|
Ogólny
Jul 10, 2023 13:18:44 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 10, 2023 13:18:44 GMT 1
Klocuch 1,3@ Rudy 1,5@ Cugowski 1,8@ Kawalec 4,0@ Wiśniewski 8,0@
aktualne kursy po resecie
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 13:21:43 GMT 1
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 10, 2023 13:21:43 GMT 1
nie wiem co się uwziąłeś na tego Kawalca, na moje to on jest ostatnim który nie wie, a dodatkowo wszyscy walczą o jego głos więc tymbardziej nie wie. Tak jak Gołote jest w stanie sobie wyobrazić tak Kawalca wcale.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 13:30:00 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 10, 2023 13:30:00 GMT 1
Kawalec to mam wrażenie, że boi się tego że ktoś z większych robi go w chuja i przez to nie potrafi się wyobrazić prostszego wariantu mafii oraz szuka tam gdzie nie trzeba w momencie kiedy gra na ostrzu noża jest. Tylko problem jest taki, że na szukanie potencjalnych twistów jest trochę za późno i należy zlinczować kogoś z dwójki Cugowski/Rudy. Inna sprawa jest taka, że musi być koniecznie jednomyślność dzisiaj.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 13:40:54 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Jul 10, 2023 13:40:54 GMT 1
Przydałby się aktywny Broniewski.
|
|
służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Ogólny
Jul 10, 2023 13:48:01 GMT 1
via mobile
Post by służba on Jul 10, 2023 13:48:01 GMT 1
nie wiem co się uwziąłeś na tego Kawalca, na moje to on jest ostatnim który nie wie, a dodatkowo wszyscy walczą o jego głos więc tymbardziej nie wie. Tak jak Gołote jest w stanie sobie wyobrazić tak Kawalca wcale. Ale do mnie to piszesz czy Montiego? Jeżeli do mnnie to napisałem wytłumaczenie od razu - uciął sobie wszystko to co zrobił i przepracował i myśli na fresh. Czysty prezent dla mafii
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 14:24:48 GMT 1
Post by Czesio on Jul 10, 2023 14:24:48 GMT 1
Z perspektywy czasu bardzo niefortunnie się ci opryszkowie jednak ułożyli.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 14:28:12 GMT 1
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 10, 2023 14:28:12 GMT 1
nie wiem co się uwziąłeś na tego Kawalca, na moje to on jest ostatnim który nie wie, a dodatkowo wszyscy walczą o jego głos więc tymbardziej nie wie. Tak jak Gołote jest w stanie sobie wyobrazić tak Kawalca wcale. Ale do mnie to piszesz czy Montiego? Jeżeli do mnnie to napisałem wytłumaczenie od razu - uciął sobie wszystko to co zrobił i przepracował i myśli na fresh. Czysty prezent dla mafii do Montiego, z Tobą nie gadam bo boje sie powrotu traumy
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 14:29:36 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 10, 2023 14:29:36 GMT 1
teraz dojechał Kshaqu ładnie
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 15:19:19 GMT 1
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 10, 2023 15:19:19 GMT 1
rudy jest winny
W meczowce 3v3 typ sobie ustawia meczówkę 1v1 z chłodną głową, ja piernicze ja pierdole
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 15:32:52 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Jul 10, 2023 15:32:52 GMT 1
Dziś o 20:15 zapraszam! Obecność obowiązkowa, zwalnia z niej jedynie brak możliwości pojawienia się.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 15:47:12 GMT 1
Post by Czesio on Jul 10, 2023 15:47:12 GMT 1
rudy jest winny W meczowce 3v3 typ sobie ustawia meczówkę 1v1 z chłodną głową, ja piernicze ja pierdole nie no wina Rudego jest pewna odkąd padł niewinny Panasiuk i padły sprawdzenia Antury. Nie da się stworzyć sensownej mafii bez Rudego.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 15:55:10 GMT 1
Post by Czesio on Jul 10, 2023 15:55:10 GMT 1
Kurde najgorsze jeśli miasto to przegra będzie to jak wiele nieszczęśliwych zdarzeń się na to zebrało, przynajmniej z mojej perspektywy. Pshemo, który się uwziął, że nie mogę być niewinny przez co kompletnie w dupie miałem jego uniewinnianie Wiśniewskiego. Wiśnia, który kurwa torpedował moją chęć sprawdzenia linczujących Fleszara. Monti, który w testamencie mnie utwierdził, że jeśli ja niewinny, to Wiśnia nie może dożyć meczówki. Bot, który wylosował opryszka i mnie i Wiśni. Puzzel po puzzlu układały się pod mafię Wiśnia, Cugo, Rudy, a to będzie ten pieprzony Klocuch.
