|
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 22:08:52 GMT 1
Chyba o niczym jeśli mam być szczery. A ja chętnie zobaczyłbym działa wytoczone w Glorfindela.
Tu link do cytowanej wymiany: Glorfindel rzuca posta mającego spacyfikować dwóch graczy i ich jakby podkopać, ale tłumaczy, że to tak sobie palnął i o niczym to nie świadczy Potem zaczął bardzo obficie się z tego fatalnego wjazdu tłumaczyć Rozyczce (która też to zauważyła): mafiacorner.boards.net/post/61413/threadZaczął w replice zarzucać manipulacje Rozyczce, ale tak nie do końca, niby tak kreacyjnie. Pisał tam: "Wyboldowałem bardzo niemiły acz zgrabny przykładzik kobiecej manipulacji. Widać, że Różyczka musi sobie radzić sama jedna w otoczeniu potworów, mężów i innych niesprecyzowanych bytów, więc robi co może."
"Różyczka podchwyciła i też zapytała Glorfindela. Mądre, lubię, rozmawiamy, szukamy prawdy. Ale dlaczego Różyczka od razu wsadziła w swój post tezę? I to nie tezę opartą na subiektywnej obserwacji, tylko tezę polegającą na wejściu w głowę kompana. Skąd ta odwaga w ferowaniu wyroków?" Tylko po to, żeby skwitować ten swój wywód od razu (post pod postem) stwierdzeniem, że Różyczka to jest gitem. Rozpisał się o Rozyczce trochę, ale po chuj, jak miał ją za gita? I jeśli to niby w ramach śmieszków i kreacji, to czemu czepiał się o śmieszki i kreacje mnie i Tuka? Chciałbym poznać opinię szczególnie Różyczki, jakie miała z tego wajby. Ja negatywne. No to było średnie, bo ja się dzielę, dlaczego uważam, że coś z mojej perspektywy były podejrzane, więc skoro zakładam jakąś intencję, to normalne, że też o niej wspominam. Przecież rozmówca może spokojnie odbić piłeczkę, wyjaśniając swój punkt widzenia, ja nie wygłaszam sądów ex cathedra, tylko przedstawiam swoją perspektywę. Plus to rozróżnienie na subiektywną obserwację, a wejście w głowę kompana, no dziwne.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 22:09:46 GMT 1
A co do Glorfindela, to mnie się nie spodobało, że tak z dupy w pewnej chwili mnie wyciągnął jak dosłownie chwilę mnie nie było. Taki trochę chwyt poniżej pasa. O tego posta mi chodzi: Gollum, a gdzie Ty jesteś? Dostałeś ściankę chwały, Boromir tam potem dał z wątroby, a chłopa nie ma. To, akurat, mi się zdaje klasycznym manewrem Glorfindela w mieście, więc bym wagi nie przywiązywał.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 22:10:49 GMT 1
Zlinczowałbym se Mordor.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 22:10:51 GMT 1
Tak, podbijam to, już wcześniej parę razy mi mocno zaplusował i dawno zleciał z mojej listy podejrzanych, ale nie chciałem tego pisać, czekałem czy ktoś zauważy. Tak więc cieszę się, że to byłeś akurat Ty, fajnie, że zacząłeś się trochę szerzej dzielić spostrzeżeniami. No widzisz, cieszysz się, gdy ja się dzielę spostrzeżeniami i rozumiem to, ale sam napisałeś, że czekałeś i nie chciałeś się dzielić, ja mam podobnie w tej edycji, to jest ciężko zbalansować. Do niewinnych bym dopisał Legolasa. Wydaje mi się jednak, że ja się trochę częściej dzielę spostrzeżeniami i dużo mniej rzeczy zachowuję jak na razie dla siebie. W zasadzie oprócz spraw tożsamościowych to może ze 2 razy nie napisałem czegoś, co sobie pomyślałem celowo i ze 2 razy z lenistwa, bo musiałem się zająć czymś innym i potem mi się już nie chciało do tego wracać. Fun fact: Ołpen Mafia domyślnie sugeruje mi głos na Ciebie. Przekonaj mnie w 2 zdaniach, że to głupi pomysł.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 22:15:53 GMT 1
Kurde, niby nic nie wniósł, nic go nie broni, a jakoś instynktownie czuję do niego sympatię za kreację i poczucie humoru i szukam w głowie argumentów, żeby znaleźć innego kandydata. W sumie ja to bym tego Hobbita jebnął. A jak już jesteś, to powiedz mi, co sądzisz o interakcjach na linii Troll-Władca Pierścieni? Jakbyś miał procentowo rozpisać szanse na: a) mafia-miasto (bez znaczenia, który jest który) b) miasto-miasto c) mafia-mafia to jakby to wyglądało?
