|
Post by Jakub Szelestowski on May 15, 2023 13:23:42 GMT 1
Widzę, że Montiemu najtaniej wyszło. Moja krew.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 15, 2023 13:26:22 GMT 1
No ale pięć piwek to też nie w kij dmuchał.
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 15, 2023 13:28:32 GMT 1
To ten na Krakowskim Przedmieściu? Polecasz? tytuł jest mylący, bo to większy arkusz, akurat wczorajszy spęd odbył się na Wilczej 35, całkiem spoko na obejrzenie meczyku i piwka dobre, te brooklyny naprawdę fajne
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 13:35:15 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 15, 2023 13:35:15 GMT 1
No co ja mam Ci powiedzieć Cieniutki. Ja bym linczował najpierw PodReda, Ty raczej jesteś jednak przed Alim a Denholma dzisiaj poczytałem i napisalem, co mi się nie podoba.
Wiem jednak, że moje autorskie pomysły w tej edycji raczej są takie sobie, więc wolę słuchać tych, którzy mówią rozsądnie i uważam ich za niewinnych.
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 15, 2023 13:40:45 GMT 1
Drogo. Ja to wolę jednak czeskie puby, w przedziale cenowym 10-15.
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 15, 2023 13:41:53 GMT 1
jak ty siebie zaliczasz do grona wjebańców a mnie wyrzucasz, to ja idę i mówię sayonara Wjebańcy, bo się wjebaliśmy w tego biednego Ericha. dla mnie to fikołek teraz, nie wiem *** światełka w tunelu, kaliber ciężki na endgameAli Agca Murlokclaim, ale do wysypania się jako bold move - kto cisnął Klakiera poza mną mimo jego claimu?Klakierniewinny Denholm glony Bolec pixel dramatyczna gra na ten moment, ale lekko autentyczne poczucie zagubienia Jakub SzelestowskiMafia, a jak nie, to dużo odpowiedzi ŁasuchKontestacja i maksymalny backseat driverPodsumowanie RedaWywracam stół, ale nie gram w grę mafia, tylko grę 'wzmianka o moim nicku' Maruda
Zależnie od koloru Klakiera i ŁasuchaMłody Gdynianin???Geniusz, zieleniak, bez złego ruchu, cudownie dziecko mafii, nikt o nim źle nie mówi, same wspaniałości Piston - całkowicie zielony albo całkowicie czerwony - no właśnie
*** Kolejność zadania domowego: 1. Łasuch - daje odpowiedzi, widzimy kto bronił, kogo bronił, jak wajchował to Klakier który teraz od tego odszedł, to jest człowiek-odpowiedź i to jest również gra miałka do kwadratu /// 2. Wychwycenie zależności Łasucha PRZEDE WSZYSTKIM z Klakierem i Marudą.Role nie są podawane. Czy ruch Klakiera na barmanowanie mógł być wymuszony sytuacją Łasuszą? Tak. Obaj byli pod ścianą, obaj mieli praktycznie pewne zejście z tego padołu łez DO CZASU. McCoy też był. Aż trzech mafiozów zakolejkowanych? Przejebana sytuacja. To bold move do przemyślenia. Klakier mówiąc, że upijał Łasucha zdobywa +1000 do creditsów. Jeśli prawdziwy barman żyje, musi upić w takim wypadku Klakiera. Mafia sprawdza to bijąc w Makłowicza - no sorry, co byście nie mówili pozytywnego o sympatycznym inżynierze, nie był, nawet w drugim szeregu do mordu. Ergo - prawdziwy barman już nie żyje. Zdycha Makłowicz. Klakier ma +2000 do creditsów. Teoretycznie powinien dziś zejść, ale może być jeszcze klawisz i ksiądz. Mafia może nie mordować. Dużo tutaj jest zależności. Ten ruch, z krawędzi przepaści nad którą stali Klakier, Łasuch i McCoy doprowadza do zyskania na czasie, a także możliwości wysypania się rolnych. Klakier już dzisiaj nie forsuje Łasucha. Ogólny konsensus wczoraj po linczu, że Łasuch mafia sto procent nagle się przekształcił i robimy jakąś woltę na Cieniutkiego/Marudę. Dziwne rzeczy. Powyższe traktujcie jak testament. Nie jest to opcja najbardziej dla mnie prawdopodobna, ale dość możliwa. Wywraca to ewentualnie całkowicie pierwotną listę kolorków podaną na górze. 