|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:48:58 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 17:48:58 GMT 1
Nie no, ja nic nie chcę ograniczać. Moim problemem nie jest to, że to zostało zrobione ani dlaczego. Uważam, że przyjebanie się do tego postu jest całkiem słuszne. Mi się nie podoba sposób, w jaki to zostało zrobione. Na alibi, z chęcią nabicia interakcji, bez próby szukania z czego to wynika, bez próby dowiedzenia się czegoś o moim kolorze No ale popełniasz ten sam błąd, co ta Pupa zrobiła wcześniej. Czyli z góry zakładasz intencję. Mi się to w huj nie podoba szczerze mówiąc, bo akurat intencję najtrudniej zgadnąć. Dlatego jestem za Wielką Transparentnością i próbą tłumaczenia w wypowiedzi dlaczego ona w ogóle powstała. W innym przypadku może być ciężko przekonać innych - czego sam kilkukrotnie doświadczyłem, mimo, że miałem rację. No a moja wielka transparentność zawier a też to, że ujawniam moje odczucia co do intencji, panie Glorfindel. Do Aragorna jeszcze dodatkowa uwaga - szukanie z czego coś wynika nie zawsze zakłada zadawania miliona pytań, aż którymś trafię, a może jeszcze podpowiem ci łatwą drogę ucieczki przez przypadek. Ja mówię, że twierdzę że zrobiłeś A, bo X, a ty mi możesz powiedzieć, że nie, bo zrobiłeś B, bo Y. A jeśli ktoś nie jest w stanie wytłumaczyć swoich intencji, to ja wtedy widzę, że coś jest nie tak.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 3, 2023 17:49:10 GMT 1
Jeszcze jedno co jest chyba ważne, mafiozów jest czterech. Prawdopodobnie staną przynajmniej w częsci po różnych stronach barykady. Ktoś się do czyichś poglądow przylepi. Więc kurwa jeśli jesteście niewinni - patrzcie za siebie. Nawet bardziej niz na przylepców do głównego nurtu. Zawsze patrzcie za siebie! Ten najmniej niewinny pewnie będzie winny. A jeśli dzięki moim słowom nie będą się przylepiać, to tym kurwa lepiej. Mogę zapytać po co to napisałeś? oczywiście. Ponieważ w co najmniej kilku ostatnich edycjach mafia wygrywała na rozczłkonkoniu swoich przekonań. Podaj mi edycję, a wskażę Ci takie przylepy. Aldona przylepiająca się do glona? Klocuch przylepiający się do Czesia? Mniej więcej na tym samy to polegało. Najbardziej nieoczywiści mafiozi to ci przylepiający się. A przy czwórce w mafii niemal pewne jest to, że taki przylepiec się znajdzie. A im szybciej o tym wiemy tym lepiej.
|
|
|
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 17:49:28 GMT 1
Panie Elrond, hipoteza bardzo ciekawa ale chuj wie z czego wynika 2 mafiozów by nie postanowiło, że obaj wchodzą temat postami pisanymi przez chatgpt. To co robi Boromir jest w istocie szkodliwe. A hipotetyczno-historyczne, czy cała mafia mogłaby napisać pierwsze posty po rozpoczęciu rozgrywki, jeden po drugim? Czy czegoś takiego też by "nie postanowili"? Uważajmy z tym "2 mafiozów by nie postanowiło"
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 17:51:27 GMT 1
Gdzie w trzecim poście zasugerowałem tożsamość? Bo serio, nie robiłem tego, a przynajmniej niecelowo, to można mi faktycznie zarzucić przy okazji posta z prośbą o modlitwę, ale nie wcześniej. Co do immunitetów zaś, to nie zgadzam się z tezą, że mocni gracze go nie potrzebują. Taki Wielki Szu jest tego świetnym dowodem. Co masz na myśli pisząc o "materiale porównawczym" w kontekście Aragorna? Tak czy owak, też nie mam zamiaru linczować jutro Aragorna, więc akurat w tym się zgadzamy, natomiast ciekawi mnie, kogo w takim razie uznajesz za gracza, którego na świecznik wjebać warto i nie podpada pod poniższą charakterystykę: 1. Pisząc, że masz mordę jak