|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 12:58:52 GMT 1
Czy ktoś uważa, że nie należy zacząć od Trolla? Moim zdaniem to jest najlepszy "wytrych" do tej mafii. Już wcześniej pisałem, że w parze Troll-Glonfinder musi być mafioza, bo przecież obaj mają wielką pewność co do winy drugiego a są zbyt dobrymi graczami, żeby mylili się obaj. Do tego Troll zrobił zbyt dużo antymiejskich rzeczy i trzeba sprawdzić, czy to trolling czy celowe działanie, parafrazując jednego typa ode mnie z pracy. Ale uważam, że to było celowe działanie i że Troll robi to, co ja miałem w planach jako Randomowy Pet, ale by mi nie wyszło (na szczęście edycja została przerwana, więc moje oficjalne stanowisko jest takie, że bym rozjebał). Troll bardzo zgrabnie unikał oskarżeń na początku gry, nawet moją analizę najpierw olał, komentując, że nie będzie ze mną gadał, bo nie warto. Dopiero potem, mocniej przyciśnięty, gdy więcej osób widziało go jako cel linczu lub snajpera, zaczął pisać naturalnie i normalnie, nieszkodliwie. No i jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju. Głos w pierwszym linczu. W słuchowisku, w części 4.2 Red mówi o edycji na BVB, tej na prawdziwe nicki. Wiem, że egze uważnie wysłuchał słuchowiska i gdzieś komentował, że pomoże mu to w grze. Jestem więc pewien, że zwrócił uwagę na fragment o Piotrku Cyferki i o tym, czemu w tamtym momencie Red zaczął mieć pewność co do mafijności egze. Mianowicie w/w Piotrek wjebał się tak, że szła na niego masówka. Egze jakoś skomentował, że chuj wie, czy faktycznie winny czy nie, ale głosem w niego przywalił. I że miastowy Wojciech by takiego typa totalnie olał i uderzyłby w kogoś innego. Czyli niby wszystko się zgadza? Miastowy Wojciech jakby nie miał zdania, to by walnął w swojego podejrzanego, choćby ten nie miał szans polecieć. Mnie się wydaje, że po pierwsze sytuacje nie są takie same, jednak o Hobbicie zdanie miał, co więcej na bazie winy Hobbita doszedł do winy Gandalfa. Dla mnie to jest próba oszukania tego, co zauważył Red, odegrania komedii. I wpisuje mi się to w to, jak Trolla postrzegam w tej edycji: on odgrywa coś, nie gra w grę.Czy mafia jest w stanie tworzyć takie posty? Wątpie.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 12:59:57 GMT 1
Mnie nawet nie będzie przykro jeśli Gollum mnie rucha. Mamy 50/50 dzisiaj, jeśli nie trafimy to 66 jutro. Będzie git.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 11, 2023 13:15:16 GMT 1
No Troll git, ale mnie jednak niepokoi trochę ta jednomyślność. Mafia spokojnie mogłaby delikatnie go bronić i forsować kogoś innego. Chyba, że Troll jest w mafii z jakąś silnie uniewinnioną osob, typu Legolas czy Gollum, ale nie widzę tego. No ale jeśli jest w mafii np z Boromirem to czemu nie popchną dzisiaj Elronda? Tu jest taki pierdolnik, że jak ktoś włoży odpowiednio effortu luźno można przepchnąć kogoś samym effortem. A mnie przestała niepokoić. Miałem taką myśl jak Ty, ale potem sobie przekminiłem, że teza "Troll nie może być w mafii, bo jakby Troll był w mafii, to by przecież nie było ciszy." nie broni się: -Trolla nie ma, więc nie może siać rozpierdolu, poza tym my zakładamy, że jak będzie, to zacznie walczyć niezależnie czy jest winny, czy nie. To on ma lecieć. -Glorfindel nie może teraz zrobić fikołka i przestać walić w Trolla, więc jeśli są razem w mafii, to cisza jest normalna. -Boromir jest obecnie uniewinniony, jeszcze niedawno nie był. Jego pozycja wciąż jest krucha/może być/on może tak czuć, jeśli jest w mafii. Z jego perpsektywy nawet jak jest w mafii z Trollem, to