|
Post by Podsumowanie Reda on May 11, 2023 19:14:06 GMT 1
A jakbyś tak sam z siebie rzucił co o nim sądzisz? Albo jak oceniasz swoją grę, o? o Eryku? od początku gry źle wypada na tym słynnym badaniu reakcji albo go nie ma i w tym przypadku nie będę nagradzał chowania głowy w piasek, jeżeli do linczu nie zrobi dobrego wejścia to na niego zagłosuje chociaż szelest też jest w mojej opinii bardzo dobrym kandydatem A to ja uważam, że o ile Szelest może się uniewinnić i być przydatny, to Eric może się uniewinnić, ale dalej być średnio przydatny (w kontekście znalezienia mafii). W związku z tym, jeśli wybierałbym z tej dwójki, to jebnąłbym w Erica.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 11, 2023 19:15:05 GMT 1
Erich von Mannheim to nie jest ten gracz, co zawsze gra w ten sam sposób oraz łatwo go rozpoznać i budzi skrajne emocje? Niektórzy chcą go linczować, a niektórzy bronią za wszelką cenę, mówiąc "to on, on zawsze tak gra, zostawcie". Ale czy (jeśli to ten gracz - nie potwierdzam i nie zaprzeczam, bo do 22 nie można) w tej edycji gra jak zawsze?
|
|
|
Post by Ali Agca on May 11, 2023 19:15:47 GMT 1
Uwaga kontrowerszjal opinjon Uważam, że szelestowski niewinny. Żadna to kontrowersja, w moich notatkach figuruje jako lekko zielonkawy. Dzisiaj szedłbym w inne tropy. Ciekawe, co cię skłoniło do napisania takich notatek? Serio pytam, to nie podpucha, broniłem cię nawet.
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 11, 2023 19:15:48 GMT 1
bardzo nie podoba mi się ten post obawiam się, że pogrubiony tekst może być fajnym i logicznym uzasadniniem mafii na zawężenie świecznika do kilku niewinnych, których miastu najmniej będzie szkoda i najchętniej potencjalny lincz podejmą. Moim zdaniem słabe mafijne odruchy przy stukaniu młoteczkiem w kolano wydaje nazista, docent grillowanie też znosi fatalnie. Masz coś na ten temat do powiedzenia? Domyślam się, że nie wiele i próbujesz iść po linii najniższego oporu Wyjebałem się na Reynholmów bo ich nie odróżniałem, ale nadrobimy to wariacik, spokojnie No nie ukrywam, że wybranie takich celów jest "proste". Ale wolę wybory proste niż głupie/niepotrzebnie ryzykowne, szczególnie w dniu pierwszym, szczególnie w większej edycji.
Z Nazistą bym poczekał i jak już to wrzucił go do tej grupy drugiej z mojego posta. W twórczość Szelestowskiego muszę się jeszcze wgryźć, ale intuicja podpowiada, że gość, którego było w temacie tak sporo, nawet jeśli jest w mafii, nie powinien lecieć pierwszego dnia.
To teraz robimy zabawe, miał to pytanie dostać ktoś inny ale powtarzasz tą samą głupotę wymyśloną prawdopodobnie przez szelesta co zmienia rozmiar tej edycji w kwestii w kwestii takich a nie innych wyborów linczowych? Bardzo jestem ciekaw dobrych z perspektywy miastowego argumentacji, dawaj
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 11, 2023 19:16:40 GMT 1
Erich von Mannheim to nie jest ten gracz, co zawsze gra w ten sam sposób oraz łatwo go rozpoznać i budzi skrajne emocje? Niektórzy chcą go linczować, a niektórzy bronią za wszelką cenę, mówiąc "to on, on zawsze tak gra, zostawcie". Ale czy (jeśli to ten gracz - nie potwierdzam i nie zaprzeczam, bo do 22 nie można) w tej edycji gra jak zawsze? Potrzebuję(my) większej próby, żeby to ocenić.
