|
Post by Powrót Króla on Aug 3, 2023 19:44:45 GMT 1
Pippin to kawał spryciarza. Ucieszyło mnie zderzenie z jego intelektem
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 19:48:36 GMT 1
Mnie intryguje to, że Gollum w ogóle nie rozumie za co jest atakowany przez Boromira. Nie podoba mi się też trochę staranność w postach Golluma i sugestia, że zaryzykuje ostrzeżenie, żeby odpisać na zarzut.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 19:50:19 GMT 1
Mnie intryguje to, że Gollum w ogóle nie rozumie za co jest atakowany przez Boromira. No przyznaję, że nie rozumiem. A Ty rozumiesz? Uważasz, że należy mnie za to atakować?
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 19:55:29 GMT 1
Gollum, a gdzie Ty jesteś? Dostałeś ściankę chwały, Boromir tam potem dał z wątroby, a chłopa nie ma. Pierścienia szukałem. Wracałem do domu z roboty i żarłem obiadokolację. No niestety, nie będę siedział 30h w temacie. No Gollum dla mnie ta sprawa jest prosta, żeby tego nie rozpierdalać teraz na 7000 znaków. Jest sobie gracz G. (Gollum), który ze względu na sposób wejścia w grę plus podejrzenia o tożsamość gracza G. może być celem mordu. Jest sobie Boromir i widzi, że o gracz G. gra w właśnie w taki sposób, no żadne wielkie mecyje. I potem gracz G. sobie w ocenie Boromira prosi z dupy o modlitwę, bo Aragorn (określany przez Golluma jako gracz ze średniej półki) pisząc "Gollum niewinny" kieruje na Golluma spotlight mafii i teraz to będzie cel mordu. Ja nie mam problemu z tym, że dobry gracz się boi mordu, ani że prosi o modlitwę - i takiego zachowania nie oceniam mafijnie. Ale wykorzystanie losowego (jako: bez większego wpływu na rozgrywkę) postu Aragorna, żeby to ten post, a nie całokształt gry stanowił pretekst takiej prośby - no to już jest dla mnie kurwa takie out of place i takie mało miastowe wajby mi z tego biją. Reszta to już jest rozmowa o formie. Akurat w moim charakterze nie leży pisanie "ALE ZAJEBISTY MIAŁEM START!!! NIECH SIĘ KSIĄDZ ZA MNIE MODLI!!!"*, więc skorzystałem z posta autorstwa Aragorna, żeby o tę modlitwę poprosić. Ja wręcz czekałem na ten pretekst (ale tego na razie nie będę tłumaczył chyba że bardzo Ci zależy). To teraz mi wytłumacz, czemu aż tak grzejesz ten temat. *bardziej mi to pasuje do Ciebie, nie traktuj tego jako zarzut.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 19:55:39 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 19:55:39 GMT 1
"wykorzystanie losowego (jako: bez większego wpływu na rozgrywkę) postu Aragorna, żeby to ten post, a nie całokształt gry stanowił pretekst takiej prośby - no to już jest dla mnie kurwa takie out of place i takie mało miastowe wajby mi z tego biją"
no to już zrozumiałe, bardziej się nie da chyba
czy to powód żeby wystarczać armaty, no nie wiem, jeśli ktoś ma wyższe niż niższe ego + faktycznie jest mordowany, to może odbierać uniewinnienia (nawet rzucone nonszalancko, bez większego wpływu, jak to Aragorna) inaczej, niż postronni obserwatorzy
tak jak mafia może dosadniej odebrać uwinnienie, tak antyteza mafii (silniejszy miastowy) może odebrać mocniej uniewinnienie, kminicie
tak oto rzeczę Boromirowi na jego rozterki
dla mnie na ten moment Gollum jest git
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 19:58:28 GMT 1
Ja muszę stanąć w obronie Golluma, bo z tego co pamiętam, to nie tylko Aragorn wtedy mówił, że Gollum jest git. No i zdaje mi się, że ta prośba miała też trochę żartobliwy wydźwięk? Czy się mylę?
