|
Rozgrywka
Apr 25, 2023 19:06:20 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 25, 2023 19:06:20 GMT 1
Pod kątem tych najmniej aktywnych zostają: - Rurom - Amidamaru - Chajzer Czasem najbardziej wygadanym jest najlepiej być bliżej godziny zero. Póki co nic poważnego nie można było zaobserwować, poza tym że parę osób próbowało od razu podciągać drobne żarty (głównie kreacyjne) pod ataki na swoją osobę. Natomiast faktycznie można było cały dzień siedzieć i klepać posty, z czego wiadomo, większość to gadka-szmatka, żeby potem w ogień oskarżenia rzucić tych najmniej aktywnych, a wiadomo że tacy się w niemal każdej edycji znajdą Dla mnie podejrzana trochę gra Huggy, od samego rana uczepił się nieaktywnych, sugeruje walenie w nich, potem nawet z nicku wybrał jednego, w sumie nie wiedzieć czemu, podkreślając oczywiście, że to STANDARDOWE takie walenie w nich, tak na wszelki wypadek. karakan, wydaje mi się jego styl gry zbyt odważny, żeby być w mafii... taka gra często potrafi przysporzyć wrogów... choć faktycznie lekko panicznie wyglądają te jego posty, jak zaczęto go brać na celownik, ale mimo wszystko nie brałbym go pod uwagę póki co. Sonic, mocno aktywny, rozbudowana analiza, merytorycznie, choć oczywiście też jestem w jego gronie graczy do odstrzału to jednak docenić trzeba fakt, że oprócz standardowego WALENIA W NIEAKTYWNYCH pojawiło się coś więcej - analiza tych nielicznych wpisów wymienionej trójki. Szekspir, dużo postów kreacyjnych, spokój i wyważenie, jednak jak zaczęła się lekka spina z Huggy to lekko zmienił ton. Nie podoba mi się w ogóle pisanie typu "wyjaśnij pojęcie glon" gracza Don Wasyl. Jest pełno poradników, słowników, takie tanie podciąganie pod totalnie początkującego gracza, no nie wiem... Co do innych - oprócz mnie - nieaktywnych: Amidamaru i Rurom, niby najmniej aktywni, ale coś nie chce mi się wierzyć, by osoba z mafii była aż tak mało aktywna, jest to zbyt podejrzane chyba, zwłaszcza że jak widać popularne jest odstrzeliwanie osób mało aktywnych. No nic, zobaczymy co tam jeszcze zostanie naskrobane do godziny zero. Podałem Amidamaru bo był pierwszym nieaktywnym na liście graczy na 1 stronie. Walenie w nieaktywnych ma wiecej sensu niz walenie na oślep bez żadnej podstawki. Zdania nie zmienie, sądzę tak teraz tak jak i sądziłem tak w innych edycjach. Każdy ma swój styl gry, a moim jest dbanie o to, żeby mieć potem nad czym pracować i co analizować
|
|
|
Post by Chorąży Torpeda on Apr 25, 2023 19:08:15 GMT 1
Śledzę ten meltdown karakana. Odpowiadam jednocześnie Wuggy'emu: Dodatkowo karaluch zawsze wyskakuje przy odrobinie dymu i probuje rozkazywac innym vo maja robic. Liczy na to ze bedzie jak glos w czyjejs glowie i przejmie w ten sposob kontrole. Nie walimy w nieaktywnego (bo moze to jego kumpel z mafii) Wypieprzamy trolla (bo moze weszy za bardzo) Torpeda sprasowany jak nalesnik , pomozcie mu glosami Umotywuj swoj glos! (Strach ze mam na niego oko) Ciagle ten ton rozkazujacy. Za bardzo sie szarogesi jak na miastowego... Dla mnie to argumenty paradoksalnie... za niewinnością karakana. Przypominam świąteczny poradnik. Nie widzę tu gry na "przyjaciela miasta", czy podczepiania się. Widzę takie