|
|
służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Ogólny
Jul 10, 2023 15:59:17 GMT 1
via mobile
Post by służba on Jul 10, 2023 15:59:17 GMT 1
Kurde najgorsze jeśli miasto to przegra będzie to jak wiele nieszczęśliwych zdarzeń się na to zebrało, przynajmniej z mojej perspektywy. Pshemo, który się uwziął, że nie mogę być niewinny przez co kompletnie w dupie miałem jego uniewinnianie Wiśniewskiego. Wiśnia, który kurwa torpedował moją chęć sprawdzenia linczujących Fleszara. Monti, który w testamencie mnie utwierdził, że jeśli ja niewinny, to Wiśnia nie może dożyć meczówki. Bot, który wylosował opryszka i mnie i Wiśni. Puzzel po puzzlu układały się pod mafię Wiśnia, Cugo, Rudy, a to będzie ten pieprzony Klocuch. Jak miasto przegra to dlatego że zagraliśmy chujowo imho, nie ma co zbijać wytłumaczeniami jakichś tam nieszczęśliwych przypadków. Ja po męsku biorę na klate to że pozwoliłem cie linczować, fatalna decyzja, na którą nie ma wytłumaczeń.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:08:12 GMT 1
Post by Czesio on Jul 10, 2023 16:08:12 GMT 1
Nie no nie można tego tak oceniać. Ty np. Antura zagrałeś optymalnie i naprawdę kwestią pecha jest to, że prawdopodobnie trafiłeś dwóch opryszków. Gołota zagrał całą edycję bardzo dobrze, pomylił się w zasadzie tylko co do mnie. Wiśnia zagrał bardzo fajnie, ale niefortunie zebrał opryszka plus inni grali bardziej niewinnie. Kawalec gra świetne zawody, rzuca wiele cennych uwag. Kacper też miał wiele fajnych typów, tylko się zapomniał. O Montim nie wspominam, bo nie dość, że grał niewinnie, to pewnie wzięli go za deta, czym dał jedno sprawdzenie więcej.
Do tego naprawdę przyzwoita mafia. Zmarzlik który się mega stara i gdyby nie to, że lekko widać, że jego napracowanko jest na słabych podstawach (ale tak naprawdę ciężko robić takie analizy jak on robi będąc mafii) i że brakuje ludzi do mafii, to pewnie nie byłby tak podejrzewany. Rudy niby pewny winny, ale ma świetną pewność siebie. No i Klocuch, który z drugiego szeregu w stylu Łuczyka może to wygrać.
Moim zdaniem ta edycja stoi na naprawdę dobrym poziomie. Decydują detale.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:16:57 GMT 1
Post by Czesio on Jul 10, 2023 16:16:57 GMT 1
A jak będziemy sobie wmawiać, że wygrana/przegrana to granie chujowe/znakomite to do niczego fajnego nie dojdziemy. To jest kolejna edycja, na której czegoś tam można się nauczyć
Z mojej strony na pewno wiem, że nie mogę się tak podpalać, bo to kolejna edycja po Rimbaudzie, gdzie włącza mi się tryb, że mafia musi być tu i nie patrzę szerzej.
