|
Post by Władca Pierścieni on Aug 10, 2023 21:16:35 GMT 1
Troll, Elrond, Boromir - nad tą trójką trzeba się jutro zastanowić. Glorfindel w rezerwie. Mamy mocne trio miastowe + Gollum, no jest 50% szansy na trafienie jutro. Będzie git.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 21:16:56 GMT 1
Proszę każdego z państwa o typ na kolejkę linczów. 2 typy plus rezerwowy. Uzasadnienie wskazane. No mi się chyba ten stół nie wywraca, jak Ty/Legolas jesteście w mafii, to gierka była przegrana od dawna. WP chyba po prostu trzeba uniewinnić, jak się nadziejemy na kolejnego pixelobolca to trudno, ale chyba trzeba. Zostają trzy osoby i ja podtrzymuję wszystko, co dzisiaj napisałem. Mafię Elrond+Glorfindel uważam za najmniej prawdopodobną, zaczynałbym od trolla. Potem mamy dwie ścieżki, ścieżkę plejsa wykluczającego, ale Monti gra lepszą partię, albo ścieżkę łatwiejszej gierki i Elronda. Gdyby Aragorn był winny, Elrond byłby moim faworytem, teraz do końca nie wiem.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 21:17:15 GMT 1
Moim zdaniem trzeba sprawdzic, czy Troll holował. Jeśli tak, to zastanowic się kogo. Jeśli nie, to kutasuwa, no ale bez tej wiedzy ciężko cokolwiek zrobic. Wszystkie jego ruchy były szkodliwe.
I to totalne ignorowanie pressingu na Theodenie.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 21:17:54 GMT 1
zgadnijcie kto poleciał w mordzie ten co uniewinniał boromira od pierwszego dnia XD a nie ksiądz po prostu? widzisz testament? chyba się takiego nie mógłbyś spodziewać Czy Waszym zdaniem ten mord nie obciąża WP? Bo ja byłem przekonany, że to WP jest księdzem, zaś mafia strzeliła w PK. Przy czym moim zdaniem to było duże ryzyko, bo gdyby PK nie był księdzem, to by zostawał niewinny Legolas, niewinny ja, snajper Tuk oraz na przykład ksiądz WP i mafii zabrakłoby mordów. W meczówce byłoby 50 vs 50, bo by zostało 2 pewnych niewinnych oraz 2 napierdalających się podejrzanych, czy to nie jest utrudnianie sobie?
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 10, 2023 21:17:55 GMT 1
w sumie to niesmialo pozwole sobie zauwazyc, ze Legolas w tej edycji ma wiecej jaj co do ferowania wyrokow od Golluma.
Żeby nie bylo, ze nie zauwazylem.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 21:18:11 GMT 1
problem jest taki low, że każdy z nas ma taką kolejkę i jak to zrobić racjonalnie? załóżmy że uznam że możesz być niewinnny co według Ciebie jest optymalne? kto tu się wyklucza ze sobą? bo chyba nikt Nie wiem, możemy, na przykład, popatrzeć co każdy z nas zrobił przez ostatni tydzień i na tej podstawie podejmować decyzje możemy też udawać, że gra na przestrzeni tygodnia i tak jest do wyjebania, bo koniec końców liczą się tiery, jakie każdy ma w głowie
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 10, 2023 21:18:17 GMT 1
kurwa co Ty masz z tym holowaniem xD
|
|
|
Rozgrywka
Aug 10, 2023 21:18:22 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 10, 2023 21:18:22 GMT 1
zakładam że Troll doholował Troll -> Elrond -> Boromir
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 21:19:25 GMT 1
XD a nie ksiądz po prostu? widzisz testament? chyba się takiego nie mógłbyś spodziewać Czy Waszym zdaniem ten mord nie obciąża WP? Bo ja byłem przekonany, że to WP jest księdzem, zaś mafia strzeliła w PK. Przy czym moim zdaniem to było duże ryzyko, bo gdyby PK nie był księdzem, to by zostawał niewinny Legolas, niewinny ja, snajper Tuk oraz na przykład ksiądz WP i mafii zabrakłoby mordów. W meczówce byłoby 50 vs 50, bo by zostało 2 pewnych niewinnych oraz 2 napierdalających się podejrzanych, czy to nie jest utrudnianie sobie? To ty go przez cały czas uniewinniasz, bo myślałeś, że jest księdzem?
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 21:19:46 GMT 1
Chcecie wycinek mojego testamentu?