losowe z dupy pierdy, ale pierdy z własnej inicjatywy. Sam we mnie walnął parę. IMO mafioza się tak nie szarogęsi. Miałem właśnie pisać, że dlatego go nie chciałbym dziś wstawiać jako kandydata do linczu. Ale... Nie podoba mi się ten meltdown karakana. Zwłaszcza fakt, że tak to walił jednolinijkowe posty na luzie, hehe, wyjebka, hehe, wyjebmy kogoś, a jak go wprost Wasyl na świecznik wrzucił to OLABOGA i nagle potrafi napisać post dłuższy, niż na jedną linijkę. Szkoda, że te dłuższe posty nie są obroną swoich zachowań, tylko atakiem w Wasyla, że Wasyl albo chujowy albo mafia. Z tym, że ja nie widzę, żeby Wasyl grał jakoś antymiastowo czy mafiowo. I karakanie, jaki interes miałby Wasyl w zdejmowaniu Torpedy ze świecznika? Sugerujesz parę Wasyl/Torpeda? zgadzam się z Tobą wyjątkowo co do tego, że karakan odpada. Wydaje mi sie za agresywny na mafiozę. imho nie wyjebał się nigdzie merytorycznie
|
|
|
Post by Chorąży Torpeda on Apr 25, 2023 19:14:16 GMT 1
Pod kątem tych najmniej aktywnych zostają: - Rurom - Amidamaru - Chajzer Czasem najbardziej wygadanym jest najlepiej być bliżej godziny zero. Póki co nic poważnego nie można było zaobserwować, poza tym że parę osób próbowało od razu podciągać drobne żarty (głównie kreacyjne) pod ataki na swoją osobę. Natomiast faktycznie można było cały dzień siedzieć i klepać posty, z czego wiadomo, większość to gadka-szmatka, żeby potem w ogień oskarżenia rzucić tych najmniej aktywnych, a wiadomo że tacy się w niemal każdej edycji znajdą Dla mnie podejrzana trochę gra Huggy, od samego rana uczepił się nieaktywnych, sugeruje walenie w nich, potem nawet z nicku wybrał jednego, w sumie nie wiedzieć czemu, podkreślając oczywiście, że to STANDARDOWE takie walenie w nich, tak na wszelki wypadek. karakan, wydaje mi się jego styl gry zbyt odważny, żeby być w mafii... taka gra często potrafi przysporzyć wrogów... choć faktycznie lekko panicznie wyglądają te jego posty, jak zaczęto go brać na celownik, ale mimo wszystko nie brałbym go pod uwagę póki co. Sonic, mocno aktywny, rozbudowana analiza, merytorycznie, choć oczywiście też jestem w jego gronie graczy do odstrzału to jednak docenić trzeba fakt, że oprócz standardowego WALENIA W NIEAKTYWNYCH pojawiło się coś więcej - analiza tych nielicznych wpisów wymienionej trójki. Szekspir, dużo postów kreacyjnych, spokój i wyważenie, jednak jak zaczęła się lekka spina z Huggy to lekko zmienił ton. Nie podoba mi się w ogóle pisanie typu "wyjaśnij pojęcie glon" gracza Don Wasyl. Jest pełno poradników, słowników, takie tanie podciąganie pod totalnie początkującego gracza, no nie wiem... Co do innych - oprócz mnie - nieaktywnych: Amidamaru i Rurom, niby najmniej aktywni, ale coś nie chce mi się wierzyć, by osoba z mafii była aż tak mało aktywna, jest to zbyt podejrzane chyba, zwłaszcza że jak widać popularne jest odstrzeliwanie osób mało aktywnych. No nic, zobaczymy co tam jeszcze zostanie naskrobane do godziny zero. Chłopie a ja? może nie najebałem dużo ale zaraz reszta powie, że mnie pomijasz i siedzimy razem w mafii... Ty osobiście wydajesz mi się czysty Co do karakana wypowiedziałem się w poście wyżej, wg mnie ostrożnie oceniając zbyt agresywny na mafię.
