Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 15:40:51 GMT 1
no ja nie rozumiem, przytyk do mnie jest o coś tak dziwnego teraz - mechanika która nie jest do końca wyjaśniona, ale ktoś - nie MG - stwierdził, że będzie przyspieszenie ale to ten ktoś już to wie? skąd? gdzie jest napisane jaka jest zależność od liczby graczy? skąd wiemy, że to już teraz? nie wiem o co tu chodzi, ale naprawdę mi się odechciewa, bo nie mogę normalnie grać tylko jestem kurwa terroryzowany nie wiem za co Przyspieszenie zostało oficjalnie ogłoszone przez MG. mafiacorner.boards.net/post/64481/threadPadło to też w temacie: mafiacorner.boards.net/post/64483Ponieważ jako mafiozo mniej uważnie czytałem zwykle posty, chyba że widziałem swój nick lub kogoś z mojej mafii, to jestem wyczulony na tego typu sytuacje, że ktoś czyta jedynie pobieżnie. Jakby na przykład Aragorn się okazał niewinny i byśmy musieli szukać 2, to będzie to dla mnie na pewno argument na Twój minus.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 15:41:48 GMT 1
Elrond, pytanko do Ciebie: czemu tak bardzo nie podobają Ci się uniewinnienia? Całą grę walczysz z tym, że ktoś jest uniewinniany. Na początku nie podobało Ci się uniewinnienie mnie oraz PK, teraz walczysz z uniewinnieniem Władcy. To drugie jeszcze mogę zrozumieć, choć się nie zgadzam - bo to już końcówka, błędne uniewinnienie może się skończyć porażką, ale na początku te uniewinnienia i tak są chwilowe i są potem weryfikowane, więc skąd takie podejście? Kiedy mi się nie podobało uniewinnienie ciebie? Ja bym powiedział, że wręcz przeciwnie. Ja dużo uniewinniałem w tej grze. A Pomidorka to tylko bodaj do śmierci Theodena, potem to już zupełnie inna sprawa. Pierwszego dnia, gdy mnie Theoden uniewinnił.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 15:42:31 GMT 1
No przecież się dużo zmieniało, ale odpowiedziałem Gollumowi, że na przestrzeni całej gry starałem się pomagać uniewinniać graczy, jak gdzieś widziałem niewinność. Ty chciałeś przykłady, to wrzucam przykłady. Kiedy mi się nie podobało uniewinnienie ciebie? Ja bym powiedział, że wręcz przeciwnie. Ja dużo uniewinniałem w tej grze. A Pomidorka to tylko bodaj do śmierci Theodena, potem to już zupełnie inna sprawa. Pierwszego dnia, gdy mnie Theoden uniewinnił. To już nie pamiętam, ale widocznie za szybko dla mnie było na zbyt małej ilości informacji.
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 10, 2023 15:43:03 GMT 1
Im bliżej było zlinczowania Gimlego tym Glorfindel bardziej wyciągał przeciwko mnie swoje działa. Wiadomo, że mnie najłatwiej wsadzić w kolejkę, wyzwać od szkodników, a jako że moja gra w dużej części opiera się na wybieraniu sobie poszczególnych celów, które uważam za najbardziej podejrzane i atakowania ich, przy jednoczesnym przebąkiwaniu o mafijności innych graczy, to zawsze można na mnie wyciągnąć jakiś cytat, z którego będzie wynikać, że jakiegoś gracza przepychałem dalej, kogoś nie zauważałem itd itp. problem polega na tym, że tego nie robię i co teraz? a Ty wyprzedzająco piszesz na czym Cię można złapać, niejako obalając to jednocześnie ja wyprzedzająco pytam POKAŻCIE COKOLWIEK JEŚLI CHCECIE MNIE OBSOBACZYĆ no tu jest jednak delikatna różnica bo Ty wiesz, że Cię można złapać i próbujesz to storpedować a ja wiem, że jestem niewinny ale na cele rozmowy przyjmuję, że wszystko jest do dyskusji jesteś synonimem wyprzedzania torów gry i cała akcja po Gimlim miała na celu wepchnięcie mnie w kolejkę przed Tobą
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 15:44:11 GMT 1
Tuk jest moim zdaniem niewinny, ale to jest coś co ciężko byłoby uargumentować. Powiedzmy, że tam jest 0 wyrachowania i czuję taką swobodę, że gość wchodzi i pisze co chce i tam nie ma żadnej agendy, broni i atakuje w sposób, który nie jest dla niego opłacalny. Coś jak Różyczka tylko na dużo mniejszej intensywności.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 15:46:31 GMT 1
Na pewno gdzieś też uniewinniałem Boromira w d1 we fragmentach gdy miał ciepło, ale już nie chce mi się szukać, myślę, że on może potwierdzić.