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 21:19:48 GMT 1
zakładam że Troll doholował Troll -> Elrond -> Boromir Tyś zgłupiał jak myślisz, że Troll holował mnie. Ja mam z nim najwięcej interakcji w całej grze chyba, mafia tak nie gra.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 10, 2023 21:19:51 GMT 1
w Trolla walić chce 3 głównych podejrzanych poza nim: Glorfindel, Boromir i Elrond, warto to zauważyć.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 10, 2023 21:20:07 GMT 1
XD a nie ksiądz po prostu? widzisz testament? chyba się takiego nie mógłbyś spodziewać no widzę, mi się wszystko zgadza, bottom3 jest dokładnie to samo co u mnie, ba, to jest wygrywająca kolejka przy tych samych założeniach, które mam ja, tj. niewinny legolas, gollum i wp ale jeden hot take misiu kolorowy: mafia MOGŁA PODEJRZEWAĆ, że keczup jest księdzem. mafia WIEDZIAŁA, że keczup to sojusznik boromira Widząc to co widząc jak niektórzy reagowali na kogoś kto mógłby być potencjalnie księdzem to też miałem podejrzenia, że PK to ksiądz. Może mu to przypadkiem wyszło te przyznanie się do roli, które może część miasta nie wyłapała, ale na pewno mafia czekała na mord na nim.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 10, 2023 21:21:06 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 10, 2023 21:21:06 GMT 1
XD a nie ksiądz po prostu? widzisz testament? chyba się takiego nie mógłbyś spodziewać Czy Waszym zdaniem ten mord nie obciąża WP? Bo ja byłem przekonany, że to WP jest księdzem, zaś mafia strzeliła w PK. Przy czym moim zdaniem to było duże ryzyko, bo gdyby PK nie był księdzem, to by zostawał niewinny Legolas, niewinny ja, snajper Tuk oraz na przykład ksiądz WP i mafii zabrakłoby mordów. W meczówce byłoby 50 vs 50, bo by zostało 2 pewnych niewinnych oraz 2 napierdalających się podejrzanych, czy to nie jest utrudnianie sobie? ja też to zakładałem, ale miałem też gdzieś pesymistycznie Ciebie/Squbiego, szczególnie że Twoja akcja z D1 waliła księdzem max więc czy to obciąża WP? nie bo jeszcze zostają kwestie metowe tzn powiedzmy jeśli Troll byłby niewinny to trzeba mu dać TROCHĘ TRUDNIEJSZA gierkę, bo od D1 to jest plaża ale żeby wstawiać nad Elronda/Boromira? no nie, chyba nie
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 10, 2023 21:22:03 GMT 1
no WP moze byc w mafii, jesli Hobbit byl pewniakiem to mafia mogla sie skryc w WP spokojnie. Ja nie wiem na jakiej zasadzie zostal uniewinniony, glownie go Gollum uniewinnial
|
|
|
Rozgrywka
Aug 10, 2023 21:22:09 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 10, 2023 21:22:09 GMT 1
zakładam że Troll doholował Troll -> Elrond -> Boromir Tyś zgłupiał jak myślisz, że Troll holował mnie. Ja mam z nim najwięcej interakcji w całej grze chyba, mafia tak nie gra. mafia gra jak jej się gierka układa, nie uważam żeby niemożliwe było zagranie tak przez Ciebie i przez egze wykaz mi konkretne momenty że nie, a nie rzucasz ogólnikiem
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 10, 2023 21:22:40 GMT 1
wgl poza mna, Tukiem i Legolasem kazdy moze byc w mafii i to jest najgorsze, ale uznam ze przegrac z Gollumem to jeszcze przezyje
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 10, 2023 21:23:07 GMT 1
Mam rozkminkę regulaminową. Skoro Ołpenmafia działa tak, że przy remisie jest losowanie, to czy stan 2-2 oznacza już wybraną mafii, czy jeszcze nie? Bo teoretycznie przy 2-2 można jeszcze zlinczować mafiozę. Jak to jest Antura?
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 10, 2023 21:23:21 GMT 1
jesli przegram z WP to sie nawet usmiechne, bo wyjdzie na to ze Kurwiszon odwzorowujacy freakowy wkurw byl w stanie uwiesc miastowych
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 21:23:22 GMT 1
Dobra, bo to chyba i tak teraz nie ma większego sensu już.
Sprawa jest prosta: mamy grupę 4-5 podejrzanych i trzech niewinnych, WP gdzieś balansuje. Jeżeli wy uniewinnicie DOBRZE dwie osoby, to reszta i tak nie ma ma znaczenia.
Przykład: dochodzicie w trójkę do wniosku, że wasze dwa najmocniejsze uniewinnnienia to WP i Glorfindel. Wtedy, jeżeli w gronie Gollum-Legolas-WP-Glorfindel nie ma mafii, gierka jest wygrana, bo zostaje pool podejrzanych Boromir, Troll, Elrond. Zaczęcie od niewinnego powoduje, że jest meczówka, pada mafioza, jest kolejna meczówka i pada mafioza.
tak więc, chłopaki: na spacer przewietrzyć głowę i widzimy się o północy albo rano, bo mimo, że chuj wiemy, to wcale nie musimy wiedzieć dużo więcej.
|
|