|
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 18:08:14 GMT 1
Dlatego dla mnie linczem rozsądnym nie jest wbrew pozorom Łasuch/Bolec [którzy jak polecą to polecą dlatego, że są spoza towarzystwa i banda cieniasów niepotrafiących grać bez mety czuje się jak z ręką w nocniku] tylko Cieniutki/Maruda - bo nie ma takiej siły na świecie żeby ta dwójka była w stanie zdobyć zaufanie, a lincze na nich dają odpowiedzi na różne pytania
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 18:09:11 GMT 1
Czy maruda w ogóle tu jest i się broni? otóż nie, Maruda dzisiaj nie gra i pewnie dlatego z grzeczności go nie zlinczujemy
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 15, 2023 18:09:38 GMT 1
W mafii chyba będzie Maruda. Zaczyna brakować kandydatów.
Ali Agca - niewinny, malutka szansa na mafię
Bolec Pierdolec - może być w mafii Denholm Reynholm - niewinny GreenPixel - może być w mafii Jakub Szelestowski - niewinny, malutka szansa na mafię Kapitan Cieniutki - niewinny, jakaś szansa na mafię, ale chyba zaczynam wierzyć Klakier - niewinny Łasuch - może być w mafii Młody Gdynianin - niewinny Murlok - niewinny Piston Postrach Wsi - niewinny Podsumowanie Reda - niewinny, malutka szansa na mafię
Czyli dla wyrazistości - w mafii mogą być Bolec, Pixel, Łasuch. Trudno zakładać, że to są ostatni trzej mafiozi. No jest możliwe, ale grałem chyba tylko w jednej edycji, gdzie było to tak proste. Praktycznie zawsze chociaż ten jeden gracz zinfiltruje miasto w bardziej wiarygodny sposób.
No i mam Agcę, Szelestowskiego, PodReda, że niby gdzieś tam w mafii mogą być, ale tak naprawdę grają po prostu bardzo wiarygodnie. Zostawał mi Cieniutki i może Maruda. Ale posting Cieniutkiego uważam za mocny w ostatnim czasie i jeśli jest w mafii, to moim zdaniem świetnie sobie radzi pod presją.
Metodą eliminacji zostaje Maruda. Ale to też najbardziej realistyczna mafia spośród pozostałych graczy pod kątem gry.
Maruda w tej edycji wieloma momentami odwala jakieś gówno. Wczorajsza godzina-półtorej przed linczem wyglądała jakby odpalił generator losowy - "idę w Łasucha za Klakierem; Łasuch niewinny; idę w McCoya; McCoy niewinny; wypuść mnie ze smyczy Klakier; idę w PodReda". Skojarzyło mi się trochę ze sceną z Króla Lwa gdy Timon każe Pumbie trzymać swój ogon i woła "puście mnie do nich, puście!". Co miało wnieść to zachowanie? Robił niepotrzebną zadymę przed linczem, która ostatecznie do niczego nie prowadziła. W pierwszej chwili myślałem "no w chuj dziwne, ale w sumie to Pshemo, więc w granicach normy", ale to nie jest gracz, który napierdala posty dla samego faktu ich nabicia, tylko chce mieć autentyczny wpływ na rozgrywkę. W tej edycji to jest jazda na naturalności i szukania interakcji z każdym, zaczepiania każdego, ale to gra, w której ostatecznie nie widzę celu.
Kolejna sprawa to sytuacja linczu na Douglasie. Nie było mnie przy tym in-real time, więc tutaj przyda się druga opinia - Maruda miał absolutną pewność, że Douglas jest w mafii gdy ten pojawił się przed linczem. Ja po czasie nadrabiając rozgrywkę miałem wrażenie, że posting Douglasa przy tamtym wejściu w temat był nieprzekonujący i podejrzany, ale Maruda tam wjechał na pełnej, że mafia 100%, trzeba zlinczować. Jeśli mafia to rzeczywiście skład Douglas, McCoy + Bolec/Łasuch/Pixel/Maruda to ich jedyna szansa na myślenie o sukcesie to było przeżycie Marudy. Zapewne wziął wtedy również OC. I ma to sens, że Maruda poszedł w taką akcję, w uzgodnieniu lub spontanicznie, żeby podłożyć Douglasa i próbować podreperować swoją pozycję.
