|
Rozgrywka
May 14, 2023 21:46:52 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 21:46:52 GMT 1
Brzmi zachęcająco, ale boję się sytuacji w stylu Russel - Huggy - Sonic, gdzie ten kredyt zaufania z mojej strony był po prostu za duży. Możemy się bronić, ale do pewnego stopnia. Jak to ktoś kiedyś powiedział "Ufaj ale kontroluj". I tak jesteś u mnie zielony Ja z tobą chęcią bym współpracował. Przeczucie mi mówi, że będzie jutro ostra jazda po nas, a ja twojej niewinności pewny. Potrzebujemy siebie nawzajem. Wiesz, że jesteś ostatnią osobą która jest na liście moich zaufanych? A to oznacza że na 99% jutro padniesz w mordzie? XD no ale dobra, jak tak to tak, jeśli w ten sposób jest szansa że przeżyje dłużej i zabijemy na to miejsce kolejnego mafiozę to w to mi graj
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 21:47:11 GMT 1
Dla mnie naiwne rozumowanie. Może nie ma sensu robić z tego uniewinnienia do końca świata, ale roboczo spokojnie można założyć, że Bolec niewinny. Ja wierzę, że uniewinnienie Młodego G dla greenpixela jest skuteczne.
Nie wierzę w mafię Mccoy, Bolec, Łasuch, Douglas i jeden bardziej doświadczony.
A w mafię Mccoy, Douglas, 1 z 2 Łasuch/Bolec już uwierzysz?
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 21:48:19 GMT 1
via mobile
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 21:48:19 GMT 1
zaraz, co? czy Ty chcesz nadal iść w greenpixel/Bolec? a w zasadzie dlaczego nie? gdzie ci metoda siły mafii mówi, że oni już muszą być czyści? jakie to ciężary są wskazujące na to, że w mafii jest ktoś w chuj mocny? Ja uważam, że Greenpixel niewinny i dlatego McCoy chciał go forsować od początku.
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 21:48:22 GMT 1
Załóżmy, że Bolec niewinny, barman upił. Poszedł mord w Eldo. No realistyczne, okej. Załóżmy, że Bolec mafia, barman upił. Poszedł mord losowy i padło na Eldo. Nierealistyczne? nie no, możliwe, realistyczne. Ale prawdopodobne? W połączeniu z tym, że dopiero zlinczowaliśmy McCoya z tej samej grupy graczy oraz w kontekście linczu na pracusiu, gdzie działo się mało, mafia nie wajchowała, co sugeruje trzech niewinnych?
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 21:48:35 GMT 1
Dla mnie naiwne rozumowanie. Może nie ma sensu robić z tego uniewinnienia do końca świata, ale roboczo spokojnie można założyć, że Bolec niewinny. Ja wierzę, że uniewinnienie Młodego G dla greenpixela jest skuteczne.
Tylko na jakiej podstawie nie wierzysz? Zakładamy, że Antura losuje. Takie mafie też się zdarzają.
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 21:48:58 GMT 1
Może nie ma sensu robić z tego uniewinnienia do końca świata, ale roboczo spokojnie można założyć, że Bolec niewinny. Ja wierzę, że uniewinnienie Młodego G dla greenpixela jest skuteczne.
A w mafię Mccoy, Douglas, 1 z 2 Łasuch/Bolec już uwierzysz? no tak, mam Łasucha za mafiozę.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 21:50:56 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 21:50:56 GMT 1
A w mafię Mccoy, Douglas, 1 z 2 Łasuch/Bolec już uwierzysz? no tak, mam Łasucha za mafiozę. Na jakiej podstawie?
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 21:51:04 GMT 1
Moim zdaniem są dwie opcje:
1. Barman trafił i Łasuch w mafii. 2. Mafia spodziewała się upicia niewinnego i zamordowała nieoczywisty cel, który raczej nie będzie przemodlony.
3. Oczywiste cele są w mafii i nie mogli ich zabić? Jakie są te oczywiste cele w mafii?
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 21:51:15 GMT 1
Może nie ma sensu robić z tego uniewinnienia do końca świata, ale roboczo spokojnie można założyć, że Bolec niewinny. Ja wierzę, że uniewinnienie Młodego G dla greenpixela jest skuteczne.
Tylko na jakiej podstawie nie wierzysz? Zakładamy, że Antura losuje. Takie mafie też się zdarzają. to znowu kwestia prawdopodobieństwa. Raczej mała szansa na taką mafię, aczkolwiek jeśli będą oddawali kolejnych mafiozów bez walki, to rzeczywiście wezmę pod uwagę Twoją teorię. Na ten moment takiej anomalii, żeby szukać słabej mafii nie widzę.
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 21:52:27 GMT 1
Załóżmy, że Bolec niewinny, barman upił. Poszedł mord w Eldo. No realistyczne, okej. Załóżmy, że Bolec mafia, barman upił. Poszedł mord losowy i padło na Eldo. Nierealistyczne? nie no, możliwe, realistyczne. Ale prawdopodobne? W połączeniu z tym, że dopiero zlinczowaliśmy McCoya z tej samej grupy graczy oraz w kontekście linczu na pracusiu, gdzie działo się mało, mafia nie wajchowała, co sugeruje trzech niewinnych? Ale jak mafia jest słabsza, to mogła też nie wajchować, bo nie umiała. No dla mnie robienie takich założeń jest niebezpieczne, a nie widzę na ten moment "roboczego" (nie wiem jak to mam rozumieć) uniewinnienia Bolca i ładowania po doświadczonych, bo przecież mafia musi być lepsza.