Do Uniewinniania Legolasa i ciebie Gollumie też szybko się przecież dołączyłem i to wspomagałem.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 15:49:05 GMT 1
Wiem, że to w chuj trudne, ale gdzie pod kątem całokształtu effortu dałbyś siebie w tej drabince? jestem niewinny, wiec gdzie mam dać siebie na drabince? Podałeś "całokształt effortu", co ja rozumiem jako wkład w grę jako jedno z kryterium ustawiania kolejności. Oprócz tego wymieniłeś m.in. naturalność i "wajby". Tych u samego siebie oczywiście nie ocenisz, więc nawet nie proszę. Natomiast uważam, że sam wkład możesz spróbować ocenić i właśnie o to proszę. Przypominam, że drabinkę dałeś taką:
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 15:50:55 GMT 1
Na pewno gdzieś też uniewinniałem Boromira w d1 we fragmentach gdy miał ciepło, ale już nie chce mi się szukać, myślę, że on może potwierdzić. Do Uniewinniania Legolasa i ciebie Gollumie też szybko się przecież dołączyłem i to wspomagałem. W momencie, gdy to jest ogólnieprzyjęte to już się nie liczy, natomiast póki nie ma zgodności, to mafia stara się uniewinnienia likwidować, żeby była większa szansa, że głosy się rozbiją lub że jacyś miastowi zrobią wagonik w stronę takiego niewinnego.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 15:51:12 GMT 1
szatanie kurwa niech ten aragorn będzie w mafii, bo jak wyjdzie niewinny to przy tym sralniku, jaki to powstał, to znowu będę miał chyba ciężki psychicznie weekend
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 10, 2023 15:52:46 GMT 1
no ja nie rozumiem, przytyk do mnie jest o coś tak dziwnego teraz - mechanika która nie jest do końca wyjaśniona, ale ktoś - nie MG - stwierdził, że będzie przyspieszenie ale to ten ktoś już to wie? skąd? gdzie jest napisane jaka jest zależność od liczby graczy? skąd wiemy, że to już teraz? nie wiem o co tu chodzi, ale naprawdę mi się odechciewa, bo nie mogę normalnie grać tylko jestem kurwa terroryzowany nie wiem za co Przyspieszenie zostało oficjalnie ogłoszone przez MG. mafiacorner.boards.net/post/64481/threadPadło to też w temacie: mafiacorner.boards.net/post/64483Ponieważ jako mafiozo mniej uważnie czytałem zwykle posty, chyba że widziałem swój nick lub kogoś z mojej mafii, to jestem wyczulony na tego typu sytuacje, że ktoś czyta jedynie pobieżnie. Jakby na przykład Aragorn się okazał niewinny i byśmy musieli szukać 2, to będzie to dla mnie na pewno argument na Twój minus. nie no, błagam nie chce mi się juz nawet dyskutować, bo to co zrobiliście z Legolasem to jest zajebanie miastowego w kąt kupowałem wtedy wakacje dla rodziny i wybierałem je przez jakieś cztery godziny z przerwami, więc naturalne że moja percepcja się na tym nie skupiła, a potem tego nie zauważyłem
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 15:53:24 GMT 1