Pewności nie mam, bo Maruda to jest człowiek ekscentryczny i o wielu twarzach, może mu coś nowego przyszło do łba i gra świadomie w mieście w ten sposób z jakiegoś powodu. Ale koniec końców jego gra w wielu momentach jest przerysowanie egocentryczna, a w sytuacji jak wczoraj przed linczem zwyczajnie dla miasta niekorzystna. Nie mam jak go uniewinnić.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 18:09:56 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 15, 2023 18:09:56 GMT 1
Dlatego dla mnie linczem rozsądnym nie jest wbrew pozorom Łasuch/Bolec [którzy jak polecą to polecą dlatego, że są spoza towarzystwa i banda cieniasów niepotrafiących grać bez mety czuje się jak z ręką w nocniku] tylko Cieniutki/Maruda - bo nie ma takiej siły na świecie żeby ta dwójka była w stanie zdobyć zaufanie, a lincze na nich dają odpowiedzi na różne pytania Cieniutki mimo wszystko dobrze daje, chociaż często się z nim nie zgadzam Maruda kutasiarzu wyłaź z jamy
|
|
|
Post by Łasuch on May 15, 2023 18:09:59 GMT 1
ŁASUCH - KSIĄDZPiszę tego posta, bo wiem, że nie będzie mnie przy linczu. Od 19:30 mnie nie ma bo wychodzę z domu i na 20 jestem umówiony na ściankę wspinaczkową (taką płatną, nie taką otwartą na świeżym powietrzu - jak wczoraj), więc nie będę miał możliwości stałego monitorowania rozgrywki. Obecny będę dopiero po 21, niestety już raczej martwy. Dlaczego martwy? O tym zaraz. Analiza mojej gry:Od początku wiedziałem, że mam bardzo chaotyczny styl gry. Z doświadczenia jednak wiem, że ten styl gry pozwolił mi we wszystkich edycjach jakie grałem, przeżyć bardzo długo. Nawet niekiedy do samej meczówki. W tej grze moja intuicja jeszcze mnie NIE ZAWIODŁA - a co moja intuicja mówiła mi od pierwszych dni? ŻE KLAKIER JEST NIEWINNY. No i co? No i jest niewynnym Barmanem (wiem, że niektórzy z was nadal mają wątpliwości co do jego przynależności, jednak fakt, że prawdziwy barman jeszcze nie wyszedł tylko potwierdza fakt prawdziwości Klakiera). W tej właśnie wierze używałem swoich modlitw: D1: Klakier
D2: Murlok
D3: X
D4: Modlitwa za siebieMoje zachowania i obrona Klakiera były w pełni normalnymi, miastowymi odruchami. Przeglądając to wszystko jeszcze raz po prostu czuję aż jak bije z nich miastowość. Nie wiem, może błędne było założenie od razu, że Klakier jest miastowy. Mimo tego jego pierwszego postu o prawdziwości miastowych, który był uznawany za mafijny, uznałem, że to było tak dziwne, że nie może być mafijne. Nie wiem, może to bardzo naiwne zachowanie - nie jestem w stanie tego stwierdzić, ale ja po prostu czułem, że to coś, co zrobić trzeba było. Wiem, że moja gra była miejscami tak randomowa i tak mafijna, że ja pierdole. Ale wszyscy Ci, którzy grali razem ze mną w poprzednich edycjach wiedzą, że tak właśnie wygląda moja gra. Masa chaotyzmu i zapominania różnych istotnych faktów, przez które potem wkopuję samego siebie. Nie mniej jednak udało się przeżyć długo. Nikt nawet nie pomyślał o tym, że pod tą warstwą chaosu może kryć się rolny miastowy. Jednocześnie dziękuję PodRedowi i Marudzie za dostrzeżenie we mnie mojej miastowej strony, zaufanie i wrzucenie mnie do grona uniewinnionych. Pewnie teraz zadajecie sobie pytanie - DLACZEGO KURWA NIE MODLIŁEŚ SIĘ ZA KLAKIERA W D4?Odpowiedź jest prosta - bo nie było takiej potrzeby. Po wyjściu Klakiera oczywistością było, że powinienem na nim usiąść. Czemu jednak tego nie zrobiłem? Właśnie dlatego, że wszyscy myśleli, że będę na nim siedział. Mafia nie mogła marnować mordu na takim Klakierze, dobrze wiedzieli, że jeśli mord byłby obroniony to nie mają już szans wygrać gry. Ja pierdole, moim zdaniem było to tak zajebiste zagranie, że se je wydrukuję i oprawię w ramkę XDDD. Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się ni chuja, że to Makłowicz padnie. Byłem przekonany, że ten wczorajszy fikołem uniewinni mnie na tyle, że w oczach mafii będę musiał zostać odjebany jako pewny miastowy. Tak czy siak wygrałem Klakierowi właśnie jeden dzień życia dłużej. Dlaczego nie wyszedłem z rolą wczoraj, tylko odjebałem jakiegoś pojebanego fikołka? Chciałem nakierować miasto na właściwe tory. Wczorajsze miasto było jakieś takie mdłe, nudne, bezosobowe. Wiedzieliśmy, że gdzieś bije, ale nie wiedzieliśmy gdzie. Cieszę się, że dzięki zainspirowaniu się Anastazją (dzięki Antura) udało mi się trochę rozruszyć miasto i zlinczowaliśmy koniec końców glona - mafiozę. Na bierząco monitorowałem sytuację, czy nie będę musiał wychodzić z rolą, ale widząc w jaką stronę zmierza wczorajszy lincz nie było już takiej potrzeby. Dlaczego dzisiaj nie zajebię szachów D5 i wolę napisać tego posta? Właśnie dlatego, że nie będę miał czasu, będę na ściance, a nie przedłożę gry w mafię nad prywatny czasu zarezerwowany na zabawę ze znajomymi. Dlatego więc wolę napisać ten post. Nie wiem co się odkurwi przez tą godzinę i wolę was uświadomić, żebyście nie marnowali na mnie linczu i mogli zamiast tego wrzucić do linczu kogoś przedemną. Jedyna nadzieja w tobie Klakier i w Klawiszu. Dodatkowo podczas uzupełniania tabelki zauważyłem jedną ciekawą rzecz. Pixela, który nie ma czasu grać, który głosuje na McCoya w D3 mafiacorner.boards.net/post/48297/thread . Wcześniej podejrzewał Pistona, Klakiera, McCoya i Bolca, gdzie McCoy nie był jego głównym podejrzanym. Potej jak twierdzi "Zeszło mu ciśnienie" z Pistona i Klakiera. I mam uwierzyć, że akurat zostawił sobie 2 mafiozów? No way. Naprawdę dobrze się bawiłem w tej edycji, wczoraj był najbardziej intensywny ale i najzabawniejszy dzień dla mnie. Powodzenia w dalszym szukaniu mafii. Widzimy się następnym razem. PS. Wrzucam swoją tabelkę. Może komuś zauważy coś, czego do tej pory ja sam nie zuważyłem. Może jednak myliłem się co do Pixela i Cieniutkiego.
|
|
|
Post by Łasuch on May 15, 2023 18:10:21 GMT 1
Powodzenia, ja wychodze
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 15, 2023 18:10:46 GMT 1
I tak dzisiaj szedłbym w Bolca/Łasucha/Pixela. Ale Maruda do sprawdzenia i to niedługo.
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 18:11:14 GMT 1
proszę o dalsze odpowiedzi dlaczego spadło zaufanie do Młodego Algidy. Ali Agca? Denholm Reynolds? Komu tam jeszcze opadło
zaraz tu sobie wszystko omówimy, spokojna wasza rozczochrana, jestem po dobrym serniczku
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 15, 2023 18:12:43 GMT 1
No dobra, może nie w Łasucha. Jeśli autentyk ksiądz, to świetnie się rolni układają.
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 15, 2023 18:13:33 GMT 1
proszę o dalsze odpowiedzi dlaczego spadło zaufanie do Młodego Algidy. Ali Agca? Denholm Reynolds? Komu tam jeszcze opadło zaraz tu sobie wszystko omówimy, spokojna wasza rozczochrana, jestem po dobrym serniczku Dla mnie jesteś niewinny.
|
|
|
Post by Klakier on May 15, 2023 18:13:56 GMT 1
Dobra kurwa ale teraz szczerze co wam się popierdolilo ze straciliście do mnie zaufanie Ja ufam
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 18:15:02 GMT 1
Młody Gypsy - specjalista ds. uniewinniania zapoznawczaków
dajcie mnie tam do nich na edycje ale zrobie młyn
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 18:16:04 GMT 1
Łasuch tylko pomodlić za Klakiera się nie zapomnij
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 18:16:05 GMT 1
Dzięki Klakier. Ja też już Tobie ufam.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 18:16:54 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 15, 2023 18:16:54 GMT 1
Ehhh kurwa rolni, dlaczego wy się ustawiacie w kolejce do linczu z takim uporem
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 18:17:09 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 15, 2023 18:17:09 GMT 1
To Maruda?
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 18:18:16 GMT 1
Ja idę w Marude, Bolec jak dla mnie niewinny, więc w grupie wjebańców musi być minimum dwóch mafiozów
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 18:18:46 GMT 1
Chyba że Gargamel = Barman i Klakier robi nas w chuj, ale nic z tym nie zrobimy
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 18:18:54 GMT 1
dla mnie lincz na Marudzie bardzo rozsądny niezależnie od tego po której stronie gra, a tu już powoli nie ma komu być w mafii
jeżeli Maruda padnie niewinny to będę miał pewność, że grande oszust znajduje się w trójce Agca/Denholm/Cieniutki
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 18:19:31 GMT 1
Chyba że Gargamel = Barman i Klakier robi nas w chuj, ale nic z tym nie zrobimy Gargamel to top gracz i w testamencie napisałby o roli
|
|