3. Dlaczego Gary nie jest jak Tommy Lee Jones w ściganym?Bo ma za dużo do stracenia. 4. Dlaczego Piston jest najlepszym graczem tej edycji i nie budzi to podejrzeń?Do przeczytania wszystko. Lincz na Łasuchu to mus, a potem mamy chwilę, żeby się zastanowić i pogadać. Forsujecie teorię o debilnej mafii, a potem olewacie fakt, że zamordowany został Makłowicz, a według Tomusia upity był Łasuch. Kto może grać podręcznikowego OC?Gary/Piston Czy Kacperek może być w mafii?Tak, ale on jest do przeczytania od początku do końca. Po ŁASUCHU. Czy w Cieniutkiego, konsekwentnie, od początku rozgrywki ładuje argumentami mafia?Najprawdopodobniej.
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 15, 2023 13:42:19 GMT 1
No co ja mam Ci powiedzieć Cieniutki. Ja bym linczował najpierw PodReda, Ty raczej jesteś jednak przed Alim a Denholma dzisiaj poczytałem i napisalem, co mi się nie podoba. Wiem jednak, że moje autorskie pomysły w tej edycji raczej są takie sobie, więc wolę słuchać tych, którzy mówią rozsądnie i uważam ich za niewinnych. ja Cię tak lubię, a tak mi się cięzko z Tobą gra w tej edycji xd
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 13:42:28 GMT 1
To jest zwykła meta, Gary. Jesteś niesamowicie spokojny i wyważony, a nie wykryłem z Twoich postów wyjaśnienia powodów. Mówisz że nie masz czasu, ale w poprzedniej rozgrywce też tłumaczyłeś że źle wszedłeś (co doskonale rozumiem), ale to jakby obrócić Twoją grę o 180 stopni. I ciekawe, że bronisz go bo jest barmanem. Ja nie chcę go linczować dziś. Ja wskazuję że na metronomie jest dalej rozedrgany jak cholera. Więc on nie potrzebuje obrony, natomiast fakt, że rozmija się z logiką po raz kolejny jest niezaprzeczalny. 1. Postanowiłem w tej edycji być bardziej wyważony i spokojny, nie chciałbym zwyzywać od debili jakiegoś kolegi z zapoznawczej i go zniechęcić od razu do gry. 2. Nie było sytuacji, gdzie faktycznie nerwy by mi puściły, więc nie musiałem się jakoś szczególnie hamować. 3. Jak w bardziej kwiecisty sposób opisałem jak oceniam podejście McCoya, to się zrobiło oburzenie, więc się trochę przyhamowałem, choć dalej nie rozumiem oburzenia, przecież nie Lewkoniowi bym chciał pluć w twarz, tylko postaci McCoy, która grała tak, żeby mnie wkurwić. I w ogóle o ile dezaprobata Eneldo oraz Klakiera wydaje mi się spójna z ich osobowością, to już taki Maruda w dziwny sposób się zachowywał. Gość, który w grze potrafi różne rzeczy odegrać, bo tak sobie założył się oburza, że napisałem, że czyjaś postawa jest taka, że bym mu napluł w twarz? No nie zgrywa mi się to, tak jak nie pasuje mi, że ze 3 razy się dopytywał o to i jakoś dziwnie do tej mojej tożsamości podchodził. Co do Klakiera, to ja go nie chcę linczować w ogóle a nie dziś. I w ogóle jak chcesz mu merytorycznie zwrócić uwagę na luki w rozumowaniu, to super, popieram, sam to będę robił, ale skoro nie masz czasu, to tracenie go na pisanie jakiś takich chamskich odzywek wydaje mi się bez sensu. A co do mnie, to jeśli masz mnie za mafię, to przedstaw argumenty. Tylko inne niż "bo jesteś spokojny" i "bo nie jesteś dominatorem". Jak Gęgul napisał na mnie analizę, to czułem, że oskarża mnie niewinny, więc masz szansę zaplusować. W ogóle to zagrałem jako Podsumowanie Reda, licząc, że mnie wezmą za Ciebie i z litości nie odjebią w pierwszym mordzie.
