|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 21:15:39 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 21:15:39 GMT 1
Proponuję więc trwały sojusz, po wieki wieków. Po co pisać takiego posta? Naprawdę sądzisz, że on jest niewinny, bo coś mi się zdaje, że wątpię. Chociaż ten post fatalny. Napisałeś to tak, jakby Gollum był turbomafijnym gościem, a zakładanie jego niewinności to kuriozum.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 3, 2023 21:16:31 GMT 1
Porównanie zarzutów Hobbita i Galloma ( skoro już Gallom o tym wspomniał w swojej dyskusji z boromirem).
1. Hobbit. Hobbit w nieudolny sposób atakuje Aragorna i robi to na podstawie tego że, Aragorn postanowił wklejać posty z bota. Wokół tego próbował szukać punktów zaczepienia. Żadnych wniosków z tego nie wyciągnął i nie spróbował podrążyć dalej skoro podobno Aragorn mu śmierdział za start. Sobie nabił na nim interakcję myśląc, że to mu wystarczy.
2. Gallom
Gallom w porównaniu do Hobbita był o wiele bardziej dociekliwy zachowania Aragorna w tamtym momencie i faktycznie chciał wyłuskać odpowiedzi. Przy czym chciał też zobaczyć jaki proces myślowy szedł za użyciem bota przez Aragorna. Zauważył to sam Aragorn kto lepiej docieka jego zachowania w tamtym momencie. W porównaniu do Hobbita interakcja Galloma z Aragornem jest bardziej bogata i dodatkowo jeszcze bardziej bronienie Aragorna przez Eldorna w tamtym momencie wygląda podejrzanie.
W porównaniu do Hobbita Gallom wygląda bardziej niewinnie w tamtej sytuacji.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 21:16:32 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 3, 2023 21:16:32 GMT 1
Różyczko, czy mógłbym Cię prosić o opisanie, co utkwiło ci najbardziej w pamięci z ostatnich godzin i jakie emocje z tym się wiążą?
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 21:17:06 GMT 1
Według mnie gra trochę mafijnie a twoje uniewinnienie go jest całkowicie na wątłej podstawie.Były zarzuty w stronę Aragorna, ale ustały, po co mam go bronić skoro nikt go nie atakuje? Zresztą tam nie chodziło o to, żeby go wybronić, tylko o to, żeby zwrócić uwagę, że te ataki są po prostu słabe. W topie postujących, w topie atakujących, dających wnioski i wchodzących w interakcje. Pokaż co mafijnego zrobił.
Tu nie chodzi o to, że on nie jest na pewno miastowy, tylko chodzi o to, że niezależnie od jego roli twój powód, żeby go uniewinniać jest słaby. Zaproponowałeś mu sojusz "na wieki", bo ci napisał, że mu się w moim poście nie podobało to samo co tobie? Początkowo uznałem, że może żartujesz, ale brniesz w to? Może być jak najbardziej miastowy, ale to co mi zapala u niego lampki ostrzegawcze to tak. Po pierwsze to jego nierozumienie zupełne za co Boromir go podejrzewa, dla mnie to było oczywiste, uznałem, że ogólnie dla miastowego po przeczytaniu argumentacji Boromira powinno to być oczywiste. Po drugie, dosyć spory tryhard i brak luzu, dla mnie ta agresja jest sztuczna. Po trzecie, ta cała sytuacja z proszeniem o ochronę, dla mnie go bardziej uniewinnia akurat, ale był taki moment gdzie napisał, że jeśli coś tam coś tam, to nawet zaryzykuje dostaniem ostrzeżenie od mg, żeby