gollum nie znasz jakiegoś konkretnego i bardzo znanego dzieła kultury musisz liczyć się ze skojarzeniem z pewnym graczem, inne posty tylko utwierdzają pozostałych w tym wrażeniu 2. Jeden rabin powie tak, drugi powie nie, to nie jest istotne w tej dyskusji tak naprawdę 3. Nie mogę powiedzieć, bo mnie Anturaż ostrzeże, ale w poprzednim poście zostawiłem wystarczająco dużo okruszków 4. ok 5. no masz to całe tałatajsto kreacyjne, tam się trafi jakiś dobry strzał, zobaczymy kto naprawdę mam zmarnować post z licznika na takie gówno, kiedy każdy zdrowo myślący człowiek by się domyślił, że jak zacząłem odpisywać to twojego posta jeszcze nie było? słabe to poszukiwanie prawdy Inna sprawa, że w tym elemencie dyskusji uważam, ze Boromir ma częściowo rację, ale z drugiej strony mamy dziwną interakcję z obu stron: a) Różyczka, która z całego posta łapie bonus, który jest chyba najmniej istotny w nim, bo ten Gollumowy strach też jest dla mnie ekstremalnie dziwny, zginie się to się zginie, na huj roztrząsać w D0; b) Boromir który se pilnuje postów w liczniku jak Wielki Statystyk, no okej, mamy ten limit, zobaczymy jak wyjdzie, ale uważam, że strach przed wejściem w jakąś scysję nie powinien być kluczowy, przynajmniej na tym etapie, najwyżej później się będzie tworzyć żuraso-posty zamiast jednolinijkowców. No i ten sam Boromir jednak zmarnował post z licznika na takie gówno, ale w sposób obruszony, bez merytoryki. Czy to miastowa reakcja? No chyba tak. Czy jest tam jakiś element sztuczności? No cięzko mi kruca powiedzieć. Ale to watch. Przecież pisząc jednozdaniówkę nt. licznika pokazałem gdzie go mam, a niewerbalny przekaz posta się mniej więcej pokrywa z twoim a) === Elrond napisał miastowy post o tym pępku. edit: poprawiłem tagowanie
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 3, 2023 17:51:32 GMT 1
No ale popełniasz ten sam błąd, co ta Pupa zrobiła wcześniej. Czyli z góry zakładasz intencję. Mi się to w huj nie podoba szczerze mówiąc, bo akurat intencję najtrudniej zgadnąć. Dlatego jestem za Wielką Transparentnością i próbą tłumaczenia w wypowiedzi dlaczego ona w ogóle powstała. W innym przypadku może być ciężko przekonać innych - czego sam kilkukrotnie doświadczyłem, mimo, że miałem rację. No a moja wielka transparentność zawier a też to, że ujawniam moje odczucia co do intencji, panie Glorfindel. Do Aragorna jeszcze dodatkowa uwaga - szukanie z czego coś wynika nie zawsze zakłada zadawania miliona pytań, aż którymś trafię, a może jeszcze podpowiem ci łatwą drogę ucieczki przez przypadek. Ja mówię, że twierdzę że zrobiłeś A, bo X, a ty mi możesz powiedzieć, że nie, bo zrobiłeś B, bo Y. A jeśli ktoś nie jest w stanie wytłumaczyć swoich intencji, to ja wtedy widzę, że coś jest nie tak. No ale ja nie mówię że nie, przecież pisałem to do Aragorna. Mam ambiwalentne uczucia co do Ciebie, bo czuję, że szukasz prawdy, ale z drugiej strony robisz to w taki, hmm, wycinkowy sposób. Tak idziesz z kosą i machasz, ale akurat na tym, co Ci się rzuci w oczy, co za plecami to już zostawione.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 17:52:01 GMT 1
2 mafiozów by nie postanowiło, że obaj wchodzą temat postami pisanymi przez chatgpt. To co robi Boromir jest w istocie szkodliwe. A hipotetyczno-historyczne, czy cała mafia mogłaby napisać pierwsze posty po rozpoczęciu rozgrywki, jeden po drugim? Czy czegoś takiego też by "nie postanowili"? Uważajmy z tym "2 mafiozów by nie postanowiło" No uważam, że dużo prędzej, ale ogólnie to mogę się zgodzić. Sam sobie zdałem sprawę, że nawet przypadkiem mogliby łatwo to zrobić.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 3, 2023 17:52:09 GMT 1
