|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 11:00:17 GMT 1
Klocuch ujął mnie tym spostrzeżeniem o zjednoczeniu core miasta przy tym jak kombinowałem z tożsamością po pierwszym linczu. Mafiozie raz że bardzo trudno byłoby coś takiego dostrzec, dwa skonstruować wokół tego jakąś narrację.
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 11:02:28 GMT 1
Czy nikt nie widzi tego, że akcje Czesia są zbyt brawurowe na mafiozę?
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 11:03:17 GMT 1
Przeciez Czesio wbrew całemu miastu wyłożył skład mafii i podał hiperprzekonujące argumenty. Zwrócił uwagę na rzeczy, na które nikt wcześniej uwagi nie zwrócił (choćby powiązania Wiśniewski-Cugowski).
|
|
|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 11:04:38 GMT 1
Gołocie serio polecam porządnie przejrzeć tę edycję pod kątem mafii Wiśniewski, Cugowski, Rudy.
Każdy z nich miał tu swoją rolę do odegrania.
Wiśnia wszedł do mainstreamu, stając się poklepywaczem po plecach częsci graczy, których starał się urobić i graczem, który po cichu kieruje miastem (np. sugerując masówkę na mnie, wcześniej na Dionizym)
Cugowski to taki nomen omen pracuś. Napracował się nad analizą. Co prawda z góry widać, że jego przemyslenia są powierzchnowne, najłatwiej mu atakować kolegę z mafii, najtrudniej uniewinnić drugiego kolegę, mimo iż poza analizami są dla siebie adwokatami.
Z kolei Rudy ma rolę tego na którym ta dwójka mogła wybielić. Obaj w niego z różnym skutkiem celowali. Mogli na nim wyrobić pozycję, ale wygodnie jest im też kiedy inni gracze wjeżdżają w kolejkę typu ja czy Antura.
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 11:05:16 GMT 1
Gołota zaczął nagonkę i pewnie zrobił to niewinnie, ale co mamy dalej? Jeśli Czesio z grubsza ma rację, to jest największym zagrożeniem dla mafii, dlatego mafia chce go teraz wepchnąć na świecznik i zlinczować - zapewne nieco z drugiego szeregu, aby nie wpaść przesadnie.
Gołota po raz kolejny może robić krecią robotę dla mafii (nie tylko w uniewinnianiu duetu Wiśniewski-Kawalec)...
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 8, 2023 11:07:06 GMT 1
Czy nikt nie widzi tego, że akcje Czesia są zbyt brawurowe na mafiozę? Przecież on był pierwszy lub najdalej drugi w kolejce do złomowania. Co miałby robić?
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 11:07:19 GMT 1
Wiśnia gdzie jesteś, wyłaź z kurwidołka
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 11:08:30 GMT 1
Czy nikt nie widzi tego, że akcje Czesia są zbyt brawurowe na mafiozę? Przecież on był pierwszy lub najdalej drugi w kolejce do złomowania. Co miałby robić? Na pewno byłby miał mniej logiki i rozsądku w sobie, gdyby był w mafii, a więcej emocji. A on tutaj rozwałkowuje największych złoczynców argumentami i rozumem.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 11:10:12 GMT 1
Przecież on był pierwszy lub najdalej drugi w kolejce do złomowania. Co miałby robić? Na pewno byłby miał mniej logiki i rozsądku w sobie, gdyby był w mafii, a więcej emocji. A on tutaj rozwałkowuje największych złoczynców argumentami i rozumem. No wręcz przeciwnie właśnie
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 8, 2023 11:10:57 GMT 1
Przecież on był pierwszy lub najdalej drugi w kolejce do złomowania. Co miałby robić? Na pewno byłby miał mniej logiki i rozsądku w sobie, gdyby był w mafii, a więcej emocji. A on tutaj rozwałkowuje największych złoczynców argumentami i rozumem. Na czym ta brawura polega brzmiało pytanie
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 11:12:47 GMT 1
Szczerze to przychylam się do wersji sprawdzenia Wiśni chwilowo
Jeżeli jest niewinny, to leci Czesio i pora na csa
Natomiast jeżeli leci winny, to ja bym się gruuuubo zastanowił nad Gołotą
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 8, 2023 11:12:51 GMT 1
Tutaj też było pytanie, ale ja tu chyba jestem jedyny, który dostaje powiadomienia.
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 8, 2023 11:13:34 GMT 1
Szczerze to przychylam się do wersji sprawdzenia Wiśni chwilowo Jeżeli jest niewinny, to leci Czesio i pora na csa Natomiast jeżeli leci winny, to ja bym się gruuuubo zastanowił nad Gołotą A może sprawdź mnie i potem będzie łatwo zakolejkować?
