|
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 18:46:27 GMT 1
jest ktoś w stanie sprawdzić stosunek Klakiera do Łasucha przed dzisiejszym dniem?
może ktoś pamięta?
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 18:47:24 GMT 1
Kurwa ty chyba nie czytałeś postów z dzisiaj łachmyto i to z czasu kiedy byłeś w gierce
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 18:47:25 GMT 1
Nie jestem w 100% przekonany do Łasucha, a jak jest zielony to zostajemy z ręką w nocniku A jak się okaże, że w chuja nas robi Klakier, to już podwójna pizda Dlatego linczujmy dziś McCoya.
Nie wiem w co niektórzy grają w tej edycji. Klakier sclaimował rolę, trzeba mu na ten moment zaufać, że claim prawdziwy. Myślę, że raczej tak jest. Ale to nie znaczy, że Klakier jest teraz jakimś liderem miasta. Łasucha EWENTUALNIE można dzisiaj rozważyć, ale uważam, że McCoy z większą szansą na trafienie.
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 18:47:41 GMT 1
Denholm daj znać jak będziesz No jestem
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 18:49:11 GMT 1
no pamiętam tego posta pamiętam wydaje mi się, że wbrew temu co mówi greenpixel po tym jak utrzymuję go przy życiu + wszyscy z was mają mnie za niewinnego najzwyczajniej w świecie nabrał do mnie zaufania i po moim poście, że głosuję w Makchuja zrobił to samo, a linczu w kluczowych godzinach już nie śledził i to jest oczywista odpowiedź, przecież koniec końców nic z tego frontu nie wyszło więc nie mogła być to skoordynowana mafijna zagrywka.
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 18:49:16 GMT 1
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 18:49:19 GMT 1
Pomyliło mi się i mam mszę o 18:30, a nie o 18 jednak. Z tego powodu chyba już teraz powinienem przejść do wyłożenia swoich skromnych planów. Trzymałbym się koncepcji Denholma Reynholma i próbował jeszcze dzisiaj linczować przemykaczy. Wynotowałem rano taką listę: Zostają: Robert Makłowicz greenpixel Łasuch Bolec Pierdolec Gracze, o których grze mogę powiedzieć niewiele, zasadniczo ten sam przypadek, co Douglas Reynholm. Z pewnością to nie jest pozostała czwórka (ale bym się zdziwił, że tak śmiesznie się wylosowało), ale być może tutaj znajduje sie kandydat na dzisiejszy lincz. Bolca Pierdolca na razie nie ruszam, bo moim zdaniem niczym nie różni się w grze od Hariego Poty i Oceniacza Akrobacji (w którego strzeliłbym podobnie jak Guimo), przy czym - zdaje się - ktoś napisał, że grał też w Zapoznawczej i był tam w mafii, tak? Jeśli ktoś tak napisał i to czyta, to niech mi i nam to jeszcze przypomni, bo całkiem ciekawy temat. Greenpixela też chyba zostawiam (choć jak miasto - Murlok, Piston itp. - uzna, że dzisiaj w niego, to nie będę miał nic przeciwko), moim zdaniem on powinien poważnie zastanowić się nad tym w jaki sposób może pomóc miastu w przyszłości, a Młody Gdynianin - jeśli ma dobre intencje - też powinien się nad tym poważnie zastanowić. Tak się składa, że pozostała dwójka - Robert Makłowicz i Łasuch - znajduje się też na mojej drugiej liście - tych, którzy wajchowali na Douglasa. Czy na forum mafii nie padło czasem ze strony Szarleja takie życzenie, by mafia się na nim zazieleniła, bo już mu się nie chce grać? Nie wykluczam tego absolutnie. Jest to najdziwniejsze zdarzenie jak dotąd w tej edycji i dużo wskazuje na to, że nieprzypadkowe. Jeszcze się podzielę jedną refleksją przed wyjściem. Nagle, 3 minuty przed końcem głosowania, trzech zawodników oddaje ni z tego, ni z owego głos na Douglasa Reynholma, wajchując z Marudy na