|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 16:08:37 GMT 1
10-3 Zakładając, że potencjalne wypierdolenie Pixela za pasywność nie zostanie uznane jako zagranie celowe (o ile jest on niewinny), wychodzi, że przy jego niepojawieniu się i pudłach w linczu oraz modlitwie/uwzięzieniu mamy 7-3 po dzisiaj 5-3 po jutrze 3-3 w środę Czyli odpadnięcie niewinnego Pixela jest korzystne dla mafii, bo przesuwa meczówkę, więc nie ma mowy o dodatkowym mordzie. Czyli jak dla mnie może sobie lecieć dla punkty, możemy go też zlinczować, choć wolałbym mieć odpowiedzi szybciej niż później. Możemy się umówić, że jeśłi pixel się nie zaktywizuje do momentu linczu, to robimy w niego masówkę w ostatniej chwili, wtedy przy trafionym mordzie zostaje 8-3 jutro. Mord też nam może pomóc, może nawet uda się coś odratować
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 16:11:24 GMT 1
Kurwa dobrze Testament że to zauważyłeś bo w życiu bym na to nie wpadł XD
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 16:13:03 GMT 1
via mobile
Post by Jakub Szelestowski on May 15, 2023 16:13:03 GMT 1
Nie no, Pistorius, to tak nie działa.
Zmarnujemy sobie lincz.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 16:13:15 GMT 1
10-3 Zakładając, że potencjalne wypierdolenie Pixela za pasywność nie zostanie uznane jako zagranie celowe (o ile jest on niewinny), wychodzi, że przy jego niepojawieniu się i pudłach w linczu oraz modlitwie/uwzięzieniu mamy 7-3 po dzisiaj 5-3 po jutrze 3-3 w środę Czyli odpadnięcie niewinnego Pixela jest korzystne dla mafii, bo przesuwa meczówkę, więc nie ma mowy o dodatkowym mordzie. Czyli jak dla mnie może sobie lecieć dla punkty, możemy go też zlinczować, choć wolałbym mieć odpowiedzi szybciej niż później. Możemy się umówić, że jeśłi pixel się nie zaktywizuje do momentu linczu, to robimy w niego masówkę w ostatniej chwili, wtedy przy trafionym mordzie zostaje 8-3 jutro. Mord też nam może pomóc, może nawet uda się coś odratować Z drugiej strony odpadnięcie Pixela oraz lincz na (dajmy na to) niewinnym Łasuchu zawęża grono do upicia/przemodlenia, więc to też są jakieś korzyści. Widzę plusy i minusy linczowania Pixela dziś. Raczej wolałbym przed mordem poznać 2 odpowiedzi, ale muszę to mocniej przemyśleć.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 16:13:22 GMT 1
via mobile
Post by Jakub Szelestowski on May 15, 2023 16:13:22 GMT 1
Będziemy wiedzieć tyle samo co teraz i mniej niż przy zlinczowania kogokolwiek innego.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 16:13:32 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 15, 2023 16:13:32 GMT 1
tak, ale także dobra, merytoryczna gra potem. Ja zaczynam oswajać się z myślą, że trzeba będzie jeszcze w tej edycji przyjrzeć się Szelestowskiemu, bo mam wrażenie, że czasami w tej rozgrywce dzieją się dziwne rzeczy, które dzieją się z korzyścią dla niego.
Mord w d1 mógł być celowany w Eldo, który otwarcie atakował Szelestowskiego i przekierowany na Gargamela, a dopiero w d2 Eldo został poprawiony, gdy upijałem niewinnego Bolca. g2 i wielu mafiozów głosujących na Bolca też to sugerują, gdy Szelest był zagrożony.
Tylko ten lincz na Douglasie imo go uniewinnia dość mocno wciąż W tej konfiguracji, chyba w mafii jest też Maruda
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 16:14:17 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 15, 2023 16:14:17 GMT 1
Nie no, lincz w pixela to zły pomysł
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 16:14:46 GMT 1
Tylko ten lincz na Douglasie imo go uniewinnia dość mocno wciąż W tej konfiguracji, chyba w mafii jest też Maruda Mnie w tej chwili Maruda wychodzi w mafii w każdej konfiguracji, w której nie ma Łasucha.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 16:15:36 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 15, 2023 16:15:36 GMT 1
Tylko ten lincz na Douglasie imo go uniewinnia dość mocno wciąż W tej konfiguracji, chyba w mafii jest też Maruda No chyba że tak Ale lincz między trzema mafiozami brzmi jak jakieś wariactwo xD Nie wykluczam
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 16:16:10 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 15, 2023 16:16:10 GMT 1
W tej konfiguracji, chyba w mafii jest też Maruda Mnie w tej chwili Maruda wychodzi w mafii w każdej konfiguracji, w której nie ma Łasucha. Od którego lepiej zacząć Twoim zdaniem?
