|
Post by Théoden z ekipą on Aug 3, 2023 20:34:38 GMT 1
Witam i wyciągam na świecznik gracza Elrond. Poproszę o wsparcie ludzi dobrej woli.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 20:37:03 GMT 1
No właśnie problem w tym, że na razie na podstawie tej interakcji to Twoje notowania w moich oczach też spadły, więc chciałbym temat do końca wyjaśnić. Wyraźnie wiesz, kim jestem, ogólnie jaka jest sytuacja, więc zastanawia mnie, skąd w ogóle pomysł, żeby napierdalać sobie akurat we mnie dzisiaj? Mam dziwne wrażenie, że koniecznie szukałeś pretekstu do interakcji i nie bardzo rozumiem intencje. No ok, jak sam piszesz, podjarałeś się. Czy w takim razie planowałeś zbierać na mnie szable na jutro? Chciałbym, żebyś się jasno ustosunkował do tego, jak postrzegałeś moją pozycję przed prośbą o modlitwę i po - gdzie byłem w Twojej klasyfikacji naturalności/mafijności w tych 2 momentach. Albo 3, jeszcze jak to wygląda teraz. Ale też zależy mi na Twojej opinii o Hobbicie, więc prośba o parę zdań na jego temat. @pogrubione: nie kurwa, skąd ten pomysł? Przecież nawet w jednym z poprzednich postów (w którym pisałem o minusie) dałem do zrozumienia, że gdyby temat się urwał wtedy, traktował bym go właśnie jako minus i temat zamknięty, patrzymy co się dzieje dalej, natomiast żeby zbierać na Ciebie szable już jutro to byś musiał jeszcze grubo odjebać poza tą całą akcją. Jasno ci pozycji przed/po modlitwie na pewno nie podam, bo dopiero od tego momentu zacząłem mieć jakieś bardziej skonkretyzowane zdanie, natomiast mogę powiedzieć, że po tej wymianie zdań z ostatnich kilkunastu minut na pewno wyglądasz u mnie lepiej niż przed nią (do momentu posta z minusem). Opinii o Hobbicie nie mam na tyle spójnej, żeby się nią jeszcze dzielić. Napisałem na początku, że może być niewinny i mam pewne przesłanki, które by mogły na to wskazywać, ale to są przesłanki z pierwszej godziny gry i metawajbów, więc nie mam zamiaru się deklarować na tym etapie. W tej edycji zostawiłem se już więcej furtek niż w całej poprzedniej. (...) edit: ale weźcie kurwa wyciągnicie kogoś innego na świecznik, ciągle kurwa Hobbit i Hobbit. Rudy to, Panasiuk tamto, mamy więcej szarej strefy. 1. Pomysł stąd, że temat z mojej perspektywy błahy i nieistotny rozgrzebałeś do kilkunasto-postowej epopei, chyba żadnym innym tematem się nie zajmowałeś tak mocno. No to się zastanawiam, czy będę Twoim celem nr 1 na jutro, co dla mnie mogłoby być mocno niefortunne, bo głos będę wysyłał jeszcze dziś, może jutro na chwilę zajrzę rano, a może nie. 2. Temat Hobbita, a raczej Twojego spojrzenia na niego mnie interesuje z kilku powodów: 2.1. Sam Hobbit średnio mi się podoba i reakcja Trolla na wyciągnięcie go na świecznik mi się nie spodobała, choć tak ogólnie to Troll jest dla mnie w topce czystych, to jedyny minus dla niego. Tak więc Trollu, tłumacz się. Zwłaszcza w kontekście 2.2. 2.2. Zgadzam się, że Aragorn wygląda lepiej w drugiej części swojej aktywności i faktycznie może to być taki lep na mafię. A biorąc pod uwagę, że dopierdalali się do niego głównie Gollum i Hobbit, to czy nie powinieneś podejrzewać któregoś z nas? Mnie nie podejrzewasz, jak już napisałeś, to liczyłem, że chociaż Hobbita masz za winnego. Aczkolwiek tutaj to zwłaszcza po Trollu oczekiwałbym takiego toku myślenia. 3. Co sprawiło, że ostatnia wymiana zdań poprawiła Twoją opinię na mój temat?