szatanie kurwa niech ten aragorn będzie w mafii, bo jak wyjdzie niewinny to przy tym sralniku, jaki to powstał, to znowu będę miał chyba ciężki psychicznie weekend Jak Aragorn będzie niewinny to ja proszę mafię o mord i Wy się martwcie. Obiecuję się za siebie nie pomodlić.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 15:53:32 GMT 1
Na pewno gdzieś też uniewinniałem Boromira w d1 we fragmentach gdy miał ciepło, ale już nie chce mi się szukać, myślę, że on może potwierdzić. Do Uniewinniania Legolasa i ciebie Gollumie też szybko się przecież dołączyłem i to wspomagałem. W momencie, gdy to jest ogólnieprzyjęte to już się nie liczy, natomiast póki nie ma zgodności, to mafia stara się uniewinnienia likwidować, żeby była większa szansa, że głosy się rozbiją lub że jacyś miastowi zrobią wagonik w stronę takiego niewinnego. No ale wtedy właśnie Legolas i Boromir nie byli powszechnie uniewinnieni. Jak uniewinniałem Różyczkę i Peregrina, to też nie byli powszechnie uniewinnienie a Peregrin był nawet jednym z kandydatów do linczu. Różyczka też przecież miała ciepło.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 15:55:38 GMT 1
Na pewno gdzieś też uniewinniałem Boromira w d1 we fragmentach gdy miał ciepło, ale już nie chce mi się szukać, myślę, że on może potwierdzić. Do Uniewinniania Legolasa i ciebie Gollumie też szybko się przecież dołączyłem i to wspomagałem. W momencie, gdy to jest ogólnieprzyjęte to już się nie liczy, natomiast póki nie ma zgodności, to mafia stara się uniewinnienia likwidować, żeby była większa szansa, że głosy się rozbiją lub że jacyś miastowi zrobią wagonik w stronę takiego niewinnego. No ale sam napisałeś, że cię pierwszego dnia THEODEN uniewinnił, Najbardziej niewinny dla mnie na razie Gollum Okej. Na ten moment przyjąłem za wyraźnie niewinnych Golluma, Glorfindela oraz Legolasa. Tutaj nie szukam mafii. Peregrin jest oczywiście vigiem, więc też niewinny. już chuj w przynależność Glorfindela w tym wszystkim, ale jak widzisz - mafia nie boi się sypać uniewinnień na początku gry. Oczywiście no możemy teraz deliberować, dlaczego się tu znalazł Glorfindel, a nie Różyczka, bo wy dwaj mogliście zostać przeczytani jako "ej to gary i squbi, będą niewinni, dawajcie zbijemy kapitał na początku na tym". Wpadasz chyba w pułapkę myślenia o ogólnych prawidłach mafii, a tutaj już z dostępnych informacji widać, że ta mafia nie bała się i ataków w siebie, i uniewinniania innych. idę bieganko edit: no a na początku gry to mnie keczup uniewnnił i niedługo potem elrond dołaczył, potwierdzam
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 10, 2023 15:56:26 GMT 1
jestem niewinny, wiec gdzie mam dać siebie na drabince? Podałeś "całokształt effortu", co ja rozumiem jako wkład w grę jako jedno z kryterium ustawiania kolejności. Oprócz tego wymieniłeś m.in. naturalność i "wajby". Tych u samego siebie oczywiście nie ocenisz, więc nawet nie proszę. Natomiast uważam, że sam wkład możesz spróbować ocenić i właśnie o to proszę. Przypominam, że drabinkę dałeś taką: ale ocena wkładu w rozgrywkę jest inna całokształt effortu to wszystko, nie jestem w stanie siebie ocenić