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 16:17:07 GMT 1
Cieniutki się moim zdaniem dobrze dziś bronił, tak mi mówi przeczucie
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 16:18:01 GMT 1
Mnie w tej chwili Maruda wychodzi w mafii w każdej konfiguracji, w której nie ma Łasucha. Od którego lepiej zacząć Twoim zdaniem? Ty mi nie ufasz, więc jak powiem, że od Marudy, to będziesz chciał zacząć od Łasucha, więc powiem, że od Łasucha.
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 16:20:28 GMT 1
Ja bym Szelestowskiego też sprawdził, bo przelatuje tak samo jak ja, czym on się tak właściwie uniewinnił? e: Upicie w D1? Ja też nie wiem, miałem wrażenie, że niektórzy mnie chcą pod mord wepchnąć. Dlaczego w takim razie jestem dla Ciebie niewinny bez refleksji? Też niczym się nie uniewinniłem, rozpocząłem movement na lincz dwóch niewinnych, jedną mafie broniłem
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 16:22:27 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 15, 2023 16:22:27 GMT 1
Od którego lepiej zacząć Twoim zdaniem? Ty mi nie ufasz, więc jak powiem, że od Marudy, to będziesz chciał zacząć od Łasucha, więc powiem, że od Łasucha. No ja mam paranoję i jedyni gracze w których intencje w pełni ufam to Młody G i Murlok
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 16:25:48 GMT 1
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 16:29:29 GMT 1
Mnie się nie podoba w Marudzie to, że chciał pociągnąć tę wajchę na mnie, którą zaproponował McCoy. Jeśli jakiś mafiozo miałby mieć jaja, żeby spróbować odciągnąć od McCoya, to tylko Pshemo. No może lowrider jeszcze, bo on ma wajcha na drugie. Piotr Wajcha Lowrider.
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 15, 2023 16:30:58 GMT 1
Ja też nie wiem, miałem wrażenie, że niektórzy mnie chcą pod mord wepchnąć. Dlaczego w takim razie jestem dla Ciebie niewinny bez refleksji? Też niczym się nie uniewinniłem, rozpocząłem movement na lincz dwóch niewinnych, jedną mafie broniłem Czyli masz gorsze typy ode mnie, bo ja do wczoraj miałem perfekcyjną skuteczność. 5/5. 1) sceptycyzm wobec linczowania Ericha von Mannsteina - miasto 2) uniewinnienie Gargamela - miasto 3) uniewinnienie Pracusia - miasto 4) uniewinnienie Kaźmierczaka - miasto 5) oskarżanie i nawoływanie do linczu Douglasa Reynholma - mafia Myślę, że gdybym to ja przewodził miastu wtedy, to byśmy mieli obecnie lepszy stan rozgrywki, ale to szczegół. Przyszedł jednak dzień wczorajszy, który nie poszedł mi najlepiej. 6) odciąganie od zlinczowania McCoya - mafia 7) podejrzewanie Roberta Makłowicza (do teraz widnieje w moim testamencie jako kandydat na OC, Antura może potwierdzić) - miasto Dlatego moje morale trochę spadły i dzisiaj gram już bez tej wczorajszej czy sobotniej werwy, którą miałem po perfekcyjnym, do wczoraj, wystepie (w zakresie typów). To, że mi tak dobrze szło do niedzieli powinno być w istocie czynnikiem uwinniającym, z kolei to, że Ty rozpocząłeś ruch linczowy dwóch niewinnych i broniłeś jednego mafiozy to akurat czynnik neutralny, może nawet lekko uniewinniający. Ciebie jednak uniewinniam z innych powodów: grasz naturalnie, prosto, bez wydziwiania, imponujesz dociekliwością, poszukiwaniem prawdy i sumieniem. Bardzo dobra edycja, lecz wiadomo - trochę do poprawy jest (np. z tą chęcią zlinczowania greenpixela pospieszyłeś się, Sidor - jako znany zwolennik taktycznych samobójstw - wytłumaczyć Ci może czemu).
|
|
|
Post by Antura on May 15, 2023 16:32:23 GMT 1
Prosimy o zwracanie się do graczy per Kreacja, nie per Tożsamość. Od teraz będzie to pilnowane i będą za to ostrzeżenia. Oczywiście można pisać tożsamościowo, ale z uwzględnieniem per Kreacja. Przepraszam, ze wcześniej tego nie pilnowałem. Z regulaminu: Żeby nie było, ładnie się tego trzymacie, ale tylko tak przypominam o tej formie
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 16:32:24 GMT 1
Mnie nie podobał się jego posting przedwczoraj, jego ego, to że często przez to ego gra antymiastowo i samolubnie, nie podoba mi się że uniewinnia i próbuje się bratać z każdym, kto go uniewinnia. Nie podoba mi się jego renoma też, nie ukrywam
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 16:34:18 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 15, 2023 16:34:18 GMT 1
Dla mnie tak czy inaczej potrzebujemy mieć czas na zlinczowanie Marudy. Dodatkowa zaleta takie linczu to fakt, że wiemy, że nie ma roli. Rolni dłużej w ukryciu.
|
|