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 13:47:44 GMT 1
Który to już raz Myślałem że mam brata, ale to był prank Myślałem, że jak D’Artagnan Wszyscy za jednego, że będziemy Armagnac Pić, palić cannabis na wczasach Ale to był scam jak Sakawa
Dałem się nabrać, zachowałem się jak baran Pozmieniał się Landschaft Zamawiałem Gnocchi, ale jest Tagliata Niech błogosławiona będzie moja tratwa
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 13:49:18 GMT 1
Cieniutki, co Ty za kwadratowe jaja wyczyniasz z tym Klakierem? Jeśli jesteś barmanem, to dawaj claima, jeśli nie jesteś i do 18 nie pojawi się inny claim, to ja uznaję, że Klakier jest nietykalnym barmanem.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 15, 2023 13:51:17 GMT 1
Ergo - prawdziwy barman już nie żyje. Zdycha Makłowicz. Klakier ma +2000 do creditsów. Teoretycznie powinien dziś zejść, ale może być jeszcze klawisz i ksiądz. Mafia może nie mordować. Dużo tutaj jest zależności. Ten ruch, z krawędzi przepaści nad którą stali Klakier, Łasuch i McCoy doprowadza do zyskania na czasie, a także możliwości wysypania się rolnych. Barmanem musiałby być ktoś z pary Erich/Eldo, przy czym ten pierwszy pisząc posta na 10 minut przed, napisałby o tym. Zostaje tylko Eldo. Nie wierzę. Mafia musi mordować.
|
|
|
Post by Bolec Pierdolec on May 15, 2023 13:52:05 GMT 1
Lincz na Łasuchu to mus, a potem mamy chwilę, żeby się zastanowić i pogadać. Forsujecie teorię o debilnej mafii, a potem olewacie fakt, że zamordowany został Makłowicz, a według Tomusia upity był Łasuch. Wyboldowales polowe posta, a najwazniejszego nie. Co do pistona to ja go przedwczoraj przeczytalem (moja ulubiona kreacja z reszta) i niesamowicie czysty jest.
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 15, 2023 13:52:23 GMT 1
To jest zwykła meta, Gary. Jesteś niesamowicie spokojny i wyważony, a nie wykryłem z Twoich postów wyjaśnienia powodów. Mówisz że nie masz czasu, ale w poprzedniej rozgrywce też tłumaczyłeś że źle wszedłeś (co doskonale rozumiem), ale to jakby obrócić Twoją grę o 180 stopni. I ciekawe, że bronisz go bo jest barmanem. Ja nie chcę go linczować dziś. Ja wskazuję że na metronomie jest dalej rozedrgany jak cholera. Więc on nie potrzebuje obrony, natomiast fakt, że rozmija się z logiką po raz kolejny jest niezaprzeczalny. 1. Postanowiłem w tej edycji być bardziej wyważony i spokojny, nie chciałbym zwyzywać od debili jakiegoś kolegi z zapoznawczej i go zniechęcić od razu do gry. 2. Nie było sytuacji, gdzie faktycznie nerwy by mi puściły, więc nie musiałem się jakoś szczególnie hamować. 3. Jak w bardziej kwiecisty sposób opisałem jak oceniam podejście McCoya, to się zrobiło oburzenie, więc się trochę przyhamowałem, choć dalej nie rozumiem oburzenia, przecież nie Lewkoniowi bym chciał pluć w twarz, tylko postaci McCoy, która grała tak, żeby mnie wkurwić. I w ogóle o ile dezaprobata Eneldo oraz Klakiera wydaje mi się spójna z ich osobowością, to już taki Maruda w dziwny sposób się zachowywał. Gość, który w grze potrafi różne rzeczy odegrać, bo tak sobie założył się oburza, że napisałem, że czyjaś postawa jest taka, że bym mu napluł w twarz? No nie zgrywa mi się to, tak jak nie pasuje mi, że ze 3 razy się