|
Post by Hobbit on Aug 3, 2023 18:42:39 GMT 1
Z mojej perspektywy najdziwniejsze było właśnie to pytanie, czy troll się czuje zagrożony, szczególnie, że go sam wcześniej uniewinniał. Czyli oskarżenie typowo pod wpływem presji. Z drugiej strony w tego Hobbita bił rzeczywiście wcześniej. Tylko nie śledziłam, czy był w tym "przodownikiem", czy podążał za tłumem. No zgadzam się, że mogłem to napisać w jakiś inny sposób. Tak samo wcześniej, rzuciłem trochę nieprzemyślany post. Niby w odpowiedzi do niego się z tego trochę wycofałem, ale zastanawia mnie, że od razu po tym się ulotnił. Nie muszę być pod grą non stop, niektórzy w ogóle jej praktycznie nie zaczęli.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 18:42:55 GMT 1
Panie Peregrinie Tuku, gdyby został Pan wylosowany do mafii i miał za cel zagranie najlepszego mafiozy na forum, to co by Pan zrobił? Skoro już Tuk odpowiedział, to ja mam z kolei pytanie do Boromira. Jakiej odpowiedzi oczekiwałeś i jaka odpowiedź pomogłaby Ci w ocenie Tuka? Bo to było jedne z głupszych pytań, jakie chyba można zadać w d0. Rozumiem, jakby to było później i miałbyś wątpliwości jaką strategie obrałby w mafii np. gracz, który dawno w niej nie był. Ale teraz? W czym to pytanie Ci pomogło? Było bardzo wymuszone. Nie oczekiwałem żadnej konkretnej odpowiedzi, bo odpowiedź na to pytanie miała zasadniczo trzeciorzędne znaczenie. Ja rozstawiam se domino i patrzę co się dzieje, czy pierdolnie czy nie pierdolnie. Zamysł posta byl taki, żeby zasugerować, że kolega Tuk może mieć ambicję zagrać taką grę i dzięki temu pozostali gracze będą go mogli oceniać przez pryzmat takiej ambicji, a nie losowego hobbita, który by czegośtam nie zrobił, bo tak mafia nie gra. A że przy okazji cztery osoby poszły na mnie z widłami, to chyba nawet lepiej, dzieje się.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 18:45:32 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 18:45:32 GMT 1
Boromir, czy ty zakładasz, że grasz z idiotami, którzy bez protestów wysprzęglą się ze swoich planów gry w mafii?
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 18:45:55 GMT 1
Tak
|
|
|
Post by Peregrin Tuk on Aug 3, 2023 18:45:56 GMT 1
Skoro już Tuk odpowiedział, to ja mam z kolei pytanie do Boromira. Jakiej odpowiedzi oczekiwałeś i jaka odpowiedź pomogłaby Ci w ocenie Tuka? Bo to było jedne z głupszych pytań, jakie chyba można zadać w d0. Rozumiem, jakby to było później i miałbyś wątpliwości jaką strategie obrałby w mafii np. gracz, który dawno w niej nie był. Ale teraz? W czym to pytanie Ci pomogło? Było bardzo wymuszone. Nie oczekiwałem żadnej konkretnej odpowiedzi, bo odpowiedź na to pytanie miała zasadniczo trzeciorzędne znaczenie. Ja rozstawiam se domino i patrzę co się dzieje, czy pierdolnie czy nie pierdolnie. Zamysł posta byl taki, żeby zasugerować, że kolega Tuk może mieć ambicję zagrać taką grę i dzięki temu pozostali gracze będą go mogli oceniać przez pryzmat takiej ambicji, a nie losowego hobbita, który by czegośtam nie zrobił, bo tak mafia nie gra. A że przy okazji cztery osoby poszły na mnie z widłami, to chyba nawet lepiej, dzieje się. Nie powiedziałbym, że z widłami, raczej z piórem i kawałkiem pergaminu, żeby zapisać rzeczy, jakie ten post nam ujawnił. Być może to jakiegoś rodzaju nowa taktyka, która w jakiś nieznany sposób pozwala na odkrycie tożsamości gracza.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 3, 2023 18:47:05 GMT 1
1. Nie ma znaczenia kto mnie pierwszy uniewinnił. Ponieważ uniewinniłem się ja. A nie wy mnie. Więc chuj mnie boli kto pierwszy napisał, że jestem niewinny. Więc WP spadaj.
