|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 19:16:18 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 19:16:18 GMT 1
Pytam Trolla o Hobbita, Troll nie odpowiada i dokonuje zesrania, wrzuca mnie jako winnego. Wraca Hobbit i się pod tym podpisuje. Co jest? No też do tego piłem, troll usilnie nie chce spojrzeć na Hobbita, a pośrednio go wybronił, dyskredytując Ciebie.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 19:16:47 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 3, 2023 19:16:47 GMT 1
... mali panowie.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 3, 2023 19:17:23 GMT 1
Borowik jak sama nazwa wskazuje jest szlachetny
chociaż jest to chyba niespecjalnie modna opinia
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 3, 2023 19:19:01 GMT 1
Trollu ale nie uwarł Cię teraz ani trochę ten Hobbit na pleckach? chuj z nim, on i tak jest do odjebania po pierwszych postach. jesli nie zagra super gry to bedzie w testamencie wielkiego ....podszywa.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 19:19:02 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 19:19:02 GMT 1
Drzewiec szef
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 19:19:25 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 19:19:25 GMT 1
teraz dopiero ogarnąłem te dwa posty xD
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 3, 2023 19:19:30 GMT 1
ale to tym lepiej, będę wam przecierał szlaki
tak zwane mięso armatnie
|
|
|
Post by Peregrin Tuk on Aug 3, 2023 19:19:46 GMT 1
Pomidorze, jak myślisz kto stanie na drodze drużyny pierścienia podczas wyprawy do Szczeliny Zagłady? zacząłbym od tego kto nie stanie żeby maksymalizować szanse na dobre strzały możesz mi na to pytanie odpowiedzieć żeby zyskać moje zaufanie, a zdradzę Ci że warto mieć zaufanie Powrotu Króla, każdy by chciał je mieć Gdybym miał strzelać, to byłby to Troll. Czuję w tej jego agresywności dużą dawkę logicznego myślenia i zaangażowania
|
|
|
Post by Hobbit on Aug 3, 2023 19:20:57 GMT 1
Trollu ale nie uwarł Cię teraz ani trochę ten Hobbit na pleckach? chuj z nim, on i tak jest do odjebania po pierwszych postach. jesli nie zagra super gry to bedzie w testamencie wielkiego ....podszywa. Ale jak to?
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 3, 2023 19:21:22 GMT 1
zacząłbym od tego kto nie stanie żeby maksymalizować szanse na dobre strzały możesz mi na to pytanie odpowiedzieć żeby zyskać moje zaufanie, a zdradzę Ci że warto mieć zaufanie Powrotu Króla, każdy by chciał je mieć Gdybym miał strzelać, to byłby to Troll. Czuję w tej jego agresywności dużą dawkę logicznego myślenia i zaangażowania to cho, lecimy naprzemiennie Ty - Troll Ja - Borowik Twoja kolej
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 3, 2023 19:21:38 GMT 1
Pytam Trolla o Hobbita, Troll nie odpowiada i dokonuje zesrania, wrzuca mnie jako winnego. Wraca Hobbit i się pod tym podpisuje. Co jest? No też do tego piłem, troll usilnie nie chce spojrzeć na Hobbita, a pośrednio go wybronił, dyskredytując Ciebie. W ogóle wywiązała się fajna dychotomia - WP raz się do Trolla przymila, raz atakuje jakby nie wiedział jaką linię objąć, zaś Troll zszedł z piedestału i rzeczywiście zaczął grę emocjonalną. Fajnie. W tle jeszcze ten Hobbit, który stara się jak może żeby nie przekazać jakiejś wielkiej myśli.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 3, 2023 19:22:39 GMT 1
chapeau bas niezależnie od dalszej gry
|
|
|
Post by Peregrin Tuk on Aug 3, 2023 19:23:40 GMT 1