Mi bardziej niż wyjaśnianie pojęcia glon w pytaniu wasyla podpada pytanie szekspira z początku, z którego potem tłumaczył się tym kilkustopniowym doświadczeniem
Co do sonica to ta mocna (nad)aktywność podpowiada może przysporzyć miastu wiecej szkody niż pożytku nawet jak on jest zielony, ale po stylu pisania sądzę, że niewinny
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2023 19:23:10 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 25, 2023 19:23:10 GMT 1
Myśle, że Sonic akurat dobrze gra, zależy mu na zrobieniu dużej liczby interakcji, doczepia sie do każdego do kogo może, gdyby był mafią to byłoby to mocno odważne posunięcie. Jest też dobrym celem aby się do niego podczepić przez mafię, więc na to bym uczulał miasto przy swoich późniejszych analizach, jak będziemy bliżej meczówki. Jest jedyną osobą której bym nie wyrzucił przez następne kilka dni, ze względu na content jaki tworzy
|
|
|
Post by Chorąży Torpeda on Apr 25, 2023 19:28:40 GMT 1
Amidamaru powiesz coś więcej? Brakuje Ci 3 postów ty chiński zboczeńcu
|
|
|
Post by Chorąży Torpeda on Apr 25, 2023 19:28:54 GMT 1
Amidamaru powiesz coś więcej? Brakuje Ci 3 postów ty chiński zboczeńcu 2 postów*
|
|
|
Post by Zygmunt Chajzer on Apr 25, 2023 19:37:51 GMT 1
Myśle, że Sonic akurat dobrze gra, zależy mu na zrobieniu dużej liczby interakcji, doczepia sie do każdego do kogo może, gdyby był mafią to byłoby to mocno odważne posunięcie. Niby racja, ale też trzeba pamiętać, że doczepia się tak nie z czapy tylko zawsze cytacik, merytoryka, analiza, tak że koniec końców te jego "doczepianie się" można uznać raczej za niezbyt agresywne, raczej budujące zaufanie i chęć zatrzymania go w grze na jak najdłuższy czas. co do ciebie Torpeda, skoro już wywołujesz do tablicy... przyznam, że walnąłem tamtego posta dość na szybko, bo chciałem coś napisać a musiałem wyjść ale jak już tak chcesz to przejrzę jeszcze raz twoje akcje i reakcje.
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 25, 2023 19:41:59 GMT 1
Zygmunt Chajzer nie wstyd ci za syna?
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 25, 2023 19:48:21 GMT 1
Chłopaki, właśnie wróciłem z odprawy przed dzisiejszym meczem o wszystko w playoffach. Niestety nie wszyscy moi koledzy są zdrowi, więc będę musiał brać gierkę na swoje barki. Jednak nie wątpcie, jutro rano polskie dzieciaki będą - parafrazując klasyczny wers - nucić pod nosem "zawsze choke #KD35". Jeśli chodzi o rozgrywkę, ciężko jest mi spekulować, na pewno na dzień dzisiejszy zielony jest dla mnie Sonic, na którego komitywę w tej rozgrywce liczę. Tak samo nie wierzę w mafijność Karalucha, troszkę się podpalił, ale jego wyjaśnienia są raczej logiczne, przypomina mi on pewnego dostawce paczek z poprzedniej edycji. Don Wasyl, dla mnie ten rom jest podejrzany, wrzuca trzy takie posty: mafiacorner.boards.net/post/41393/threadmafiacorner.boards.net/post/41484/threadmafiacorner.boards.net/post/41604/threadProszę o jakieś konkrety, kto jest zadymiarzem, kogo podejrzewasz prócz karalucha? Sonic the Hedgehog co do mniej aktywnych, może po prostu byli zajęci? nie chciałbym motywować swojej decyzji tym tylko, że ktoś był bardziej lub mniej aktywny, bo sam musiałbym siebie postawić w grupie podejrzanych Chorąży Torpeda co sądzisz o Don Cigano?
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 25, 2023 19:49:37 GMT 1
Przy nadprogramowej głupocie miasta pewnie tak. Dlaczego nadprogramowej głupocie? Przecież nie ma przesłanek wskazujących na twoją miastowość, a jeśli są to mi je pokaż bo ich nie widze Naturalność, spontaniczność, swoboda we wchodzeniu w zaczepki i interakcje.
|
|
|
Post by Zygmunt Chajzer on Apr 25, 2023 19:52:02 GMT 1
Zygmunt Chajzer nie wstyd ci za syna? A no wstyd, głupi jest, ale co zrobisz, stary już jest, klapsa mu nie dam. A Tobie nie wstyd, że pierwsze co piszesz po godzinach nieobecności to pocisk na mojego syna?
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 25, 2023 19:56:09 GMT 1
Zygi, jaka spina z Wuggim? Nie ma żadnej spiny. Napisałem, że mu nie ufam, bo tak rzeczywiście jest. Nie jest to jednak cel na dziś.