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 19:59:29 GMT 1
"wykorzystanie losowego (jako: bez większego wpływu na rozgrywkę) postu Aragorna, żeby to ten post, a nie całokształt gry stanowił pretekst takiej prośby - no to już jest dla mnie kurwa takie out of place i takie mało miastowe wajby mi z tego biją" no to już zrozumiałe, bardziej się nie da chyba czy to powód żeby wystarczać armaty, no nie wiem, jeśli ktoś ma wyższe niż niższe ego + faktycznie jest mordowany, to może odbierać uniewinnienia (nawet rzucone nonszalancko, bez większego wpływu, jak to Aragorna) inaczej, niż postronni obserwatorzy tak jak mafia może dosadniej odebrać uwinnienie, tak antyteza mafii (silniejszy miastowy) może odebrać mocniej uniewinnienie, kminicie tak oto rzeczę Boromirowi na jego rozterki dla mnie na ten moment Gollum jest git Dobry post Gandalfa, nie wiem jak tam u mnie z ego, ale trochę się tok rozumowania w tym poście zbiegł z moim. To znaczy ja jeszcze sobie myślę tak, że czasem mafia nie widzi, kto gra super niewinnie, a kto nie, bo oni niewinnych znają. Czasem też się mogą ich punkty widzenia rozjeżdżać. Póki więc takie uniewinnienia nie latają w temacie, to zwyczajnie mogą nie wiedzieć, kto jest nielinczowalny, a kogo mieliby szansę wepchnąć pod pociąg. Skoro już jednak to uniewinnienie padło, to postanowiłem je wykorzystać do swoich celów.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 20:00:08 GMT 1
bo to była, póki co, moja najbardziej błyskotliwa obserwacja w tej rozgrywce i się trochę podjarałem, niezależnie od tego, czy się teraz przypierdalam czy złapałem mafiozę na bazie jakieś behawiorystyki, której do końca nie umiem wytłumaczyć.
Bo tak to co mam mówić, że Tuk jest pozorantem? No jest. Władca i Różyczka też dziwni, jeden markuje ataki, a drugi zadaje pytania, na które nie chce poznać odpowiedzi (tak, to też bardziej do mnie pasuje, ale wiecie o co mi chodzi).
W najgorszym razie na bazie tej dyskusji będzie można coś o Gandalfie i Elrondzie powiedzieć.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 20:00:19 GMT 1
Mnie intryguje to, że Gollum w ogóle nie rozumie za co jest atakowany przez Boromira. No przyznaję, że nie rozumiem. A Ty rozumiesz? Uważasz, że należy mnie za to atakować? Bo jest to niespójne. Jeśli faktycznie boisz się mordu w sytuacji gdy masz powód, na przykład duży posłuch w rozgrywce, mocno udowodniona niewinność, wtedy faktycznie powiedzmy jest sens poprosić. Jednak jeżeli rozgrywka dopiero ruszyła, nikt nic o tobie nie wie, takie poproszenie o ochronę w mordzie jest sprzeczne z faktyczną wiarą w to, że zostaniesz zamordowany. Bo prosząc o ochronę w takiej sytuacji właśnie masz większą szansę ściągnąć na siebie ten mord niż tą obronę. A ty poprosiłeś o ochronę przed mordem bo cię Aragorn ze słabą pozycją w rozgrywce sobie uniewinnił. Za niespójność jesteś atakowany. Uważam, że ta obserwacja jest na korzyść Boromira, jest to błyskotliwa obserwacja. Czy należy cię za to jechać? Za logikę tak, ale na pewno nie jest to mocny dowód za twoim byciem w mafii.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 3, 2023 20:01:23 GMT 1
Arnoldowi też teksty pisze chatgpt?