Poza tym kurwa zagrałem w mieście tak jak gdybym był w mafii. Tzn. poszedłem na starcie z Wiśnią, bo czułem, że to jedyna szansa, by on padł. Robiłem 3 kroki do przodu zamiast spokojnie doprowadzić drogą konsensusu do linczu na dwóch pewnych winnych Rudym i Cugowskim i obserwacji tego co się będzie działo.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:20:04 GMT 1
Post by Czesio on Jul 10, 2023 16:20:04 GMT 1
Natomiast jedno czesiowi oddam co czesiowe, jedyny kurwa otwarcie powiedział, że cugowski mafia, bo kurwa miasto by nie czuło potrzeby proszenia się o dzień odpuszczenia bo coś tam. Aż dziw mnie bierze, że inni się wtedy na to nie rzucili, tylko jeszcze go bronili.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:20:52 GMT 1
Post by Volverin on Jul 10, 2023 16:20:52 GMT 1
Tak, generalnie się zgadzam, wysoki poziom gry z obu stron. Mafia jako drużyna dawno nie grała tak "równo", nikt specjalnie nie odstaje, każdy dorzuca cegiełkę, każdy wzbudza przez to wątpliwości co do swojej winy u graczy. I przez to miasto ma mocno pod górkę, mimo że włożyło sporo wysiłku. Na przykład taki Wiśniewski, no niby gra dość czysto, ale przez dobry występ mafiozów nie jest to widoczne gołym okiem. Duży wpływ na przebieg edycji mogły mieć odpadnięcia z gry. Jakby nie patrzeć, miasto jest lincz do tyłu. Oczywiście mafia za to straciła możliwość morderstwa (gdyby nie straciła, to lincz na Czesiu kończyłby grę). Można debatować kto wyszedł na tym na plus, ale załóżmy, że nie byłoby żadnej afery, Dionizy żyje, do tego zamiast Schabowy gra ktoś grający normalną, niewinną edycję i mafia RACZEJ przegrywa. Ostatecznie zwycięstwa/porażki mafii w dużej mierze zależą od tego, czy niewinni dojadą. Dwóch nie dojechało na "dzień dobry" (Fleszar i Schabowy), w edycji 14 osobowej z trzema mafiozami to duża strata.
PS Akurat odpadnięcie Dionizego niewiele zmienia w kwestii liczby linczów, tak więc też nie przejmowałbym się za bardzo na miejscu Kacperka. Oczywiście mogłeś żyć, grać i wpłynąć na rozgrywkę w znaczący sposób, ale miasto na pewno nie przegrało przez Ciebie.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:23:39 GMT 1
Post by Volverin on Jul 10, 2023 16:23:39 GMT 1
A, no i myślę bardzo na plus edycja 14 osobowa z trzema mafiozami, niż jak w Kreskówkowej 12vs2 jeśli chodzi o fun. Lepiej pokombinować z mordami, z jakimś rolnym niż rezygnować z mafiozy.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:29:54 GMT 1
Post by Czesio on Jul 10, 2023 16:29:54 GMT 1
Ten odwrócony detektyw to w sumie jest bardzo spoko rola.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:34:12 GMT 1
Post by Czesio on Jul 10, 2023 16:34:12 GMT 1
Jeszcze odnośnie tego tematowego spamu, nie wiem czy nie sensowne byłoby zrobienie dwóch oddzielnych tematów jak w discordowej. Że na jednym hulaj dusza piekła nie ma. Bez limitów, rozmowa stricte czatowa, kto chce nadrabia, kto nie ten nie nadrabia. A obok poważniejszy temat na analizy, jakieś poważniejsze spostrzeżenia, gdzie nie spamujemy aż tak.
Gdzieś mam przeczucie, że to coś lepszego od limitu postów. Bo 15 postów Czesia szybciej przeczytasz nawet przeklikując strony niż jeden długi post Służby, w dodatku pisany niemal ciągiem.
|
|