na tej podstawie jak chcesz mieć ode mnie konkret, to zapytaj o konkret, rozumiem, że w tym przypadku pytasz tylko o wkład, więc to będzie tak: Boromir Glorfindel PK Elrond WP ale to nie świadczy o tym, że od razu WP mi się urodzi w mafii to inny typ gracza, bazujący w tym momencie na wypracowanej pozycji, żeby od czasu do czasu coś wtrącić PK jest mniej w rozgrywce niż Elronda, ale podnoszę znowu argument o rozmemłaniu ja mam więcej naturalnych, spontanicznych tejków, Boromir jest bardziej into lot ptaka więc taka kolejność jest według mnie obiektywna
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 15:57:28 GMT 1
Przyspieszenie zostało oficjalnie ogłoszone przez MG. mafiacorner.boards.net/post/64481/threadPadło to też w temacie: mafiacorner.boards.net/post/64483Ponieważ jako mafiozo mniej uważnie czytałem zwykle posty, chyba że widziałem swój nick lub kogoś z mojej mafii, to jestem wyczulony na tego typu sytuacje, że ktoś czyta jedynie pobieżnie. Jakby na przykład Aragorn się okazał niewinny i byśmy musieli szukać 2, to będzie to dla mnie na pewno argument na Twój minus. nie no, błagam nie chce mi się juz nawet dyskutować, bo to co zrobiliście z Legolasem to jest zajebanie miastowego w kąt kupowałem wtedy wakacje dla rodziny i wybierałem je przez jakieś cztery godziny z przerwami, więc naturalne że moja percepcja się na tym nie skupiła, a potem tego nie zauważyłem Czemu tak przeżywasz? Przecież nie zostałeś zlinczowany, co więcej, jak Aragorn jest winny, to pewnie nie zostaniesz, no chyba że Troll okaże się niewinny. O ile Legolas ma Cię za winnego, to ja po prostu z otwartą głową szukam i piszę, jak mi się coś nie podoba, żebyście mogli się ustosunkować. I Elrond merytorycznie odpowiada, zaś Ty wszczynasz panikę. Czemu? No bo ja, będąc tak jak Ty przekonanym do winy Trolla, że aż nawet nie chcesz rozważać innych opcji, bym uznał, że chuj tam, przy winie Aragorna mamy 3 lincze na trafienie jednego, więc nawet mogę paść pierwszy, byle po mnie padł Troll. A Ty zaczynasz się drzeć przy każdym negatywnym poście na Twój temat.
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 10, 2023 15:58:16 GMT 1
no ja nie rozumiem, przytyk do mnie jest o coś tak dziwnego teraz - mechanika która nie jest do końca wyjaśniona, ale ktoś - nie MG - stwierdził, że będzie przyspieszenie ale to ten ktoś już to wie? skąd? gdzie jest napisane jaka jest zależność od liczby graczy? skąd wiemy, że to już teraz? nie wiem o co tu chodzi, ale naprawdę mi się odechciewa, bo nie mogę normalnie grać tylko jestem kurwa terroryzowany nie wiem za co Przyspieszenie zostało oficjalnie ogłoszone przez MG. mafiacorner.boards.net/post/64481/threadPadło to też w temacie: mafiacorner.boards.net/post/64483Ponieważ jako mafiozo mniej uważnie czytałem zwykle posty, chyba że widziałem swój nick lub kogoś z mojej mafii, to jestem wyczulony na tego typu sytuacje, że ktoś czyta jedynie pobieżnie. Jakby na przykład Aragorn się okazał niewinny i byśmy