Skąd wiesz, co sądzą inni i jakie odnoszą wrażenie? Możesz znać tylko swoje wrażenia, ewentualnie kompanów z mafijnego, bo tam faktycznie pewnie mafia wymienia się spostrzeżeniami na temat tożsamości. Co do ostatniego punktu, to ja bym właśnie chciał, żebyś mi rzucił jakimś nickiem, który z tego "tałatajstwa kreacyjnego" najmniej Ci pasuje na chwilę obecną. Mam na jego temat opinię na podstawie tego, co widziałem (do 10. strony, dalej na razie nie czytałem, nie wiem czy coś pisał), ale na tę chwilę nie będę się wypowiadał, gdyż bardzo ciekawi mnie opinia Boromira na temat Hobbita, a nie chciałbym mu niczego sugerować. Frapuje mnie ta odpowiedź Golluma. Za pierwszym razem jeszcze pomyślałem, że może to jest moja wina, że źle sformułowałem swoje myśli i się jakoś to rozmyło wśród innych wątków. Więc spróbowałem drugi raz, ograniczając przekaz do sedna sprawy. I drugi raz nie dostałem odpowiedzi, a dostałem odbijanie piłeczki. Nie wiem, dziwne to. Do tej pory z graczami typu Gollum raczej udawało mi się nawiązywać konstruktywną wymianę poglądów, teraz czuję unik w kościach. Na ten moment kwestię "po chuj on prosił o modlitwę" zapisuję jako minus przy nicku Golluma i zobaczymy co będzie dalej. A wyławiać spośród tałatajstwa kreacyjnego na tym etapie nie mam zamiaru. W ogóle śmiesznie ta edycja się układa póki co, nie wiem na ile to jest kwestia oszczędzania postów i przestawienia przez to mety, a na ile nie, ale na ten moment interakcje i podejrzenia kotłują się w tzw. górnej połowie tabeli, a "tałatajstwo kreacyjne" siedzi sobie cicho. Piłka po ich stronie. Właśnie bałem się, że przy tylu graczach limit 100 postów jest za wysoki. Nie wiem czy to kwestia tego, że trzeba zachować posty na jutro, ale nie ma takiego spamu, jakiego się spodziewałem.
|
|
|
Post by Peregrin Tuk on Aug 3, 2023 19:25:09 GMT 1
W tym tempie to limit 10 postów byłby wystarczający
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 19:26:37 GMT 1
Widzę, że wracamy do starych zwyczajów.
|
|
|
Post by Peregrin Tuk on Aug 3, 2023 19:32:01 GMT 1
Gdybym miał strzelać, to byłby to Troll. Czuję w tej jego agresywności dużą dawkę logicznego myślenia i zaangażowania to cho, lecimy naprzemiennie Ty - Troll Ja - Borowik Twoja kolej Następnego na celowniku miałbym Boromira, ale już go wymieniłeś. Zastanowiłbym się jeszcze nad Elrodem ale jeszcze nie jestem w pełni przekonany.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 19:34:50 GMT 1
Ej dobra, bo w sumie mam niedosyt i jakoś się to rozmyło. Gollum Pomijając już kwestię tożsamościowe, sugerowanie tożsamościowe itd. Swój start w tej rozgrywce ocenisz pewnie jako "mocny", jesteś w niej od początku, nie musisz nadrabiać itd. Dlaczego w takim razie piszesz posta, w którym uniewinnienie od kurwa Aragorna traktujesz jako pretekst, żeby poprosić (choćby w żartach) o modlitwę - kiedy to opisany "mocny" start plus ewentualne kwestie tożsamościowe, a nie post jakiegoś Aragorna, cię predestynują do bycia potencjalnym celem mafii? A co za różnica, czemu proszę o modlitwę, czy też czego używam jako pretekstu, żeby to zrobić? Co to zmieni, że odpowiem A albo B, jeszcze do tego ryzykując ostrzeżenie od MG, bo siłą rzeczy jakieś odniesienie się do tożsamości by tu padło? Jeśli mi to logicznie wytłumaczysz (czemu to dla Ciebie takie ważne, że postanowiłeś do tematu wrócić po kilkudziesięciu minutach, specjalnie mnie oznaczając), to odpowiem, nawet ryzykując ostrzeżenie. No bo tak po prawdzie, to jechałem z pracy do domu myśląc sobie "muszę pogrillować tego Boromira, bo jak tak sobie myślę, to mi trochę nie gra sposób, w jaki się czepia tej mojej prośby o modlitwę". Wracam do domu, jem obiadokolację, wchodzę na forum a tam Boromir dalej wałkuje ten temat. To powałkujmy go też od drugiej strony. Najpierw upewniasz się, że napisałem to na serio: To ja poproszę o modlitwę, bo jak mnie tak będziecie uniewinniać, to mnie mafia odjebie. Ale w sumie to i tak przecież miałem obiecaną obronę przed linczami i mordami, tylko zostałem oszukany w sprawie testamentów, miały być pośmiertne! Dlaczego to napisałeś? Pytam absolutnie serio. Serio się boisz, że cię mafia zabije? Dla mnie ten post to