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 20:04:11 GMT 1
Różyczka też dziwni, jeden markuje ataki, a drugi zadaje pytania, na które nie chce poznać odpowiedzi (tak, to też bardziej do mnie pasuje, ale wiecie o co mi chodzi). Poproszę o rozwinięcie tego idiotyzmu.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 20:08:31 GMT 1
no kurwa co mam ci rozwijać, wajb mi nie siedzi, a powinien ale nie martw się, to może być moja wina, graj swoje, głowa do góry
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 20:12:10 GMT 1
no kurwa co mam ci rozwijać, wajb mi nie siedzi, a powinien ale nie martw się, to może być moja wina, graj swoje, głowa do góry No nie, ale mi nie chodzi o to. Chciałabym się dowiedzieć, co to znaczy, że nie chcę znać odpowiedzi na pytania, które zadaje (i jak to się ma w porównaniu do Ciebie, bo podobno robisz to samo, a jego nie widzę ani u siebie, ani u Ciebie, co z jednej strony może być plusem w Twoją stronę, a z drugiej to co piszesz trochę pachnie jak manewr wyprzedzający postawienie takiego zarzutu Tobie). Twoim wyczuciem wajbu się nie przejmuję, nie martw się
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 20:13:16 GMT 1
No przyznaję, że nie rozumiem. A Ty rozumiesz? Uważasz, że należy mnie za to atakować? Bo jest to niespójne. Jeśli faktycznie boisz się mordu w sytuacji gdy masz powód, na przykład duży posłuch w rozgrywce, mocno udowodniona niewinność, wtedy faktycznie powiedzmy jest sens poprosić. Jednak jeżeli rozgrywka dopiero ruszyła, nikt nic o tobie nie wie, takie poproszenie o ochronę w mordzie jest sprzeczne z faktyczną wiarą w to, że zostaniesz zamordowany. Bo prosząc o ochronę w takiej sytuacji właśnie masz większą szansę ściągnąć na siebie ten mord niż tą obronę. A ty poprosiłeś o mord bo cię Aragorn ze słabą pozycją w rozgrywce sobie uniewinnił. Za niespójność jesteś atakowany. No trudno, chyba jakoś przeżyję te ataki, miałem swoje powody, jeśli jesteś regularnym bywalcem Discorda, to może nawet wiesz o co chodziło, co tam było celem (bo kurwa przecież nie modlitwa, tę i tak mam obiecaną ). bo to była, póki co, moja najbardziej błyskotliwa obserwacja w tej rozgrywce i się trochę podjarałem, niezależnie od tego, czy się teraz przypierdalam czy złapałem mafiozę na bazie jakieś behawiorystyki, której do końca nie umiem wytłumaczyć. (...) W najgorszym razie na bazie tej dyskusji będzie można coś o Gandalfie i Elrondzie powiedzieć. No właśnie problem w tym, że na razie na podstawie tej interakcji to Twoje notowania w moich oczach też spadły, więc chciałbym temat do końca wyjaśnić. Wyraźnie wiesz, kim jestem, ogólnie jaka jest sytuacja, więc zastanawia mnie, skąd w ogóle pomysł, żeby napierdalać sobie akurat we mnie dzisiaj? Mam dziwne wrażenie, że koniecznie szukałeś pretekstu do interakcji i nie bardzo rozumiem intencje. No ok, jak sam piszesz, podjarałeś się. Czy w takim razie planowałeś zbierać na mnie szable na jutro? Chciałbym, żebyś się jasno ustosunkował do tego, jak postrzegałeś moją pozycję przed prośbą o modlitwę i po - gdzie byłem w Twojej klasyfikacji naturalności/mafijności w tych 2 momentach. Albo 3, jeszcze jak to wygląda teraz. Ale też zależy mi na Twojej opinii o Hobbicie, więc prośba o parę zdań na jego temat.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 20:15:22 GMT 1
Arnoldowi też teksty pisze chatgpt? Odjebałbyś Elronda jutro? I co sądzisz na temat Boromira i Hobbita?