komuś odpowiedzieć. To mi się wydało sztuczką. A co do samego Golluma, zarzucasz mi zero ofensywy, a twój pierwszy typ, czyli Gandalf był na podstawie mojego argumentu. Dowód poniżej. Prawdopodobnie tak, https://mafiacorner.boards.net/post/61385/thread przed tym postem bym napisał, że jest niewinny, teraz nie wiem, ale na ten moment spokojnie w czubie. Niewinni, prawdopodobnie, są też Aragorn i Hobbit. Peregrin Tuk jest do wyjebania, potem zajmiemy się całym tym kondominium Gandalfowo-Legolasowym ukrywającym się w kreacjach, bo tam różnie może być. edit: nieścisłość odnośnie Aragorna, on bardziej powinien dostać immunitet na d1-2 niż uniewinnienie, o winie się nie wypowiadam jeszcze Ten post Trolla wydaje mi się trollerskim nawiązaniem do pewnego poradnika, mnie generalnie rozbawił, zastanawiałem się też, kto złapie się na haczyk. A co do osób do odjebania, to ja bym w pierwszej kolejności zlinczował Gandalfa to pochwalenie Cotton za zaczepkę do Aragorna fatalne, reszta postów też miałka.Najbardziej niewinny dla mnie na razie Gollum To ja poproszę o modlitwę, bo jak mnie tak będziecie uniewinniać, to mnie mafia odjebie. Ale w sumie to i tak przecież miałem obiecaną obronę przed linczami i mordami, tylko zostałem oszukany w sprawie testamentów, miały być pośmiertne!
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 21:25:28 GMT 1
No odpowiedziałem mu tak jak on mi, łatwo jest napisać, że czyjś post jest bezsensu i zapytać po co w ogóle został napisany. Mogę rozpisać swoje szufladki jak się jeszcze kilka osób dopisze do petycji. Dlaczego uzależniasz uzasadnienie swoich typów od tego, ilu ludzi "dopisze się do petycji"? Czy chęć jednego miastowego do dyskusji to za mało, żebyś mógł wykrzesać z siebie trochę wysiłku? Czy nie uważasz, że na tym etapie każda uwaga jest cenna, szczególnie jeśli mówimy o graczu, który jest raczej na ten moment uważany za niewinnego? Wiesz, ale wysiłek już został przeze mnie wykonany i on nigdzie nie ucieknie, nie zapomnę jakie mam szufladki, ani dlaczego. Po prostu nie wiem czy to jest mądre już się wypluwać, jeśli miasto jako raczej jakaś tam większa grupa graczy uzna, że tak, to w porządku, jak najbardziej. Dotychczas plucie od razu przemyśleniami, gdzie kto powinien być w hierarchii miasta, nie działało dla mnie najlepiej. Po co pisać takiego posta? Naprawdę sądzisz, że on jest niewinny, bo coś mi się zdaje, że wątpię. Chociaż ten post fatalny. Napisałeś to tak, jakby Gollum był turbomafijnym gościem, a zakładanie jego niewinności to kuriozum. Nie chodzi mi o to, że jestem przekonany mafijności Golluma, w ogóle nie o to. Mi chodziło o to, że słabo wygląda to jak sobie łatwo uniewinnił Theoden Golluma, dla mnie albo mafia, albo niewinny ze słabą metodologią. Też chciałem mu dać posmakować własnej broni, jak to jest, jak ci ktoś cytuje jakiś post i pisze, że po co ten post w ogóle. Zresztą nie odpisał po co ten post, ani czy jego metodologia jest okej, czy nie.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 3, 2023 21:26:28 GMT 1
W topie postujących, w topie atakujących, dających wnioski i wchodzących w interakcje. Pokaż co mafijnego zrobił.