|
|
|
Rozgrywka
May 11, 2023 19:17:12 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 11, 2023 19:17:12 GMT 1
Erich von Mannheim to nie jest ten gracz, co zawsze gra w ten sam sposób oraz łatwo go rozpoznać i budzi skrajne emocje? Niektórzy chcą go linczować, a niektórzy bronią za wszelką cenę, mówiąc "to on, on zawsze tak gra, zostawcie". Ale czy (jeśli to ten gracz - nie potwierdzam i nie zaprzeczam, bo do 22 nie można) w tej edycji gra jak zawsze? To jest właśnie pytanie, które warto sobie zadać Natomiast odpowiedź też nie jest zero-jedynkowa
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 11, 2023 19:17:25 GMT 1
idę szukać pozostałych szatanów podsuwających nam najłatwiejsze do przepchnięcia w mieście rozwiązania
|
|
|
Rozgrywka
May 11, 2023 19:19:03 GMT 1
via mobile
Post by Robert Makłowicz on May 11, 2023 19:19:03 GMT 1
Żadna to kontrowersja, w moich notatkach figuruje jako lekko zielonkawy. Dzisiaj szedłbym w inne tropy. Ciekawe, co cię skłoniło do napisania takich notatek? Serio pytam, to nie podpucha, broniłem cię nawet. To są lekkie poszlaki, stąd notatka o lekkim zielenieniu, ale słusznie ocenił Gargamela, że rzucił jako taką analizą i zniknął, a po drugie chaotycznie trollował z losowaniem winnych, to mi do mafii nie pasuje jakoś bardzo, ale też o niczym nie przesądza
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 11, 2023 19:19:08 GMT 1
No nie ukrywam, że wybranie takich celów jest "proste". Ale wolę wybory proste niż głupie/niepotrzebnie ryzykowne, szczególnie w dniu pierwszym, szczególnie w większej edycji.
Z Nazistą bym poczekał i jak już to wrzucił go do tej grupy drugiej z mojego posta. W twórczość Szelestowskiego muszę się jeszcze wgryźć, ale intuicja podpowiada, że gość, którego było w temacie tak sporo, nawet jeśli jest w mafii, nie powinien lecieć pierwszego dnia.
To teraz robimy zabawe, miał to pytanie dostać ktoś inny ale powtarzasz tą samą głupotę wymyśloną prawdopodobnie przez szelesta co zmienia rozmiar tej edycji w kwestii w kwestii takich a nie innych wyborów linczowych? Bardzo jestem ciekaw dobrych z perspektywy miastowego argumentacji, dawaj Nawet nie tyle rozmiar co rozstrzał w grze graczy wynikający z tego, że jest ich więcej. W małej edycji grają zazwyczaj wjebańcy, jest wysokie zaangażowanie u każdego, rozmywa się więc argumentacja, ze o wiele rozsądniejszy jest wybór gracza X, bo dał trochę mniej wniosków. Tutaj mamy sporą dysproporcję pomiędzy zawodnikami, co zresztą wyjaśniłem w poście.
|
|
|
Rozgrywka
May 11, 2023 19:20:31 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 11, 2023 19:20:31 GMT 1
Makłowicz chyba zielony jednak
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 11, 2023 19:20:37 GMT 1
Podobają mi się odpowiedzi Młodego.
|
|
|
Rozgrywka
May 11, 2023 19:20:48 GMT 1
via mobile
Post by Pracuś on May 11, 2023 19:20:48 GMT 1
Ciekawe, co cię skłoniło do napisania takich notatek? Serio pytam, to nie podpucha, broniłem cię nawet. To są lekkie poszlaki, stąd notatka o lekkim zielenieniu, ale słusznie ocenił Gargamela, że rzucił jako taką analizą i zniknął, a po drugie chaotycznie trollował z losowaniem winnych, to mi do mafii nie pasuje jakoś bardzo, ale też o niczym nie przesądza Z tym losowaniem winnych, to mogła być lekko frustrująca reakcja na irytująco-trollującego Eldo. Sam miałem podobne odczucia, gdy raper z tym wyskakiwał.