musieli szukać 2, to będzie to dla mnie na pewno argument na Twój minus. ostatni raz o sobie - to teraz zwróć uwagę na ilość moich pytań z gatunku 'Volverin mówi o trudnych pytaniach zadanych przez miastowego' i zadaj sobie pytanie, czy jakbym wertował rozgrywkę szukając siebie/kogoś z mojej mafii, to byłbym w stanie tak przenikliwie pytać pozdro, idę się od tego zdystansować, bo uważam to za niesprawiedliwe i przede wszystkim obarczone brakiem jakiejkolwiek próby zrozumienia gry współgracza, więc ja w tym momencie nie jestem jebany za grę, tylko za bycie sobą.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 16:01:26 GMT 1
Podałeś "całokształt effortu", co ja rozumiem jako wkład w grę jako jedno z kryterium ustawiania kolejności. Oprócz tego wymieniłeś m.in. naturalność i "wajby". Tych u samego siebie oczywiście nie ocenisz, więc nawet nie proszę. Natomiast uważam, że sam wkład możesz spróbować ocenić i właśnie o to proszę. Przypominam, że drabinkę dałeś taką: ale ocena wkładu w rozgrywkę jest inna całokształt effortu to wszystko, nie jestem w stanie siebie ocenić na tej podstawie jak chcesz mieć ode mnie konkret, to zapytaj o konkret, rozumiem, że w tym przypadku pytasz tylko o wkład, więc to będzie tak: Boromir Glorfindel PK Elrond WP ale to nie świadczy o tym, że od razu WP mi się urodzi w mafii to inny typ gracza, bazujący w tym momencie na wypracowanej pozycji, żeby od czasu do czasu coś wtrącić PK jest mniej w rozgrywce niż Elronda, ale podnoszę znowu argument o rozmemłaniu ja mam więcej naturalnych, spontanicznych tejków, Boromir jest bardziej into lot ptaka więc taka kolejność jest według mnie obiektywna Właśnie o coś takiego pytałem od początku, o ten konkret, dziękuję za odpowiedź. Sam patrzę na wkład jako jedno z kryteriów i chciałem zobaczyć, jak Ty to kryterium czujesz.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 16:03:08 GMT 1
Przyspieszenie zostało oficjalnie ogłoszone przez MG. mafiacorner.boards.net/post/64481/threadPadło to też w temacie: mafiacorner.boards.net/post/64483Ponieważ jako mafiozo mniej uważnie czytałem zwykle posty, chyba że widziałem swój nick lub kogoś z mojej mafii, to jestem wyczulony na tego typu sytuacje, że ktoś czyta jedynie pobieżnie. Jakby na przykład Aragorn się okazał niewinny i byśmy musieli szukać 2, to będzie to dla mnie na pewno argument na Twój minus. ostatni raz o sobie - to teraz zwróć uwagę na ilość moich pytań z gatunku 'Volverin mówi o trudnych pytaniach zadanych przez miastowego' i zadaj sobie pytanie, czy jakbym wertował rozgrywkę szukając siebie/kogoś z mojej mafii, to byłbym w stanie tak przenikliwie pytać pozdro, idę się od tego zdystansować, bo uważam to za niesprawiedliwe i przede wszystkim obarczone brakiem jakiejkolwiek próby zrozumienia gry współgracza, więc ja w tym momencie nie jestem jebany za grę, tylko za bycie sobą. Przyjmuję odpowiedź. To jak wrócisz, to odpowiedź już nie o sobie: kto z Trollem w mafii, jeśli Aragorn niewinny.