2. O wiele bardziej interesuje mnie WASZA OPINIA NA CZYJŚ TEMAT niż zestawienie dwóch graczy na temat których interakcji mam się wypowiadać. Po pierwsze takie działanie z mojej strony co do zasady będzie reakcyjne, nawet jeśli pyta mafiozo, po drugie mocno ogranicza pole do popisu.
3. Boromir, jego widły. Jaram się. Niech idzie z widłami. Byle na odpowiednie osoby.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 18:49:27 GMT 1
Boromir, czy ty zakładasz, że grasz z idiotami, którzy bez protestów wysprzęglą się ze swoich planów gry w mafii? A ty naprawdę zakładasz, że on tak zakłada?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 18:50:31 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 18:50:31 GMT 1
Boromir, czy ty zakładasz, że grasz z idiotami, którzy bez protestów wysprzęglą się ze swoich planów gry w mafii? A ty naprawdę zakładasz, że on tak zakłada? No właśnie nie wiem, co zakładam, bo to wyjaśnienie było moim zdaniem równie durne, co samo pytanie, i jestem delikatnie skonfundowana.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 3, 2023 18:50:53 GMT 1
Boromir, czy ty zakładasz, że grasz z idiotami, którzy bez protestów wysprzęglą się ze swoich planów gry w mafii? A ty naprawdę zakładasz, że on tak zakłada? po co marnujesz post na takie pytanie? ale tak serio?
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 3, 2023 18:54:06 GMT 1
wszystko wiecie czy wam pomóc?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 18:55:11 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 18:55:11 GMT 1
wszystko wiecie czy wam pomóc? Wszystko wiemy i ustalone, masówka na Ciebie jutro idzie.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 3, 2023 18:55:36 GMT 1
Post nr 21. Oczko.
Poczytajcie sobie posty Władcy Pierścieni. Jego linii obrony.
Ja naprawdę nie chcę być złośliwy czy naginać regulaminu. Ale gość pisze jak mafiozo, który nie wie dlaczego inni się go czepiają.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 3, 2023 18:55:54 GMT 1
szybko przestałeś się kreować na mędrca Gandi
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 18:57:46 GMT 1
A ty naprawdę zakładasz, że on tak zakłada? No właśnie nie wiem, co zakładam, bo to wyjaśnienie było moim zdaniem równie durne, co samo pytanie, i jestem delikatnie skonfundowana. Nie wiem, czy ci to pomoże, ale spróbuję, bo myślę, że być może tak. W jego pytaniu do Tuka zawierała się teza, że potencjalnie tam siedzi jakiś gracz, który jako mafia posiada topowe ambicje. Odpowiedź Tuka nie była tak istotna, celem było wybadanie bardziej dookoła tożsamościowe, czy jest to taki gracz, który ma takie ambicje i sugestia dla innych, że może tak być. Pochwalę się, że pomyślałem o tym od razu, ale nie pomogłem się Boromirowi bronić, bo uznałem, że w sumie lepiej jak sam odpowie i ten nacisk się nie zmarnuje. No i się nie zmarnował, bo odpowiedź Boromira była taką, jakiej się spodziewałem. Dla mnie miastowy człowiek. Gdyby było tak, jak głosi Boromir, że nasz Tuk to człowiek jako mafia ambitny, wtedy jego luz, za który ja go gdzieś tam lekko uniewinniam, nie byłby zbyt istotnym argumentem. Takie powiedzmy ostrzeżenie. E: Dodałem cytat z posta, na który odpowiadam dla większej przejrzystości.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 3, 2023 19:01:47 GMT 1
jeju a ten arnold jaki mądraliński
|
|
|
Post by Peregrin Tuk on Aug 3, 2023 19:02:17 GMT 1
jeju a ten arnold jaki mądraliński Pomidor
|
|