|
Post by Ali Agca on May 15, 2023 13:57:02 GMT 1
Ale generalnie to się wkurwiam, że ludzie naczytali się jakichś pierdół o żabach podsumowań i teorii ściany, a teraz zamiast grać w grę to poświęcają energię, żeby krzyczeć "hej zobacz złamałem ścianę tutaj, jestem niewinny", klakier, kapitan, maruda ilu was jeszcze. Przecież ja jestem teorią ściany. Teoria ściany sprowadza się do tego, że ktoś wpierdala się w grę na takich pokładach zaangażowania i przy takim spektrum przemyśleń, że fizycznie niemożliwe jest udawanie tego. Teoretycznie jest możliwe takie zagranie przez mafiozę, który musiałby grać wtedy jednak partię dekady, bo pomimo swojej mafiowości faktycznie by szukał i kluczył, no ale to tylko teoretycznie. Mi na ten moment nikt ściany nie przekroczył, ale są niewinni z gry.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 13:57:18 GMT 1
Cieniutki, co Ty za kwadratowe jaja wyczyniasz z tym Klakierem? Jeśli jesteś barmanem, to dawaj claima, jeśli nie jesteś i do 18 nie pojawi się inny claim, to ja uznaję, że Klakier jest nietykalnym barmanem. Trzeba to mieć na uwadze imo, ale przecież zaznaczam, że to bold move. Poświęciłeś temu znaczną część posta, więc staram się pacyfikować takie teorie, bo akurat tak się składa, że mafia potrzebuje moim zdaniem przełamać uniewinnienia lub podstawić swojego rolnego.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 13:57:34 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 15, 2023 13:57:34 GMT 1
No to co, wczoraj się nie udało mnie zlinczować, to może dzisiaj co ty na to powiesz Cieniutki
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 14:04:15 GMT 1
Przecież ja jestem teorią ściany. Teoria ściany sprowadza się do tego, że ktoś wpierdala się w grę na takich pokładach zaangażowania i przy takim spektrum przemyśleń, że fizycznie niemożliwe jest udawanie tego. Teoretycznie jest możliwe takie zagranie przez mafiozę, który musiałby grać wtedy jednak partię dekady, bo pomimo swojej mafiowości faktycznie by szukał i kluczył, no ale to tylko teoretycznie. Mi na ten moment nikt ściany nie przekroczył, ale są niewinni z gry. +1, też tak to rozumiem. Zresztą przemyślenia o podsumowaniach mam takie same, że niektórzy je czytają i potem powtarzają sformułowania nie rozumiejąc ich.
|
|
|
Post by Klakier on May 15, 2023 14:07:34 GMT 1
Teoria ściany sprowadza się do tego, że ktoś wpierdala się w grę na takich pokładach zaangażowania i przy takim spektrum przemyśleń, że fizycznie niemożliwe jest udawanie tego. Teoretycznie jest możliwe takie zagranie przez mafiozę, który musiałby grać wtedy jednak partię dekady, bo pomimo swojej mafiowości faktycznie by szukał i kluczył, no ale to tylko teoretycznie. Mi na ten moment nikt ściany nie przekroczył, ale są niewinni z gry. +1, też tak to rozumiem. Zresztą przemyślenia o podsumowaniach mam takie same, że niektórzy je czytają i potem powtarzają sformułowania nie rozumiejąc ich. zgadzam się z wami, ja to nawet uważam, że Ci którzy piszą podsumowania często ich nie czytają
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 15, 2023 14:07:41 GMT 1
Pistorius Postrach Bieżni dobrą rzecz wyciągnał. Też zauważyłem, że Klakier coś dużo odnosił się do kwestii pracy barmana, co uwiarygadnia jego oświadczenie.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 14:09:13 GMT 1