dopytywał o to i jakoś dziwnie do tej mojej tożsamości podchodził. Co do Klakiera, to ja go nie chcę linczować w ogóle a nie dziś. I w ogóle jak chcesz mu merytorycznie zwrócić uwagę na luki w rozumowaniu, to super, popieram, sam to będę robił, ale skoro nie masz czasu, to tracenie go na pisanie jakiś takich chamskich odzywek wydaje mi się bez sensu. A co do mnie, to jeśli masz mnie za mafię, to przedstaw argumenty. Tylko inne niż "bo jesteś spokojny" i "bo nie jesteś dominatorem". Jak Gęgul napisał na mnie analizę, to czułem, że oskarża mnie niewinny, więc masz szansę zaplusować. W ogóle to zagrałem jako Podsumowanie Reda, licząc, że mnie wezmą za Ciebie i z litości nie odjebią w pierwszym mordzie. Ja nie szukam poklasku Gary, więc nie potrzebuję plusować, piszę to co myślę. Nie zrobiłem jeszcze analizy na Ciebie, bo zawsze było coś w pierwszej kolejności, no i pisałem o tym -> mam wrażenie, że w tej edycji się całkowicie rozmijamy, a w każdej do tej pory czułem, że psujesz mi krew. Może jeszcze zdążę to zrobić. Co do Tomusia - jest wspaniałym człowiekiem i darzę go niezmierzoną sympatią, ale rozmawiamy na gruncie gry i kreacji, te odzywki są zwyczajnie wzmocnieniem tego co pisałem wcześniej w analizach, mają na celu spotęgowanie przekazu i zwrócenie uwagi. Bo ja naprawdę uważam - i znowu staję okoniem do tego o co się kłóciłem z Agcą po Mannsteinie (w sensie co forsował Agca). Ta gra nie jest w głowach, tylko na forum, a zjawisko podobne do owczego pędu jest bardzo często spotykane. Dlatego jeśli jestem niewinny, a Tomus robi fikołek żeby mnie przestawić na 1 miejsce, a jednocześnie analizę na jego sposób gry i rozumowania już napisałem, to nie będę znowu tracił czasu na to samo, tylko wyślę wzmocnienie sygnału. To chyba socjotechnika, ale stosuję ją mimowolnie.
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 13:52:35 GMT 1
Wjebańcy, bo się wjebaliśmy w tego biednego Ericha. claim, ale do wysypania się jako bold move - kto cisnął Klakiera poza mną mimo jego claimu?Klakier mafiacorner.boards.net/thread/289/lincz-2-osowanie?page=2&scrollTo=47236Jak dla mnie barman trafił No to mógł być kandydatem do mordu, czy jednak Nie wiem, skąd mam wiedzieć, nie jestem w mafii. Ale moim zdaniem mógł być pocelowany, chociaż oceniam szanse raczej na zasadzie 60/40, może 70/30 że nie był Zatem, moim zdaniem w mafii jest tercet Ali Akcza, Cieniutki i Bolec. Czy ktoś z was ma jakieś interakcje wyłapane, które wykluczają waszym zdaniem tę trójkę razem w mafii? mafiacorner.boards.net/post/47773/thread No nie uwierzę, że mafijny Klakier już wtedy sobie to wszystko buildupował Wjebańcy, bo się wjebaliśmy w tego biednego Ericha. 4. Dlaczego Piston jest najlepszym graczem tej edycji i nie budzi to podejrzeń?Do przeczytania wszystko. Raczej jednym z gorszych, jedyne co mi sie udało to uniewinnić siebie, niczym innym bystrym tu raczej nie zabłysnąłem
|
|
|
Post by Ali Agca on May 15, 2023 13:53:04 GMT 1
Ale generalnie to się wkurwiam, że ludzie naczytali się jakichś pierdół o żabach podsumowań i teorii ściany, a teraz zamiast grać w grę to poświęcają energię, żeby krzyczeć "hej zobacz złamałem ścianę tutaj, jestem niewinny", klakier, kapitan, maruda ilu was jeszcze.