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 22:18:42 GMT 1
kurwa człowieku daj mi spokój z tymi zagadkami, jak będę chciał to ci każdego bączka odbiję, tylko mi się nie chce troll wygląda na gita władca pierścieni wygląda jak ktoś, w kogo git mógłby napierdalać ale mi też się zdarza napierdalać w gitów === Elrond jaki widzisz świecznik na teraz?
|
|
|
Post by Legolas on Aug 3, 2023 22:24:32 GMT 1
O fajnie Gollom, że rozpocząłeś ten temat interakcji WP-Troll. Imo chciałbym od tych dwóch panów akurat więcej twórczości, ponieważ ocenianie ich na podstawie interakcji jakiej mieli między sobą to straszna chujnia dla mnie przy czym Władca Pierścieni wypadł w niej blado. Zwłaszcza patrząc na poziom wypowiedzi obydwóch panów. Przy czym Troll to chyba gra typowego siebie na starcie ( do zweryfikowania potem).
|
|
|
Post by Legolas on Aug 3, 2023 22:26:11 GMT 1
Przy czym zapomniałem dodać, że najlepiej by było Trolla i Władcę Pierścieni oceniać od dnia drugiego raczej.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 22:28:44 GMT 1
Mój świecznik to Mordor, Hobbit i 3 gości, którzy mogliby się tu znaleźć, ale jeszcze popatrzyłbym co zagrają jutro. Open mafia domyślnie sugeruje nawet mi głos na mnie.
|
|
|
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 22:29:14 GMT 1
Mnie się w trollu nie podobał ten cykl, gdzie ignorował tego Hobbita, tunelując się na WP, a gdy ludzie się dopominali, żeby coś o tym Hobbicie mógłby skrobnąć (ja, pośrednio Różyczka, powrót króla), a nie pisać "po chuj" to wypalił coś takiego: Trollu ale nie uwarł Cię teraz ani trochę ten Hobbit na pleckach? chuj z nim, on i tak jest do odjebania po pierwszych postach. jesli nie zagra super gry to bedzie w testamencie wielkiego ....podszywa. Jeśli Hobbit miał totalnie fatalne wejście, to dlaczego troll się do niego o nie przyjebał? Jeśli i tak jest do odjebania, to czemu takie mocne zfokusowanie na WP? I czemu nie chciał pisać o Hobbicie tyle, co o WP, jeśli ma obu za mafię?
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 3, 2023 22:33:03 GMT 1
Chyba o niczym jeśli mam być szczery. A ja chętnie zobaczyłbym działa wytoczone w Glorfindela.