Mogę zapytać po co to napisałeś? No to jest ciekawe, bo ten gość póki co daje wykład ex catedra. I nie to, żeby pisał głupoty jakieś, ale raczej rzeczy oczywiste. Zakłada se jakąś metę w tej rozgrywce, idzie z drugiego szeregu, taki mędrzec z podkurczonymi jajami i trafił dzięki temu do topki niewinnych. A ja mówię - patrzyć, obserwować. Inna sprawa, że sam kilkukrotnie dawałem takie założenia, inna sprawa, czy były trafne, czy nie, ale byłem wtedy niewinny. XD Więc to nie tak, że Troll daje jakieś kocopoły. Troll, a co Ty sądzisz o tej interakcji Różyczka - Boromir? I reakcji Boromira? Może pogadajmy se o meritum byku. oczywistości być może dla Ciebie, dla większości graczy to jednak są rzeczy, które warto i trzeba przypominać. O interakcji Różyczka-Boromir nic nie sądzę. Gdybym coś sądził to bym napisał. Dlaczego akurat o tej miałbym coś sądzić a o innych nie? Poza tym, że sądzę, że Różyczka raczej skręca w lewo na kazdym zakrecie.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:53:12 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 17:53:12 GMT 1
Strasznie dziwna ta zmiana nastawienia przez Pippina, moi drodzy. Ale mam tu mieszane uczucia. No dla mnie Pippin ma fajną odwagę i luz i mi się podoba. Strasznie mnie dziwi poziom napięcia, jaki panuje. Nie wiem, czy to przez ten limit postów, czy przez co, ale czuć taką dziwną agresję. Pippin się w ogóle w ten agresywny prąd nie wpisuje. Mnie już nazwano potencjalnym trolem. A to dziwne, bo mamy w takim razie TOTALNIE odmienne wrażenie - jak dla mnie dawno nie było od początku takiej kulturki w temacie, panie Elrond. Skąd to spięcie u Pana? Dodatkowo przecież poza swoimi kreacyjnymi postami, które Pippin zaczął od niedawna tworzyć, w mojej opinii była w jego postach wcześniej jakąś dziwna agresja.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:53:38 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 3, 2023 17:53:38 GMT 1
Nie no, ja nic nie chcę ograniczać. Moim problemem nie jest to, że to zostało zrobione ani dlaczego. Uważam, że przyjebanie się do tego postu jest całkiem słuszne. Mi się nie podoba sposób, w jaki to zostało zrobione. Na alibi, z chęcią nabicia interakcji, bez próby szukania z czego to wynika, bez próby dowiedzenia się czegoś o moim kolorze Myślę, że Różyczka postąpiła bardzo miastowo i słusznie wytknęłą Ci dziwne przyjebanie. Dziwne, bo powtórzone po innych. Rozchodzi się o to (bo już idzie zapomnieć ): Podbijam Golluma, Gandalf mógłbym wyjaśnić swój proces myślowy jeśli chodzi o tego posta? Czy poznanie mojego procesu myślowego (a zaręczam, że był wyjątkowo płytki - spodobało mi się spostrzeżenie Różyczki i je spropsowałem, fajna zaczepka, by wybadać, czy gracz czasem nie sypnął się lekko z nadwiedzy; chciałem też podbić siłę tej zaczepki: mafioza pod naporem dwóch miastowych mógłby zareagować bardziej nerwowo, niż pod naporem jednego) pomoże ci trafniej ocenić mój post? Jaka odpowiedź byłaby dla mnie korzystna a jaka niekorzystna? Naprawdę oczekujesz PROCESU MYŚLOWEGO po spontanicznym poście na pierwszej stronie? No moim zdaniem tak zbudowana zaczepka, w takiej formie jest raczej słaba. Zgadzam się, że fakt przyczepienia się do mnie o ten post jest miastowy, ale sposób w jaki to zostało zrobione - nie. Oczywiście, że odpowiedź na to pytanie pomoże i pomogła trafnie ocenić odpowiedź na ten post. Imo wypadłeś bardzo korzystnie. A 'proces myślowy' tylko groźnie wygląda, już nie przesadzaj, rozumiesz co miałem na myśli.