Wracając do linczu wczorajszego, jeśli w mafii nie jest Maruda, to wina McCoya sugeruje, że mafia rzeczywiście nie prowadzi za bardzo proaktywnych działań. Pytanie czy Maruda jest w mafii. Dla mnie RACZEJ nie. Ale nawet jeśli jest, to w takim razie lincz się odbywał między dwoma winnymi, co również sugeruje, że mafia sobie w tej edycji kiepsko radzi.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 21:52:32 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 21:52:32 GMT 1
3. Oczywiste cele są w mafii i nie mogli ich zabić? Jakie są te oczywiste cele w mafii? Zapytaj Klakiera
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 14, 2023 21:52:36 GMT 1
Maruda, wyłóz Klakierowi teorię prawdopodobieństwa.
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 21:53:33 GMT 1
Panowie jak wam jakieś przekonanie pozwoliło skutecznie działać to je podtrzymujcie mi na przykład przekonanie Młodego G, że Pixel niewinny pozwoliło 2x na mafioze zagłosować, to mnie skłania do myśli, że taki Sarmata i Pixel to niewinni.
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 14, 2023 21:53:43 GMT 1
Ja mu rok temu tłumaczyłem w pubie na Nowym Świecie, to mnie z Sidorem zagadali, powołując się na prawdopodobieństwo potoczne. A ja im aprioryczne wykładałem.
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 21:54:08 GMT 1
Jakie są te oczywiste cele w mafii? Zapytaj Klakiera Nie no odpowiedz proszę, to dla mnie ważne
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 21:54:11 GMT 1
nie no, możliwe, realistyczne. Ale prawdopodobne? W połączeniu z tym, że dopiero zlinczowaliśmy McCoya z tej samej grupy graczy oraz w kontekście linczu na pracusiu, gdzie działo się mało, mafia nie wajchowała, co sugeruje trzech niewinnych? Ale jak mafia jest słabsza, to mogła też nie wajchować, bo nie umiała. No dla mnie robienie takich założeń jest niebezpieczne, a nie widzę na ten moment "roboczego" (nie wiem jak to mam rozumieć) uniewinnienia Bolca i ładowania po doświadczonych, bo przecież mafia musi być lepsza.
Wracając do linczu wczorajszego, jeśli w mafii nie jest Maruda, to wina McCoya sugeruje, że mafia rzeczywiście nie prowadzi za bardzo proaktywnych działań. Pytanie czy Maruda jest w mafii. Dla mnie RACZEJ nie. Ale nawet jeśli jest, to w takim razie lincz się odbywał między dwoma winnymi, co również sugeruje, że mafia sobie w tej edycji kiepsko radzi.
No ale masz JAKIEŚ podstawy, żeby uniewinniać Bolca i Greena, co sugeruje, że być może warto odłożyć ten temat.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 21:55:47 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 21:55:47 GMT 1
nie no, możliwe, realistyczne. Ale prawdopodobne? W połączeniu z tym, że dopiero zlinczowaliśmy McCoya z tej samej grupy graczy oraz w kontekście linczu na pracusiu, gdzie działo się mało, mafia nie wajchowała, co sugeruje trzech niewinnych? Ale jak mafia jest słabsza, to mogła też nie wajchować, bo nie umiała. No dla mnie robienie takich założeń jest niebezpieczne, a nie widzę na ten moment "roboczego" (nie wiem jak to mam rozumieć) uniewinnienia Bolca i ładowania po doświadczonych, bo przecież mafia musi być lepsza.
Makłowicz który zaczął wajchę był niewinny. To już unieważnia taktykę słabej mafii wajchującej. Moja wajcha była w tym momencie decydująca. Zabiliśmy mafiozę a Maruda jest czysty win - win
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 21:56:29 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 21:56:29 GMT 1
Nie no odpowiedz proszę, to dla mnie ważne Tak jak mówiłem, czemu taki Cieniutki nadal żyje skoro ma takie perfekcyjne posty?
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 21:56:42 GMT 1
Ale jak mafia jest słabsza, to mogła też nie wajchować, bo nie umiała. No dla mnie robienie takich założeń jest niebezpieczne, a nie widzę na ten moment "roboczego" (nie wiem jak to mam rozumieć) uniewinnienia Bolca i ładowania po doświadczonych, bo przecież mafia musi być lepsza.
No ale masz JAKIEŚ podstawy, żeby uniewinniać Bolca i Greena, co sugeruje, że być może warto odłożyć ten temat. Może. Raczej cała mafia to nie będzie greenpixel, Łasuch, Bolec, choć nie jest to niemożliwe. I trzeba wciąż poszukać ostatniego, ewentualnie dwóch. Po prostu nie uniewinniałbym ich na podstawie mordów i założenia Młodego.
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 21:57:01 GMT 1
Maruda, wyłóz Klakierowi teorię prawdopodobieństwa. Co przez to rozumiesz? Bo dla mnie to matma jest akurat po prostu.
|
|