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 10, 2023 16:03:14 GMT 1
nie no, błagam nie chce mi się juz nawet dyskutować, bo to co zrobiliście z Legolasem to jest zajebanie miastowego w kąt kupowałem wtedy wakacje dla rodziny i wybierałem je przez jakieś cztery godziny z przerwami, więc naturalne że moja percepcja się na tym nie skupiła, a potem tego nie zauważyłem Czemu tak przeżywasz? Przecież nie zostałeś zlinczowany, co więcej, jak Aragorn jest winny, to pewnie nie zostaniesz, no chyba że Troll okaże się niewinny. O ile Legolas ma Cię za winnego, to ja po prostu z otwartą głową szukam i piszę, jak mi się coś nie podoba, żebyście mogli się ustosunkować. I Elrond merytorycznie odpowiada, zaś Ty wszczynasz panikę. Czemu? No bo ja, będąc tak jak Ty przekonanym do winy Trolla, że aż nawet nie chcesz rozważać innych opcji, bym uznał, że chuj tam, przy winie Aragorna mamy 3 lincze na trafienie jednego, więc nawet mogę paść pierwszy, byle po mnie padł Troll. A Ty zaczynasz się drzeć przy każdym negatywnym poście na Twój temat. ale jaką panikę? przecież: a) w pierwszej kolejności chcę rozmawiać b) w drugiej kolejności pytam o konkrety c) w trzeciej kolejności angażuję się w dyskusję d) w czwartej kolejności sam przedstawiam konkrety wymaga to ode mnie bardzo dużo wysiłku, który mógłby być skierowany na inne tory - więc to jest kamień Prometeusza, to jest dość niecodzienna rozgrywka dla mnie, bo co do zasady taki napór przeżyłem tylko na Cieniutkim i Raymondzie tylko w Cieniutkim były glony w mafii które nie miały leverage żeby mnie atakować w momencie, jak zbliżał się tożsamy moment rozgrywki a na Raymondzie przegrałem to jest dziwne, że podnoszę argumenty, rozmawiam i jestem emocjonalny? bo dopiero co Squbi napisał, że emocjonalność to cecha miastowego? mam wrażenie, że to jest fatalne, bo macie dwa przeciwstawne estymatory do gry i oczekujecie ode mnie czegoś innego, a ja mam w dupie Wasze oczekiwania i gram swoje, więc jak odpiszę jednemu, to drugi się przypierdoli, bo nie ma do kogo innego się przypierdolić (a może ma, ale nie chce zauważyć?) więc odpisanie Ci konkretem na to, że Ty mi mówisz, że NIEZAUWAŻENIE POSTA jest według Ciebie mafijne i Ty uważasz, że to są emocje, to dla mnie jest cios w twarz i ja Ci pokazuję dlaczego tak a nie inaczej więc Ty masz argument zbity i nagle łapiesz za drugi koniec pt. dlaczego w ogóle rozmawiasz no ni chuja mi się to nie dodaje jestem konkretny - źle wrzucam mema - źle szukam - źle nie szukam - źle sorry, to jest harrasing i ja chcąc tę grę wygrać dla miasta czuję się jak piłeczka przerzucana z jednej na drugą stronę przez dwóch typów, którzy wylądowali w kategorii niewinność
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 10, 2023 16:05:45 GMT 1
Przyspieszenie zostało oficjalnie ogłoszone przez MG. mafiacorner.boards.net/post/64481/threadPadło to też w temacie: mafiacorner.boards.net/post/64483Ponieważ jako mafiozo mniej uważnie czytałem zwykle posty, chyba że widziałem swój nick lub kogoś z mojej mafii, to jestem wyczulony na tego typu sytuacje, że ktoś czyta jedynie pobieżnie. Jakby na przykład Aragorn się okazał niewinny i byśmy musieli szukać 2, to będzie to dla mnie na pewno argument na Twój minus. nie no, błagam nie chce mi się juz nawet dyskutować, bo to co zrobiliście z Legolasem to jest zajebanie miastowego w kąt kupowałem wtedy wakacje dla rodziny i wybierałem je przez jakieś cztery godziny z przerwami, więc naturalne że moja percepcja się na tym nie skupiła, a potem tego nie zauważyłem swoją drogą kurwa mam teraz wyrzuty, bo wybierałem między dwoma zajebistymi hotelami i ten wybrany dzień później zniknął już z oferty więc niby turbo się udało ale ten drugi to podrożał o 50% w ciągu jednej nocy XD i teraz mam takie saddog, czy w cebuli nie mogłem lepiej wybrać
|
|