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 11:14:09 GMT 1
Tutaj też było pytanie, ale ja tu chyba jestem jedyny, który dostaje powiadomienia. Nie odpowiedziałem konkretnie na to pytanie, bo już pisałem na ten temat. Trzeba zmienić typy, gdy padło tylu niewinnych, a mafia wciąż w pełnym składzie.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 11:14:47 GMT 1
Szczerze to przychylam się do wersji sprawdzenia Wiśni chwilowo Jeżeli jest niewinny, to leci Czesio i pora na csa Natomiast jeżeli leci winny, to ja bym się gruuuubo zastanowił nad Gołotą A może sprawdź mnie i potem będzie łatwo zakolejkować? Ale co więcej mi mówi twój kolor, skoro i Wiśnia, i Czesio cię chcą wyjebać?
|
|
|
Post by Władysław Broniewski on Jul 8, 2023 11:15:36 GMT 1
Wielce Czcigodny Anturo, zrozum to, co powiem. Spróbuj to zrozumieć dobrze. Jak życzenia najlepsze, te urodzinowe... Albo noworoczne - jeszcze lepsze może, o północy te składane, drżącym głosem niekłamane.
Z innym liderem miasto będzie szczęśliwsze, dużo szczęśliwsze będzie z nim. Ja, cóż, troll, włóczęga, niespokojny duch... Ze mną można tylko wejść na forumowisko, pośmiać się z kilku postów i zapomnieć wszystko: jaka epoka, jaki wiek, jaki rok, jaki miesiąc, jaki dzień i jaka edycja kończy się, a jaka zaczyna.
|
|
|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 11:15:40 GMT 1
Jest milion dowodów świadczących o mojej niewinności, począwszy od siania defetyzmu kiedy widziałem jaki stosunek ma do mnie niewinny Gołota i wiedząc, że lincz na mnie oznacza meczówkę. Mafiozi w takich chwilach nie sieją defetyzmu. Mafiozi tak jak Wiśniewski w czwartek, starają się przekonać miasto, że gra jest wygrana, że wjedzie detektyw sprawdzi podejrzanych i będzie z górki. Druga sprawa to zawężanie grona podejrzanych zamiast rozszerzania. Mafiozi starają sobie zostawiać furtki na wypadek gdyby trzeba było oskarżyć kogoś innego, ja tych furtek nie zostawiam. Zamiast tego wrzuciłem Kawalca po przeczytaniu jego postów do grona niewinnych. Rzucał takimi spostrzeżeniami w kierunku Rudego i Wiśniewskiego, których raczej żaden mafiozo by nie rzucił. Trzecia sprawa to to, że dla dobra sprawy serio jestem w stanie włożyć dzisiaj głowę pod topór.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 11:17:10 GMT 1
Jest milion dowodów świadczących o mojej niewinności, począwszy od siania defetyzmu kiedy widziałem jaki stosunek ma do mnie niewinny Gołota i wiedząc, że lincz na mnie oznacza meczówkę. Mafiozi w takich chwilach nie sieją defetyzmu. Mafiozi tak jak Wiśniewski w czwartek, starają się przekonać miasto, że gra jest wygrana, że wjedzie detektyw sprawdzi podejrzanych i będzie z górki. Druga sprawa to zawężanie grona podejrzanych zamiast rozszerzania. Mafiozi starają sobie zostawiać furtki na wypadek gdyby trzeba było oskarżyć kogoś innego, ja tych furtek nie zostawiam. Zamiast tego wrzuciłem Kawalca po przeczytaniu jego postów do grona niewinnych. Rzucał takimi spostrzeżeniami w kierunku Rudego i Wiśniewskiego, których raczej żaden mafiozo by nie rzucił. Trzecia sprawa to to, że dla dobra sprawy serio jestem w stanie włożyć dzisiaj głowę pod topór. To co Wiśniewski w czwartek, robi Gołot dzisiaj
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 8, 2023 11:17:33 GMT 1
A może sprawdź mnie i potem będzie łatwo zakolejkować? Ale co więcej mi mówi twój kolor, skoro i Wiśnia, i Czesio cię chcą wyjebać? - Czyści Gołotę. - To jak we mnie wjeżdzał Wiśnia wygląda dużo lepiej w kontekscie mojego koloru niz to co robi Czesław. - No Ty nie wyglądasz za dobrze, ale Gołota ma Cię pod skrzydłem i ja się z tym zgadzam. - Cugoś nie wygląda za dobrze i trzeba się przyjrzeć. - Klocuch mnie herouniewinnił w d1, ale to Wy musicie rozkminić co z tym zrobić. - Potwierdza uniewinnienie WB.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 11:18:34 GMT 1
Kurwa mać, mam wrażenie że z Czesiem to taki case jak z Cieniutkim w poprzedniej forumowej edycji
|
|