|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 10:22:52 GMT 1
Druga sprawa to atak paniki jaki widzimy po wyjściu Antury ze strony wszystkich trzech mafiozów, którzy muszą zrobić pewne przewajchowania. I tak Wiśnina szybko stara się jego przenieść swoje podejrzenia na kumpla z mafii - Cugowskiego, Rudy zaczyna uniewinniać Czesia, bo wie, że śmierć Czesia dzisiaj w linczu może ponieść miasto za głosem Czesia. A Cugowski głośno zastanawia się czy to aby prawdziwy detektyw.
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 10:24:23 GMT 1
Kawalec, jeśli jesteś czysty, to chociaż chciałbym, abyś się nieco bardziej zastanowił nad kolegą Wiśniewskim.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 10:24:27 GMT 1
Mieliśmy dwa lincze typie xD po drugie - jak zawsze, to we wszystkich ostatnich partiach byliśmy niewinni, więc jak dla mnie to może być i główny nurt, wyjebane w sumie Ale w ostatnich partiach na tym etapie był już zlinczowany jakiś mafiozo. A teraz nie. I zastanawiam się czy to nie jest dobry moment na zastosowanie twierdzenia Lewkonia-Bayesa w praktyce. No nie zastanawiasz się, przed chwilą byłeś bardzo zdecydowany. Krótka piłka, chcesz mnie linczować, czy nie?
|
|
|
Post by Krzysztof Cugowski on Jul 8, 2023 10:24:47 GMT 1
Druga sprawa to atak paniki jaki widzimy po wyjściu Antury ze strony wszystkich trzech mafiozów, którzy muszą zrobić pewne przewajchowania. I tak Wiśnina szybko stara się jego przenieść swoje podejrzenia na kumpla z mafii - Cugowskiego, Rudy zaczyna uniewinniać Czesia, bo wie, że śmierć Czesia dzisiaj w linczu może ponieść miasto za głosem Czesia. A Cugowski głośno zastanawia się czy to aby prawdziwy detektyw. Że co? a) zachowałem się odwrotnie do Rudego, czyli zachowałem się tak, jak rzekomo wg Ciebie powinien zachować się miastowy Rudy b) gdzie się zastanawiałem, że to prawdziwy detektyw?
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 10:24:51 GMT 1
Kawalec, jeśli jesteś czysty, to chociaż chciałbym, abyś się nieco bardziej zastanowił nad kolegą Wiśniewskim. Zastanawiam się czysto matematycznie na podstawie sprawdzeń deta
|
|
|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 10:25:04 GMT 1
Trzecia rzecz to to jak Wiśnia chciał wrzucić dzisiaj Anturę w kolejkę. Zaczął to robić już wczoraj. Jak wspomniałem miałem pięciu podejrzanych na trzy mafijne miejsca. Sensownie wytknąłem nieścisłości w zachowaniu Antury (które jak się dziś okazały były także efektem ubocznym jego roli), co Lowrider próbował wykorzystać próbując od rana zebrać ekipę na Anturę.
Przy odrobinie szczęścia udałoby mu się dzisiaj zebrać na to ludzi, posłałby go do piachu. A kolejnego dnia posłałby do piachu Czesia. Bo przecież Czesio Anturę miał za podejrzanego.
|
|
|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 10:26:27 GMT 1
Czwarta rzecz to to jak Wiśnia jak diabeł święconej wody bał się pójścia w linczujących Fleszara. Starał się dyskredytować Czesia, który wpadł na ten pomysł. A było to jeszcze przed mordem na Santosie. Wiśnia wiedział, że zostanie wtedy trójka Kawalec, Rudy, Cugowski. Z czego Kawalec jest powszechnie uważany za niewinnego, więc trzeba byłoby linczować któregoś z jego ziomów.
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 8, 2023 10:26:45 GMT 1
Druga ważna sprawa to udowodnienie, że Rudy kłamie. Obiecałem mu, że to udowodnię, co niniejszym czynię. Otóż jaki jest stan rzeczy sprzed wyjścia detektywa z rolą? Rudy uważa Wiśniewskiego za niewinnego, z kolei podejrzewa Czesia i robi w nocy kolejne analizy jego postaci, zresztą nie pierwszy raz i nie pierwszy raz zabierając się do tego od dupy strony. Rudy dostaje sprawdzenia detektywa, które w najlepszym wypadku nie powinny wpłynąć na jego odbiór Czesia. Odczyt pomarańczowy 50/50. Dostał jednak taki sam odczyt u Wiśniewskiego, co powinno spowodować że wina Czesia powinna mu się pogłębić w umyśle (bo przecież Wiśnia w jego świecie musiałby być kolejnym opryszkiem). Co robi Rudy? Zaczyna wątpić w winę Czesia. Jakies powątpiewania co do twojej winy to mam od twojego szczerego wjazdu po tym jak panas zdechł i kłóciłes sie z Gołota, ze jesteśmy w pizdzie. Po prostu czułem wkurwienie panasia i twoje pod skóra. A wina Czesia mi sie automatycznie nie pogłębiła, bo jak pisałem, czytalem testament Antury w pierwszej kolejności oceniając jego winę, a nie innych. Poza tym negatywne sprawdzenie deta jest nadal słabe, co tez wspominałem.