Tu nie chodzi o to, że on nie jest na pewno miastowy, tylko chodzi o to, że niezależnie od jego roli twój powód, żeby go uniewinniać jest słaby. Z aproponowałeś mu sojusz "na wieki", bo ci napisał, że mu się w moim poście nie podobało to samo co tobie? Początkowo uznałem, że może żartujesz, ale brniesz w to? Może być jak najbardziej miastowy, ale to co mi zapala u niego lampki ostrzegawcze to tak. Po pierwsze to jego nierozumienie zupełne za co Boromir go podejrzewa, dla mnie to było oczywiste, uznałem, że ogólnie dla miastowego po przeczytaniu argumentacji Boromira powinno to być oczywiste. Po drugie, dosyć spory tryhard i brak luzu, dla mnie ta agresja jest sztuczna. Po trzecie, ta cała sytuacja z proszeniem o ochronę, dla mnie go bardziej uniewinnia akurat, ale był taki moment gdzie napisał, że jeśli coś tam coś tam, to nawet zaryzykuje dostaniem ostrzeżenie od mg, żeby komuś odpowiedzieć. To mi się wydało sztuczką. A co do samego Golluma, zarzucasz mi zero ofensywy, a twój pierwszy typ, czyli Gandalf był na podstawie mojego argumentu. Dowód poniżej. Ten post Trolla wydaje mi się trollerskim nawiązaniem do pewnego poradnika, mnie generalnie rozbawił, zastanawiałem się też, kto złapie się na haczyk. A co do osób do odjebania, to ja bym w pierwszej kolejności zlinczował Gandalfa to pochwalenie Cotton za zaczepkę do Aragorna fatalne, reszta postów też miałka.To ja poproszę o modlitwę, bo jak mnie tak będziecie uniewinniać, to mnie mafia odjebie. Ale w sumie to i tak przecież miałem obiecaną obronę przed linczami i mordami, tylko zostałem oszukany w sprawie testamentów, miały być pośmiertne! Serio uważasz i nie widzisz, że ta oczywista hiperbola sojuszowa wynika z tego, że Gollum po prostu gra miastowo, a nie jedynie i wyłącznie na bazie tego, że się ze mną zgodził? Nie dał powodów, żeby go realistycznie rozważać do mafii na ten moment.
A powiedz coś więcej o grze Boromira jak już go przytoczyłeś, jak go oceniasz?
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 21:28:34 GMT 1
Różyczko, czy mógłbym Cię prosić o opisanie, co utkwiło ci najbardziej w pamięci z ostatnich godzin i jakie emocje z tym się wiążą? Głównie to, że jak na razie niewiele osób jestem w stanie z rozsądnie dużym przekonaniem (jak na ten etap rozgrywki) wrzucić w grupę nie do zlinczowania. Wydaje mi się, że to przez to, że sporo ludzi bawi się jeszcze kreacjami, natomiast no nie ułatwia to sprawy. Kilka konfundujących przeskoków z pisania kreacyjnego w niekreacyjne i z powrotem, plus u niektórych osób uporczywa chęć naginania treści poradników różnorakich do własnych potrzeb. Strasznie dużo tu prób gry od linijki, w moim przekonaniu. A ty coś czytałeś w ogóle, czy tak sobie zbierasz info na razie i badasz miejskie nastroje?
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 21:31:42 GMT 1
W topie postujących, w topie atakujących, dających wnioski i wchodzących w interakcje. Pokaż co mafijnego zrobił.