niego. Są to McCoy, Łasuch i Makłowicz. Żaden z nich wcześniej nie sugerował takiego głosu, nawet więcej - część z nich lekko uniewinniała Szarleja. Śmierć Douglasa przypieczętowują spokojne, końcowe głosy na zamknięcie Młodego Gdynianina i Aliego Agcy. Ostatnie słowo. Wierzycie w przypadki? Chcę powiedzieć, że wydaje mi się, iż w tej wymienionej przeze mnie piątce stężenie mafii jest wyższe niż w całej rozgrywce (4/11). Jeśli udałoby się uzyskać czyjś kolor z tej piątki, to byłby to dobry start do dalszych rozważań. Na razie puszczam głos na Roberta Makłowicza. Jego gra - tak jak napisałem - przypomina mi grę Taco Hemingwaya. Mam nadzieję, że nie błądzę jakoś mocno, jeszcze to przemyślę i przeczytam w miarę możliwości tę dwójkę od początku do końca. Weź Ty mi kiedyś wytłumacz, może być na PW na discordzie po edycji, jak to jest, że w zasadzie zawsze przez 2 dni tworzysz jakieś kocopoły wkurwiające i bez sensu, a potem zaczynasz grać naprawdę fajnie? I to jest kolejny post, po którym sobie myślę "no fajnie ten Eneldo zaczął grać, nie we wszystkim się zgadzam, ale niewinny", więc piszę to jako komplement wobec obecnej gry, ale też jakiś przytyk do tych cudów na kiju jak te o matematyce itp. z początkowych dni. Z czym się powyżej nie zgadzam? Z nieuwzględnianiem McCoya, który głos dorzucił bezpiecznie i nie mógł przewidywać, że inni też zmienią. I ja go raczej kojarzę z walenia po swoich, a już na pewno się nie wzbrania jak na przykład Volv. Ten Makłowicz to też dla mnie nie jest raczej mafiozo, ale rozumiem czemu go podejrzewasz, mnie w paru kwestiach się zielenił, ale też mam kilka takich, które nie dają mi spokoju, postaram się do tego wrócić jutro, jeśli przeżyję mord. PS. Weź przestaw swoją opinię na temat Klakiera. Czy za zasadne uważasz takie podejrzenie: tomuś zobaczył, że Sidor gra trochę poważniej niż zwykle, więc uznał, że ma rolę, więc odwalił go w mordzie? Bo ja Sidora widziałem raz grającego poważniej - jak był detem jako Atticus Finch. A przynajmniej tak go kojarzę z tej edycji, wtedy nie grałem, tylko czytałem z cmentarza, więc estyma do tej edycji mniejsza niż do innych.
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 18:50:42 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 18:51:09 GMT 1
via mobile
Post by Kapitan Cieniutki on May 14, 2023 18:51:09 GMT 1
jest ktoś w stanie sprawdzić stosunek Klakiera do Łasucha przed dzisiejszym dniem? może ktoś pamięta? ROBIŁEM TO KURWA
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 18:51:33 GMT 1
via mobile
Post by Kapitan Cieniutki on May 14, 2023 18:51:33 GMT 1
Piston dziękuję
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 18:52:07 GMT 1
Rolni
Co najlepiej, żeby zrobili rolni: 1. Barman - upij kogoś, kto raczej nie jest oc 2. Ksiądz - pomódl się za mnie 3. Klawisz - uwięź kogoś innego, kto Twoim zdaniem może paść w mordzie.
Czy widzicie jakieś luki w tym planie?
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 18:52:53 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 14, 2023 18:52:53 GMT 1
Nie jestem w 100% przekonany do Łasucha, a jak jest zielony to zostajemy z ręką w nocniku A jak się okaże, że w chuja nas robi Klakier, to już podwójna pizda Dlatego linczujmy dziś McCoya.
Nie wiem w co niektórzy grają w tej edycji. Klakier sclaimował rolę, trzeba mu na ten moment zaufać, że claim prawdziwy. Myślę, że raczej tak jest. Ale to nie znaczy, że Klakier jest teraz jakimś liderem miasta. Łasucha EWENTUALNIE można dzisiaj rozważyć, ale uważam, że McCoy z większą szansą na trafienie.