Tu link do cytowanej wymiany: Glorfindel rzuca posta mającego spacyfikować dwóch graczy i ich jakby podkopać, ale tłumaczy, że to tak sobie palnął i o niczym to nie świadczy Potem zaczął bardzo obficie się z tego fatalnego wjazdu tłumaczyć Rozyczce (która też to zauważyła): mafiacorner.boards.net/post/61413/threadZaczął w replice zarzucać manipulacje Rozyczce, ale tak nie do końca, niby tak kreacyjnie. Pisał tam: "Wyboldowałem bardzo niemiły acz zgrabny przykładzik kobiecej manipulacji. Widać, że Różyczka musi sobie radzić sama jedna w otoczeniu potworów, mężów i innych niesprecyzowanych bytów, więc robi co może." "Różyczka podchwyciła i też zapytała Glorfindela. Mądre, lubię, rozmawiamy, szukamy prawdy. Ale dlaczego Różyczka od razu wsadziła w swój post tezę? I to nie tezę opartą na subiektywnej obserwacji, tylko tezę polegającą na wejściu w głowę kompana. Skąd ta odwaga w ferowaniu wyroków?" Tylko po to, żeby skwitować ten swój wywód od razu (post pod postem) stwierdzeniem, że Różyczka to jest gitem. Rozpisał się o Rozyczce trochę, ale po chuj, jak miał ją za gita? I jeśli to niby w ramach śmieszków i kreacji, to czemu czepiał się o śmieszki i kreacje mnie i Tuka? Chciałbym poznać opinię szczególnie Różyczki, jakie miała z tego wajby. Ja negatywne. *** Co to za kocopoły są. Ale po kolei. Liga Europy Konferencji zwycięska, Baldur zainstalowany, można chwilę poświęcić na oranie takiego wielkiego gotowania Glorfindela (jak Słowaków) w basenie za plecami Gandalfa. Bardzo obfite tłumaczenie polega na tym, że wytłumaczyłem swój tor myślenia. Od kilku edycji próbuję przekazać, że najważniejsze to jest szukanie dobra w drugim człowieku i brak nadinterpretacji jego intencji. Tymczasem - nie tłumaczę nic = nie współpracuję. Tworzę rozbudowane wypowiedzi zmierzające do współpracy = bardzo obficie się tłumaczę. Litości. Czepiasz się nawiązania dialogu dnia pierwszego, dialogu, który jednocześnie miał element wytknięcia interlokutorowi pewnej nieścisłości w myśleniu. Jakie nie tak do końca? Różyczka w poście zmanipulowała, ale wytłumaczyła się z tego później. Dlaczego ominąłeś cały ciąg dalszy, a wróciłeś do postów z, nie wiem, 16:50? Na czym jeszcze miałem się oprzeć? Swoją opinię wyraziłem później, dlaczego to pomijasz? No a moja wielka transparentność zawier a też to, że ujawniam moje odczucia co do intencji, panie Glorfindel. Do Aragorna jeszcze dodatkowa uwaga - szukanie z czego coś wynika nie zawsze zakłada zadawania miliona pytań, aż którymś trafię, a może jeszcze podpowiem ci łatwą drogę ucieczki przez przypadek. Ja mówię, że twierdzę że zrobiłeś A, bo X, a ty mi możesz powiedzieć, że nie, bo zrobiłeś B, bo Y. A jeśli ktoś nie jest w stanie wytłumaczyć swoich intencji, to ja wtedy widzę, że coś jest nie tak. No ale ja nie mówię że nie, przecież pisałem to do Aragorna. Mam ambiwalentne uczucia co do Ciebie, bo czuję, że szukasz prawdy, ale z drugiej strony robisz to w taki, hmm, wycinkowy sposób. Tak idziesz z kosą i machasz, ale akurat na tym, co Ci się rzuci w oczy, co za plecami to już zostawione. Idziemy dalej. Jakiej kreacji? Co Ty się tak tej kreacji uczepiłeś? Co ma nazwanie Ciebie i Peregrina tłukami, a Różyczki gitem do kreacji Glorfindela Zabójcy Balrogów? Czyjej innej kreacji w takim razie? W jaki sposób rozpisałem się o Różyczce? Odpowiadając jej i zaznaczając boldem jeden fragment, który jej wytknąłem, bo obiektywnie rzecz biorąc, był to zwyczajny makiawelizm? Rozdzielmy dwie rzeczy. Jedną rzeczą jest Poszukiwanie Prawdy. Wchodzenie w interakcje, zbieranie danych, odpowiadanie na pytania, tłumaczenie swoich myśli. Zgodnie z teorią kart na stole, to co nie jest napisane, nie istnieje. Drugą rzeczą są zwykłe wajby. Zwykłe wajby Glorfindela po pół godzinie gry = Peregrin i Gandalf tłuki, Różyczka git. Żadne