i tak nie powinien nic robić, to nie meczówka, więc przepchnięcie dziś niewinnego daje zysk krótkoterminowy, ale jutro ten Troll by i tak poleciał, a po nim mógłby Boromir. -Elrond ma jeszcze gorszą sytuację, bo np. ja go widzę w zwycięskiej kolejce, więc jak jest w mafii z Egze, to powinien coś niby robić, ale wtedy musi wpychać Ciebie (co robi delikatnie i robi to raczej na zasadzie wpychania Cię jako trzeciego a nie pierwszego), bo start od Glorfindela nic nie zmienia, po nim Troll, potem Elrond, zwłąszcza jeśli zaczniemy źle za sprawą działań Elronda. -Ty - nie masz mocy sprawczej, żeby coś zmienić, z całym szacunkiem, po prostu nie masz w tej edycji takiej pozycji, żeby móc odwrócić los Trolla. -Ja i Legolas - gdybyśmy byli w mafii, to byśmy nie musieli ratować Trolla, ale też nie musielibyśmy go wystawiać. Jeśli Legolas jest w mafii, to gra jest przegrana i tak.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 13:17:25 GMT 1
No to git. Czekamy na Trolla w takim razie.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 11, 2023 13:49:49 GMT 1
No to ja mam dla was dwa zadania. Po pierwsze by każdy napisał osobę, z którą jego zdaniem jestem w mafii. I druga opcja - by napisać dwójkę w mafii, jeśli okażę się niewinny.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 14:05:42 GMT 1
trollu, no, chyba większość już to zrobiła
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 14:08:36 GMT 1
zasadniczo niewinny/niewinni z trójki troll/glorfindel/elrond, bo tak teraz wygląda kolejka, powinni się mając tą wiedzę zastanawiać, czy po prostu pozostali z tej dwójki, czy może jednak wp no jest jeszcze boromir, ale kurwa szanujmy się ludzie
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 11, 2023 14:13:02 GMT 1
zasadniczo niewinny/niewinni z trójki troll/glorfindel/elrond, bo tak teraz wygląda kolejka, powinni się mając tą wiedzę zastanawiać, czy po prostu pozostali z tej dwójki, czy może jednak wp no jest jeszcze boromir, ale kurwa szanujmy się ludzie Ale nad czym się tu zastanawiać. Są 3 strzały, to oczywiste, że każdy z trójki Troll, Glorfindel, WP musi polecieć dla mnie i ja już nie mam się nad czym zastanawiać. Conajwyżej się mogę zastanowić, czy mi fiuta w gardło nie wsadzasz jakby się miało okazać, że zostanę sam na sam z WP w meczówce. Ja się modlę o to, że jak Troll wyskoczy winny to może zaufacie mi jeszcze na tyle, żeby na poważniej rozważyć moją niewinność.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 14:17:04 GMT 1
zasadniczo niewinny/niewinni z trójki troll/glorfindel/elrond, bo tak teraz wygląda kolejka, powinni się mając tą wiedzę zastanawiać, czy po prostu pozostali z tej dwójki, czy może jednak wp no jest jeszcze boromir, ale kurwa szanujmy się ludzie Ale nad czym się tu zastanawiać. Są 3 strzały, to oczywiste, że każdy z trójki Troll, Glorfindel, WP musi polecieć dla mnie i ja już nie mam się nad czym zastanawiać. Conajwyżej się mogę zastanowić, czy mi fiuta w gardło nie wsadzasz jakby się miało okazać, że zostanę sam na sam z WP w meczówce. Ja się modlę o to, że jak Troll wyskoczy winny to może zaufacie mi jeszcze na tyle, żeby na poważniej rozważyć moją niewinność. no ale na tym się nie kończy twoja rola wyobraź sobie scenariusz, że linczujemy dzisiaj winnego, jutro niewinnego mamy meczówkę winny-niewinny z paczki więc zakładając kolejkę winny-niewinny, z perspektywy tego niewinnego - mamy jeden strzał i 50/50
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 11, 2023 14:20:02 GMT 1
