|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 20:36:04 GMT 1
jak powiesz klawiszu idź w Ali Agce, to mafia weźmie sobie na celownik kogoś innego, moim zdaniem lepiej to trzymać w tajemnicy, jest kilka dobrych celów do ochrony/mordu
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 20:37:21 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 20:37:21 GMT 1
No tak, zróbmy tak jak pisałem i nie sugerujmy w temacie konkretów. Nie dawajmy mafii informacji
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 20:41:07 GMT 1
nie daje nam to też wielkich pozytywów u Łasucha, ale przynajmniej padł bardziej mafijny i słusznie Gdybym sie nie zesrał o glonobicie to pewnie bym padł w linczu, dla mnie worth Ty przede wszystkim uniewinnieniem siebie nam pokazałaeś, że mamy głosować na McCoya nie na ciebie, dużą zasługę miałeś.
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 20:46:34 GMT 1
No tak, zróbmy tak jak pisałem i nie sugerujmy w temacie konkretów. Nie dawajmy mafii informacji Czemu spuściłeś mnie ze smyczy?
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 20:48:32 GMT 1
No tak, zróbmy tak jak pisałem i nie sugerujmy w temacie konkretów. Nie dawajmy mafii informacji Czemu spuściłeś mnie ze smyczy? Szczerze mówiąc, to nie wierzyłem, że przepchniesz kogoś spoza pary Łasuch/McCoy
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 20:50:22 GMT 1
Czemu spuściłeś mnie ze smyczy? Szczerze mówiąc, to nie wierzyłem, że przepchniesz kogoś spoza pary Łasuch/McCoy No i miałeś rację, ja sam w to nie wierzyłem. A na ile mnie teraz uniewinniasz?
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 20:53:54 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 14, 2023 20:53:54 GMT 1
Ps. Denholm raczej niewinny a wrzuciłem go w testament jako potencjalny plottwist - nie bierzcie tego pod uwage
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 20:58:34 GMT 1
Szczerze mówiąc, to nie wierzyłem, że przepchniesz kogoś spoza pary Łasuch/McCoy No i miałeś rację, ja sam w to nie wierzyłem. A na ile mnie teraz uniewinniasz? 60%
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 14, 2023 20:59:03 GMT 1
Choć emocjonalnie byłem przeciwny linczowaniu Lewkonia dzisiaj, tak cieszę się, bo dwie moje zagadki zostały odrobinę rozwiązane. Podzieliłem rozgrywkę na grupy.
Pierwsza: gracze, którzy pozytywnie się do mnie odnoszą: Klakier, McCoy, Denholm, Maruda, Kapitan Cieniutki (1-2 mafie). Druga: Piston Trzecia: Murlok, Podsumowanie Reda, Młody G, Agca (1-2 mafie) Czwarta: Makłowicz, Łasuch, Pixel, Bolec (1-2 mafie).
Ponadto wyodrębniłem piątkę wajchujących na Douglasa, twierdząc, że tam znajdują się co najmniej dwie mafie: McCoy, Łasuch, Makłowicz, Młody G, Agca.
I McCoy pieknie się w tę koncepcję wpisał.
No, jakiś porządek jest.
Moim zdaniem Młody Gdynianin ma trochę miastowych odruchowych, a przede wszystkim, będąc w mafii, nie zepsułby sobie raczej zwycięstwa czymś tak dyskusyjnym, jak obrona greenpixela. Więc w trzeciej grupie najbardziej czerwony jest Ali Agca, bo Murlok i Podsumowanie Reda czerwonością nie grzeszą.
W grupie pierwszej najgorzej wypadają Maruda i Kapitan Cieniutki, choć na tle najbardziej podejrzewanych z innych grup wypadają nieźle. Do braku winy Denholma Reynholma i Klakiera już jestem raczej przekonany.
I wreszcie w ostatniej grupie najbardziej podejrzewam Makłowicza, potem Łasucha i dalej greenpixela oraz Bolca.
A Piston Postrach Wsi jak był oazą niewinności, tak dalej nią jest.
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 20:59:20 GMT 1
Witam, najpierw informacja dla was, jestem barmanem na tym dancingu. W kolejnym poście działania.
Otwieram Q&A:
Na początek chciałbym wszystkich serdecznie przeprosić za moją grę. Ze względu na rolę chciałem zagrać inaczej, żeby się nie uniewinnić w krystaliczny sposób i nie ryzykować mordu, więc nie wszystko co pisałem było z mindsetem szczerego miastowego. Jednocześnie nie chciałem zdradzać się zbyt mocno z prawdziwymi podejrzeniami. Niestety sprawa się rypła, bo tempo rozgrywki okazało się zabójcze, a ja jeszcze zaakceptowałem zaproszenie na wieczór z planszówkami u mojego kumpla, co spowodowało, że nie potrafię nadążyć za rozgrywką kompletnie i gram tylko na bieżąco, w swoim starym stylu jak w pamiętnych dawnych edycjach gdy byłem ledwo aktywny.
Moja gra powinna być lepsza i macie rację, że mi wytykaliście rzeczy. Szczególne przeprosiny dla Kapitana, bo napracował się z analizą na mnie i okazało się, że kompletnie bez sensu. Jeszcze raz, przepraszam.
Ujawnienie dzisiaj trochę za szybko może, ale: 1. Ja naprawdę miałem obawy, że znowu będą jakieś nagłe zmiany przed linczem, a wystawiać rolę nawet na minimalne ryzyko to nie jest dobry pomysł 2. W tej edycji jest dużo rolo-protekcji (to miałem trochę na myśli mówiąc o promiastowym setupie na początku rozgrywki). 3. Uważałem, że miasto potrzebuje koloru Klakiera, żeby pójść dalej w progresji naszej rozgrywki i ta zmiana była istotna.
21:59, wysyłam.
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 20:59:43 GMT 1
No i miałeś rację, ja sam w to nie wierzyłem. A na ile mnie teraz uniewinniasz? 60% To jutro znowu salto na kutasie musze robić
|
|
|
Post by Antura on May 14, 2023 21:00:01 GMT 1
4 mord:
Robert Makłowicz - niewinny
Testament:
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 21:00:38 GMT 1
Upijałem kolejno:
Szelestowski Bolec Łasuch
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 21:01:44 GMT 1
chyba dobry mord dla miasta?
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 21:02:03 GMT 1
via mobile
Post by Kapitan Cieniutki on May 14, 2023 21:02:03 GMT 1
ja nie wiem czy to ogarnę intelektualnie
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 21:02:06 GMT 1
I znowu mi tatusia mordują. Makło padł idealnie wtedy gdy go uniewinniłem i gdy on też już wiedział, że ja niewinny.
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 21:02:14 GMT 1
Dzięki Makłowicz, dobra gierka
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 14, 2023 21:02:23 GMT 1
chyba dobry mord dla miasta? Ja się cieszę, bo mi kandydat na OC odpadł.
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 21:02:25 GMT 1
chyba dobry mord dla miasta? Makło przecież kozak gierke grał, uratował mnie.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 21:02:31 GMT 1
via mobile
Post by Kapitan Cieniutki on May 14, 2023 21:02:31 GMT 1
żeby Łasuch był Sicario to mafia musiałaby na łeb upaść
|
|