big deals. Zluzuj majty i nie rób kolejną edycję z rzędu teorii pod tezę, bo tak samo zwróciłeś uwagę, że Elrond się zapytał dlaczego akurat Różyczkę wspomniałem w pierwszym poście. Otóż wytłumaczenie też już zdążyłeś dostać. Pasowała pod punta o Gombrowiczu. XD Ostatnie edycje ignorowałem Twoje zawsze - nietrafne analizy w moją stronę, ale teraz jest nowe rozdanie, Nowy Ja Współpracujący, także zachęcam do dialogu, ale błagam, czytaj chociaż posty. Gollum, no nie było Cię, chciałem poznać Twoje zdanie, tak się złożyło, że akurat się to wpasowało tajmingowo jeszcze po tym co Boromir pisał w Twoją stronę, co w tym złego, że się do Ciebie odniosłem? Jak to poniżej pasa? Wywołałem Cię, a nie zlinczowałem, tak łatwo Cię urazić? Ciekawe biorąc pod uwagę, że do tej pory nikt nigdy tak nie zareagował. Kruche ego?
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 3, 2023 22:34:40 GMT 1
Mam dzisiaj nockę z robotą więc zachęcam do interakcji, rozmów, dialogów, jedziemy do przodu.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 22:36:02 GMT 1
Co myślisz o Encie, Gimlim, Theodenie? Ogólne wrażenia artystyczne mi wystarczą.
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 3, 2023 22:36:05 GMT 1
A ja chętnie zobaczyłbym działa wytoczone w Glorfindela.
Tu link do cytowanej wymiany: Glorfindel rzuca posta mającego spacyfikować dwóch graczy i ich jakby podkopać, ale tłumaczy, że to tak sobie palnął i o niczym to nie świadczy Potem zaczął bardzo obficie się z tego fatalnego wjazdu tłumaczyć Rozyczce (która też to zauważyła): mafiacorner.boards.net/post/61413/threadZaczął w replice zarzucać manipulacje Rozyczce, ale tak nie do końca, niby tak kreacyjnie. Pisał tam: "Wyboldowałem bardzo niemiły acz zgrabny przykładzik kobiecej manipulacji. Widać, że Różyczka musi sobie radzić sama jedna w otoczeniu potworów, mężów i innych niesprecyzowanych bytów, więc robi co może."
"Różyczka podchwyciła i też zapytała Glorfindela. Mądre, lubię, rozmawiamy, szukamy prawdy. Ale dlaczego Różyczka od razu wsadziła w swój post tezę? I to nie tezę opartą na subiektywnej obserwacji, tylko tezę polegającą na wejściu w głowę kompana. Skąd ta odwaga w ferowaniu wyroków?" Tylko po to, żeby skwitować ten swój wywód od razu (post pod postem) stwierdzeniem, że Różyczka to jest gitem. Rozpisał się o Rozyczce trochę, ale po chuj, jak miał ją za gita? I jeśli to niby w ramach śmieszków i kreacji, to czemu czepiał się o śmieszki i kreacje mnie i Tuka? Chciałbym poznać opinię szczególnie Różyczki, jakie miała z tego wajby. Ja negatywne. No to było średnie, bo ja się dzielę, dlaczego uważam, że coś z mojej perspektywy były podejrzane, więc skoro zakładam jakąś intencję, to normalne, że też o niej wspominam. Przecież rozmówca może spokojnie odbić piłeczkę, wyjaśniając swój punkt widzenia, ja nie wygłaszam sądów ex cathedra, tylko przedstawiam swoją perspektywę. Plus to rozróżnienie na subiektywną obserwację, a wejście w głowę kompana, no dziwne. Może mamy inny tor myślenia, nie byłby to (chyba) pierwszy raz. Zachęcam jednak do próby zrozumienia, zamiast piętnowania.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 22:36:49 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 22:36:49 GMT 1
Jeszcze jest Gimli. Coś tam pytań zadał, ale miał trzy posty (na jedenaście) gdzie po prostu podbił przyczepki innych. Z kolei sam z siebie śmieszkował, że się przylepia. Mało materiału, ale mam z nim coś, jak Gollum z Mordorem - intuicyjnie na plus.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 22:42:41 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 22:42:41 GMT 1
Glorfindel, to wytłumacz mi, co korzystnego dla miasta, zwłaszcza ze strony osoby, która jest Nowym Współpracującym Sobą, wnosi stwierdzenie, że dwaj gracze to tłuki? I to na czwartej stronie?
