Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Rozgrywka
Aug 9, 2023 15:38:46 GMT 1
via mobile
Post by Gollum on Aug 9, 2023 15:38:46 GMT 1
Czy są jakieś sensowne argumenty przemawiające za tym, że Aragorn zrobił to, co zrobił będąc w mieście? Bo ja żadnego nie znalazłem.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 9, 2023 15:40:46 GMT 1
Dla odmiany sprawdziłem sobie co martwi gracze pisali i kogo typowali wcześniej jako mafię. Pomijam oczywiście posty mafiozów, bo tam mogli wszystko zrobić. Przed snem sobie czytałem na szybko posty niektórych martwych miastowych i teraz będę próbował z nich wyciągać informacje.
Na początek zacznę od Drzewca
1. Drzewiec: Nie pożył dość długo. Mord na nim dość bezpieczny był. O każdym starał się coś napisać, co mu pasuje a co niego. Jest jednak jedna rzecz, która przykuła tutaj moją uwagę: czyli jego ataki na Glorfindera i wymienił go jako cel do pierwszego linczu. Tam też był na celu WP i Gandalf, z czego ten drugi to padł od snajpera. Dodatkowo wymienił Glorfindera jako tego, do którego by chciał wrócić w późniejszym czasie. Sprawdzę jeszcze czy ktoś razem z nim atakował Glorfindera. W drugim rzucie na starcie dał Boromira i Aragorna z żywych. W tamtym momencie uniewinniał PK i Gimliego z żywych. Więcej chyba nie wyciągnę to przechodzę do następnej osoby.
2. Gandalf: -Ataki w stronę Aragorna -Ataki w stronę Glorfindera -Ataki w stronę Trolla -Zakwalifikował Glorfindera jako mafię -Zarzucił Elrondowi granie na hamulcu -Uniewinniał WP na podstawie wibe’u z pewnego posta Zwrócił mocno uwagę na wejście Glorfindera w grę, które określił jako KATASTROFALNIE mafijne.
3.Gimliego to kojarzę jedynie, że najmocniej atakował w swoich postach Trolla. Zatunelował się na tej kwestii i Gollum chciał mu podać pomocną dłoń, ale nie dał rady ostatecznie mu pomóc.
4. Mordor: -Atak na Trolla -Stawia Aragorna na cenzurowanym (mimo, że potem uważał go za raczej niewinnego) -Mimo ilości postów nie skojarzył w ogóle, że Glorfinder uczestniczy w rozgrywce. Chciał ustawić Glorfindera na cenzurowanym podobnie co Aragorna. -Zwracał uwagę na Powrót Króla -Coś jeszcze atakował Boromira Trochę szkoda, że zagrał jak zagrał.
5. Różyczka Cotton vel kshaq: -Zwracał mocną uwagę na Troll -Druga osoba atakowana przez niego to Glorfinder! -Podejrzewał na pewno też Aragorna W międzyczasie zmieniał zdanie o Trollu czy Glorfinderze, ale Aragorn mu się na pewno nie podobał po linczu.
Trzy nicki tutaj się powtarzają z żywych graczy: Troll,Aragorn,Glorfinder. Coś był jeszcze wspominany Powrót Króla, ale nie będzie czasu na sprawdzenie większej ilości graczy zakładając najgorszy scenariusz. Jeśli w tej grupie ukrywa ksiądz i miałby być jutro linczowany to niech rozważy ujawnienie się, aby był kolejny pewny niewinny do kolekcji. Jakby miało się okazać, że fałszywy ksiądz zrobi takiego claima, to niech prawdziwy ksiądz albo siedzi cicho albo niech robi counter claim po mordzie. Jeśli martwi mają rację to gracze pokroju Trolla,Aragorna czy Glorfindera trzeba zlinczować. Sam bym teraz najpierw uderzałbym w Aragorna zamiast Trolla w pierwszego. Zachowanie Aragorna było dużo gorsze w okolicach linczu i kiedy tylko mógł to wyczuł okazję do wajchy. Jeśli tutaj jest tylko jedna mafia to trzeba będzie rozważyć Elronda na pewno. Więc podsumowując w grupie Troll/Aragorn/Glorfinder/Elrond obstawiam, że kryją się dwie ostatnie mafie. Jeśli Troll jest po prostu niewinny (chociaż nadal mam wątpliwości jak jego grę określić) to zostają nadal Aragorn/Glorfinder/Elrond. Gra Trolla jest taka, że jest mu po prostu ciężko zaufać i jeśli nie jest w mafii to może zostać w każdej chwili to wykorzystane ( no chyba że jest w mafii i próbuje robić nas w chuja wpychając kolejnych graczy przed siebie do linczu).
W ogóle tutaj pytanie do reszty jak bardzo ma sens potencjalnie para Aragorn+Glorfinder pod względem bycia w mafii?
