer. Chyba jednak z lekkim wskazaniem na Ruroma, bo amidamaru to może być case "zbyt mafijne, by było prawdziwe" albo początkujący niewiedzący, że musi jakoś wykazać swoją niewinność, a Chajzer jednak po dwóch propsach dla mnie (od Szekspira i Russella) wyszedł ciutkę przed ten miniszereg i stwierdził, że nie rozumie pozytywnych ocen dla mnie. Ale jednocześnie była to podczepka pod karakana, który pierwszy wyraził taką myśl. Ogólnie wkład tych trzech graczy uważam na ten moment za najmniej pomocny miastu. A co sądzisz o takim karaluchu który aktywność wykazuje niską, ale jak coś sie dzieje to jest na bierząco i wie o co chodzi? Dla mnie to podejrzane
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2023 18:20:56 GMT 1
via mobile
Post by Don Wasyl on Apr 25, 2023 18:20:56 GMT 1
Dodatkowo karaluch zawsze wyskakuje przy odrobinie dymu i probuje rozkazywac innym vo maja robic. Liczy na to ze bedzie jak glos w czyjejs glowie i przejmie w ten sposob kontrole.
Nie walimy w nieaktywnego (bo moze to jego kumpel z mafii)
Wypieprzamy trolla (bo moze weszy za bardzo)
Torpeda sprasowany jak nalesnik , pomozcie mu glosami
Umotywuj swoj glos! (Strach ze mam na niego oko)
Ciagle ten ton rozkazujacy. Za bardzo sie szarogesi jak na miastowego...
|
|
|
Post by karakan on Apr 25, 2023 18:23:06 GMT 1
Ja poki co podejrzewam najbardziej karalucha. Od razu zaczal podgryzac nogawki, jakby chcial pokazac swoje zaangazowanie w odkrycie tozsamosci mafiosow, jednak jak miastowi zaczeli cos weszyc, ten zniknal na dwie strony... Potem atak na mnie ze niby troll. A nic tak na lud nie dziala jak tania propaganda i populizm, dlatego liczyl na zmasowany atak na mnie i odwrocenie od siebie uwagi. Typku, tu masz liste twoich osiagniec w tej edycji: - Oskarzenia w oparciu o moj nick i numer koszykarza, ktore sa po to zebys mial aktywnosc, ale wnosza tyle co spam. - Przypierdolka o moja agresje i apel o pokoj. Nawet w jebanym regulaminie pisze, dlaczego agresja jest dobra. - Proba zdjecia Torpedy ze swiecznika, zeby wrzucic tam "zadymiarza" w D1 (ale ofc zero typow). Potem zrobiles se podkladke pod chujowy glos w D1 i olales moj post pytajacy dlaczego. Na koncu znwowu mnie na sile wrzucasz na czutke. To nadal niekompetencja czy juz mafia?
|
|
|
Post by karakan on Apr 25, 2023 18:26:13 GMT 1
W ogole czemu Ty sie do mnie przypierdalasz, ze sie bronie jak zaczynaja sie dziac rzeczy? Mam dzisiaj luz w pracy, to se moge sprawdzac forum i pisac w miare na bierzaco, zanim ktos na mnie gowno lincz ukreci. Powinienem pro-miastowo olac sprawe jak Torpeda, ktorego przypominac, zdejmowales ze swiecznika?
|
|
|
Post by karakan on Apr 25, 2023 18:31:35 GMT 1
Ciagle ten ton rozkazujacy. Za bardzo sie szarogesi jak na miastowego... Kurwa get good, a nie sie przypierdalasz, ze probuje odwiesc miasto od Twojej chujozy
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2023 18:32:24 GMT 1
via mobile
Post by Don Wasyl on Apr 25, 2023 18:32:24 GMT 1
Gdzie ja zdjalem kogokolwiek ze swiecznika? Analiza koszulki koszykarskiej byla baitem zeby sprawdzic czy ktos sie nie obruszy. Agresja spoko, ale w twoim wykonaniu to juz paranoiczna psychoza w szale. Najbardziej winny bedzie najmocniej krzyczal podczas wieszania, co wlasnie czynisz. No i te posty jeden pod drugim. Widac zylka peka szybko. Mysle ze calkiem dobrze umotywowalem swoje podejrzenia w powyzszych postach. A w nich juz nic nie bylo o nickach i gifach.