1. Postanowiłem w tej edycji być bardziej wyważony i spokojny, nie chciałbym zwyzywać od debili jakiegoś kolegi z zapoznawczej i go zniechęcić od razu do gry. 2. Nie było sytuacji, gdzie faktycznie nerwy by mi puściły, więc nie musiałem się jakoś szczególnie hamować. 3. Jak w bardziej kwiecisty sposób opisałem jak oceniam podejście McCoya, to się zrobiło oburzenie, więc się trochę przyhamowałem, choć dalej nie rozumiem oburzenia, przecież nie Lewkoniowi bym chciał pluć w twarz, tylko postaci McCoy, która grała tak, żeby mnie wkurwić. I w ogóle o ile dezaprobata Eneldo oraz Klakiera wydaje mi się spójna z ich osobowością, to już taki Maruda w dziwny sposób się zachowywał. Gość, który w grze potrafi różne rzeczy odegrać, bo tak sobie założył się oburza, że napisałem, że czyjaś postawa jest taka, że bym mu napluł w twarz? No nie zgrywa mi się to, tak jak nie pasuje mi, że ze 3 razy się dopytywał o to i jakoś dziwnie do tej mojej tożsamości podchodził. Co do Klakiera, to ja go nie chcę linczować w ogóle a nie dziś. I w ogóle jak chcesz mu merytorycznie zwrócić uwagę na luki w rozumowaniu, to super, popieram, sam to będę robił, ale skoro nie masz czasu, to tracenie go na pisanie jakiś takich chamskich odzywek wydaje mi się bez sensu. A co do mnie, to jeśli masz mnie za mafię, to przedstaw argumenty. Tylko inne niż "bo jesteś spokojny" i "bo nie jesteś dominatorem". Jak Gęgul napisał na mnie analizę, to czułem, że oskarża mnie niewinny, więc masz szansę zaplusować. W ogóle to zagrałem jako Podsumowanie Reda, licząc, że mnie wezmą za Ciebie i z litości nie odjebią w pierwszym mordzie. Ja nie szukam poklasku Gary, więc nie potrzebuję plusować, piszę to co myślę. Nie zrobiłem jeszcze analizy na Ciebie, bo zawsze było coś w pierwszej kolejności, no i pisałem o tym -> mam wrażenie, że w tej edycji się całkowicie rozmijamy, a w każdej do tej pory czułem, że psujesz mi krew. Może jeszcze zdążę to zrobić. Co do Tomusia - jest wspaniałym człowiekiem i darzę go niezmierzoną sympatią, ale rozmawiamy na gruncie gry i kreacji, te odzywki są zwyczajnie wzmocnieniem tego co pisałem wcześniej w analizach, mają na celu spotęgowanie przekazu i zwrócenie uwagi. Bo ja naprawdę uważam - i znowu staję okoniem do tego o co się kłóciłem z Agcą po Mannsteinie (w sensie co forsował Agca). Ta gra nie jest w głowach, tylko na forum, a zjawisko podobne do owczego pędu jest bardzo często spotykane. Dlatego jeśli jestem niewinny, a Tomus robi fikołek żeby mnie przestawić na 1 miejsce, a jednocześnie analizę na jego sposób gry i rozumowania już napisałem, to nie będę znowu tracił czasu na to samo, tylko wyślę wzmocnienie sygnału. To chyba socjotechnika, ale stosuję ją mimowolnie. Nie zrobiłeś analizy, ale uważasz, że jestem w mafii? Czyli to jest drogą eliminacji czy jak to wygląda? Napisz mi też, czy uważasz, że głos Łasucha w Douglasa w sytuacji, gdy wjebał się już w niego McCoy w tej samej minucie ma dla Ciebie sens? Bo de facto ta zmiana przyklepała lincz. McCoy zagłosował z 6-3 na 6-4 dla Marudy, zmiana Makłowicza w tej samej minucie zrobiła remis 5-5, Łasuch sprawę odwrócił na 6-4 dla Douglasa, ja zrobiłem minutę później 7-4. Dla mnie ten głos uniewinnia Łasucha, a przynajmniej zrzuca na listę rezerwową. Ale chętnie poznałbym kolor Marudy, uważam, że daje on więcej odpowiedzi.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 14:10:09 GMT 1
+1, też tak to rozumiem. Zresztą przemyślenia o podsumowaniach mam takie same, że niektórzy je czytają i potem powtarzają sformułowania nie rozumiejąc ich. zgadzam się z wami, ja to nawet uważam, że Ci którzy piszą podsumowania często ich nie czytają Ja znam takeigo, co nie czytał Podsumowania, tylko Podsumowanie nosiło wtedy nick Antóra.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 15, 2023 14:10:30 GMT 1
Pistorius Postrach Bieżni dobrą rzecz wyciągnał. Też zauważyłem, że Klakier coś dużo odnosił się do kwestii pracy barmana, co uwiarygadnia jego oświadczenie. No to jest te 3%, których czasem nie piszę, bo ja to widziałem już wczoraj. Ale dzięki temu Piston mógł to napisać, co jest kolejnym dowodem poszukiwania przez niego prawdy, a tak to mógłbym zabrać mu tę możliwość. Same profity. Więc zapowiada się na kolejne pudło na strzelnicy Kapitana.