Inna sprawa co jeśli WP jest jak trochę Pixel na sterydach?
|
|
|
Post by Legolas on Aug 9, 2023 15:41:12 GMT 1
Stawiam to co sobie dzisiaj wynotowałem czytając martwych niewinnych dopóki pamiętam.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 9, 2023 15:43:13 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 9, 2023 15:43:13 GMT 1
Stawiam to co sobie dzisiaj wynotowałem czytając martwych niewinnych dopóki pamiętam. to teraz zrób to samo ale nie tak wybiórczo, bo Mordor mnie wrzucał do niewinnych przykładowo, a tylko przejechałem wzrokiem po analizie nie widzę sensu innej mafii niż Aragorn + Troll, z plottiwstem w postaci Elronda
|
|
|
Rozgrywka
Aug 9, 2023 15:44:18 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 9, 2023 15:44:18 GMT 1
tzn inaczej, sens widzę, ale powiedzmy mając obecny zbiór danych inne opcje są dla mnie zbyt nieprawdopodobne
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 9, 2023 15:46:14 GMT 1
Ja obstawiam mafię Aragorn-Glorfindel z kilku powodów, pierwszy to to, że Monti studził emocje wszystkich, że Aragorn gra tomusiowo (jakby to miało jakies znaczenie), drugie to ta odkrywcza analiza że Kacper nie może być w mafii, która moim zdaniem miała ukryty cel w tym, by bron boze Kacper nie podał się już za księdza, obstawiam, że Glorfindel ma taki plan, a trzecie to jego zachowanie wczoraj tuż przed wynikami linczu.
To jest trochę tak że wczoraj Monti wyraźnie robił coraz większe podchody pod to by na mnie głosować, ale zintensyfikował to pod koniec dnia. Moim zdaniem mogło to być spowodowane tym, że wiedząc o tym, że poleci niewinny Gimli i da sie mnie o to obwinić, będzie mógł robić jakas wieksza krucjate przeciwko mnie.
Oczywiscie z Montim nie da sie normalnie dyskutowac, bo zaraz wyjedzie z 5 stronami A4 argumentów. A mnie się nie chce przeszukiwać tematu by znalezc dowody na jego winę, tym bardziej, ze zwyczajnie znow moge sie mylic, tak jak z Gimlim. Ale no jakbym mial powiedziec czyje zachowanie mi wczoraj najbardziej smierdzialo, to wlasnie Glorfindela.
Ale zdaje sobie sprawe z tego, ze i tak prawdopodobnie to mnie wypada sprawdzic przed nim. Nawet z czystej uczciwosci co do tego jakie mam typy w tej edycji.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 9, 2023 15:48:07 GMT 1
Stawiam to co sobie dzisiaj wynotowałem czytając martwych niewinnych dopóki pamiętam. to teraz zrób to samo ale nie tak wybiórczo, bo Mordor mnie wrzucał do niewinnych przykładowo, a tylko przejechałem wzrokiem po analizie nie widzę sensu innej mafii niż Aragorn + Troll, z plottiwstem w postaci Elronda Tylko on to zrobił na podstawie samych wrażeń, a nie na podstawie argumentów. To że u niego ktoś miał najgorsze wrażenie, to wcale nie oznacza że musiał od razu podejrzewać graczy. Tylko nie zdążył rozwinąć swojej argumentacji.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 9, 2023 15:48:44 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 9, 2023 15:48:44 GMT 1
no ja widzę w Tobie rezygnację i uważam że powody które podałeś są totalnie z dupy
ukryty cel
tomus gra tomusiowo
itd
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 9, 2023 15:49:04 GMT 1
O widzę Glorfindel w miedzyczasie sie uaktywnil, to jak napisal do Legolasa to klasyczne pacyfikowanie w zarodku jakichkolwiek pytan o jego niewinnosc. Zarzucanie Legolasowi wybiorczosci itp itd.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 9, 2023 15:49:49 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 9, 2023 15:49:49 GMT 1
czym jest zachowanie przed wynikami linczu?