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 20:39:37 GMT 1
Witam i wyciągam na świecznik gracza Elrond. Poproszę o wsparcie ludzi dobrej woli. Czemu mnie.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 3, 2023 20:40:11 GMT 1
Wszystko zaczęło się już o 16:54. Podczas gdy Rohirrim szarżowali, Elrond napisał coś takiego: Po pierwsze nie zarzucałbym Aragornowi takiego braku rozsądku, by zakładał niewinność Trolla. Raczej po prostu dostrzegł zachowanie fałszywe, czy Troll jest w mafii, czy w niej nie jest. I w swej mądrości król Theoden zadał sobie pytanie: "Po co pisać takiego posta?" Następnie pojawił się taki wpis: Niech Pan mi lepiej powie, dlaczego poczuł potrzebę wyrzucenia z siebie kreacyjnego posta rodem z czatu gpt od Aragorna, poprzedzając je dość agresywnymi postami, niewiele mającymi wspólnego z kreacją. Hipoteza. Nie ma więcej niż jednego mafiozy w gronie "chatgptowców". I ponownie w głowie pojawia się myśl: "Po co pisać takiego posta?" Znalazłoby się kilka innych cytatów. Elrond sporo komentuje i buduje wokół siebie aurę mędrca. Jest BARDZO rozsądny i pomocny w swojej grze. Zastanawiałem się, na ile to kwestia kreacji, ale odczuwam generalny brak chęci do konkretnych działań. Rozmawiajmy.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 20:43:11 GMT 1
Wszystko zaczęło się już o 16:54. Podczas gdy Rohirrim szarżowali, Elrond napisał coś takiego: Po pierwsze nie zarzucałbym Aragornowi takiego braku rozsądku, by zakładał niewinność Trolla. Raczej po prostu dostrzegł zachowanie fałszywe, czy Troll jest w mafii, czy w niej nie jest. I w swej mądrości król Theoden zadał sobie pytanie: "Po co pisać takiego posta?" Następnie pojawił się taki wpis: Hipoteza. Nie ma więcej niż jednego mafiozy w gronie "chatgptowców". I ponownie w głowie pojawia się myśl: "Po co pisać takiego posta?" Znalazłoby się kilka innych cytatów. Elrond sporo komentuje i buduje wokół siebie aurę mędrca. Jest BARDZO rozsądny i pomocny w swojej grze. Zastanawiałem się, na ile to kwestia kreacji, ale odczuwam generalny brak chęci do konkretnych działań. Rozmawiajmy. Podbijam, ten pierwszy post zapalił u mnie taką samą czerwoną lampkę, jak u Ciebie, zresztą od razu skomentowałem, że jest on sztuczny. Jak dla mnie (na ten moment) Elroda można swobodnie jutro wyjebać.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 3, 2023 20:44:16 GMT 1
Proponuję więc trwały sojusz, po wieki wieków.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 20:46:08 GMT 1
No bo Aragornowi zarzucali, że zaczepka była z nadwiedzą to napisałem, że nie była, skoro tak uważałem, proste. To samo z chatgptowcami, z tej teorii się zdążyłem wypisać. Pomyślałem to napisałem.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 20:47:57 GMT 1
Proponuję więc trwały sojusz, po wieki wieków. Po co pisać takiego posta? Naprawdę sądzisz, że on jest niewinny, bo coś mi się zdaje, że wątpię.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 3, 2023 20:48:07 GMT 1
Arnoldowi też teksty pisze chatgpt? Odjebałbyś Elronda jutro? I co sądzisz na temat Boromira i Hobbita? Dobra może to pytanie nie jest do mnie ale odpowiem.
Trochę mi zabiłeś ćwieka odpowiedzią mafiacorner.boards.net/post/61467 co do Elronda A tak na poważnie mam wrażenie że Elrond wygląda na gracza takiego grzecznego i wycofanego. Odpalający dodatkowo tryb komentatora rozgrywki. Taka postawa stawia go w roli tego co zadaje pytania, a nie rozkminiacza i przy czym trudno tutaj o błąd. Dodatkowo należy do tych aktywniejszych graczy co pozwala mi nabić trochę town pointsów. Też trochę miałem wrażenie że to wynika z kreacji, ale im dalej w las sobie obserwowałem rozgrywkę tym wcale lepiej nie było.