taki zapychacz, sztuczne nabicie interakcji. Po kilku minutach, gdy odpisałem, że to było na serio, ciągniesz ten temat, sugerując dalej, że to był mój żart (choć kurwa nie był i wprost to przyznałem) i opierasz na tym, że żart Cię nie rozbawił potencjalny atak na mnie, podkreślając, że Ty jako miastowy byś tak nie prosił i jakby w niedopowiedziany sposób insynuując, że wątpliwe jest też, żebym zrobił to ja jako miastowy: Zawsze boję się, że mnie mafia zabije. Czyli tak: 1. Jesteś Gollumem 2. Zawsze boisz się, że mafia cię zabije 3. Ktoś cię uniewinnia, ty prosisz o modlitwę księdza, bo mafia cię zabije jako uniewinnianego 4. ?? 5. W trzecim poście w rozgrywce jednoznacznie sugerujesz swoją tożsamość, a potem robisz to jeszcze raz. Podsumowując: no tak kurwa, wiem że z tym księdzem to był taki TROCHĘ ŻART, tylko kurwa ja tu widzę dwie możliwości: albo mnie nie rozbawił, albo ten żart nie miał należytego oparcia w rozgrywce. Bo skoro świadomie sugerowałeś tożsamość przed pisaniem tego posta, to musiałeś też spodziewać się, że jak cię mafia za coś odpali, to za to - a nie za uniewinnienie przez Aragorna, którego kilka postów później wrzucasz do szufladki średnich graczy. Więc no, wg mojego mindsetu miastowy-ja by takiego posta nigdy nie napisał. Czy miastowy-ty? Zobaczymy. Jakie wnioski wysnuwasz z tego, że takiego posta napisałem? Czy jest on w jakiś sposób mafijny, zwiększył w Twoich oczach moją szansę na mafiowanie? Szkodliwy był? Masz, mam nadzieję, świadomość, że prośba jakiegoś Golluma nie oznacza, że ksiądz się musi za mnie pomodlić? ================================= 1) mafiacorner.boards.net/post/61330/thread - fajne zapytanie o to, dlaczego Glorfindel wyróżnił Różyczkę, dziwnie wygląda takie wyodrębnianie jednego gracza na etapie page 1-2 2) teoria o czacie GPT - sam fakt, że powstała w Twojej głowie (chociaż się z nią nie zgadzam) korzystnie o Tobie świadczy, myślę, że pomyślałby o niej prędzej miastowy niż mafiowy, jak wnioskuję po moich doświadczeniach 3) mafiacorner.boards.net/post/61481/thread - podzielam opinię o Tuku, gość ma jaja i luz, zero spięcia; w mojej opinii, świadczy to na jego korzyść W kwestii punktu drugiego totalnie się rozjeżdżamy, bo ja uważam, że takie teorie zależą raczej od gracza niż jego przynależności - są ludzie, którzy potrafią wymyślić "mafię bezplejsową" w tej mafii będąc, ale też mieć czasem zakręcone teorie w mieście, a mogą być ludzie myślący bardziej schematycznie po obu stronach barykady. Dla mnie akurat to o niczym nie świadczy.
|
|
|
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 3, 2023 19:37:00 GMT 1
W tym tempie to limit 10 postów byłby wystarczający
|
|
|
Post by Peregrin Tuk on Aug 3, 2023 19:39:17 GMT 1
W tym tempie to limit 10 postów byłby wystarczający A więc to ty miałeś mój kremik
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 19:44:45 GMT 1
No Gollum dla mnie ta sprawa jest prosta, żeby tego nie rozpierdalać teraz na 7000 znaków.
Jest sobie gracz G. (Gollum), który ze względu na sposób wejścia w grę plus podejrzenia o tożsamość gracza G. może być celem mordu. Jest sobie Boromir i widzi, że o gracz G. gra w właśnie w taki sposób, no żadne wielkie mecyje. I potem gracz G. sobie w ocenie Boromira prosi z dupy o modlitwę, bo Aragorn (określany przez Golluma jako gracz ze średniej półki) pisząc "Gollum niewinny" kieruje na Golluma spotlight mafii i teraz to będzie cel mordu.
Ja nie mam problemu z tym, że dobry gracz się boi mordu, ani że prosi o modlitwę - i takiego zachowania nie oceniam mafijnie. Ale wykorzystanie losowego (jako: bez większego wpływu na rozgrywkę) postu Aragorna, żeby to ten post, a nie całokształt gry stanowił pretekst takiej prośby - no to już jest dla mnie kurwa takie out of place i takie mało miastowe wajby mi z tego biją.
Reszta to już jest rozmowa o formie.
|
|