podałem Ci na tacy że zacząłeś mnie atakować po tym jak powiedziałem że bym Cię linczował
był lincz, zacząłeś atakować Golluma któremu też się nie spodobałeś
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 9, 2023 15:50:29 GMT 1
Mnie akurat Gandalf i Różyczka uniewinniali, wystarczy spojrzeć w testamenty. A Różyczka akurat jest do mnie graczem nieufnym i miała dobre typy w tej edycji. Gandalf też coraz lepiej mnie wyczuwał i we frikowej poprawnie mnie poprawnie uniewinnił, gdy akurat grałem bardziej podejrzanie i antypatycznie. Czy są jakieś sensowne argumenty przemawiające za tym, że Aragorn zrobił to, co zrobił będąc w mieście? Bo ja żadnego nie znalazłem. No właśnie raczej nie, do mnie też dotarło jak sobie pomyślałem, że to nie ma sensu tak zagrać. To znaczy musiałby nagle o 180 stopni zmienić zdanie co do Gimliego i stwierdzić, że się opłaca zmieniać głos, bo padnie mafioza.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 9, 2023 15:51:31 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 9, 2023 15:51:31 GMT 1
O widzę Glorfindel w miedzyczasie sie uaktywnil, to jak napisal do Legolasa to klasyczne pacyfikowanie w zarodku jakichkolwiek pytan o jego niewinnosc. Zarzucanie Legolasowi wybiorczosci itp itd. jesteś kłamcą cały czas pytam o rozwinięcie jakichkolwiek oskarżeń w moją stronę wystarczy przejrzeć posty, nawet nie chce mi się ich podawać w Twoją stronę, bo jesteś w mafii a Squbi zrobił bardzo wybiórczą analizę i to widać na pierwszy rzut oka, mogę to oczywiście obalić, ale jaki to ma sens skoro uważam go za niewinnego? szkoda czasu
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 9, 2023 15:53:07 GMT 1
dlaczego Ty sie tak denerwujesz?
|
|
|
Post by Legolas on Aug 9, 2023 15:53:24 GMT 1
Tylko jak miały te oskarżenia się rozwinąć skoro większość niewinnych co padła ciebie podejrzewało w różnych momentach?
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 9, 2023 15:54:17 GMT 1
O tym dlaczego jestem niewinny. Po pierwsze w mafii nie jestem i proszę o otwartość, chłodną głowę i uważne przeczytanie tego posta. Po prostu uczciwie rozważenie mojej sprawy i dialog, bez zagotowywania się, bez biasu. Pomyliłem się co do Aragorna, dla mnie zagrał zbyt dziwnie na mafię, dlatego na niego nie głosowałem, na koniec oddał jednak głos, żeby się uratować i to jeszcze na gracza, którego cały dzień miał za niewinnego. No bywa. To znaczy miałem też inne powody, uważałem, że serio Aragorn się wozi po powrocie z Ameryki i chce nas pouczać jak grać i że nie jest to odgrywane. Dla mnie jego gra przypominała to co zrobił Eneldo jako Wittgenstein, zbyt chaotyczne i głupie na mafię, zbyt grubymi nićmi szyte. Nadal zakładam, że on mógł tak odwalić i jest niewinny, ale po pierwsze daję na to jakieś 5-10% szans, po drugie wtedy jest sam sobie winien i zadziałał na jawną szkodę miasta. Miałem go też za niewinnego bo w przeciwieństwie do was wiedziałem, że akcja z notatkami to nie ustawka. Ale już te notatki zostawmy. Moje interakcje z Aragornem można przejrzeć, pressowałem go już w D1, miałem na nim głos. No i ktoś może powiedzieć, że ja mający głos na współmafiozie w D1 to klasyka, bo na Riquelme i na Aldonie też miałem głos w D1. No okej, ale to w takim razie czemu nie miałem go na Hobbicie? Co, tak grającego Lewkonia wolałem ratować kosztem siebie? Myślałem wtedy, że to Sentence o czym pisałem w temacie i dla mnie ewidentnie nie grał jak miejski Sentence, tylko widziałem w nim Bolca v2, który pojawia się tylko jak jest zagrożony i stosuje manipulacje, że nie chce mu się grać i dlatego gra słabiej, ale jednak zawsze jak coś mu grozi to się pojawia i szarpie. Ta tendencja zresztą się Aragornowi jeszcze nasiliła pomimo, że nie jest Sentencem. Po trzecie spojrzyjcie na to z perspektywy potencjalnie mafijnego mnie. No widzę, że jest ciężko, wylosowało mi Lewkonia, Volva i Tomusia. Każdy z nich zaliczył słaby d1, miasto gra dobrze, jestem jedynym gościem, który ma jakieś szanse to dociągnąć. I co ja robię, po pierwsze nie próbuję nabić creditsów na Hobbicie. Po drugie pressuje Volva i namawiam snajpera do strzału, gdzie wiem, że prawdopodobieństwo oberwania przez jednego z