Hobbit też wygląda na komentatora rozgrywki. Tylko w porównaniu do Elronda jest jeszcze bardziej wycofany. Tutaj odnoszę wrażenie, że może być takim idealnym celem Hobbit do budowania pozycji przez kogoś mocniejszego. Dodatkowo dość nieudolnie zaczepił dwóch graczy ( Aragorn, Władca Pierścieni) i coś tam odpowiedział Elronda mafiacorner.boards.net/post/61580 która wygląda na wymuszoną mocno.
Boromira oraz dyskusji twojej z nim jeszcze nie czytałem za bardzo i nie wgłębiałem się.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 3, 2023 20:49:23 GMT 1
No bo Aragornowi zarzucali, że zaczepka była z nadwiedzą to napisałem, że nie była, skoro tak uważałem, proste. To samo z chatgptowcami, z tej teorii się zdążyłem wypisać. Pomyślałem to napisałem. Tego typu twórczości masz więcej, zadajesz pytania, tworzysz content, ale jest on kompletnie pozbawiony gry ofensywnej. Dlaczego tak delikatnie?
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 3, 2023 20:50:45 GMT 1
Proponuję więc trwały sojusz, po wieki wieków. Po co pisać takiego posta? Naprawdę sądzisz, że on jest niewinny, bo coś mi się zdaje, że wątpię. Dlaczego miałbym sądzić, że nie jest? Według Ciebie gra mafijnie?
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 20:52:05 GMT 1
No bo Aragornowi zarzucali, że zaczepka była z nadwiedzą to napisałem, że nie była, skoro tak uważałem, proste. To samo z chatgptowcami, z tej teorii się zdążyłem wypisać. Pomyślałem to napisałem. Tego typu twórczości masz więcej, zadajesz pytania, tworzysz content, ale jest on kompletnie pozbawiony gry ofensywnej. Dlaczego tak delikatnie? Mógłbym spokojnie rozpisać graczy na szufladki, ale nie chcę.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 3, 2023 20:52:19 GMT 1
Zresztą skoro Elrond pisze,że były na początku gry zarzuty w stronę Aragorna to czemu nie spróbuje ich przytoczyć teraz i bawi sie nadal w obrońcę uciśnionego?
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 3, 2023 20:57:28 GMT 1
Odjebałbyś Elronda jutro? I co sądzisz na temat Boromira i Hobbita? Dobra może to pytanie nie jest do mnie ale odpowiem.
Trochę mi zabiłeś ćwieka odpowiedzią mafiacorner.boards.net/post/61467 co do Elronda A tak na poważnie mam wrażenie że Elrond wygląda na gracza takiego grzecznego i wycofanego. Odpalający dodatkowo tryb komentatora rozgrywki. Taka postawa stawia go w roli tego co zadaje pytania, a nie rozkminiacza i przy czym trudno tutaj o błąd. Dodatkowo należy do tych aktywniejszych graczy co pozwala mi nabić trochę town pointsów. Też trochę miałem wrażenie że to wynika z kreacji, ale im dalej w las sobie obserwowałem rozgrywkę tym wcale lepiej nie było. Hobbit też wygląda na komentatora rozgrywki. Tylko w porównaniu do Elronda jest jeszcze bardziej wycofany. Tutaj odnoszę wrażenie, że może być takim idealnym celem Hobbit do budowania pozycji przez kogoś mocniejszego. Dodatkowo dość nieudolnie zaczepił dwóch graczy ( Aragorn, Władca Pierścieni) i coś tam odpowiedział Elronda mafiacorner.boards.net/post/61580 która wygląda na wymuszoną mocno. Boromira oraz dyskusji twojej z nim jeszcze nie czytałem za bardzo i nie wgłębiałem się.