|
|
|
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 17:54:11 GMT 1
A hipotetyczno-historyczne, czy cała mafia mogłaby napisać pierwsze posty po rozpoczęciu rozgrywki, jeden po drugim? Czy czegoś takiego też by "nie postanowili"? Uważajmy z tym "2 mafiozów by nie postanowiło" No uważam, że dużo prędzej, ale ogólnie to mogę się zgodzić. Sam sobie zdałem sprawę, że nawet przypadkiem mogliby łatwo to zrobić. Mam od Ciebie fajne wajby, chciałbym z Tobą wspołpracować. Oglądałeś filmy? Marzy mi się, żeby Elrond zwołał Naradę, jak w pierwszej części. Chyba pół grona nawet mamy
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 3, 2023 17:55:25 GMT 1
No to jest ciekawe, bo ten gość póki co daje wykład ex catedra. I nie to, żeby pisał głupoty jakieś, ale raczej rzeczy oczywiste. Zakłada se jakąś metę w tej rozgrywce, idzie z drugiego szeregu, taki mędrzec z podkurczonymi jajami i trafił dzięki temu do topki niewinnych. A ja mówię - patrzyć, obserwować. Inna sprawa, że sam kilkukrotnie dawałem takie założenia, inna sprawa, czy były trafne, czy nie, ale byłem wtedy niewinny. XD Więc to nie tak, że Troll daje jakieś kocopoły. Troll, a co Ty sądzisz o tej interakcji Różyczka - Boromir? I reakcji Boromira? Może pogadajmy se o meritum byku. oczywistości być może dla Ciebie, dla większości graczy to jednak są rzeczy, które warto i trzeba przypominać. O interakcji Różyczka-Boromir nic nie sądzę. Gdybym coś sądził to bym napisał. Dlaczego akurat o tej miałbym coś sądzić a o innych nie? Poza tym, że sądzę, że Różyczka raczej skręca w lewo na kazdym zakrecie. No ja nie sądzę, żeby Różyczka skręcała w lewo na każdym zakręcie robiąc brrrum. Zdecydowanie nie. Może dla mnie oczywistości, ale po mnie chyba też Gimli zauważył, że to co piszesz to owszem, jakiś element prawdy, ale nic odkrywczego. Ja nie mam z tym wielkiego problemu, ale z tego powodu chciałem wezwać Cię do bardziej merytorycznej interakcji. Dlaczego zapytałem akurat o Różyczka - Boromir? Bo sam się na niej skupiłem i chciałem poznać Twoje zdanie, Wielkiego Teoretyka. Może miałbyś coś, co byłoby wartością dodaną. O innych też możesz coś sądzić, dlaczego miałbyś nie sądzić? Ale ja widzę to co na ekranie, to jesteś dla mnie Ty, 17 cali mojego laptopa. Dlatego pytam.
|
|
|
Post by Peregrin Tuk on Aug 3, 2023 17:56:04 GMT 1
No dla mnie Pippin ma fajną odwagę i luz i mi się podoba. Strasznie mnie dziwi poziom napięcia, jaki panuje. Nie wiem, czy to przez ten limit postów, czy przez co, ale czuć taką dziwną agresję. Pippin się w ogóle w ten agresywny prąd nie wpisuje. Mnie już nazwano potencjalnym trolem. A to dziwne, bo mamy w takim razie TOTALNIE odmienne wrażenie - jak dla mnie dawno nie było od początku takiej kulturki w temacie, panie Elrond. Skąd to spięcie u Pana? Dodatkowo przecież poza swoimi kreacyjnymi postami, które Pippin zaczął od niedawna tworzyć, w mojej opinii była w jego postach wcześniej jakąś dziwna agresja. Często to słyszę, ale patrząc na to jaka ze mnie bestia w łóżku, "agresor" to najłagodniejsze co do tej pory usłyszałem od kobiety
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 3, 2023 17:56:25 GMT 1
No dla mnie Pippin ma fajną odwagę i luz i mi się podoba. Strasznie mnie dziwi poziom napięcia, jaki panuje. Nie wiem, czy to przez ten limit postów, czy przez co, ale czuć taką dziwną agresję. Pippin się w ogóle w ten agresywny prąd nie wpisuje. Mnie już nazwano potencjalnym trolem. A to dziwne, bo mamy w takim razie TOTALNIE odmienne wrażenie - jak dla mnie dawno nie było od początku takiej kulturki w temacie, panie Elrond. Skąd to spięcie u Pana? Dodatkowo przecież poza swoimi kreacyjnymi postami, które Pippin zaczął od niedawna tworzyć, w mojej opinii była w jego postach wcześniej jakąś dziwna agresja. no dla mnie Pippin jest szefem, bo już dwóch graczy go obraziło albo przyatakowało, a ten se dalej tworzy posty w których merytoryka to 2%, a 98% to przechwalanie się jakie ma wielkie cojones nie pytajcie jak to mierzyłem...