|
|
|
Post by karakan on Apr 25, 2023 18:34:08 GMT 1
Jak chcialem przyciskac glona Torpede glosami na godziny przed glosowaniem, to Twoim zdaniem powinnismy w aktywniakow walic, wiec eot xD
|
|
|
Post by karakan on Apr 25, 2023 18:34:57 GMT 1
Najbardziej winny bedzie najmocniej krzyczal podczas wieszania, co wlasnie czynisz. Gowno prawda, zobaczysz za kilka edycji
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2023 18:36:28 GMT 1
via mobile
Post by Don Wasyl on Apr 25, 2023 18:36:28 GMT 1
Znowu wkladasz mi w usta slowa ktorych nie powiedzialem. Aktywniak moze rownie dobrze byc mafioza probujacym wkupic sie w miastowych. Udawac ze docieka prawdy.
Wyjasnij termin glon prosze
|
|
|
Post by karakan on Apr 25, 2023 18:38:31 GMT 1
Grunt jest taki, ze nie walisz w aktywnych w pierwszym glosowaniu chyba, ze masz pewnosc. To sie zalicza do jak to ujales "zadymiarzy". Nie lap sie teraz slowek jak wychodzi, ze poki co glownie szkodzisz.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2023 18:40:11 GMT 1
via mobile
Post by Don Wasyl on Apr 25, 2023 18:40:11 GMT 1
Tylko ty twierdzisz ze szkodze. Nie chcialbym zlinczowac niewinnej osoby, ale jestes malo przekonywujacy poki co.
Zeby nie bylo, rozkminiam jeszcze dwie osoby...
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2023 18:44:27 GMT 1
via mobile
Post by Rurom Tusk on Apr 25, 2023 18:44:27 GMT 1
Mnie się nie podoba Rurom teraz. Strzelił w Szekspira i do nory. U Wasyla to chyba jednak forma miastowego pressingu, która może się wydawać dziwna, bo jest nadal w kreacji. Rurom mógł sobie "obrać" Szekspira, wytłumaczyć się brakiem czasu i fajrant do jutra. 6 godzin, liczę na trójkę przyjaciół, którzy tajemniczo milczą. Oczywiście że zasłonię się brakiem czasu, musiałem wracać do pracy, ale spieszę z wytłumaczeniami skąd ten strzał. Może to kwestia uprzedzeń, bo nie przepadam za takim dziaderskim, pouczającym tonem. A może to po prostu intuicja, bo wydaje mi się że nic bardziej mafijnego do tego momentu nie przeczytałem. Wracam zaraz do domu i nadrabiam kolejne strony, więc do całej reszty ustosunkuję się chwilę później.