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 25, 2023 19:58:16 GMT 1
Amidamaru powiesz coś więcej? Brakuje Ci 3 postów ty chiński zboczeńcu Wróciłem po ciężkim dniu pracy, odpaliłem forum i pierwsze co to już zarzuty za brak aktywności. Niestety życie samuraja nie jest usłane różami. Najpierw obowiązki, a potem przyjemności - tropienie nieudaczników z mafii. Po przeczytaniu kilkunastu stron tematu moje podejrzenia jak zawsze w przypadku gry w mafię wzbudzają aktywne jednostki które podrzucają 100 tropów na raz. Czy to nieudolne czy celowe zachowanie? Do konkretów: obstawiam, że pierwsze co może ustalić dwuosobowa mafia na początkowym etapie gry to aktywność. Przeważnie mafia dzieli się zgodnie z potencjałem na produkowanie postów na tych bardziej aktywnych, kształtujących opinię miasta i tych mniej aktywnych, którzy cichaczem przemykają do kolejnych faz rozgrywek nie rzucając się w oczy. W tej edycji wprawdzie nie ma nas zbyt sporo więc jest i możliwość że do mafii trafiły dwie niedoświadczone osoby które będą przestraszone i przyjmą ostrożną i wycofaną postawę, ale i i w drugą stronę, dwie bardzo aktywne. Wydaje mi się jednak, że największa szansa jest na miks i mafiozę znajdziemy w gronie aktywnych i tych mniej aktywnych, aczkolwiek nie tych bardzo mało aktywnych - przy tej liczbie osób biorącej udział w zabawie byłoby to skrajnie nieodpowiedzialne. Więc już tak podsumowując: na dziś stawiam że w mafii jest osoba aktywna, lecz nie czołówce aktywności i mało aktywna ale nie w czołówce nieaktywności. I wydaje mi się że nic o wiele bardziej merytorycznego na tym etapie gry nie wymyślę.
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 25, 2023 19:59:35 GMT 1
Dziś uderzyłbym chyba w Pułtuska.
Będę potem. Teraz piszę z doskoku, bo oglądam Girona - Real. Niesamowity mecz, niezwykły wieczór Castellanosa. Wysyłam głos, żeby mieć to z głowy. Dziś to i tak strzelnica. Nic osobistego, Pułtusku.
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 25, 2023 20:01:50 GMT 1
Amidamaru powiesz coś więcej? Brakuje Ci 3 postów ty chiński zboczeńcu Wróciłem po ciężkim dniu pracy, odpaliłem forum i pierwsze co to już zarzuty za brak aktywności. Niestety życie samuraja nie jest usłane różami. Najpierw obowiązki, a potem przyjemności - tropienie nieudaczników z mafii. Po przeczytaniu kilkunastu stron tematu moje podejrzenia jak zawsze w przypadku gry w mafię wzbudzają aktywne jednostki które podrzucają 100 tropów na raz. Czy to nieudolne czy celowe zachowanie? Do konkretów: obstawiam, że pierwsze co może ustalić dwuosobowa mafia na początkowym etapie gry to aktywność. Przeważnie mafia dzieli się zgodnie z potencjałem na produkowanie postów na tych bardziej aktywnych, kształtujących opinię miasta i tych mniej aktywnych, którzy cichaczem przemykają do kolejnych faz rozgrywek nie rzucając się w oczy. W tej edycji wprawdzie nie ma nas zbyt sporo więc jest i możliwość że do mafii trafiły dwie niedoświadczone osoby które będą przestraszone i przyjmą ostrożną i wycofaną postawę, ale i i w drugą stronę, dwie bardzo aktywne. Wydaje mi się jednak, że największa szansa jest na miks i mafiozę znajdziemy w gronie aktywnych i tych mniej aktywnych, aczkolwiek nie tych bardzo mało aktywnych - przy tej liczbie osób biorącej udział w zabawie byłoby to skrajnie nieodpowiedzialne. Więc już tak podsumowując: na dziś stawiam że w mafii jest osoba aktywna, lecz nie czołówce aktywności i mało aktywna ale nie w czołówce nieaktywności. I wydaje mi się że nic o wiele bardziej merytorycznego na tym etapie gry nie wymyślę. Jakieś konkretne typy? Ja jednak Szekspira i Huggy bym dzisiaj zostawił, chociaż szczególnie co do tego drugiego mam sporą nieufność. Na obecny moment jestem gotowy pójść za Wasylem, ewentualnie Torpedą. Co z krecikiem?
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 25, 2023 20:04:12 GMT 1
Wasyl i Chorąży Mafii to sensowne tropy.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2023 20:07:00 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 25, 2023 20:07:00 GMT 1
Kolejnymi post Amidamaru, który mi się mocno nie podoba.
Wywołałem do tablicy Ruroma, Amidamaru i Chajzera.
Chajzer rozpisał opinię o chyba każdym graczu. Imo najmniej mafijnie zachował się teraz z tej trójki.
Rurom napisał, że zaraz nadrobi i odpowie na zarzuty. Czasu jednak mało a Ruroma nie ma.