moich jest duże. A potem radośnie jakby nigdy nic bronię sobie ostatniego kolegi z mafii, który mi został w sytuacji gdzie widzę, że jest wjebany i już nie dożyje do końca, robię z niego wajchę na 10 minut przed linczem. Jeszcze ustawiam się z nim wcześniej na jakąś akcję z notatkami. Jeżeli już bym próbował wyratować Aragorna w taki sposób, że ma prosić o lincz, a ja mam z niego wajchować, to przecież bym mu zabronił nie głosować na siebie, bo taki ruch ma sens tylko wtedy kiedy chcesz konsekwentnie potem trzymać się tej narracji, że on chciał umrzeć w tym linczu i że dalej dacie mu szanse. W każdym innym wypadku, to nie ma sensu, bo pozwala wepchnąć przed niego tylko jednego niewinnego kosztem totalnego zrujnowania pozycji ostatniego mafiozy. W JAKIM ŚWIECIE BĘDĄC OSTATNIĄ NADZIEJĄ MAFII MIAŁBYM WIERZYĆ, ŻE WIĘKSZE SZANSE NA WYGRANĄ MAM WAJCHUJĄC Z TOMUSIA 10 MINUT PRZED LINCZEM W SYTUACJI GDY ON ROBI ZMARŹLIKA I I TAK JEST PEWNE, ŻE POLECI W NASTĘPNYM LINCZU, NIŻ PO PROSTU WALĄC W NIEGO JAK W BĘBEN, ALBO PRZYNAJMNIEJ PO PROSTU DOŁĄCZAJĄC DO WAS GDY GO LINCZUJECIE? Bo to jest kluczowe pytanie dla was. Realizacja takiego planu to byłoby ewidentne wywalenie się na ryj jako ostatnia nadzieja mafii i mam nadzieję, że wczoraj to była wasza frustracja na mnie, że tego Aragorna wybroniłem, a nie, że naprawdę uważacie, że bym się tak wpierdolił jako mafia, dla Aragorna, który i tak jest chodzącym trupem. Ostatnim argumentem może mniej znaczącym, ale to już od was i waszego szacunku do typów pozostałych graczy zależy. Gandalf miał mnie w swoim top2 niewinnych, o czym napisał w testamencie, a miałem z nim dużo interakcji w D1, a jemu się naprawdę poprawiło wyczucie co do mnie. W edycji freakowej uniewinnił mnie celnie w sytuacji gdy byłem na świeczniku i grałem dość antypatycznie. Oto jego testament: mafiacorner.boards.net/post/62452Poprawnie uniewinnia Różyczkę i najprawdopoboniej Golluma, otóż mnie też miał poprawnie. Rożyczka, też ma mnie w topie niewinnych, nie jestem tam wymieniony z nicku, ale ewidentnie widać, że nie rozważała mnie nawet jako plottwist. A akurat Różyczka, to gracz, który dobrze mnie zna i jest z natury nieufny dla mnie. Oto jej testament: mafiacorner.boards.net/post/63627Dalej zamierzałem czytać grę od nowa i rozkminiać, ale zdążyłem w robocie już tylko zacząć.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 9, 2023 15:54:41 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 9, 2023 15:54:41 GMT 1
dlaczego Ty sie tak denerwujesz? bo traktuję tę grę emocjonalnie, a Ty jesteś w tej edycji jej szkodnikiem? kiedy się nie denerwowałem? nienawidzę kłamstwa i niesprawiedliwości a Ty robisz i jedno i drugie no i moje spojrzenie metowe jest takie, że negowales moja grę i mnie za każdym razem jak byłeś w mafii, więc nie mam żadnych wyrzutów sumienia pisząc Ci to co piszę
|
|
|
Rozgrywka
Aug 9, 2023 15:54:57 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 9, 2023 15:54:57 GMT 1
Tylko jak miały te oskarżenia się rozwinąć skoro większość niewinnych co padła ciebie podejrzewało w różnych momentach? jaka większość?
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 9, 2023 15:57:34 GMT 1
zalozmy ze jestem niewinny, elrond jest niewinny, kto jest dalej w kolejce mafijnosci?
|
|
|
Post by Legolas on Aug 9, 2023 15:57:38 GMT 1
Tylko jak miały te oskarżenia się rozwinąć skoro większość niewinnych co padła ciebie podejrzewało w różnych momentach? jaka większość? 4/5 osób miało w różnych momentach na ciebie podejrzenia. Nawet jeśli gdzie mogło dojść do zmiany zdania to nie mieli szans nawet zweryfikować tego powtórnie. Tylko Gimli nie był w tej grupie.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 9, 2023 15:58:50 GMT 1
Pada Gandalf od snajpera- pisał dlaczego podejrzewa Glorfindera ( nie miał szans by w dalszej grze rozwinąć swoje oskarżenia) Padł Drzewiec, który też początkowo coś podejrzewał Glorfindera.
Pada Różyczka co też Glorfinder nie pasował. Potem mogła zmienić zdanie. Nie miała szans na przejrzenie rozgrywki. Pada Mordor co podejrzewał Glorfindera na pewno. Z czystego wrażenie może mu wypadł pozytywnie, ale też nie miał szans do tego wrócić.
|
|