|
|
|
Post by karakan on Apr 25, 2023 18:47:43 GMT 1
Tylko ty twierdzisz ze szkodze. Nie chcialbym zlinczowac niewinnej osoby, ale jestes malo przekonywujacy poki co. Zeby nie bylo, rozkminiam jeszcze dwie osoby... Byc moze jestem bardziej wokalny, bo akurat mnie sie uczepiles? Wyjasnij termin glon prosze Zeby nam nie ucieklo. Dobra ucieczka w grajacego pierwszy raz xD
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 25, 2023 18:49:27 GMT 1
Śledzę ten meltdown karakana. Odpowiadam jednocześnie Wuggy'emu: Dodatkowo karaluch zawsze wyskakuje przy odrobinie dymu i probuje rozkazywac innym vo maja robic. Liczy na to ze bedzie jak glos w czyjejs glowie i przejmie w ten sposob kontrole. Nie walimy w nieaktywnego (bo moze to jego kumpel z mafii) Wypieprzamy trolla (bo moze weszy za bardzo) Torpeda sprasowany jak nalesnik , pomozcie mu glosami Umotywuj swoj glos! (Strach ze mam na niego oko) Ciagle ten ton rozkazujacy. Za bardzo sie szarogesi jak na miastowego... Dla mnie to argumenty paradoksalnie... za niewinnością karakana. Przypominam świąteczny poradnik. Nie widzę tu gry na "przyjaciela miasta", czy podczepiania się. Widzę takie losowe z dupy pierdy, ale pierdy z własnej inicjatywy. Sam we mnie walnął parę. IMO mafioza się tak nie szarogęsi. Miałem właśnie pisać, że dlatego go nie chciałbym dziś wstawiać jako kandydata do linczu. Ale... Nie podoba mi się ten meltdown karakana. Zwłaszcza fakt, że tak to walił jednolinijkowe posty na luzie, hehe, wyjebka, hehe, wyjebmy kogoś, a jak go wprost Wasyl na świecznik wrzucił to OLABOGA i nagle potrafi napisać post dłuższy, niż na jedną linijkę. Szkoda, że te dłuższe posty nie są obroną swoich zachowań, tylko atakiem w Wasyla, że Wasyl albo chujowy albo mafia. Z tym, że ja nie widzę, żeby Wasyl grał jakoś antymiastowo czy mafiowo. I karakanie, jaki interes miałby Wasyl w zdejmowaniu Torpedy ze świecznika? Sugerujesz parę Wasyl/Torpeda?
|
|
|
Post by Zygmunt Chajzer on Apr 25, 2023 18:57:19 GMT 1
Pod kątem tych najmniej aktywnych zostają: - Rurom - Amidamaru - Chajzer Czasem najbardziej wygadanym jest najlepiej być bliżej godziny zero. Póki co nic poważnego nie można było zaobserwować, poza tym że parę osób próbowało od razu podciągać drobne żarty (głównie kreacyjne) pod ataki na swoją osobę. Natomiast faktycznie można było cały dzień siedzieć i klepać posty, z czego wiadomo, większość to gadka-szmatka, żeby potem w ogień oskarżenia rzucić tych najmniej aktywnych, a wiadomo że tacy się w niemal każdej edycji znajdą Dla mnie podejrzana trochę gra Huggy, od samego rana uczepił się nieaktywnych, sugeruje walenie w nich, potem nawet z nicku wybrał jednego, w sumie nie wiedzieć czemu, podkreślając oczywiście, że to STANDARDOWE takie walenie w nich, tak na wszelki wypadek. karakan, wydaje mi się jego styl gry zbyt odważny, żeby być w mafii... taka gra często potrafi przysporzyć wrogów... choć faktycznie lekko panicznie wyglądają te jego posty, jak zaczęto go brać na celownik, ale mimo wszystko nie brałbym go pod uwagę póki co. Sonic, mocno aktywny, rozbudowana analiza, merytorycznie, choć oczywiście też jestem w jego gronie graczy do odstrzału to jednak docenić trzeba fakt, że oprócz standardowego WALENIA W NIEAKTYWNYCH pojawiło się coś więcej - analiza tych nielicznych wpisów wymienionej trójki. Szekspir, dużo postów kreacyjnych, spokój i wyważenie, jednak jak zaczęła się lekka spina z Huggy to lekko zmienił ton. Nie podoba mi się w ogóle pisanie typu "wyjaśnij pojęcie glon" gracza Don Wasyl. Jest pełno poradników, słowników, takie tanie podciąganie pod totalnie początkującego gracza, no nie wiem... Co do innych - oprócz mnie - nieaktywnych: Amidamaru i Rurom, niby najmniej aktywni, ale coś nie chce mi się wierzyć, by osoba z mafii była aż tak mało aktywna, jest to zbyt podejrzane chyba, zwłaszcza że jak widać popularne jest odstrzeliwanie osób mało aktywnych. No nic, zobaczymy co tam jeszcze zostanie naskrobane do godziny zero.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2023 18:58:46 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 25, 2023 18:58:46 GMT 1
A to nie tak, że Torpeda został zdjęty ze świecznika dość naturalnie bo nie było sensu go tam trzymać?