Amidamaru napisał coś, co równie dobrze mógłby napisać przed zapisami. No, mafia będzie w aktywnych, ale nie bardzo aktywnych, jeden będzie aktywny, drugi mniej... ZERO przełożenia na obecną rozgrywkę. Zero odniesień do czyjegokolwiek nicku.
Kolego koszykarzu, ja rozumiem, że mogą nie mieć czasu, jednak chodzi mi o reakcje na nadrobienie rozgrywki. Czytasz te 8 stron i myślisz "no, ten dziwnie brzmi, ten fajnie brzmi". A ta trójka nieaktywnych jakoś z wnioskami nie wychodziła.
|
|
|
Post by krecik on Apr 25, 2023 20:07:52 GMT 1
Ja powiem tak - mam nadzmysłowe przeczucie, że właśnie ten "zielony" (a raczej niebieski) wcale nie jest z miasta, i ktoś z lajkujących go to jego support z mafii. Ale to nie jest nawet "czutka" (którego to słowa nie lubię). Nie jestem przywiązany do tej myśli.
Nie będe bombardować też innych, bo to mało sensu ma. To d1 w końcu i ładne już 12 stron. Mogę tylko zwrócić uwagę, że nieaktywni się pojawili w zasadzie jak od uderzenia w stół, w następnym poście, ale to wcale nei musi o niczym świadczyć samo w sobie.
Teorie nicków wyśmiałem i nie traktuję poważnie. Ktoś powie, że odpowiadający mu cygański post był głupim prowokatorstwem miastowego. I tak mogło być. Ja powiem, że mi śmierdział mafijnie i był zbyt nachalny. I to jest mój jedyny "mafijny" podejrzany, ogólnie i w szczególe.
Najchętniej to bym nie strzelał w nikogo, bo nie nikt mi specjalnie nie smierdzi poza Cyganem, ale wydaje mi się to logiczniejszy strzał niż w pseudoglony.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2023 20:11:02 GMT 1
via mobile
Post by Don Wasyl on Apr 25, 2023 20:11:02 GMT 1
Kazdy kto tak latwo zdjejmuje podejrzenia z karalucha jest na u mnie na liscie. Whglada to jak zgrana ekipa broniaca swoich mafijnych interesow.
Po raz kolejny atak karalucha na mnie zeby mnie odstrzelic, tylko dlatego ze go podejrzewam.
Moze po prostu nie wie ze gra zbyt oczywiscie.
|
|
|
Post by Chorąży Torpeda on Apr 25, 2023 20:11:25 GMT 1
Chłopaki, właśnie wróciłem z odprawy przed dzisiejszym meczem o wszystko w playoffach. Niestety nie wszyscy moi koledzy są zdrowi, więc będę musiał brać gierkę na swoje barki. Jednak nie wątpcie, jutro rano polskie dzieciaki będą - parafrazując klasyczny wers - nucić pod nosem "zawsze choke #KD35". Jeśli chodzi o rozgrywkę, ciężko jest mi spekulować, na pewno na dzień dzisiejszy zielony jest dla mnie Sonic, na którego komitywę w tej rozgrywce liczę. Tak samo nie wierzę w mafijność Karalucha, troszkę się podpalił, ale jego wyjaśnienia są raczej logiczne, przypomina mi on pewnego dostawce paczek z poprzedniej edycji. Don Wasyl, dla mnie ten rom jest podejrzany, wrzuca trzy takie posty: mafiacorner.boards.net/post/41393/threadmafiacorner.boards.net/post/41484/threadmafiacorner.boards.net/post/41604/threadProszę o jakieś konkrety, kto jest zadymiarzem, kogo podejrzewasz prócz karalucha? Sonic the Hedgehog co do mniej aktywnych, może po prostu byli zajęci? nie chciałbym motywować swojej decyzji tym tylko, że ktoś był bardziej lub mniej aktywny, bo sam musiałbym siebie postawić w grupie podejrzanych Chorąży Torpeda co sądzisz o Don Cigano? Ciezko byc przekonanym do jego winy ale wdał się w negatywna interakcje dość szybko i imho bez wiekszego sensu z kretem i karalucha i ciebie. Karaluch potem go trochę zjadł w dyskusji. Imho może być dobrym kandydatem na 1 lincz przez to, że przynajmniej da to jakieś wnioski. Gdybysmy mieli tego farta ze serio jest mafia to mamy praktycznie 3 w miare pewnych zielonych po d1.
|
|