Ja na nim mam
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 18:54:38 GMT 1
Volv uważasz, że jaki moment będzie optymalny żeby Klakier wyszedł z pełnią wiedzy?
Czy skoro możemy przybrać plan ochraniania go rolami nie robi to różnicy czy zrobi to teraz, za godzinę, czy jutro, a jeżeli się potwierdzi to możemy na przykład zlinczować dzisiaj czerwonego Łasucha?
pytanie do wszystkich ogarniających mechaniki
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 18:54:50 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 18:54:50 GMT 1
Nie jestem w 100% przekonany do Łasucha, a jak jest zielony to zostajemy z ręką w nocniku A jak się okaże, że w chuja nas robi Klakier, to już podwójna pizda Dlaczego wolicie iść we mnie i zostać z ręką w nocniku niż zlinczować pixela/mccoya/Bolca wtf co to jest
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 18:56:11 GMT 1
Nie jestem w 100% przekonany do Łasucha, a jak jest zielony to zostajemy z ręką w nocniku A jak się okaże, że w chuja nas robi Klakier, to już podwójna pizda Dlaczego wolicie iść we mnie i zostać z ręką w nocniku niż zlinczować pixela/mccoya/Bolca wtf co to jest bo być może wskazuje Cie rolny, ale nie wiemy
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 18:58:10 GMT 1
Volv uważasz, że jaki moment będzie optymalny żeby Klakier wyszedł z pełnią wiedzy? Czy skoro możemy przybrać plan ochraniania go rolami nie robi to różnicy czy zrobi to teraz, za godzinę, czy jutro, a jeżeli się potwierdzi to możemy na przykład zlinczować dzisiaj czerwonego Łasucha? pytanie do wszystkich ogarniających mechaniki Nie jestem przekonany, ale CHYBA lepiej nie dawać info mafii przed mordem jaki to rolny. A po mordzie to przekminimy jeszcze.
Jak rozumiem chcesz żeby podał konkretną rolę, bo jeśli to fake to będzie jasne dla prawdziwego rolnego, że mafia. Szczerze mówiąc nie brałem udziału w takiej sytuacji i nie powiem na 100% jakie jest optymalne działanie w tej kwestii.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 18:58:32 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 14, 2023 18:58:32 GMT 1
Nie jestem w 100% przekonany do Łasucha, a jak jest zielony to zostajemy z ręką w nocniku A jak się okaże, że w chuja nas robi Klakier, to już podwójna pizda Dlaczego wolicie iść we mnie i zostać z ręką w nocniku niż zlinczować pixela/mccoya/Bolca wtf co to jest Przecież mówię że nie chcę w ciebie raczej, o chuj chodzi
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 18:59:49 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 18:59:49 GMT 1
Nawet to że wierzyłem że Klakier jest zielony się sprawdza. Nie wierzę ze Cieniutki jest zielony. Nie będę tutaj jakiś fikołków robił bo równie dobrze mógłbym zclaimować jakąś rolę, ale oszczędzę wam tej nadziei. Jestem bezrolnym miastowym i będę do końca mówił, że lepiej jest zlinczować moją 3-kę podejrzanych, bo chcę żeby miasto miało szansę. Chociaż i tak myślę że mafia jest już zbyt zakorzeniona i są to jakieś wjebańce
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 19:00:14 GMT 1
Jeśli podam konkretną rolę, to mafioza ze słabszą pozycją może zrobić na godzinę przed linczem counterclaim i spróbować pójść jeden za jeden.
Np. Jeśli się przyznam konkretnie, to teraz ew. mafiozo Łasuch claimuje tę rolę i wpycha rolnego pod lincz.
Moim zdaniem po mordzie wyjdę.
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 19:00:24 GMT 1
Idźmy z koncepcją Denholma dzisiaj, po mordzie trzeba się przegrupować, bo nie byłem na to gotowy Jesteś przekonany, że Denholm jest odpowiednią osobą, od której w tej edycji należy brać koncepcje? Jeden kurwa rozsądny widzi, że się nie słucha chłopa co gra na 20% od początku.
|
|