|
|
|
Post by karakan on Apr 25, 2023 19:01:33 GMT 1
Śledzę ten meltdown karakana. Odpowiadam jednocześnie Wuggy'emu: Dodatkowo karaluch zawsze wyskakuje przy odrobinie dymu i probuje rozkazywac innym vo maja robic. Liczy na to ze bedzie jak glos w czyjejs glowie i przejmie w ten sposob kontrole. Nie walimy w nieaktywnego (bo moze to jego kumpel z mafii) Wypieprzamy trolla (bo moze weszy za bardzo) Torpeda sprasowany jak nalesnik , pomozcie mu glosami Umotywuj swoj glos! (Strach ze mam na niego oko) Ciagle ten ton rozkazujacy. Za bardzo sie szarogesi jak na miastowego... Dla mnie to argumenty paradoksalnie... za niewinnością karakana. Przypominam świąteczny poradnik. Nie widzę tu gry na "przyjaciela miasta", czy podczepiania się. Widzę takie losowe z dupy pierdy, ale pierdy z własnej inicjatywy. Sam we mnie walnął parę. IMO mafioza się tak nie szarogęsi. Miałem właśnie pisać, że dlatego go nie chciałbym dziś wstawiać jako kandydata do linczu. Ale... Nie podoba mi się ten meltdown karakana. Zwłaszcza fakt, że tak to walił jednolinijkowe posty na luzie, hehe, wyjebka, hehe, wyjebmy kogoś, a jak go wprost Wasyl na świecznik wrzucił to OLABOGA i nagle potrafi napisać post dłuższy, niż na jedną linijkę. Szkoda, że te dłuższe posty nie są obroną swoich zachowań, tylko atakiem w Wasyla, że Wasyl albo chujowy albo mafia. Z tym, że ja nie widzę, żeby Wasyl grał jakoś antymiastowo czy mafiowo. I karakanie, jaki interes miałby Wasyl w zdejmowaniu Torpedy ze świecznika? Sugerujesz parę Wasyl/Torpeda? Dodatkowo karaluch zawsze wyskakuje przy odrobinie dymu i probuje rozkazywac innym vo maja robic. Liczy na to ze bedzie jak glos w czyjejs glowie i przejmie w ten sposob kontrole. Nie walimy w nieaktywnego (bo moze to jego kumpel z mafii) Wypieprzamy trolla (bo moze weszy za bardzo) Torpeda sprasowany jak nalesnik , pomozcie mu glosami Umotywuj swoj glos! (Strach ze mam na niego oko) Ciagle ten ton rozkazujacy. Za bardzo sie szarogesi jak na miastowego... Ad 1. Nie wiem o chuj chodzi, chcialem pressowac torpede glosami. Ad 2. To jest pstyczek w nos na ogarniecie. Ad 3. Wypadalo Torpede pressowac dalej jak napisal spierdalaj i olal temat. Nadal byly godziny do glosowania. Ad 4. Glosy sie zwykle motywuje, a nie w ciemno robi podkladke pod chujowe zaglosowanie. Gwoli scislosci, myslalem ze wasyl zaraz zaglosuje, ale on robi podkladki juz na przyszlosc xD Ad 5. "Szaregesie" sie bo mam do czynienia z donwasylem. No ja jednak nadal mysle, ze jednak nie tyle jest w mafii co jest miastowym szkodnikiem. Dla mnie walenie w aktywnych w D1, zdejmowanie torpedy i zwalczanie pressingu sa anty-miastowe. Przed meczowka bym go odstrzelil.
|
|
|
Post by karakan on Apr 25, 2023 19:02:46 GMT 1
A to nie tak, że Torpeda został zdjęty ze świecznika dość naturalnie bo nie było sensu go tam trzymać? No dla mnie wypadalo go wtedy docisnac glosami, a nie proponowac glosy w zadymiarzy. Po to zeby zaczac gadac i rownie szybko mozemy z niego zejsc.
|
|