Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 10:54:00 GMT 1
Glorfindel u Elronda większość edycji na żółto/druga linia, poszedł w kolejkę po kolorze Gimliego, raczej hasła tam są niż jakaś głębia
Elrond u Glorfindela najpierw też na żółto/znak zapytania, więcej drążenia i szukania prawdy, wytyka rozmemłanie Elronda (allrounder, nic konkretnego - fakty), jest podgryzanie jakieś
z tych czterech interakcji wypisanych, stosunek Glorfindela do Elronda wygląda mi najbardziej miejsko Elrond do Trolla wygląda w miarę spoko, chociaż trochę przerysowane Troll do Elronda też powiedzmy wygląda na w miarę rozsądne
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 11:04:46 GMT 1
Troll u Glorfindela najpierw lekki atak na samym początku, potem uniewinnienie jak Troll nakręcał grillowanie d1, potem najbardziej mnie zastanawiające odłożenie jego tematu na 2/3 plan (nie w postach, po prostu taka dziura jest w wyrażaniu stanowiska jak to czytam) i teraz w końcówce atak jak się zacieśnia krąg podejrzanych + dzieją się rzeczy, Gimli odpala się w trolla itd no miastowe ma te relacje z innymi skórkowaniec
Glorfindel u Trolla praktycznie temat nie istnieje, coś tam pogadał pojedyncze posty, przynajmniej wg wyszukiwania w jego postach "glo*", tak jak Elronda w miarę szybko uniewinnił i temat nie istniał, dostał atak od Glorfindela to poszedł uno reverse card i się biją chłopaki"
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 11:09:12 GMT 1
Pytam Trolla o Hobbita, Troll nie odpowiada i dokonuje zesrania, wrzuca mnie jako winnego. Wraca Hobbit i się pod tym podpisuje. Co jest? ponieważ uważam, że to Kurwiszon, który w pewnym momencie widząc, że może być sekwencja kolejnych linczów on, Hobbit stara się odwzorować wkurw z freakowej. Poza tym to gracz na którego na początku dało się spokojnie naganiać, więc gdzieś w tych naganiających powinna być mafia. A główni naganiający to dwaj niewinni ja i Pshemo plus Gimli, który się bezczelnie - co zresztą podkreślił - przykleił. Do tego dochodzi to co napisał Boromir o specyfice mafijnej gry Lewkonia, który potrafi walić w swoich, a niekoniecznie w niewinnych.Tak to zmienia w jakiś tam sposób moje spojrzenie na Aragorna, tym bardziej, że dowiedziałem się, że to Tomus. Niemniej ten wjazd Lewkonia w Aragorna był aż tak z dupy i tak bezsensowny, że daje jednak jakieś 80-20, że Aragorn niewinny. Powrót Króla konkretne twoje stanowisko na temat Glorfindela, dawaj
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 11:19:50 GMT 1
Sprawdzam se rzeczy Elrond przez całą grę napierdala jak metronom w sprawie trolla, raz winny, raz niewinny, raz chuj wie. Dużo zmian zdania. Gra trolla też była różna. Wygląda mi to całkiem miastowo. Jest jeden hiciorek, dwa skrajnie różne posty w obrębie pół godziny: Troll w zasadzie przez zdecydowaną większość gry trzyma Elronda od 7/10 przekonania o niewinności w górę. Dlaczego te dwa posty są dla ciebie skrajnie różne?
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 11:21:23 GMT 1
No kurwa nie są, chujowo przeczytałem, walę logout bo za dużo rzeczy jednocześnie chcę zrobić i jakość na tym cierpi przepraszam za zamieszanie
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 11:21:43 GMT 1
Pytam Trolla o Hobbita, Troll nie odpowiada i dokonuje zesrania, wrzuca mnie jako winnego. Wraca Hobbit i się pod tym podpisuje. Co jest? Powrót Króla konkretne twoje stanowisko na temat Glorfindela, dawaj Ten pierwszy post WP jest dla mnie tak miastowy, że ciężko mi sobie wyobrazić, że napisał go mafiozo, jeszcze debiutujący. To jest jeden z powodów, dla których po czytaniu początku wczoraj uznałem, że nie może być winny.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 11:23:24 GMT 1
A ja bym uważał z uniewinnianiem kogokolwiek za jeden krótki post, to głupie.
Edit: Luz, nie ma problemu. Ale jak tak teraz sam siebie czytam z przeszłości to wcześniej mi pasowało, że Troll musi pchać masę osób przed siebie przy słabej mafii, teraz już chciałem Trolla uniewinnić za to, że z tak słabą mafią nie grałby na takie kamikadze. To jednak nie jest takie proste, bo w sumie ciężko powiedzieć, która taktyka przy tak słabej mafii byłaby lepsza. Zwłaszcza, że początkowo mógł się nie spodziewać, że mu tak szybko Aragorn i Theoden polecą. To znaczy nie polecieliby, jeśli by dobrze wpychał niewinnych przed siebie.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 11:43:32 GMT 1
Bo z jednej strony jak się spojrzy z perspektywy początku rozgrywki, to wszystkie ruchy Trolla prowadziły do tego, żeby trio Theoden, Aragorn, Hobbit żyło jak najdłużej.
Z drugiej strony, mam wrażenie, że już by dobił tego Aragorna zamiast se bić w Gimliego wczoraj. Ale zdecydowanie się pośpieszyłem z tym uniewinnieniem go.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 11:56:26 GMT 1
A ja bym uważał z uniewinnianiem kogokolwiek za jeden krótki post, to głupie. On ma takich postów kilka. Natomiast jak uważasz, że on jest w mafii, to to wykaż, pogadamy. Ja nie widzę możliwości, żebym zagłosował na niego w żadnej konfiguracji innej niż meczówka Gollum/Tuk/Legolas/WP. W ogóle napisz, jak widzisz jutrzejszy dzień, kogo byś linczował?