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 3, 2023 17:57:07 GMT 1
Mnie się nie podoba Hobbit póki co, niech go jakiś zaufany miastowy prócz mnie oceni, Troll, Gollum, Glorfindel?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:57:26 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 17:57:26 GMT 1
No a moja wielka transparentność zawier a też to, że ujawniam moje odczucia co do intencji, panie Glorfindel. Do Aragorna jeszcze dodatkowa uwaga - szukanie z czego coś wynika nie zawsze zakłada zadawania miliona pytań, aż którymś trafię, a może jeszcze podpowiem ci łatwą drogę ucieczki przez przypadek. Ja mówię, że twierdzę że zrobiłeś A, bo X, a ty mi możesz powiedzieć, że nie, bo zrobiłeś B, bo Y. A jeśli ktoś nie jest w stanie wytłumaczyć swoich intencji, to ja wtedy widzę, że coś jest nie tak. No ale ja nie mówię że nie, przecież pisałem to do Aragorna. Mam ambiwalentne uczucia co do Ciebie, bo czuję, że szukasz prawdy, ale z drugiej strony robisz to w taki, hmm, wycinkowy sposób. Tak idziesz z kosą i machasz, ale akurat na tym, co Ci się rzuci w oczy, co za plecami to już zostawione. Być może, ale taki urok dnia pierwszego, moim zdaniem. Dopiero zaczęliśmy, więc radośnie sobie plotkuję z każdym, kto mi się rzuci w oczęta, a w całość będę zbierać, jak przyjdzie na to czas
|
|
|
Post by Peregrin Tuk on Aug 3, 2023 17:58:13 GMT 1
Mnie się nie podoba Hobbit póki co, niech go jakiś zaufany miastowy prócz mnie oceni, Troll, Gollum, Glorfindel? Nawet dzień nie minął od otwarcia tematu, a my mamy już zaufanych miastowych?
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 3, 2023 17:59:55 GMT 1
WTF? No jeśli mi się ktoś na tym etapie gry podoba, to zakładam, że jest niewinny i próbuje nawiązać współprace, wymienić spostrzeżenia
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 18:00:26 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 18:00:26 GMT 1
A to dziwne, bo mamy w takim razie TOTALNIE odmienne wrażenie - jak dla mnie dawno nie było od początku takiej kulturki w temacie, panie Elrond. Skąd to spięcie u Pana? Dodatkowo przecież poza swoimi kreacyjnymi postami, które Pippin zaczął od niedawna tworzyć, w mojej opinii była w jego postach wcześniej jakąś dziwna agresja. no dla mnie Pippin jest szefem, bo już dwóch graczy go obraziło albo przyatakowało, a ten se dalej tworzy posty w których merytoryka to 2%, a 98% to przechwalanie się jakie ma wielkie cojones nie pytajcie jak to mierzyłem... No niestety im dalej w las, tym bardziej się zgadzam z tym, że to gracz z dużymi cojones, ale strony konfliktu na razie z tego nie wywnioskowałam.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 18:00:47 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 3, 2023 18:00:47 GMT 1
Mnie się nie podoba Hobbit póki co, niech go jakiś zaufany miastowy prócz mnie oceni, Troll, Gollum, Glorfindel? Nawet dzień nie minął od otwarcia tematu, a my mamy już zaufanych miastowych? A co w tym złego? Mi też się wydaje, że z tą trójką można drużynę pierścienia zakładać. Troll mi się podoba odrobinę mniej niż pozostała dwójka, ale też raczej pozytyw.
|
|
|
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 18:01:09 GMT 1
Mnie się nie podoba Hobbit póki co, niech go jakiś zaufany miastowy prócz mnie oceni, Troll, Gollum, Glorfindel? Ja niezaufany? Ale też ocenię. Może ocenię podobnie, jak zaufani i będę też zaufany, kto wie Hmm, taka obecność zdawkowo-jednolinijkowa w temacie. Przypierdolki do Aragorna płynące z nurtem. Trochę bucowate wejście, poza Aragornem nie wyraził opinii o kimkolwiek. Brak też jakichś ogólnogrowych czy nawet teoretycznych spostrzeżeń/wskazówek. Chciałbym więcej materiału od Hobbita. Na ten moment bardziej minus.
|
|