|
|
|
Post by Klakier on May 11, 2023 19:21:51 GMT 1
To są lekkie poszlaki, stąd notatka o lekkim zielenieniu, ale słusznie ocenił Gargamela, że rzucił jako taką analizą i zniknął, a po drugie chaotycznie trollował z losowaniem winnych, to mi do mafii nie pasuje jakoś bardzo, ale też o niczym nie przesądza Z tym losowaniem winnych, to mogła być lekko frustrująca reakcja na irytująco-trollującego Eldo. Sam miałem podobne odczucia, gdy raper z tym wyskakiwał. wątpię, ale nie mogę na razie wyjaśnić dlaczego
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 11, 2023 19:22:05 GMT 1
Kurwa, naprawdę drogeria to było najlepsze co ci przyszło do głowy, widząc nick Douglas Reynholm? xD Nie podoba mi się ten post, jak ktoś mi wskaże, co jest tutaj do niepodobania się, to zostanie pochwalony w podsumowaniu. Nikt nie dostanie propsów w podsumowaniu, bo nikt nie wskazał co śmierdzi w powyższym poście. Podrzucam poniżej jeszcze raz pełny cytat, bo kontekst jest ważny: A drogeria Douglas w mafii Kurwa, naprawdę drogeria to było najlepsze co ci przyszło do głowy, widząc nick Douglas Reynholm? xD Murlok przekręca nick Reynholma i nazywa go mafią, tymczasem Douglas czepia się przekręcenia nicku, a nie nazwania mafią, jakby nazywanie go mafią uznał za uzasadnione a przekręcenie nicku nie. Dla mnie to taki mafijny mindset i nie podoba mi się w chuj. Aczkolwiek muszę też odnotować, że posty Douglasa po powrocie dużo lepsze niż ten, więc traktuję go jako gracza do obserwacji a nie linczu w dniu dzisiejszym. No i pokracznie na świecznik wrzucał go Eric, więc tym bardziej nie tykałbym Douglasa przed Erikiem.
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 11, 2023 19:22:58 GMT 1
podkreślę jednak, bo chyba to pisałem, że szelest miał fajną miejską reakcje na poprzednie wejście eryka Niezaprzeczalny fakt, że Erich von Mannheim, mający już na swoim koncie zauważalnie śmierdzące posty, tak łatwo podpiął się pod moją chęć zlinczowania Młodego Gdynianina (nie mylić z Liczem), bardzo mnie zniechęca do tego ruchu. i myśle, że sprawdzając Eryka i dostając wynik winny dostajemy duży zielony plus przy Szeleście mam też w głowie pewne powiązanie Eryka z Cieniutkim, ale czekamy na jego ruch nie ma to nic wspólnego z zaniechaniem głosowania na mnie[chociaż to pewnie przykuwa moją uwagę i daje lepsze zrozumienie sytaucji] - to mi prędzej podpada - ale jeżeli eryk byłby mafiozą, a szelest jego kolegą to szelest absolutnie nie napisałby tego posta
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 11, 2023 19:23:01 GMT 1
Nie chciałem, żeby mnie mafia odjebała. Teraz jestem kontent. Mój top na godzinę 15 to Łasuch. Top do odjebania czy top rigczu? Zabawne jest to, że po tym co poczytałem dokładnie skoczył z top do odjebania do top rigczu. Mam obecnie zupełnie inne spojrzenie na jego grę, na które sam zapracował, zaraz napiszę dlaczego.
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 11, 2023 19:23:29 GMT 1
Zapiski Cieniutkiego #1
Uwaga, są wybiórcze i koncentrują się na tym, co zwróciło uwagę Cieniutkiego, gdzieś tam toczyły się inne przepychanki ale nie są one obszarem zainteresowań Komisariatu. Jeszcze.
Klakierowi pierwszemu nie spodobały się interakcje Łasucha - prawidłowo, niewiele w nich do podobania się - 1 pkt rigczu.
Łasuch pierwszy raz odpowiada w sposób luzacki właśnie Klakierowi - 0,5 pkt rigczu - zadziwiający spokój nontoper.
Douglas wkurwiony po raz pierwszy, na Łasucha, jaktoż Łasuch może wzywać Marudę - minus 0,5 za wkurwienie, plus 0,5 za wkurwienie na Łasucha.
Klakier o szczerości miastowego. Zgadzam się ale na chuj o tym pisać. Niech każdy gra jak chce - minus 0,5 pkt.
Pracuś zwrócił uwagę na podkreślenia miastowości Klakiera. Niby ok, ale tam dużo rzeczy się wydaje celowych a ludzie mają oczy, nie potrzebuję żeby im Smerf wkładał w nie pieniążki żeby szerzej widzieli. Ambwialentne uczucia mam. - minus 0,5 pkt.
Łasuch o zbyt miastowej grze Klakiera. Zbyt miastowej. No ludzie złoci i święci. - minus 0,5 pkt.