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 3, 2023 20:17:18 GMT 1
a przeczytaj moje posty
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 20:21:48 GMT 1
bo to była, póki co, moja najbardziej błyskotliwa obserwacja w tej rozgrywce i się trochę podjarałem, niezależnie od tego, czy się teraz przypierdalam czy złapałem mafiozę na bazie jakieś behawiorystyki, której do końca nie umiem wytłumaczyć. (...) W najgorszym razie na bazie tej dyskusji będzie można coś o Gandalfie i Elrondzie powiedzieć. No właśnie problem w tym, że na razie na podstawie tej interakcji to Twoje notowania w moich oczach też spadły, więc chciałbym temat do końca wyjaśnić. Wyraźnie wiesz, kim jestem, ogólnie jaka jest sytuacja, więc zastanawia mnie, skąd w ogóle pomysł, żeby napierdalać sobie akurat we mnie dzisiaj? Mam dziwne wrażenie, że koniecznie szukałeś pretekstu do interakcji i nie bardzo rozumiem intencje. No ok, jak sam piszesz, podjarałeś się. Czy w takim razie planowałeś zbierać na mnie szable na jutro? Chciałbym, żebyś się jasno ustosunkował do tego, jak postrzegałeś moją pozycję przed prośbą o modlitwę i po - gdzie byłem w Twojej klasyfikacji naturalności/mafijności w tych 2 momentach. Albo 3, jeszcze jak to wygląda teraz. Ale też zależy mi na Twojej opinii o Hobbicie, więc prośba o parę zdań na jego temat. @pogrubione: nie kurwa, skąd ten pomysł? Przecież nawet w jednym z poprzednich postów (w którym pisałem o minusie) dałem do zrozumienia, że gdyby temat się urwał wtedy, traktował bym go właśnie jako minus i temat zamknięty, patrzymy co się dzieje dalej, natomiast żeby zbierać na Ciebie szable już jutro to byś musiał jeszcze grubo odjebać poza tą całą akcją. Jasno ci pozycji przed/po modlitwie na pewno nie podam, bo dopiero od tego momentu zacząłem mieć jakieś bardziej skonkretyzowane zdanie, natomiast mogę powiedzieć, że po tej wymianie zdań z ostatnich kilkunastu minut na pewno wyglądasz u mnie lepiej niż przed nią (do momentu posta z minusem). Opinii o Hobbicie nie mam na tyle spójnej, żeby się nią jeszcze dzielić. Napisałem na początku, że może być niewinny i mam pewne przesłanki, które by mogły na to wskazywać, ale to są przesłanki z pierwszej godziny gry i metawajbów, więc nie mam zamiaru się deklarować na tym etapie. W tej edycji zostawiłem se już więcej furtek niż w całej poprzedniej. no kurwa co mam ci rozwijać, wajb mi nie siedzi, a powinien ale nie martw się, to może być moja wina, graj swoje, głowa do góry No nie, ale mi nie chodzi o to. Chciałabym się dowiedzieć, co to znaczy, że nie chcę znać odpowiedzi na pytania, które zadaje (i jak to się ma w porównaniu do Ciebie, bo podobno robisz to samo, a jego nie widzę ani u siebie, ani u Ciebie, co z jednej strony może być plusem w Twoją stronę, a z drugiej to co piszesz trochę pachnie jak manewr wyprzedzający postawienie takiego zarzutu Tobie). Twoim wyczuciem wajbu się nie przejmuję, nie martw się A to tak se to po prostu napisałem, no chodzi mi cały czas o to, że widzę roztaczanie wokół siebie klasycznych kręgów aktywności, zadawania pytań, rzucania spostrzeżeń, a póki co takiego mięska tam dobrego nie poczułem. To mówię, że dziwna ta Różyczka. edit: ale weźcie kurwa wyciągnicie kogoś innego na świecznik, ciągle kurwa Hobbit i Hobbit. Rudy to, Panasiuk tamto, mamy więcej szarej strefy.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 20:22:40 GMT 1
Przeczytałem, opinia o Boromirze mi wcześniej faktycznie umknęła, tę o Hobbicie (że się uwiesił na plecach Trolla) widziałem, natomiast dalej nie odpowiada to na pytanie czy wolałbyś jutro odjebać Elroda, czy jednak Hobbita. A może jeszcze kogoś? Tak więc może jednak z łaski swojej odpowiedz na pytanie, co?
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 20:24:04 GMT 1
Hola hola, suchy styl wypowiedzi to nie jest pretekst by mordować.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 3, 2023 20:33:11 GMT 1
Przeczytałem, opinia o Boromirze mi wcześniej faktycznie umknęła, tę o Hobbicie (że się uwiesił na plecach Trolla) widziałem, natomiast dalej nie odpowiada to na pytanie czy wolałbyś jutro odjebać Elroda, czy jednak Hobbita. A może jeszcze kogoś? Tak więc może jednak z łaski swojej odpowiedz na pytanie, co? no ale widzisz, że sobie manewruje kombinuje punktuje, przecież to Twoje pytanie może mi jedynie przeszkadzać jak będzie czas na działanie to będziemy działać
|
|