Dobry post. Aczkolwiek z Hobbitem mam mocno mieszane uczucia, o wiele bardziej w tej chwili odbieram go za niewinnego szkodnika. Trochę dziwną taktykę by obrał jeśli w mafii, przyjaciół na mieście w ten sposób sobie nie stworzy. Tego typu twórczości masz więcej, zadajesz pytania, tworzysz content, ale jest on kompletnie pozbawiony gry ofensywnej. Dlaczego tak delikatnie? Mógłbym spokojnie rozpisać graczy na szufladki, ale nie chcę. No to bym proponował rozpocząć niebawem, bo w tej chwili jesteś imo w topie do odwalenia.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 20:58:43 GMT 1
Po co pisać takiego posta? Naprawdę sądzisz, że on jest niewinny, bo coś mi się zdaje, że wątpię. Dlaczego miałbym sądzić, że nie jest? Według Ciebie gra mafijnie? Według mnie gra trochę mafijnie a twoje uniewinnienie go jest całkowicie na wątłej podstawie. Zresztą skoro Elrond pisze,że były na początku gry zarzuty w stronę Aragorna to czemu nie spróbuje ich przytoczyć teraz i bawi sie nadal w obrońcę uciśnionego? Były zarzuty w stronę Aragorna, ale ustały, po co mam go bronić skoro nikt go nie atakuje? Zresztą tam nie chodziło o to, żeby go wybronić, tylko o to, żeby zwrócić uwagę, że te ataki są po prostu słabe.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 20:58:54 GMT 1
Proponuję więc trwały sojusz, po wieki wieków. Po co pisać takiego posta? Naprawdę sądzisz, że on jest niewinny, bo coś mi się zdaje, że wątpię. Kurwa, co to jest za post? Jak chcesz napisać, że jestem w mafii/podejrzany i nikt normalny by mnie nie uniewinnił, to napisz to wprost. Jak już parę osób napisało, strasznie mało u Ciebie konkretów, strasznie dużo zaś komentowania rozgrywki, streszczania. Jak to kiedyś jeden gracz, autor poradników, napisał do innego "rozgrywka nie potrzebuje narratora", więc zacznij lepiej pożytkować swoje posty. Bo dla mnie, spoza planktonu, o którym nie mam zdania/nawet ich nie pamiętam, to jesteś w top 2 do linczu.[/quote] Edit: Dlaczego miałbym sądzić, że nie jest? Według Ciebie gra mafijnie? Według mnie gra trochę mafijnie a twoje uniewinnienie go jest całkowicie na wątłej podstawie. Co w mojej grze jest "trochę mafijnego"?
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 3, 2023 21:00:43 GMT 1
Dlaczego miałbym sądzić, że nie jest? Według Ciebie gra mafijnie? Według mnie gra trochę mafijnie a twoje uniewinnienie go jest całkowicie na wątłej podstawie.Zresztą skoro Elrond pisze,że były na początku gry zarzuty w stronę Aragorna to czemu nie spróbuje ich przytoczyć teraz i bawi sie nadal w obrońcę uciśnionego? Były zarzuty w stronę Aragorna, ale ustały, po co mam go bronić skoro nikt go nie atakuje? Zresztą tam nie chodziło o to, żeby go wybronić, tylko o to, żeby zwrócić uwagę, że te ataki są po prostu słabe. W topie postujących, w topie atakujących, dających wnioski i wchodzących w interakcje. Pokaż co mafijnego zrobił.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 21:00:49 GMT 1
No odpowiedziałem mu tak jak on mi, łatwo jest napisać, że czyjś post jest bezsensu i zapytać po co w ogóle został napisany. Mogę rozpisać swoje szufladki jak się jeszcze kilka osób dopisze do petycji.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 21:13:14 GMT 1
No odpowiedziałem mu tak jak on mi, łatwo jest napisać, że czyjś post jest bezsensu i zapytać po co w ogóle został napisany. Mogę rozpisać swoje szufladki jak się jeszcze kilka osób dopisze do petycji. Dlaczego uzależniasz uzasadnienie swoich typów od tego, ilu ludzi "dopisze się do petycji"? Czy chęć jednego miastowego do dyskusji to za mało, żebyś mógł wykrzesać z siebie trochę wysiłku? Czy nie uważasz, że na tym etapie każda uwaga jest cenna, szczególnie jeśli mówimy o graczu, który jest raczej na ten moment uważany za niewinnego?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 21:13:40 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 21:13:40 GMT 1
Elrond bronił:
- Boromira - Hobbita - Aragorna
Czy w interesie mafiozy jest takie pacyfikowanie oskarżeń wobec innych? Zamiast po prostu siedzieć cicho i niech miasto się samo zjada?
Chyba że gdzieś tam byłby współmafioza, ale w trzech raczej wątpię + wątpię w aż tak jawne próby bronienia.
Jeszcze zasugerowałem Elrondowi współpracę (a jestem niewinny) a ten tej oferty nie przyjął. Mafioza by się nie chciał przykleić i pomiziać?
|
|