Douglas dalej w konwersacji z Łasuchem będącej następstwem wkurwienia. No Maruda odpisał chwilę po tym jak go Łasuch wezwał. Nigdy w życiu żem nie widział, żeby mafia się umówiła na konkretną interakcję. Aberracja Douglasowa - minus 1 pkt.
Klakier dostrzega wspomniany haczyk na który złapał się Pracuś. No niby spoko, ale to on stworzył tego posta, więc mógł se post factum dorobić do tego co chciał - bez punktacji.
Maruda o prewencji pressingu Klakiera. Że mu się nie uda, no nie uda. Komuś kiedyś udało? Kapitan oczywistość. - ale bez punktacji.
Łasuch o tym, że post Klakiera był największym haczykiem do tej pory - i to jest uberrigcz Łasuchowy, to są 2 punkty dla Łasucha, to jest spostrzeżenie, które nie jest oczywiste i atakuje podwójną, Klakierową, intencję, której później zaprzecza.
Robimy chwilę przerwy w dokładnej analizie żeby się za bardzo nie zbiasować na konkretnym wycinku rozgrywki.
Murlok robi coś dowcipnego czego wcześniej nie zauważyłem. Douglas się w niego wpierdziela że ucieka w kreację jak jest oskarżany i nie wie co napisać, na co Murlok ucieka w kreację. Musiałem nie docenić. - 2 pkt dla Murloka.
Bolec śmieszkuje w podobny sposób, ale sam nie wiem - 0,5 pkt dla Bolca. Za starania.
Łasuch znowu spokojnie, tym razem na oskarżenie Marudy. - 0,5 pkt dla Łasucha.
Mannstein wiadomo-co - bez oceny dziś.
Łasuch robi tę dziwną rzecz z przygotowanym postem po którą wleciał na świecznik jak ta lala - minus 2 pkt.
Chwila koncentracji Łasuchowej, robimy przerwę.
I jestem nadal w 1/4, więc zajmuje to zdecydowanie za dużo czasu, a ja nie będę Wittgensteinował.
Jakie wnioski z tego małego wycinku? Łasuch jest zarówno zbyt spokojny, robi za dużo interakcji i ma za dużo luzu żeby go odjebywać. Kapitan nie wymyślił prochu, ale przynajmniej zdołał się sam przekonać do zmiany celu. Uzdrawianie świata zaczynamy od siebie, więc cieszę się, że chociaż na tyle ta gównoanaliza się przydała.
Idę się teraz zastanowić czym się różni miesiączka Murloka od miesiączki Douglasa, bo obaj prezentują całkiem podobny, bardzo irytujący styl gry.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 11, 2023 19:23:43 GMT 1
Czy Klakier zrobił rano wystarczająco dużo, żeby nawet go nie rozważać? Czy Cieniutki skończył swoją listę rigczu?
edit: widzę, że wywołałem wilka z lasu, legancko.
|
|
|
Post by greenpixel on May 11, 2023 19:23:52 GMT 1
Proponuję następujący plan - walimy dzisiaj po mniej aktywnych, przechodzących obok, których gra skupia się głównie na zaczepkach/jakichś cwanych odpowiedziach, pytaniach symulujących szukanie mafii. Kto się łapie pod ten opis? Najbardziej Bolec, Młody G, greenpixel. Z tej trójki bym wybierał dziś. Kto się nie łapie pod ten opis z mniej aktywnych? Imo Gargamel, postów niewiele, ale treściwe. Na plus, dałbym spokojnie czas. Raczej nie ruszałbym również Makłowicza, ale tu nie mam mocnej opinii, od biedy może być kandydatem. Douglas też wydaje się wykazywać potencjał na zazielenienie. Kolego a ty wjeżdżasz o tej godzinie, jeszcze później ode mnie, i proponujesz takie bomby na start?
|
|
|
Rozgrywka
May 11, 2023 19:24:26 GMT 1
via mobile
Post by Pracuś on May 11, 2023 19:24:26 GMT 1
Z tym losowaniem winnych, to mogła być lekko frustrująca reakcja na irytująco-trollującego Eldo. Sam miałem podobne odczucia, gdy raper z tym wyskakiwał. wątpię, ale nie mogę na razie wyjaśnić dlaczego Jak potem będziesz wyjaśniał dlaczego, to weź pod uwagę kwestię czemu mafioza nie podałby czterech popularnie latających i wtedy mało znaczących nicków, żeby Eldoka się odwalił. Zamiast tego robił cyrk z losowaniem.
|
|