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 15, 2023 14:10:34 GMT 1
Zwróć uwagę, Gary, że Łasuch ten głos wycofał potem.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 15, 2023 14:10:58 GMT 1
ale ze mnie cyniczny chujek, może i sam bym się podejrzewał po pisaniu takich postów xDDDD
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 15, 2023 14:12:57 GMT 1
Łasuch, Cieniutki/Maruda, Agca/Gdynianin.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 14:21:04 GMT 1
Zwróć uwagę, Gary, że Łasuch ten głos wycofał potem. Dobra, celna, słuszna uwaga. To potwierdza Twoją niewinność, z kolei sprawia, że ten Łasuch w mafii może być. Ma to sens.
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 14:23:21 GMT 1
Wjebańcy, bo się wjebaliśmy w tego biednego Ericha. 2. Wychwycenie zależności Łasucha PRZEDE WSZYSTKIM z Klakierem i Marudą.Role nie są podawane. Czy ruch Klakiera na barmanowanie mógł być wymuszony sytuacją Łasuszą? Tak. Obaj byli pod ścianą, obaj mieli praktycznie pewne zejście z tego padołu łez DO CZASU. McCoy też był. Aż trzech mafiozów zakolejkowanych? Przejebana sytuacja. To bold move do przemyślenia. Klakier mówiąc, że upijał Łasucha zdobywa +1000 do creditsów. Jeśli prawdziwy barman żyje, musi upić w takim wypadku Klakiera. Mafia sprawdza to bijąc w Makłowicza - no sorry, co byście nie mówili pozytywnego o sympatycznym inżynierze, nie był, nawet w drugim szeregu do mordu. Ergo - prawdziwy barman już nie żyje. Zdycha Makłowicz. Klakier ma +2000 do creditsów. Teoretycznie powinien dziś zejść, ale może być jeszcze klawisz i ksiądz. Mafia może nie mordować. Dużo tutaj jest zależności. Ten ruch, z krawędzi przepaści nad którą stali Klakier, Łasuch i McCoy doprowadza do zyskania na czasie, a także możliwości wysypania się rolnych. Klakier już dzisiaj nie forsuje Łasucha. Ogólny konsensus wczoraj po linczu, że Łasuch mafia sto procent nagle się przekształcił i robimy jakąś woltę na Cieniutkiego/Marudę. Dziwne rzeczy. Powyższe traktujcie jak testament. Nie jest to opcja najbardziej dla mnie prawdopodobna, ale dość możliwa. Wywraca to ewentualnie całkowicie pierwotną listę kolorków podaną na górze. Mafia MUSI mordować, regulamin
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 14:28:08 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 15, 2023 14:28:08 GMT 1
Zwróć uwagę, Gary, że Łasuch ten głos wycofał potem. Już odpisywałem na ten zarzut i czemu tak zrobiłem. Nie pierwszy raz poruszasz temat na który już odpowiedziałem, nie wiem czy robisz to specjalnie czy nie masz innych argumentów ale to wygląda tak jakbyś szukał we mnie mafiozy na siłę. Z jednej strony to dobrze dla ciebie, bo wygląda to jak gra miastowego, który się na kimś zawiesił, ale przesłania to twoje szersze spojrzenie na rozgrywkę
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 14:28:33 GMT 1
2. Wychwycenie zależności Łasucha PRZEDE WSZYSTKIM z Klakierem i Marudą.Role nie są podawane. Czy ruch Klakiera na barmanowanie mógł być wymuszony sytuacją Łasuszą? Tak. Obaj byli pod ścianą, obaj mieli praktycznie pewne zejście z tego padołu łez DO CZASU. McCoy też był. Aż trzech mafiozów zakolejkowanych? Przejebana sytuacja. To bold move do przemyślenia. Klakier mówiąc, że upijał Łasucha zdobywa +1000 do creditsów. Jeśli prawdziwy barman żyje, musi upić w takim wypadku Klakiera. Mafia sprawdza to bijąc w Makłowicza - no sorry, co byście nie mówili pozytywnego o sympatycznym inżynierze, nie był, nawet w drugim szeregu do