Tu nie chodzi o to, że on nie jest na pewno miastowy, tylko chodzi o to, że niezależnie od jego roli twój powód, żeby go uniewinniać jest słaby. Zaproponowałeś mu sojusz "na wieki", bo ci napisał, że mu się w moim poście nie podobało to samo co tobie? Początkowo uznałem, że może żartujesz, ale brniesz w to? Może być jak najbardziej miastowy, ale to co mi zapala u niego lampki ostrzegawcze to tak. Po pierwsze to jego nierozumienie zupełne za co Boromir go podejrzewa, dla mnie to było oczywiste, uznałem, że ogólnie dla miastowego po przeczytaniu argumentacji Boromira powinno to być oczywiste. Po drugie, dosyć spory tryhard i brak luzu, dla mnie ta agresja jest sztuczna. Po trzecie, ta cała sytuacja z proszeniem o ochronę, dla mnie go bardziej uniewinnia akurat, ale był taki moment gdzie napisał, że jeśli coś tam coś tam, to nawet zaryzykuje dostaniem ostrzeżenie od mg, żeby komuś odpowiedzieć. To mi się wydało sztuczką. Żadnej sztuczki nie było, jasno powiedziałem, że jeśli trzeba będzie, to wyjaśnię krok po kroku swoje powody, tylko wiąże się to z tożsamością, więc ryzykuję ostrzeżenie. A tak poza tym, to czemu prośba o ochronę mnie bardziej uniewinnia? A co do samego Golluma, zarzucasz mi zero ofensywy, a twój pierwszy typ, czyli Gandalf był na podstawie mojego argumentu. Dowód poniżej. Ten post Trolla wydaje mi się trollerskim nawiązaniem do pewnego poradnika, mnie generalnie rozbawił, zastanawiałem się też, kto złapie się na haczyk. A co do osób do odjebania, to ja bym w pierwszej kolejności zlinczował Gandalfa to pochwalenie Cotton za zaczepkę do Aragorna fatalne, reszta postów też miałka.To ja poproszę o modlitwę, bo jak mnie tak będziecie uniewinniać, to mnie mafia odjebie. Ale w sumie to i tak przecież miałem obiecaną obronę przed linczami i mordami, tylko zostałem oszukany w sprawie testamentów, miały być pośmiertne! Jedna jaskółka wiosny nie czyni, problemem jest, że tych oskarżeń, zaczepek, jest w Twoim wykonaniu skandalicznie mało jak na liczbę postów, bycie pod grą, w temacie. Napisałeś 30 postów, a ja w sumie nie wiem, kogo podejrzewasz, kogo uniewinniasz, co myślisz o graczach.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 21:32:05 GMT 1
No i w porządku, jak się wycofujesz z tego uniewinniania Goluma to dla mnie w porządku. Boromir dla mnie w topie niewinnych. Pisałem tu. mafiacorner.boards.net/post/61557W ogóle całokształt mi się podoba u niego. Dla mnie ani Gollum, ani Boromir nie są kandydatami do linczu na jutro.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 21:33:58 GMT 1
Różyczko, czy mógłbym Cię prosić o opisanie, co utkwiło ci najbardziej w pamięci z ostatnich godzin i jakie emocje z tym się wiążą? Jak już tak zadajemy sobie pytania, to ja mam jedno do Ciebie: czemu siedziałeś z ręką w gaciach w oczekiwaniu na rozpoczęcie gry (bo tak interpretuję wpisanie się jako pierwszy), żeby zniknąć na ładnych parę godzin?
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 21:35:47 GMT 1
Porównanie zarzutów Hobbita i Galloma ( skoro już Gallom o tym wspomniał w swojej dyskusji z boromirem).
1. Hobbit. Hobbit w nieudolny sposób atakuje Aragorna i robi to na podstawie tego że, Aragorn postanowił wklejać posty z bota. Wokół tego próbował szukać punktów zaczepienia. Żadnych wniosków z tego nie wyciągnął i nie spróbował podrążyć dalej skoro podobno Aragorn mu śmierdział za start. Sobie nabił na nim interakcję myśląc, że to mu wystarczy.
2. Gallom
Gallom w porównaniu do Hobbita był o wiele bardziej dociekliwy zachowania Aragorna w tamtym momencie i faktycznie chciał wyłuskać odpowiedzi. Przy czym chciał też zobaczyć jaki proces myślowy szedł za użyciem bota przez Aragorna. Zauważył to sam Aragorn kto lepiej docieka jego zachowania w tamtym momencie. W porównaniu do Hobbita interakcja Galloma z Aragornem jest bardziej bogata i dodatkowo jeszcze bardziej bronienie Aragorna przez Eldorna w tamtym momencie wygląda podejrzanie.
W porównaniu do Hobbita Gallom wygląda bardziej niewinnie w tamtej sytuacji.
Fajne postaranko, notuję mały plusik przy Twoim nicku, tylko wytłumacz mi kurwa, czemu notorycznie piszesz o mnie Gallom?