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 15, 2023 13:53:07 GMT 1
Cieniutki, co Ty za kwadratowe jaja wyczyniasz z tym Klakierem? Jeśli jesteś barmanem, to dawaj claima, jeśli nie jesteś i do 18 nie pojawi się inny claim, to ja uznaję, że Klakier jest nietykalnym barmanem. Trzeba to mieć na uwadze imo, ale przecież zaznaczam, że to bold move.
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 15, 2023 13:53:31 GMT 1
Ale generalnie to się wkurwiam, że ludzie naczytali się jakichś pierdół o żabach podsumowań i teorii ściany, a teraz zamiast grać w grę to poświęcają energię, żeby krzyczeć "hej zobacz złamałem ścianę tutaj, jestem niewinny", klakier, kapitan, maruda ilu was jeszcze. Przecież ja jestem teorią ściany.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 13:54:00 GMT 1
Ergo - prawdziwy barman już nie żyje. Zdycha Makłowicz. Klakier ma +2000 do creditsów. Teoretycznie powinien dziś zejść, ale może być jeszcze klawisz i ksiądz. Mafia może nie mordować. Dużo tutaj jest zależności. Ten ruch, z krawędzi przepaści nad którą stali Klakier, Łasuch i McCoy doprowadza do zyskania na czasie, a także możliwości wysypania się rolnych. Barmanem musiałby być ktoś z pary Erich/Eldo, przy czym ten pierwszy pisząc posta na 10 minut przed, napisałby o tym. Zostaje tylko Eldo. Nie wierzę. Mafia musi mordować. No zupełnie teoretycznie można uznać, że Gargamel w testamencie wspomniał o barmanie w sposób subtelny, żeby zasugerować rolę, ale pozostawić wątpliwości, raz mu się zdarzyło odjebać, ale wątpię, czy kiedyś to jeszcze powtórzy, więc piszę to jako ciekawostkę raczej.
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 15, 2023 13:54:24 GMT 1
Ergo - prawdziwy barman już nie żyje. Zdycha Makłowicz. Klakier ma +2000 do creditsów. Teoretycznie powinien dziś zejść, ale może być jeszcze klawisz i ksiądz. Mafia może nie mordować. Dużo tutaj jest zależności. Ten ruch, z krawędzi przepaści nad którą stali Klakier, Łasuch i McCoy doprowadza do zyskania na czasie, a także możliwości wysypania się rolnych. Barmanem musiałby być ktoś z pary Erich/Eldo, przy czym ten pierwszy pisząc posta na 10 minut przed, napisałby o tym. Zostaje tylko Eldo. Nie wierzę. Mafia musi mordować. A ja nie wiem czy Erich w takim momencie akurat zwróciłby na to uwagę, ale good point.
|
|
|
Post by Klakier on May 15, 2023 13:55:33 GMT 1
No co ja mam Ci powiedzieć Cieniutki. Ja bym linczował najpierw PodReda, Ty raczej jesteś jednak przed Alim a Denholma dzisiaj poczytałem i napisalem, co mi się nie podoba. Wiem jednak, że moje autorskie pomysły w tej edycji raczej są takie sobie, więc wolę słuchać tych, którzy mówią rozsądnie i uważam ich za niewinnych. ja Cię tak lubię, a tak mi się cięzko z Tobą gra w tej edycji xd Nie mówię, że to coś znaczy, tylko taka ciekawostka: poprzednim razem, gdy coś takiego o mnie pisałeś, zabiłeś mnie tego samego dnia w mordzie xd
|
|