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 8, 2023 10:27:36 GMT 1
Z reszta chyba nie ja jeden jestem teraz mniej pewien twojej winy niz przed np głosowaniem d2
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 8, 2023 10:27:59 GMT 1
W sumie to zacząłeś sie starać jak miałeś zlecieć
|
|
|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 10:28:03 GMT 1
Piąta sprawa to analiza Cugowskiego z dnia wczorajszego. Porównajcie sobie jego obraz mapy gry do mojego. Szczególnie to za co Cugowski uniewinnia Wisniewskiego (za to jak pojechał Czesia). Oczywiście głównymi winnymi dla Cugowskiego jest Czesio (bo Czesio był łatwym celem do dopierdalania się) i jego kolega z mafii - Rudy. Oprócz tego nie był pewny co do Broniewskiego. Jak wiemy Broniewski niewinny.
|
|
|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 10:29:17 GMT 1
Szósta sprawa to relacja na linii Wiśniewski-Rudy. Wczoraj czytając pierwsze strony rozgrywki natknąłem się na trafną uwagę Kawalca, że Wiśniewski zadaje Rudemu pytania z taką tezą, by ten mógł łatwo odbić piłeczkę. Nikt później tego tematu nie pociągnął, a to był jeden z kluczowych momentów początku rozgrywki.
|
|
|
Post by Andrzej Gołota on Jul 8, 2023 10:29:34 GMT 1
Nie czytałem jeszcze tego co tam pisaliście i idę na trening, więc doczytam później. Przeczytałem jednak, że Służba jest detektywem i ma na skanie niewinnego Broniewskiego. Ja jestem 99% przekonany, że wygramy jeśli zlinczujemy Czesia, Klocucha, Cugowskiego i Rudego, mamy dokładnie tyle linczy. Powtarzam. Wiśniewski i Kawalec są niewinni, na moją odpowiedzialność. Ta gra jest już wygrana, nawet nie trzeba zbytnio w niej myśleć, nie zróbcie nic głupiego. Oczywiście myśleć można i ja też w ramach zachowania porządności jeszcze pomyślę. Jednak serio wam mówię to jest z 95-99%, że Kawalec i Wiśniewski są niewinni, więc mafię mamy już praktycznie drogą dedukcji. Ciao.
|
|
|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 10:30:02 GMT 1
Siódma sprawa to to, że mimo iż Wiśniewski punktował Rudego i na niego głosował, Rudy bronił Wiśniewskiego. U Wiśni nie było też wielkiego parcia, by sprawę Rudego przedstawić w taki sposób by doprowadzić do jego linczu.
|
|
|
Post by Krzysztof Cugowski on Jul 8, 2023 10:30:02 GMT 1
Czwarta rzecz to to jak Wiśnia jak diabeł święconej wody bał się pójścia w linczujących Fleszara. Starał się dyskredytować Czesia, który wpadł na ten pomysł. A było to jeszcze przed mordem na Santosie. Wiśnia wiedział, że zostanie wtedy trójka Kawalec, Rudy, Cugowski. Z czego Kawalec jest powszechnie uważany za niewinnego, więc trzeba byłoby linczować któregoś z jego ziomów. Przecież nie tylko Wiśnia odradzał drogę fokusowania się wśród głosów na Fleszara. Pisałem o tym ja, pisał o tym Gołota, każdy dawał argumenty. Problem też polegał na tym, że Ty te bramki wybierałeś różnie. Raz mówiłeś, żeby iść za głosami na Fleszara, a raz, że mafia musi być w parze Kawalec/Rudy i warto iść tą drogą.
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 10:30:03 GMT 1
Czesio gra aż za dobrze, ale jego typy pokrywają się z grubsza z moimi, więc chyba za tym pójdę.
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 10:30:54 GMT 1
Nie czytałem jeszcze tego co tam pisaliście i idę na trening, więc doczytam później. Przeczytałem jednak, że Służba jest detektywem i ma na skanie niewinnego Broniewskiego. Ja jestem 99% przekonany, że wygramy jeśli zlinczujemy Czesia, Klocucha, Cugowskiego i Rudego, mamy dokładnie tyle linczy. Powtarzam. Wiśniewski i Kawalec są niewinni, na moją odpowiedzialność. Ta gra jest już wygrana, nawet nie trzeba zbytnio w niej myśleć, nie zróbcie nic głupiego. Oczywiście myśleć można i ja też w ramach zachowania porządności jeszcze pomyślę. Jednak serio wam mówię to jest z 95-99%, że Kawalec i Wiśniewski są niewinni, więc mafię mamy już praktycznie drogą dedukcji. Ciao. Mija tydzień od startu rozgrywki, a my nie zlinczowaliśmy jeszcze ani jednego mafiozy! Pshemo, lodu. To nie czas na lizanie się po f...
|
|
|
Post by Krzysztof Cugowski on Jul 8, 2023 10:31:00 GMT 1
Piąta sprawa to analiza Cugowskiego z dnia wczorajszego. Porównajcie sobie jego obraz mapy gry do mojego. Szczególnie to za co Cugowski uniewinnia Wisniewskiego (za to jak pojechał Czesia). Oczywiście głównymi winnymi dla Cugowskiego jest Czesio (bo Czesio był łatwym celem do dopierdalania się) i jego kolega z mafii - Rudy. Oprócz tego nie był pewny co do Broniewskiego. Jak wiemy Broniewski niewinny. No nie byłem pewny do Broniewskiego i argumentowałem to. Spuścił z tonu, mniej przyciskał i nie dawał uzasadnień. Mylenie się ma być uznane za mafijność?
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 10:31:12 GMT 1
Nie wiem, mam pewne podskórne wątpliwości jak czytam tę pewność Gołoty
Jakbym rozważał teorię Lewkonia - Bayesa to tam
Mafia turbo plot twistowa - Gołota/Wiśnia/ktoś na doczepkę
|
|
|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 10:31:17 GMT 1
Ósma sprawa to to, że Rudy miał nadwiedzę o niewinności mnie, Klocucha i Panasiuka. Co również zauważył Kawalec i również później temat się zamknął.
|
|