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 21:40:06 GMT 1
Tu nie chodzi o to, że on nie jest na pewno miastowy, tylko chodzi o to, że niezależnie od jego roli twój powód, żeby go uniewinniać jest słaby. Zaproponowałeś mu sojusz "na wieki", bo ci napisał, że mu się w moim poście nie podobało to samo co tobie? Początkowo uznałem, że może żartujesz, ale brniesz w to? Może być jak najbardziej miastowy, ale to co mi zapala u niego lampki ostrzegawcze to tak. Po pierwsze to jego nierozumienie zupełne za co Boromir go podejrzewa, dla mnie to było oczywiste, uznałem, że ogólnie dla miastowego po przeczytaniu argumentacji Boromira powinno to być oczywiste. Po drugie, dosyć spory tryhard i brak luzu, dla mnie ta agresja jest sztuczna. Po trzecie, ta cała sytuacja z proszeniem o ochronę, dla mnie go bardziej uniewinnia akurat, ale był taki moment gdzie napisał, że jeśli coś tam coś tam, to nawet zaryzykuje dostaniem ostrzeżenie od mg, żeby komuś odpowiedzieć. To mi się wydało sztuczką. Żadnej sztuczki nie było, jasno powiedziałem, że jeśli trzeba będzie, to wyjaśnię krok po kroku swoje powody, tylko wiąże się to z tożsamością, więc ryzykuję ostrzeżenie. A tak poza tym, to czemu prośba o ochronę mnie bardziej uniewinnia?A co do samego Golluma, zarzucasz mi zero ofensywy, a twój pierwszy typ, czyli Gandalf był na podstawie mojego argumentu. Dowód poniżej. Jedna jaskółka wiosny nie czyni, problemem jest, że tych oskarżeń, zaczepek, jest w Twoim wykonaniu skandalicznie mało jak na liczbę postów, bycie pod grą, w temacie. Napisałeś 30 postów, a ja w sumie nie wiem, kogo podejrzewasz, kogo uniewinniasz, co myślisz o graczach. Częściowo cię uniewinnia, bo takie zajebanie się w logice, że przecież poproszenie o ochronę bardziej ściągnie na mnie mord niż ochroni jest bardziej miastowe niż mafijne. Dobrze, a więc, mój styl gry jest specjalny, zresztą współgra z kreacją. Specjalnie wziąłem Elronda, bo pomyślałem, że to taki niby mędrzec, co widział wszystko, a siedzi gdzieś tam sobie spokojnie w tym Rivendel, można by powiedzieć na emeryturze i cziluje grzyba. Po ostatniej rozgrywce uznałem, że za bardzo narzucam się w temacie i nie dobrze to działa na rozgrywkę często. Postanowiłem trochę poczekać, ale jednocześnie czułem potrzebę postowania, rozumiem, że mogę wyglądać na mało uniewinnionego no i spoko mogę się odpalić, bo dla mnie podział graczy na do zlinczowania i broń boże nie linczować jest dosyć oczywisty, ale czy naprawdę tego potrzebujemy? Poprzednio też taki podział był dla mnie oczywisty, a nie działał.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 3, 2023 21:40:32 GMT 1
Przebrnąłem przez dyskusję Golluma ( poprawiam nick jak coś) i Boromira jakoś, chociaż posty tego drugiego osobnika nie czytało mi się przyjemnie. Droga przez mordor to była Nie rozumiem dlaczego Boromir zrobił dyskusję o taką błachą rzecz jak po proszenie o modlitwę przez Golluma ( mam nadzieję, że wreszcie zacznę ten nick poprawnie pisać). Już ktoś tak pisał w edycji doktorskiej i był po prostu niewinny. Spokojnie można było olać tamten fragment.
|
|
|
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 21:52:16 GMT 1
O czym to świadczy? Chyba o niczym jeśli mam być szczery. A ja chętnie zobaczyłbym działa wytoczone w Glorfindela.