mordu. Ergo - prawdziwy barman już nie żyje. Zdycha Makłowicz. Klakier ma +2000 do creditsów. Teoretycznie powinien dziś zejść, ale może być jeszcze klawisz i ksiądz. Mafia może nie mordować. Dużo tutaj jest zależności. Ten ruch, z krawędzi przepaści nad którą stali Klakier, Łasuch i McCoy doprowadza do zyskania na czasie, a także możliwości wysypania się rolnych. Klakier już dzisiaj nie forsuje Łasucha. Ogólny konsensus wczoraj po linczu, że Łasuch mafia sto procent nagle się przekształcił i robimy jakąś woltę na Cieniutkiego/Marudę. Dziwne rzeczy. Powyższe traktujcie jak testament. Nie jest to opcja najbardziej dla mnie prawdopodobna, ale dość możliwa. Wywraca to ewentualnie całkowicie pierwotną listę kolorków podaną na górze. Ogólnie można łatwo zweryfikować Cieniutkiego i Klakiera - zlinczować Łasucha
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 14:30:14 GMT 1
via mobile
Post by Kapitan Cieniutki on May 15, 2023 14:30:14 GMT 1
2. Wychwycenie zależności Łasucha PRZEDE WSZYSTKIM z Klakierem i Marudą.Role nie są podawane. Czy ruch Klakiera na barmanowanie mógł być wymuszony sytuacją Łasuszą? Tak. Obaj byli pod ścianą, obaj mieli praktycznie pewne zejście z tego padołu łez DO CZASU. McCoy też był. Aż trzech mafiozów zakolejkowanych? Przejebana sytuacja. To bold move do przemyślenia. Klakier mówiąc, że upijał Łasucha zdobywa +1000 do creditsów. Jeśli prawdziwy barman żyje, musi upić w takim wypadku Klakiera. Mafia sprawdza to bijąc w Makłowicza - no sorry, co byście nie mówili pozytywnego o sympatycznym inżynierze, nie był, nawet w drugim szeregu do mordu. Ergo - prawdziwy barman już nie żyje. Zdycha Makłowicz. Klakier ma +2000 do creditsów. Teoretycznie powinien dziś zejść, ale może być jeszcze klawisz i ksiądz. Mafia może nie mordować. Dużo tutaj jest zależności. Ten ruch, z krawędzi przepaści nad którą stali Klakier, Łasuch i McCoy doprowadza do zyskania na czasie, a także możliwości wysypania się rolnych. Klakier już dzisiaj nie forsuje Łasucha. Ogólny konsensus wczoraj po linczu, że Łasuch mafia sto procent nagle się przekształcił i robimy jakąś woltę na Cieniutkiego/Marudę. Dziwne rzeczy. Powyższe traktujcie jak testament. Nie jest to opcja najbardziej dla mnie prawdopodobna, ale dość możliwa. Wywraca to ewentualnie całkowicie pierwotną listę kolorków podaną na górze. Mafia MUSI mordować, regulamin xd no to teraz powiedzcie czy dwa razy bym się zajebał mając rolę/będąc w mafii Gary, odpowiedziałem Ci dlaczego Cię podejrzewam już trzy razy.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 14:30:58 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 15, 2023 14:30:58 GMT 1
Ogólnie można łatwo zweryfikować Cieniutkiego i Klakiera - zlinczować Łasucha Myśle, że gdyby prawdziwy barman żył to by już wyszedł i rozwiązał to nieporozumienie a my byśmy mieli tylko 2 mafiozów
|
|
|
Post by Ali Agca on May 15, 2023 14:31:45 GMT 1
Czy ja wiem, mi wg mojego obecnego obrazu gry wina/brak winy Łasucha nic nie zmieniają. Tzn. o ile nie wyskoczy inny barman, to Klakier jest niewinny. Winny/niewinny Łasuch nie zmieni mojego postrzegania Kapitana.
Opinie o dzisiejszym Bolcu?
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 14:32:36 GMT 1
No bo wtedy myślałem, że to Gary, jemu też warto dać czas skoro obiecuje. Jak to jest, że jak Denholm to byłem ja, to warto dać mu czas, ale PodRed jako Gary to mafia, bo nie jest dominatorem? A Denholm był? Łasuch to dość dobrze punktował w okolicach trzeciego linczu.
|
|