Ci chodzi, żebym zoptymalizował. No spróbuję. Ale ciężko mi będzie rozstrzygać, czy Glorfindel, czy WP ma większe szanse być w mafii z Trollem.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 11, 2023 14:20:13 GMT 1
Nie no na razie wszystko wskazuje na to, że dzisiaj walniecie niewinnego mnie i jutro pozostanie 50 procent szans że traficie odpowiedniego gracza z czwórki Glorfindel, Boromir, Elrond, Władca Pierścieni.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 11, 2023 14:21:41 GMT 1
Ja sobie dla uproszczenia przyjąłem, że albo to jest przezabawna mafia z WP i Boromirem, gdzie cała mafia wjebała się pierwszego dnia w swojego, albo mafia Elrond-Glorfindel. Ale znając życie i moje typy w tej edycji to będzie coś pośredniego
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 11, 2023 14:23:46 GMT 1
Więc proszę mi nie pisać, że każdy już to zrobił, tylko szczególnie cała czwórka Boromir, WP, Glorfindel, Elrond jest proszona: a) o podanie z kim ich zdaniem jestem w mafii b) jak wygląda mafia jeśli jestem niewinny
zobaczymy jak mocno namieszacie
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 11, 2023 14:24:43 GMT 1
Mam nadzieję, że to nie będzie dla was mega problem.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 14:28:07 GMT 1
Proszę każdego z państwa o typ na kolejkę linczów. 2 typy plus rezerwowy. Uzasadnienie wskazane. No mi się chyba ten stół nie wywraca, jak Ty/Legolas jesteście w mafii, to gierka była przegrana od dawna. WP chyba po prostu trzeba uniewinnić, jak się nadziejemy na kolejnego pixelobolca to trudno, ale chyba trzeba. Zostają trzy osoby i ja podtrzymuję wszystko, co dzisiaj napisałem. Mafię Elrond+Glorfindel uważam za najmniej prawdopodobną, zaczynałbym od trolla. Potem mamy dwie ścieżki, ścieżkę plejsa wykluczającego, ale Monti gra lepszą partię, albo ścieżkę łatwiejszej gierki i Elronda. Gdyby Aragorn był winny, Elrond byłby moim faworytem, teraz do końca nie wiem. proszę
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 14:30:29 GMT 1
Więc proszę mi nie pisać, że każdy już to zrobił, tylko szczególnie cała czwórka Boromir, WP, Glorfindel, Elrond jest proszona: a) o podanie z kim ich zdaniem jestem w mafii b) jak wygląda mafia jeśli jestem niewinny zobaczymy jak mocno namieszacie a) nie wiem szczerze mówiąc b) Elrond - Boromir
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 11, 2023 14:30:54 GMT 1
Czyli dobrze rozumiem, że jeśli wyjdę niewinny to uznasz, że mafia to Glorfindel i Elrond?
To do Boromira
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 14:32:06 GMT 1
Wiem natomiast, że jeśli dojdę do meczówki to na 100% będę w niej linczowany, a to znaczy że miasto przegrało gierkę. Już sobie niektórzy grunt pod to szykują.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 11, 2023 14:33:09 GMT 1
Wiem natomiast, że jeśli dojdę do meczówki to na 100% będę w niej linczowany, a to znaczy że miasto przegrało gierkę. Już sobie niektórzy grunt pod to szykują. Nie no, na ten moment w meczówce to ja jestem linczowany.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 14:33:10 GMT 1
Czyli dobrze rozumiem, że jeśli wyjdę niewinny to uznasz, że mafia to Glorfindel i Elrond? dlaczego próbujesz wszystkich wpierdolić teraz w jakieś deklaracje, żeby potem można było to wyciągać i robić REEE BO ON CHCIAŁ PO KOLEI NIEWINNEGO ZAKOLEJKOWAĆ A JA TEŻ JESTEM NIEWINNY kurwa nie wiem, czy uznam, że jak będziesz niewinny to mafia to glorfindel i elrond uważam, że z całej czwórki wy+wp, najbliżej mi do uniewinnienia tego ostatniego i jeśli się nie mylę, cała mafia jest w waszej trójce
|
|