Tu link do cytowanej wymiany: Glorfindel rzuca posta mającego spacyfikować dwóch graczy i ich jakby podkopać, ale tłumaczy, że to tak sobie palnął i o niczym to nie świadczy Potem zaczął bardzo obficie się z tego fatalnego wjazdu tłumaczyć Rozyczce (która też to zauważyła): mafiacorner.boards.net/post/61413/threadZaczął w replice zarzucać manipulacje Rozyczce, ale tak nie do końca, niby tak kreacyjnie. Pisał tam: "Wyboldowałem bardzo niemiły acz zgrabny przykładzik kobiecej manipulacji. Widać, że Różyczka musi sobie radzić sama jedna w otoczeniu potworów, mężów i innych niesprecyzowanych bytów, więc robi co może."
"Różyczka podchwyciła i też zapytała Glorfindela. Mądre, lubię, rozmawiamy, szukamy prawdy. Ale dlaczego Różyczka od razu wsadziła w swój post tezę? I to nie tezę opartą na subiektywnej obserwacji, tylko tezę polegającą na wejściu w głowę kompana. Skąd ta odwaga w ferowaniu wyroków?" Tylko po to, żeby skwitować ten swój wywód od razu (post pod postem) stwierdzeniem, że Różyczka to jest gitem. Rozpisał się o Rozyczce trochę, ale po chuj, jak miał ją za gita? I jeśli to niby w ramach śmieszków i kreacji, to czemu czepiał się o śmieszki i kreacje mnie i Tuka? Chciałbym poznać opinię szczególnie Różyczki, jakie miała z tego wajby. Ja negatywne.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 21:54:04 GMT 1
No, Gandalf niewinny jednak. Mogę pisać jak jest.
|
|
|
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 21:56:56 GMT 1
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 21:59:35 GMT 1
No, Gandalf niewinny jednak. Mogę pisać jak jest. Tak, podbijam to, już wcześniej parę razy mi mocno zaplusował i dawno zleciał z mojej listy podejrzanych, ale nie chciałem tego pisać, czekałem czy ktoś zauważy. Tak więc cieszę się, że to byłeś akurat Ty, fajnie, że zacząłeś się trochę szerzej dzielić spostrzeżeniami.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 22:01:31 GMT 1
A co do Glorfindela, to mnie się nie spodobało, że tak z dupy w pewnej chwili mnie wyciągnął jak dosłownie chwilę mnie nie było. Taki trochę chwyt poniżej pasa. O tego posta mi chodzi: Gollum, a gdzie Ty jesteś? Dostałeś ściankę chwały, Boromir tam potem dał z wątroby, a chłopa nie ma.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 22:03:22 GMT 1
No, Gandalf niewinny jednak. Mogę pisać jak jest. Tak, podbijam to, już wcześniej parę razy mi mocno zaplusował i dawno zleciał z mojej listy podejrzanych, ale nie chciałem tego pisać, czekałem czy ktoś zauważy. Tak więc cieszę się, że to byłeś akurat Ty, fajnie, że zacząłeś się trochę szerzej dzielić spostrzeżeniami. No widzisz, cieszysz się, gdy ja się dzielę spostrzeżeniami i rozumiem to, ale sam napisałeś, że czekałeś i nie chciałeś się dzielić, ja mam podobnie w tej edycji, to jest ciężko zbalansować. Do niewinnych bym dopisał Legolasa.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 3, 2023 22:03:30 GMT 1
wszystko wiecie czy wam pomóc? Mi możesz pomóc z ogarnięciem kilku graczy.
Pierwsze z Tukiem, napisałeś to:
Pippin to kawał spryciarza. Ucieszyło mnie zderzenie z jego intelektem I jeśli dobrze rozumiem, to chyba czytamy go podobnie, czyli niekoniecznie dał merytorykę póki co, ale fajne niewinne wajby, co nie? Drugi jest Hobbit: Trollu ale nie uwarł Cię teraz ani trochę ten Hobbit na pleckach? Nie wiem jak to interpretować z Twojej strony, chciałbym poznać Twoje zdanie o Hobbicie.
|
|