Po co to? Mieliśmy się poczuć jak tłuki i się schować?
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 22:42:46 GMT 1
Dobra chłopaki, mam pomysł na zabawę. Bo bądźmy szczerzy, z tych osób co dzisiaj zrobiły te 15+ postów i tak nikt jutro nie poleci, no jak pozostali dadzą dobrze, to może jakiś Hobbit czy inny WP się zakręcą koło linczu, no ale to sami będą sobie winni wtedy.
O tych pozostałych właśnie to huj można teraz powiedzieć, bez nich i tak nie ruszymy. W związku z tym proponuję w ramach katharsis poświecięć godziny nocno-poranne na tą grupę, której dzisiaj nie ruszymy, a nuż się ktoś uniewinni. Bo ktoś powie, po huj ty Boromir się tego biednego Golluma tak czepiasz, a ja mu powiem, że no może i niepotrzebnie, ale dzięki temu miał kontekst, w którym mógł pokazać się więcej i się uniewinnić. Więc nie wiem, niech każdy teraz przypierdoli komuś z nie-świecznika, może zbudujemy zgodę przez sianie niezgody.
Ja zaczynam, Tuk czemu tak hujowo wszedłeś w rozgrywkę? Aragorn dlaczego uprawiasz rap o rapie?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 22:46:04 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 22:46:04 GMT 1
Fajna zabawa, wchodzę. Czemu chcesz mi dawać immunitet Boromir? Nie interesuj się bo kociej mordy dostaniesz, dla ciebie w tym momencie jest istotne to, że dostałeś szansę i jesteś panem swojego losu, od ciebie zależy czy ją wykorzystasz czy spierdolisz. Boromir, dlaczego w tym poście postawiłeś się w pozycji autorytetu, który łaskawie daje szanse?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 22:49:48 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 22:49:48 GMT 1
Boromir, pisząc o tym, że ci, którzy mają teraz 15+ postów i tak jutro nie polecą, roboczo odsunąłeś lincz na 11 graczach (nie wliczając Ciebie).
Czy sądzisz, że dawanie takiego wytchnienia potencjalnym mafiozom zawartym w tej grupie jest korzystne? Zwłaszcza że oceniasz licznik, nie treść?
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 22:50:09 GMT 1
Fajna zabawa, wchodzę. Nie interesuj się bo kociej mordy dostaniesz, dla ciebie w tym momencie jest istotne to, że dostałeś szansę i jesteś panem swojego losu, od ciebie zależy czy ją wykorzystasz czy spierdolisz. Boromir, dlaczego w tym poście postawiłeś się w pozycji autorytetu, który łaskawie daje szanse? No a w zasadzie dlaczego nie? Już pomijając kwestie metowe itd. i robiąc z tego full sztuczną odpowiedź: przecież taki post to też jest pewien kontekst dla innych graczy, a ja uznałem, że taki kontekst będzie dobry. A jak nałożysz metę to panie. edit: przykro mi Gandalf, na ciebie już poświęciłem posta, na drugie pytanie nie odpowiem
|
|