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 12:01:59 GMT 1
Zależy od koloru Aragorna. Jak jest winny, to mi wystarczy uniewinnić kogoś z grupy WP, Boromir, Glorfindel, Troll. I na to uniewinnienie chyba najmniejsze szanse mają WP i Glorfinder, więc od nich bym zaczął. W najgorszym wypadku dojdzie do walki Trolla z Boromirem wtedy i będzie nerwowo.
Jak Aragorn jest niewinny to będzie rzeź. I wtedy jeszcze nie wiem.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 10, 2023 12:06:46 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 10, 2023 12:06:46 GMT 1
Zależy od koloru Aragorna. Jak jest winny, to mi wystarczy uniewinnić kogoś z grupy WP, Boromir, Glorfindel, Troll. I na to uniewinnienie chyba najmniejsze szanse mają WP i Glorfinder, więc od nich bym zaczął. W najgorszym wypadku dojdzie do walki Trolla z Boromirem wtedy i będzie nerwowo. Jak Aragorn jest niewinny to będzie rzeź. I wtedy jeszcze nie wiem. przecież to jest najchujowszy post jaki widziałem w życiu
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 12:09:37 GMT 1
Dlaczego?
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 12:12:39 GMT 1
Zależy od koloru Aragorna. Jak jest winny, to mi wystarczy uniewinnić kogoś z grupy WP, Boromir, Glorfindel, Troll. I na to uniewinnienie chyba najmniejsze szanse mają WP i Glorfinder, więc od nich bym zaczął. W najgorszym wypadku dojdzie do walki Trolla z Boromirem wtedy i będzie nerwowo. Jak Aragorn jest niewinny to będzie rzeź. I wtedy jeszcze nie wiem. Czyli PK został przez Ciebie uniewinniony na 100%?
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 12:13:30 GMT 1
A Ty, Glonfinder, jak uważasz, jakie powinny być kolejne kroki po linczu na Aragornie?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 10, 2023 12:14:20 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 10, 2023 12:14:20 GMT 1
walnij w końcu jakieś konkrety dlaczego X trudno uniewinnić a Y łatwo jaki masz pogląd co Ci się zbiera w głowie Legolas, jesteś?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 10, 2023 12:18:30 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 10, 2023 12:18:30 GMT 1
A Ty, Glonfinder, jak uważasz, jakie powinny być kolejne kroki po linczu na Aragornie? mam Ci rozpisać na pięć stron dlaczego Troll jest winny? bo oczywiście mogę to zrobić, ale wydaje mi się że najważniejsze jest to uczucie z tyłu głowy, wajb i jego reakcje jeśli mam buffa do znajdowania jakichś mafiozów to jest to na pewno buff na egze zachęcam do zapoznania się z dyskordową np ale z drugiej strony racjonalny głos mówi mi: lincz i mord dzisiaj, w piątek przerwa, zacznę urlop, będę miał zupełnie inna perspektywę na możliwość zmapowania sobie wszystkich znaków zapytania
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 12:20:23 GMT 1
Teraz to ja jestem zajęty kompletowaniem składu do FPL. Proste, że zacznę sypać konkretem. Ale fajnie byłoby jednak kolor tego Aragorna znać.
No najbliżej mi do uniewinnienia PK, 100% nie ma, ale coś trzeba założyć.
Problem z PK jest taki, że A jak to on, gra po swojemu, B nie wiem jak gra w mafii, C jest jakiś taki bardziej niewinny i mniej niepokojący niż zazwyczaj.
No ale tak po prostu po postach patrząc to jest niewinny.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 12:24:10 GMT 1
Jak wyjdziemy z założenia, że mafia to prosta gra, to proste jest przyjęcie, że jak pisałem wczoraj mafia Hobbit-Theoden-Aragorn-Elrond poszła we wzajemne ataki i wykluczanie się, bo tak im wiela mafia zautomatyzowana zaimponowała, tylko potem w wykonaniu poszło gorzej.
Jak przyjmiemy, że to jest mniej proste, to wtedy chyba faktycznie te fikołki na kiju Trolla miały być lokomotywą ciągnącą tę mafię, a przewrotny los spowodował, że Troll na cel wybrał snajpera, który mu jeszcze top1 podejrzanego zdjął pierwszego dnia.
Inne rozwiązania już nie są proste, no bo nawet jak to jest Glorfindel, a co tu dopiero mówić o PK czy WP, to tam już jest GRUBO.
edit: znaczy no ja się przyznaję, że się WP trochę cykam, bo łatwość, z jaką nam przychodzi jego uniewinnienie jest odwrotnie proporcjonalna do jego udziału w rozgrywce i chłop nam trochę znikł w kurwidołku, a też pasuje do prostej mafii we wzajemnych atakach, ale tak ogólnie to sam wszedłem do pociągu z WP chyba niewinny, więc no ten tego
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 12:26:49 GMT 1
A ja nierozumiem co jest grubego w WP, no ja bym tak umiał w mafii zagrać se tak o i myślę, że lekceważycie tego gracza po prostu.
Tym bardziej, że im bardziej reszta gra niewinnie tym większa szansa, że w mafii siedzi taki gracz właśnie.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 12:28:39 GMT 1
Już trzy osoby teasowały w tej grze księdza, zobaczymy co się wydarzy
|
|